nyårs kram

jag vet, ni är lite besvikna ni bortskämda ungar. det blev ingen bröstkram, bara en vanlig. men tro mig, glitterklänningen kliar härligt mot er när vi kramas.
och visst passar min outfit bra för en reggae spelning? för jag ska nämligen på en sådan. jag vet, jag kan dethär med dresscode.
men gott nytt år ni också!
puss /hanna

tjock och glad


jag som ett "litet" barn.

tre anledningar till varför jag är glad:
- gårdagen var perfekt. vi shoppade och fikade och gick i regnet och jag hittade massor av fina saker. inte så mycket "vanliga" kläder men tre(!!) par skor, en nyårsklänning, några smycken, handskar och bäst av allt...
- ...så har jag nu världens finaste och mest sofistikierade vinterjacka! den är lite längre, beige och väldigt fin och vuxen. och jag älskar den. skulle jag sluta använda gotländska ord och börja blanda finska i min svenska skulle folk säkert ta mig för finlandssvensk.
- jag behövde inte göra om mina nyårsplaner! jag jobbar både lördag och söndag men där i mellan ska jag ändå hinna fira lite. och i veckan kom jag äntligen på vad jag skulle göra. jag och några vänner skulle gå på en spelning och idag skulle jag, sist av alla (otippad), köpa min biljett men enligt hemsidan var spelningen såklart slutsåld. daaa, vem är ute efter en biljett till nyårsfesten dagen innan nyårsafton? (svar: jag) men jag vore inte jag om det inte skulle lösa sig ändå och jag lyckades via telefon att boka den sista biljetten som fanns!

WOOP WOOP på den!
/hanna


som om han gjorde min dag idag

på stan efter att jag precis ställt en enkätsfråga, tagit en bild på mannen och ska gå:

mannen: "du är en väldig artig ung kvinna som kan prata med folk på rätt sätt. jag höll på att vara lite oartig mot dig men det går inte när du själv är så artig och vänlig. det är sant. och jag berömmer aldrig någon."

ibland är det främlingar som sätter guldkant på vardagen. som idag. jag är redan nöjd med min arbetsdag.
/hanna


julkärlek







pappa och musti. julbord. mormor och morfar. emma. på dörren hemma hos mamma och pappa.

med andra ord: kärlek, mat, kärlek, kärlek och kärlek. och eftersom mat också är kärlek så var detta ett väldigt kärleksfullt inlägg. men jul är väldig kärleksfull tid, motsats till resten av året då man bara är sur och grinig och inte alls i kär. men faktiskt blir man lite extrakär under jul. framför allt i all god mat och julklapparna.

/hanna


måndag! eller?

så är man tillbaka på jobbet efter en ledig helg. egentligen var jag tillbaka redan igår men då hade jag ingen tid att blogga. det var storm, och med stormen kom massa nyheter som jag fick skriva. bra bajs. det bästa är att igår kändes det som en söndag, vilket gör att det idag känns som måndag, men det är ju tisdag!! låter logiskt vad? men jag känner verkligen att det är måndag idag, jag är till och med lite trött och seg (vilket kan bero på att jag slutade jobba vid 21 igår). alltså är jag redan en dag efter den här veckan, vilket gör att arbetsveckan kommer att kännas extra kort och torsdagen, min lediga dag den här veckan, kommer snabbt som sjutton. och på torsdag ska vi shoppa sönder oss så det är framför allt därför jag längtar dit!!! kombinationen rea+mamma+mammas bank(kredit?)kort är den bästa julklappen, år efter år.


det är här jag använder tangentbordets makt. bilden är från i fredags då min arbetsplats såg riktigt trovärdig ut. observera hur sceneografen ställt bland annat en kaffikopp och en flaska rödvin på bordet. vinet vann jag på en tävling på jobbet och kaffikoppen glömde jag ta ner till köket.
/hanna

wunderbar



Jag lever men bloggar inte.. Detta för att jag är upptagen med att vara kär och fira jul med familjen. Vi har det helt underbart och jag njuter av varenda sekund.

För er som frågar om mitt visum så kan jag säga att jag har inga nyheter. Förutom det att de skickade hit mina papper blanka och därmed måste det fyllas i ännu mera. Jag har börjat få mardrömmar om NY och jag hoppas fan att det är värd all stress.
/Janneke

NU!

då så. fredag och klockan är snart fyra, det är fred i riket och tidningen är nästan färdig. då är det dags att ta helg. och fira jul!

så hej glögg och pepparkakor! hej rödvin och vittvin och bubbel! hej godis, nötter och fika! hej all god mat! och hej julklappar! och hej familjen!

och hejhej jobbet! vi ses på måndag!
/hanna


good feeling, hell yeah!



