dom här aporna alltså...

det finns så mycket gott och härligt i holland..
ostar.
billig, och god!, vin.
uteserveringar.
cappucinos.
KANAL CRUISING.
gratis kakor.
nötter.
spännande mataffärer.
marknader.
mysiga och fina städer.
GETOST SUSHI.
kanaler.
kompisar.
fester.
killar som gillar än. (långtifrån alla är dock goda och härliga. men uppskattning uppskattas ändå.)
bekymmerlöshet.
SENA MORGONAR.
fritid (lite för mycket).
parker med djur i.
och massor av annat gott och härligt.
och ändå är det dessa två apor jag kommer att sakna mest. typ. (säger typ för att inte vill verka för mesig)
.
.
man är ju bra konstigt ibland. vi ses ju om några månader!!
men vi har haft det så himla fett och mysigt ihop. speciellt när vi varit nakna. då har det varit extra musigt. HAHA.
nu ska säga att jag ska sova. fast jag gör inte det. jag kommer sitta jättelänge vid min dator och leta efter bra låtar. och fixa saker som redan är fixade. och vara trött men ändå så pirrig.
god natt för sista gången zwolle!
/hanna

frågor till fröken sihlman

ärade hanna sihlman
.
med anledning av din resväska vill vi ställa dig några frågor.
först och främst: vem har köpt alla dessa skor?
dessutom undrar vi om det verkligen är nödvändigt för en person att äga fyra stycken kavajer?
vi undrar också varför du har så mycket saker och så liten resväska?
det finns dessutom en logisk lucka eftersom du som alltid har för mycket saker med dig inte äger en resväska på hjul. vad har du för ursäkt för detta?
vi är också nyfikna på hur du ska klara av att få alla dina saker till sverige?
.
med vänliga hälsningar dina axlar, rygg, armar och baini som alla överväger starkt att strejka imorgon

kolla vad hon kan

*

Hanna män, jag kommmer inte bara sakna dej lite.. utan VÄLDIGT MYCKET! tAcK fÖR eTt gRYmt HAlvÅr.

/Janneke

hej windesheim och hej hej ocksa

sista gangen har!!! vantar just nu pa att en av mina larare skulle kunna traffa mig. han hade typ glomt bort att vi skulle traffas. tack niek jag tar det personligt. och som ni marker sitter jag vid ett hollandsk dator. festligt varre.
har redan haft snack med tva av mina larare och det gick bra. sa trott och arg som jag varit pa skolan har och anda kanns det vemodigt att aka. konstig manniska jag e. men tur i oturen att niek glomde bort mig. annars hade jag kanske haft glada minnen harifran.
idag e det mest stadning, fix och packning som galler. fixfixfix. ska aven fika med carry, michelle och karin men det e nog det enda sociala jag hinner med. och sa ska jag trana. ibland tkr till och med jag sjalv att jag e riktig dum i huvudet. sista dagen i holland och jag ska trana! fast jag vill gora det. vill saga adjo till min park. mohaha.
nu hoppas jag att niek e klar.
shiiiiit vad pirrig jag e. och konstig. och knasig. fast inte infor motet med niek utan infor allt annat. att jag pa riktigt aker. att jag inte bor har langre.
som sagt sjukt konstigt.
puss /hanna

kli i semester fingrarna

jag vill åka till portugal.. och jag vill åka till sardinien. Jag var som ett barn på julafton igår när jag kom hem till min man. Ville mest bara prata semester men Rick ville sova. Fast vi hann prata om det lite iaf och Rick gick med på att åka till portugal nu i juni och sen Sardinien i slutet på sommaren. (Jag tog en hög snarkning av Rick som ett ja) Gissa om jag somnade gott inatt. Tänk att kunna få åka till Portugal och Italien..det är jag inte värd muhahaha

/Janneke



Surprise



Vi får väl se om Rick läser detta innan han går och lägger sig. Om han inte gör det kommer han antagligen bli skiträdd när jag kryper ner bredvid om cirka 2 timmar. 
Jag har precis ätit sushi (igen) med Hanna, Karin och Michelle. Detta gjordes i min före detta stad; Zwolle. Mysipys! Kommer kanske sakna Hanna lite.. Hanna åker nämligen tillbaka till Sveriget på onsdag! Hur sjukt känns inte det liksom. Hanna, min kompanjon överger Hollandet (och mej). Meeeen, hon blir inte av med mej så fort för vi kommer hänga ett HELT år till minst! Yäääh.

/Janneke

jag skulle bloggat...

men så hann jag inte det!! :P.P:P:P.:P.ppppppp
.
i stället får ni en sexig bild på mina läppar. dom är rosa. för första gången bland allmänheten! (snart alltså, för tillfället är jag fortfarande i mitt rum)
.
uuuuh.
.
jag skulle inte hunnit blogga...
men så gjorde jag det ändå!! :P.p..p..ppä.p
.
fast snart är jag sen. som vanligt.
SÅ GOTT DET SKA BLI MED SUSHI.
puss/hanna

minnen från minneskortet

nåra pics från amsterdam:
det var najsbajs.
nu borde jag tvätta. tänk, det är mina sista dagar i zwolle och jag ska tvätta. woop woop elleeeer?
fast ikväll blir det bästaste sushin i världen. förhoppningsvis på en takterass. WOOP WOOP WOOP!!!!
/hanna

Janneke säger natti

Nu ska jag och Ricky kika på film. Uppdaterar mer om mitt spännande liv imorgon.