FREDAG!/hanna


torsdag den 22 december 2011. dagens tema: arbete.

jag tröttnade på "lucka nr ..." rubriken efter två gånger. så jag fick komma på en ny. visst blev det genast mycket mer intressant och spännande?

den här dagen fick en lite annorlunda start. dagens morgonmöte bestod nämligen av psalmer och bön. eller psalmer var det inte, eftersom man tydligen inte får sjunga sådana på en arbetsplats, men kyrkliga julsångar var det. och bön och pepparkakor och te och kaffi. en pensionerad präst pratade om finlands hockey vm guld och berättade några fyllehistorier (obs inte hans egna). och sedan pratade någon slags boss (missade vad hans titel var) om kommande året.
det här arbetet är verkligen varierande. det gillar jag.
och dagens nyhets-scoop är valurnor. och det är roligt att skriva om dem, på riktigt. har till exempel pratat med fängelsepersonal angående detta.
senare ska jag avslöja allt om ogiltiga röster. då ska jag till stadshuset.
som sagt, varierande.


på jobbet i tisdags. inga konstigheter.

/hanna

lucka nr 21

det börjar dra ihop sig.
snart är det julafton!
igår höll jag på en liten, eller njaa, ganska lång faktiskt, stund att ställa in hela julen. anledning är skitsamma just nu. vi kan säga såhär: dagen började bra men slutade skit.
nog om det.
men den här dagen känns mycket bättre. och jag kan inte påverka gårdagen, så det är bäst att gå vidare och hitta tillbaks till det glada livet och julstämningen. just det.
jag börjar med ett leende.



oj nästan. fast inte alls. fast jag blir lite glad när jag ser hur min näsa vrider sig så.
/hanna


Götlaborg

Jag kan inte mer än säga att fy fän vilken bra helg jag har haft! Den började i lördags får man nog säga då jag äntligen fick pussa på min Rick igen :) Glad gladare gladast. Vi myste runt i Göteborg och hann titta lite i affärer.. men vi tittade mest på varandra hihi. Efter de gick vi hem till Katja o Rich, vårt hotell, och hängde med dem. Mikaela o hennes syrra kom upp o det bjöds på en mkt god middag o en hel del bubbel. Jag bara älskade läget, att va omkring alla härliga människor. Glad gladare gladast. 


Rich och Rick hemma hos Katja efter en utsökt middag med massa bubbel o vin.


Systrarna Dahl. Lika som bär eller vad.


Vi tre :) Känns ju rätt kul att vi lärde känna varandra i ett annat land men att vi ändå funkar så bra ihop. Jag menar att det finns en viss risk att man inte är så kräsen när man väljer kompisar utomlands utan man bara blir kompis med första bästa. Jag blev inte bara kompis med de första jag träffade i Amsterdam utan it turns out att de också var de bästa.

Lite senare på kvällen dök även Jossan, Hanna o Sophie upp. Det var ett kärt återseende det också :) Tillsammans allihope drog vi ut och gjorde stan osäker.. eller jag gjorde de iaf, för jag har nog inte vart så pruttfull som jag var någonsin (kanske överdriver lite). Allt i huvudet snurrade så det var väl lika bra att jag började snurra också. Dansades alltså en del, dracks en del för mycket men jag var glad gladare gladast ändå. 








Söndagen mådde Janneke dåligt med efter en lyxfrukost på stan o lite promemix blev allt mkt bättre. På kvällen drog vi till julmarknaden på Liseberg och körde femkamp mot varandra. Jag vann inte, men ja kom inte heller sist. 

Efter Liseberg köpte vi med oss massa götte och drog till vårt nya hotell, nämligen Mikaelas place. 


Rick fick genast ett extrajobb.

Gårdagen tillbringades på Universeum där det tittades på hajar, apor o spindlar osv osv. Efter det var det tyvärr dags att sticka hem.. lite trist men jag kommer leva på denna helgen länge så det spelar ju ingen roll. Sen var det inte lika svårt att åka hem denna gången för jag åkte ju faktiskt inte själv.. jag tog ju med mig den här token: 



Nu ska jag ner o väcka Rick med pussar i nacken /Janneke 





lucka nr 20



kaffi. tack för att du finns.
det känns väldigt vuxet att sitta på redaktionsmötet på morgonen, gå igenom dagens lista och sedan sätta sig vid sin dator, ta en kopp kaffi och börja brain storma efter nya idéer. precis som i filmerna, känns det som. förutom att i filmerna har de aldrig lika dåligt målade naglar som jag har just nu.. note to myself: ta bort det nagellacket du har kvar.
i övrigt så känns det lite konstigt att vara i finland och jobba. jag har aldrig arbetat på jullovet utan alltid bara gått runt, myst och njutit av julstämningen. men i år blir det lite annorlunda. det finns ingen snö och jag jobbar, fast jag vet att jag kommer att fyllas med världens julsstämning ändå. först när det blir fredag, dagen innan julafton. det kommer att kännas extra speciellt just för att jag jobbat hela veckan och inte bara latat mig hemma. det kommer att kännas extra bra. och den andra gången jag kommer att fyllas med härlig julsstämning är när det sedan är löning. för det är ju lite grann därför jag jobbar (och för att jag i år har tid för det och för att det faktiskt är ganska kul). för att jag vill ge min dator världens bästa julklapp iår: den ska få gå i pension.
oj nu blev jag helt julig inombords. kan man säga så? jag säger så i alla fall. fast nu ska jag skärpa till mig och komma på världens bästa artikelidé. den ska handla om kommande presidentval. precis mitt ämne ju!! jag är ju van att vara den som leder.....
/hanna


dagens upptäck

alltså julia roberts!!! har aldrig tyckt hon är speciellt snygg, sexig och så.
och nu har jag äntligen insett hur fel jag har haft.
såg precis pretty woman och ursäkta mig det var ju BRA! sådär oj så glad och kär jag blev bra.
varför först nu liksom?
men som anna ternheim och tusen andra sjungit the longer the wait the sweeter the kiss. (hoppas jag stavade rätt nu)
fast det blev lite senare än tänkt men komigennu det är jul. jag hinner sova nästa år.
/hanna

okejdå en snabbis

hejhej jag lever och har det bra. det är mysigt att vara hemma och så vidare, helgen var bra och så vidare och det är jultider och så vidare. och det regnar och är varmt och så vidare. nästan ingen snö.
och jag jobbar min första dag idag. pirrigt värre och lite konstigt men också kul. och så vidare.
och på grund av allt jag beskrivit ovan så har jag inte så mycket tid att blogga.
men jag lever i tron att inte så många har tid att läsa bloggar heller. det är ju jul och så vidare.
..
nu ska jag ut och fråga folk om det älskar regnig jul.
hejhej /hanna

snälla människor

Imorgon kommer Rick och jag är excited till max! Vi ska ha puss och kramkalas :)

Men det var inte det jag skulle prata om i detta inlägg utan jag tänkte berätta er om hur goda människor det finns i denna värld. För att göra en lång historia kort så måste jag börja med om att Rick hade tänkt att flyga hit sina skridskor för att vi ska åka de (såklart) men han skrev innan att de blev lite tungt att ta med sig dem.. och frågade om jag kunde hyra någonstans. Jag trodde inte man kunde hyra men googlade ändå lite.. hittade en snubbe i Nässjö som hyrde ut konståkningsskridskor till dem som var medlemmar i klubben.. detta visste inte jag när jag ringde så jag fick mej ett gott skratt när jag tänkte på hur Rick skulle se ut i fina vita skridskor. Skulle han skutta runt och göra piruetter? muhaha. Tillbaka till historien. Jag förklarade för mannen som hette Bosse att Rick hade lite svårt med att ta med sig sina skridskor till Sverige.. då säger Bosse "va har han för storlek"? Jag svarar 45 och då säger Bosse att han kan få låna Bosses egna privata. Jag blev lite kär i Bosse.. jag menar, han har ju aldrig träffat mig o han bara lånar utt sina ägodelar sådär. Människan är i grund och botte god, så är det bara. 

/Janneke

piggaste i norden

jag som var orolig igår...
idag vaknade jag kl 5.30.
vi snackar inte längre vuxen utan det där är pensionärsklass.
vet inte varför jag vaknade till. kan bero på mardrömmen jag hade där jag, karin, janneke och min finska kompis ilkka åkte bil. janneke körde och hon gjorde det inte så bra... i en korsning körde hon av vägen och vi krockte med värsta trädet. som tur klarade vi oss.
sen hade jag svårt att somna om. sen kom jag på att jag behövde tvätta en maskin kläder och att var jag smart så skulle jag gå upp nu och tvätta det innan tvättiderna drog igång. det var nämligen fullbokad hela dagen idag.
att jag vaknade till klockan 5.30 och det första jag tänkte på var tvätt säger en hel del om min mentala ålder just nu....
jag anser att allt innan 6.00 är inhumant tidigt men gick ändå upp.
och nu är klockan 7.00 och torktumlaren och torkskåpet har redan varit igång en stund.
ja. det svara N, Ö, J, D.
/hanna

hjälp jag är vuxen

först såg jag uppdrag granskning.
sedan spelade jag gitarr.
obs inte spelet guitar hero utan en riktig, akustisk gitarr.
sen började jag fundera på min framtid.
IIIK jag börjar bli väldigt vuxen!
i och för sig handlade mina framtidsfunderingar om eventuella gitarrlektioner. tanken slog mig att man kanske skulle kunna försöka bli lite bättre på att spela. man kan ju tävla i det med......
och sen försökte jag faktiskt mest lära mig att spela aviciis levels och adeles låtar. så det ger mig nog några ungdomspoäng.
och så drack jag en milkshake i stället av rödvin.. hade faktiskt chansen att välja det senare. men valde mjölk med kakao o banan i stället.
men ändå.
nästan väldigt vuxen. som det syns på bilden.
.
bild av mathilda gustavsson.
/hanna

dagens tips

det här är väldigt intressant.
visst jag kan också ibland vara lite velig och jag har säkert någon gång tagit tillbaka det jag sagt. och jag har säkert någon gång hetsat och babblat om saker och ting och försökt sen i efterhand får det låta som att det inte var så farligt sagt. men då har det nog handlat typ om innebandy eller så har jag sagt något pinsamt på krogen typ förklarat hur mycket jag älskar alla. sällan att jag hetsar folk mot folk. eller påstår att en rörelse har ingen koppling till våld samtidigt som anhängare slår ner folk på tunnelbanan. och är stolta över det.
/hanna

Bästase kissekatten

Doris har ätit ett par julbord redan...
/Janneke

julmyspys


Jag har bakat sönder köket idag.. igen. Och om det är kul? Ohja. Jag har julmusik på högsta volym och åker skridskor på golvet. Peppelipepp på julbestyr. Bakade bruschetta med feta och tomat.. och sen gjorde ja mini pajer med salami och spenat, och några med skinka, ost och tomat.



Jag bakade även "knäckebröd" men de blev rätt sega så det är nästan lite mer brödaktigt.. men gott som tusan var det iaf. Innehåller bara massa bra saker såsom: linfrön, sesamfrön, rågsikt, dinkelmjöl, pumpakärnor och solrosfrön. 

/Janneke

Julestök

Om det känns skönt att vara hemma? Svar JA. Gosat med katterna, myst med mamsen och papsen men framförallt så har det julstökats. Har bakat vitchocklads kladdkaka med saffran och typ 70 matiga mini pajer. Och idag ska det göras ännu mer. Jag är därför upp med tuppen :) Har lite ont i huvudet men de går nog över snart för jag är på så himla bra humör.
Pappa sa att det märkes att jag var hemma för köket var ett bombnedslag inom tio minuter :) 

/Janneke

från igår

jag, janneke och samuel från jannekes korridor var igår i kyrkan och såg ett luciatåg. det var gulliga små barn som gick i tåget och awwww jag blev också sugen på att ha en sex-sju årig barn. men när jag kom hem var jag helt ensam så i stället av att skaffa barn fyllde jag min mage med mat och muffins. och ja, jag tyckte att det var smart drag att samtidigt laga omelett, lunch till idag och muffins. det var kaos under full kontroll:
.
obs. jag är inte skyldig till den tomma ölflaskan på bilden. skyller på sjökaptensstudenter i stället.
.
och så här fina blev muffinsen!
.
jag var lite orolig eftersom jag aldrig bakat muffins förr men de blev riktigt goda. nu är de inte många kvar längre... nästa gång ska jag våga vara lite spexig också.
så det var min mysiga kväll igår. såg också ett avsnitt greys anatomy och funderade på varför jag inte satsade på karriär som läkare. och kom fram till att det var nog för att de är tvungna att ha så tråkiga kläder på sitt jobb.
stora tankar sådär på en tisdagskväll.
/hanna

Nässjö

Idag åker jag till mina bästaste föräldrar. Gulliga som dom är betalar de min biljett för att jag ska gå åka hem en vecka tidigare än planerat. Me like :) Som jag saknar dom.. ibland :P
/Janneke

en viktig historia

luciadagen till ära ska jag berätta er alla en liten(=lång) historia. det är viktigt att ni lyssnar(=läser) noga eftersom historien har en viktig lärdom.
allt började många år sen....
när jag var liten var jag med i kyrkokören. ja, det är sant. vi var ett gäng barn som gick på olika tillställningar och sjöng och jag tyckte det var asroligt. jag är faktiskt inte bara en sportnörd, jag har en "musikalisk" sida också, men det var någon gång under högstadiet då tiden helt enkelt inte räckte till, utan jag var tvungen att välja. och då valde jag innebandy. hursomhelst, tillbaka till barndomen. i den här kören hade vi ett par gånger luciatåg. och jag ville verkligen vara lucia, eftersom jag var världens uppmärksamhetsapa redan då, men jag vågade aldrig säga det rakt ut. och dessutom blev alltid någon annan valt. och jag var lite småbitter men jag svalde min stolhet och satsade på att vara den sötaste tärnan i stället. det var ju kul det med.
.
åren gick och vi hade ingen kör längre och helt plötsligt var jag på högstadiet. och nu var jag med i teaterklubb eller vad det nu heter. japp, jag skådespelare har typ alltid varit mitt drömyrke nr 1 (det blir mång avslöjanden nu..). hursomhelst, ett år skulle vi, elever i teaterklubben ha ett luciatåg. och inför den började vi prata om vem som skulle vara lucia.
hon skulle ju vara blond och söt och allt det där och hon skulle få bära en luciakrona etcetc.
och då kom det....
"hanna kan väl vara lucia" sa någon och alla instämde.
förstå hur glad jag blev!!! ÄNTLIGEN!!
det kändes som alla fjärilar i världen flyttade in i min mage. jag kände hur jag blev helt varm inombords och hur en änglakör började sjunga hallelujah! min luciastund hade äntligen kommit!!!
MEN... jag kunde ju inte avslöja hur gärna jag ville vara lucia. jag var mitt i tonårens identitetsprocess och kände att det var pinsamt att vilja vara lucia. så jag bestämde mig för att spela svårflörtad.
och det var det dummaste beslutet jag någonsin tagit. (okej top 10 i alla fall)
så jag sa "njaaaaa, jag vet inte.."
och de andra sa: "kom igen nu hanna, det blir bra!"
och så sa jag en gång till: "njaaaa, jag vet inte.."
och så sa de andra: "kom igen nu hanna, det blir bra!"
och jag tänkte tyst att "JAG VILL JAG VILL JAG VILL, och det säger jag också om ni ber mig att vara lucia, bara en gång till."
så jag sa: "njaaaa, jag vet inte."
då de andra sa: "okej... men då får vi väl hitta någon annan."
.
.
vad lärde vi oss av det här: man ska inte spela svårflörtad. man ska våga säga vad man vill. och man ska inte skämmas för sina luciadrömmar. eller andra drömmar för den delen heller. annars blir de aldrig sanna.
och att man inte är så cool som man tror när man spelar cool.
.
/hanna
.
ps. måste bara påpeka att jag har släppt min luciadröm nu. var med ett par gånger i luciatåg på min gamla arbetsplats och det var ju skitkul att vara luciatärna/tomte!!! så jag har no hard feelings mot alla andra som får vara lucia. jag är gärna en pepparkaksgubbe.
.
snart är det jul! här kramas jag och tomten i paris för två år sen.

ska söka detta istället för USA visum

/Janneke

Godmorgon

Denna bild är tagen med min kamera.. en helt vanlig digitalkamera med sämsta kvaliteen någonsin. Ja pallar inte..MÅSTE HA EN BRA KAMERA TOMTEN.

Ha en bra dag allihopa. Jag ska träffa Hanna o de ska bli nice för vi har inte träffats sen i torsdags.. oj oj oj.
/Janneke

titta vad jag hitta

Innan jag börjar förklara Markus beteende så måste jag ursäkta för de riktigt PISSDÅLIGA bilderna jag bjuder på. Denna är tagen från nallen men egentligen hade de lika väl kunna varit min kamera för fy fan, vad dålig den är. Tomten, ge mig en ny kamera i julklapp tack!

Tillbaka till Markus. Han hade tydligen sträckt sig i sömnen (?) så han fick tipset om att tvinga mig massera o sen lägga sig på en spikmatta. Dock va Markus rätt rastlös för han insisterade på att titta på teve samtidigt som han skulle somna på mattan (?).

Jaja, över till morgondagen = LUCIA. Och jag ska till kyrkan och titta vid 19.00. Mysipys. Följ med ni som vill. Det är i Svenska kyrkan på lilla bullens gatan 1 (tror jag). 

Tillbaka till idag. Jag vet att jag skriver mkt om mitt visum här men helt seriöst jag fattar inte vad de håller på med? Inte företaget jag ska vara på utan de som ska "hjälpa mig" med ansökan. Det är ju för fän jag som får maila med företaget o hänvisa om vad de ska fylla i osv. Jag fattar de ju knappt själv. Åh, snällla rara tomten, se till att få mitt visum fixat snart för jag vill ha en jul utan stress. /Janneke

P.s Köpte bästa juleklappen till farsan idag :D

nu vänder jag på pannkakan

DÅSÅ. segaste hanna sihlman, dags att sparka igång dagen (såhär vid fyratiden...) och göra något lite mer fartfylld än tvätt, internetsurfande eller storhandel. om ett par timmar ska du fånga alla värlends innebandybollar.
för att komma igång:
.
/hanna (ja det var jag själv som skrev så jag skrev om mig själv i tredje person. alltid ett friskt tecken.)

2011-12-12

jag är lite måndagsförlamad. visst, jag har redan kört igång tvätten och skrivit inköpslista men ändå. känns som att jag mest tittar på löv som ligger på marken. men det är ju trevligt det med!
.
helgen på gotland var kanon och ganska lugn trots hektiskt schema. med lugn syftar jag på alkoholintaget. sjukt att man det är sättet man definierar en lugn helg. haha. men jag är ju finsk (härligt att bekräfta lite fördomar). och snart är det jul (NÄSTA VECKA FÅR MAN JULKLAPPAR!!!) och då blir det ju fester varannan dag. och jobb, förhoppningsvis i alla fall.. min chef har fortfarande inte skickat något schema till mig, men mejltystnad behöver ju inte vara något negativt, allt är ju relativt??.. hursomhelst, jag hoppas verkligen arbetet blir av eftersom syftet med min arbetsinsats är att jag inom väldig snar framtid kan investera i en ny dator. jag har peppat min nuvarande dator hela tiden med orden "inte långt kvar nu", "kom igen nu, öka farten sista kvarten, snart får du vila" och "kämpa på, årsskiftet närmar sig!!"... och därför känner jag att det vore väldigt elakt att skjuta upp dess pension. speciellt eftersom den låter som en dammsugare.
känns förresten lite konstigt att ha en dag då jag mest tittar på löven på marken samtidigt som jag snackar om jul. har jag tagit fel på årstid eller?
/hanna

fördelar vs. nackdelar

fördelar med att vara vuxen:
+ man får äta precis så mycket pepparkakor som man vill.
nackdelar med att vara vuxen:
- ingen säger till om man äter för mycket pepparkakor.
hälsar sockerkick.se och äckligtmätt.fi
/hanna

extreme home makeover

Igår hade vi julmiddag i korren. Det serverades all möjlig mat o det var fint städat.. Alla var finklädda och skötte sig exemplariskt... 





...men det tog inte lång tid innan det blev ett härligt kaos. Festen drog igång...



Det dansades på borden och på stolarna. Det lyftes upp människor och det shottades vodka. 





Nu såhär i efterhand förstår jag inte riktigt varför jag tog tre vodka shottar klockan halv två? Jag skullle ju inte ens ut.. helt onödigt med andra ord.. men hallå, vet ni hur kul det va att va på årets första hemmafest? Som jag dansade och skrattade.. och shottade. Idag mår jag bajs men det är de värt, såå värt. FetSkitkulRoligFest.


/Janneke

julefest

Stökig bild men skön ändå. Ikväll är de julfest a la julfest. Ha en toppen lördag! /Janneke

bästaste fredagen

De va skitkul att ha syrran på besök och de vart en hel del tapaskäkande o bowling. Najs bajs.
Bästa picknick handuken o bästa kvaliten på bilderna. Förlåt. 

Nu ska ja duscha o fixa mej iordning inför kvällen. Heja JULFEST.
/Janneke

jannica?

Jag bara älskar att mina förälrar döpt mig till något som ingen kan stava till.. inte uttala heller för den delen. Jag tackar och bugar. /JannEKE

hejdåÅÅÅÅÅÅ

nu drar jag till gotland!!! kalmar vi ses på söndag kväll, förhoppningsvis i alla fall. det beror på vådergudarna, hoppas dom inte bestämmer sig för allt för hård vind så att vi kan ta båten tillbaks hit till saftlandet.
pusspuss och trevlig helg /hanna

syster yster på besök

Idag kommer Nikki o det ska bli kult. Vi ska fika, shoppa, äta tapas, promenixa och bowla. Asnice med andra ord. Ni som är sugna på att följa med o bowla kan ju höra av er.. men bara om ni är dåliga för jag måste vinna!

Ha en bra helg för det ska jag ha. /Janneke

 

 


_god_ morgon

det känns så härligt. jag sitter här och ler.
det dofter jul och känns som en lördag.
det beror nog på att jag har bakat bröd som innehåller kanel. och att den är färdig nu.
och lördags känslan beror nog på att jag är ledig idag. och att jag ska äta färsk bröd.
vissa dagar kräver magi. vissa dagar är bara underbara som dom är. som idag.
/hanna

pillpillpill

idag är det verkligen puss och pill som gäller, fast utan pussar. sitter i skolan och photoshoppar sönder mig. har utvecklat väldigt speciell och komplicerad hat-kärlek-relation till clone stamp tool. den är ju så bra men den är ju så jobbig. den är ju så användbar men samtidigt är den ju som den är. fatta vilken nörd jag blivit som snackar om clone stamp tool!!! inte okej... måste snabbt göra något coolt. kanske kan jag gå och tjuvröka bakom skolan...
.
anledningen till att jag nördar mig så är nästa veckans inlämning. jag har ganska mycket att fixa innan dess. men det kommer att vara otroligt skönt att bli klar med allt. igår blev jag klar med en fotografi kurs och nästa vecka blir jag klar med den här photoshopkursen.. samtidigt som vår c-uppsats förhoppningsvis blir klar. snacka om att jullov kommer att kännas skönt!! även om det blir jobbejobbejobbe. men det är ju nästan bara kul faktiskt.
.
nu ska jag fortsätta att pilla. may be force be with me. ooooh nu låter jag ju ännu töntigare... komohjälpmig.
/hanna

älskar morgonen

Jag fullständigt älskar o gå upp tidigt på morgonen o tända lite ljus o lassa MASSA bloggar o tidningar. Jag har absolut inte varit en morgonpigg innan men jag antar att man vill börja ta vara på dagen nu när man är så gammal som jag är.

Idag åt jag a-fil med frysta hallon i MEN det var inte allt utan jag slängde också i lite pepparkakskryddor o extra kardemumma. Smakade lovely. Så, nu sitter jag här och läser tusentals bloggar (som ni ser på bilden) o njuter av att det är torsdag.

Ska på ett hälsotest senare idag där de ska titta på min kondition, vikt, längd, blodet, kiss och fettet i kroppen. Ska bli spännande och se hur fet man än. Skämt o sido. Mindre spännande är det att kissa i en mugg men men, vad gör man inte för att se till att kroppen mår bra?

Sen jag börjat käka vettigare mat, alltså nästan ingen halv-fabriksmat och mkt mer naturliga grejor såsom nötter, kärnor o bär så har ja blivit mkt piggare. Jag äter fortfarande inte så mkt kolhydrater men det betyder inte att jag utesluter det helt. Inte heller betyder det att jag bantar utan jag gör det för att få ordning på min mage. Om jag inte slänger i mig så mkt bröd och pasta osv så är min mage mkt lugnare. Sen, som jag sagt tidigare är det inget minus om jag går ner till under 70 kg men jag hetsar absolut inte. Jag fikar som vanligt o är ja sugen så äter jag det jag vill. Jag är ju ett bakmonster och det kan man inte ta ifrån mig hehe. Jag har liksom bakat lussebullar 3 gånger redan o det kommer flera.. o sen är ja sugen på att baka massa julgodis med Rick när han kommer till Sverige för att fira jul med oss :) Det gillar starkt det också.
/Janneke 





julbord på Ikea

Sådärja då var första julbordet avklart. Oh gott var det! Dock kom jag fram till att jag inte är speciellt kräsen eftersom Nils tittade på mig som om jag vore dum i huvudet när ja sa att de lätt va värt 100 spänn. Man fick ju så himla fina lappar att fästa på kläderna för dom 100 kronorna också. Lätt värt.



Det var fösta gången någonsin som Rodi åt julamat!!!
/Janneke

dagens fundering

undrar om jag ser cool ut just nu?
jag sitter i en datorsal i skolan och fixar till bilder.
jag har en takeway kaffe och det ser ju cool ut. så + poäng där.
men å andra sidan har jag på mig idrottskläder och löparskor. det ser väl inte så coolt ut. så det får jag - för.
men å andra sidan är min tröja en adidas tröja, en fin sådan, med fin passform och allt. och på den har jag massa coola reklam. den ser alltså ganska proffsig dvs. cool ut. alltså + igen.
två pluspoäng och en minuspoäng. summan av kardemumman blir ju en pluspoäng.
alltså ser jag cool ut.
puuuh vad skönt att veta. var ju väldigt orolig för ett tag.
/hanna
ps. bara så att ni vet så brukar jag inte ha på mig löparskor i skolan. det vore ju feffaspinsamt oh no. men idag råder det speciella omständigheter. ikväll ska jag nämligen fånga bollar. WOOP WOOP!


2011-12-06

.
idag finns det inget annat att göra än det här. om man är finne alltså. det är självständighetsdag i finland idag så GRATTIS mitt hemland! du är fortfarande coolaste och bäst. år efter år!
så jag och syrran sitter och tittar på livestream från årets fest på slottet. det pinsammaste är att vi började med att se på den finsktalande sändningen bara för att upptäcka att det var sändningen från förra årets fest.. det tog oss cirkus trettio minuter att inse. som tur började dom visa upp de finaste klänningarna för att det var då vi fattade att det kändes lite väl bekant. mode var räddningen i nöd, som vanligt.
men en mysig kväll har det varit. och visst har vi druckit bubbel med!! till finlands ära. snacka om tisdagslyx!!
/hanna

los hahaHAA!

här sitter jag. janneke gör inte det.
fast nu kom hon. FAN precis när jag skulle blogga om att hon är sen och inte jag.
hmh!
/hanna

den är här!!

varning! det här kommer att bli en av dem cirkus 17924 stycken blogginlägg och facebookstatus om snö som kommer upp de närmaste dagarna.
morgonens allt för tidig tvättid blev mycket roligare när jag såg att snön hade äntligen kommit! det här är en bra start! det kanske bli vit jul ändå.
ja det är inte så mycket än, men man börjar väl alltid med att flörta lite försiktigt?
/hanna

nattugglar

Har ju glömt att berätta att Mikaela var hos mig i helgen och det var underbart kul. Lite trist att vi la ner massa tid på att leta efter en snubbe på Harrys som bara drev med oss om att han var där (dålig humor på honom svar ja) men förutom det så var det toppen! Jag va sååå slö igår att ja inte visste vart ja skulle ta vägen. Därför gjorde jag absolut inget vettigt utan jag kollade på fyra filmer. Idag har jag bara kollat på en så jag antar att det är framsteg. Nu ska jag absolut gå och lägga mig. Har städdag imorgon o köket i korren ser förjevlig ut så tja, jag får gå upp tidigt o fixa.
Natti. /Janneke

trötter

hej hej hej.
Jag lever även om jag känner mig väldigt trött! Somnade precis i soffan fastän jag jättegärna ville se det programmet som visades (superskinny vs supersize). Sådana program har ja alltid tyckt är skitkul att titta på. Man blir så förundrad över hur vissa personer kan trycka i sig så mycket fel mat o ändå vara så förvånade när någon säger att de kommer dö i förtid osv. Det är inte förvåningen som gör att jag tittar utan det faktum att alla blir så lyckliga i slutet. Tjockisarna kämpar hårt som tusan o verkligen satsar fullt ut på att gå ner i vikt o de flesta lyckas o de är så fint att se att de mår så mkt bättre. Inget ont om tjockisar men att se en 150 kg kvinnan springa 2 km är fan häftigt! Tyvärr vet jag inte om det slutade lyckligt i detta program eftersom jag däckade i soffan. Jag funderar nu på att dra o handla men ja har så mkt varor på min lilla planka i kylen så tror helt seriöst att de inte får plats mer.
/Janneke

kärlek och pepparkakor

och vin och glögg och öl.
/hanna

otåliga jannekes är bra ibland

Jag har terrormailat min visum handledare och även det företag jag ska ha praktik på och ibland kan det tydligen vara bra för idag fick jag ett formulär ifyllt av dem :D Men jag var inte glad så länge för dom hade stavat fel på mitt efternamn SNARK. Ni som känner mig vet ju att jag heter Wackerberg med W i efternamn men i mitt pass står det med enkel V och därmed måste alla formella saker stavas med V. Superdumt! Hela min familj har det så för det gick fel nångång förr o det är ingen som har lust att ändra (det är svindyrt) Så därmed står alla mina visum papper med ett W men jag heter ju med ett V. Summa summarum, dom är inte giltiga o måste fyllas i en gång till. 

Jag bjuder på en bild på två stjärtar. Detta för att det är en stjärtig start på lördagen. Fast, faktum är att trots att det blev fel med papprena så är jag mest glad.. glad för att det faktiskt går framåt i processen till det där förbaskade visumet. Undra vad som händer om jag klär ut mig till terrorist på mötet på ambassaden? Värt att testa?

/Janneke

härliga fredag

Vilket helt underbar dag jag haft idag. Mitt liv är bäst! 
Imorgon kommer den här damen och hälsar på och då kommer mitt liv bli ännu bättre.


/Janneke

en vanlig fredagkväll i mumindalen...

tur att vi alla är vinnarskallar.
.
.
inomhussport är kul.
/hanna

2011-12-02

då så. fredag, oj vackra och sköna fredag! min syster är på besök och därmed är det inte mycket tid man tillbringar vid datorn vilket är förklaringen varför det händer så lite på min facebook och här på bloggen (jag vet att ni alla stalkar mig på facebook. det är bara att erkänna). men eftersom jag älskar våra läsare (alla ni 180 000 stycken) bjuder jag på en liten sammanfattning av min vecka i form av en matematisk ekvation:
c-uppsats+c-uppsats+raw-food kväll+c-uppsats+twilight filmen=måndag till torsdag
spännande vad?
under resten av veckan kommer ekvationen vara: fredag+lördag+söndag=fettfettfettskoj!
det är liiiite mer mmm... i livet. fast jag måste säga att jag är nöjd med hur jag och janneke köttat med vår c-uppsats. vi är definitivt värda en lyxig tredagarshelg!
och jag har verkligen startat min helg bra. idag har jag shoppat, tömt systembolaget på öl och vin och putsat alla mina svarta vinterskor:
.
fina vad!! ett par är nya.
.
och mycket mer har jag inte gjort.
mest pratat nonsense och sense med henne:
.
.
då så. nu vet ni hur det ligger till i mitt liv.
pusshej! /hanna

idag blir det inget sånthära

Härligt kaos på biblan häromdagen. Jag hann inte skära mina grönsöker på morgonen så jag gjorde min sallad på biblan. Den va god o mumsig, lite torr kanske.. körde i 10 inlagda viltöksklyftor med olja i salladen dagen efter och då vart den lite för rinnig. Kunde dricka upp min sallad typ. 

Idag har jag o Hanna ledigt, o det känns skönt. Jag ville ta sovmorgon till elva men vaknade ändå vid 07.22 och kunde inte somna om. Jag hade det så himla varmt o insåg att Rodi som sov i min säng ett par timmar på förmiddagen imorse (inte med mej också utan han hade lånat ut sin säng till sina kompisar så han låg o sov på soffan i korridoren men eftersom ja skulle till biblan vid 8 så erbjöd jag honom att sova i min säng medan jag var borta) han hade iaf stängt mitt fönster :( och det innebär att jag inte kan sova ordentligt. De låter säkert knäppt men ja måste sova där det är kallt för annars drömmer ja så mkt knäppt. 

Idag ska hämta upp min och Hannas tenta i skolan. Även lämna in min bok. Borde dra till optikern o sen vill ja träna också.. förutom detta ska jag ta det så JÄKLA lugnt. Jag vill bara vara ledig. Såg btw roligaste filmen ever hos Jens igår. 30 minutes or less hette den. TITTA PÅ DEN! 

/Janneke

jaaaaaaaaaaaaaaaa

ja jag ska blogga snart. imorgon kanske. är så upptagen med livet just nu...
/hanna

jag smygtittar på Hanna

Idag har det köttats ordentligt på biblioteket. Vi sitter fortfarande kvar men jag har tagit en paus nu så jag sitter o tittar på Hanna som vill få ordning på sina dokument. Hade gärnat tagit en bild på hennes koncentrerade min men jag kan nog inte göra det utan att det märks o då blir ju inte bilden koncentrerad.

Jag vill nog gå hem o baka en mjuk pepparkaka nu..


Känns som jag har smör i skallen o sen så snurras det lite också. Man skulle kunna säga att de känns som ja är lite små lullig alltså lite packad hela tiden typ. Och visst de vore ju gött ibland kanske men inte när man ska koncentrera sig. Ibland så bara snurrar de till liksom. Hej berg och dalbane hjärnan.
Såhär känner jag mig. Snygg alltså.
/Janneke




RSS 2.0