/Janneke

i zwolle

nu är jag tillbaka i zwolle efter en natt i den haag/delft och två nätter i amsterdam. det har varit riktigt najs att leva gott men nu när man är tillbaka känns det snark. orka mallorca laga mat och tvätta och andra tråkiga saker. blaah.. därför äter jag digestive, gröt och salta kex och ostar till middag. vilken kombination vad! men behöver i alla falla inte antstränga mig och så är det gott också. vem har tid att laga mat när man måste läsa alla bloggar? ska dessutom på bio om några timmar. efter jag kommit hem för en timme sen knackte jag på hos karin och när jag såg henne kände jag att jag måste ta henne ut till världen. hon hade inte tvättat sitt hår om man säger så. och jag är ju rätt person att påpeka sånt.
har väl inget vettigt att säga. så jag sjunger i stället: "hejdåååååååå och puss och kram lalalalaaaa" /hanna

Hangover

nej jag är inte bakis men jag såg hangover 2 igår. Haha jag skrattar fortfarande åt Alan. Han är bäst på allt! Skulle vilja stoppa ner honom i min låda för att sen kunna ta fram han när jag är sugen på lite skratt. 

Rick är och lirar tennis så jag ligger fortfarande i sängen. Sovit helt okej för första gången på ett tag. Vaknade av pussar idag och hur nice är inte det? Att klockan var 07.12 då spelar inte ens någon roll. Så, vad har jag på schemat idag då? Typ inget egentligen.. jogga, handla (om det finns någon affär öppen i delft vill säga?) titta på lite tennis och lyssna på minst två radioprogram också. Sen ska jag googla lite på Sardinien för det verkar faktiskt som om jag och Rick skulle kunna komma överens om att åka dit en vecka i sommar :) 
/Janneke



party partey



Bjuder på en tjej party bild från tordsagen *fNizzz* 

/Janneke

made off sushi

För första gången i mitt liv har jag gjort egen sushi och svar ja, den var yammie! Det var dessutom inte så svårt som jag trodde och det hela var en ganska mysig tillställning. Jag tror jag åt cirkus 18,5 bitar och jag blev proppmätt. Men självklart går det ner lite efterrätt på det hela. Jag är övertygad om att alla människor har en efterrätts mage. Hur mätt man är är så slinker de ner lite efterrätt. 


Tror det blev typ 120 bitar elle nått.. 


Vi åt även en sjögräs sallad. Rätt god den också. Dock vaknade jag upp skittörstig inatt efter allt salt jag släng i mej igår. Råkade dessutom köra på lite för mycket wasabi så min näsa brann upp. 

Här är förrätten. En nudelsoppa som också blev lyckad!

/Janneke

piggelin

medans alla andra sover är jag uppe och skriver recenssion om kvällen som varit. alltid steget före! igårkvällen får hel TVÅ tummar av två möjliga. för att göra min recension lite mer konkret bjuder jag på en bild där jag ser ut som en hund och gör två tummar upp.

'
det var alltså mycket narrebarre kväll. rick gav oss först en rundtur i den haag och visade massor av gator och fina byggnader samtidigt som det blåste orkan. men att promenera i fint väder är väl ingen sport! sen gick vi och åt och tapas var gott och den här gången åt vi även dessert. och drack en drink. sen gick vi ett par andra ställen och drack ett par glas vin och dansade. sen tog en modig taxichaufför för många personer i sin lilla taxi och vi fick skjuts till delft. sweet.
som sagt så sover alla andra fortfarande (eller vad vet jag om rick och janneke.........krhm..). bara jag och ricks brorsa bob är uppe. han spelar dataspel och jag nördar. vi är så sociala så. fast vi har redan snackat. bara så att ni inte blir oroliga att vi inte går ihop.
oj nu vaknade karin. snart är hela huset igång. hejdå lugn och ro! puss/hanna

Flyttad och glad

Jag kommer aldrig behöva träffa Vinny igen. Och ni kanske tycker jag överdriver med mitt gnäll om honom men när han igår sa; jag har gjort ett medvetet val genom att inte ligga med min husbuddy förstod jag att jag egentligen borde flyttat för länge sen. Men nu är det över. Halleluja moment.

Rick hämtade mej i grönsaksbilen haha. Höll på att dö när jag insåg att mina saker skulle tävla om plats mot ruttna grönsaker och frukt. Lovely. Mina saker vann iaf. Dock vann klockan över mej igår för när vi gick och la oss typ halv två var jag helt slut men inte fän kunde jag somna för det. Sovit urkasst inatt och funderar på om jag sovit överhuvudtaget.. men va de spelar ingen roll för jag har en bra dag idag..för ikväll ska vi äta tapas, dricka mojitios och gå ut och dansa i Den Haag. yääs!Hanna och Karin kommer också. Även Josefine och hennes kille..oså Rick såklart :) 

/Janneke

alla vill hänga med oss

i alla fall duden från igår ville det.
härliga tider. /hanna

ska nog starta en hemsida

jag tror jag ska starta en hemsida. jag känner att tiden är mogen för det. tror faktiskt att just idag vore den bästa dagen att starta den. ska nog på en gång köpa följande web-domain:
.
http://www.liveteFETTnajsforattikvallskavitilldenhaagochhatapasochmojitosochdansaskaviocksa.se
.
men i fall den där adressen råkar vara upptagen så har jag en back-up plan:
.
http://www.liveteunderbartochjagskulleinteviljanagonannananjagsjalvforattjagharvarldensbastavannerochliv.se
.
skulle även kunna starta en liten sida vid sidan om (hehe ordvitsar bara kommer till mig). den skulle isf heta:
.
http://www.varavenochsprangimorseochdetvarmktskontgillardet.se
.
puss! /hanna

om en vecka såhär dags är jag redan i sverige

jag har varit duktig idag. packat, skickat 15 kg kärlek till finland, fixat, tränat och fikat i tre timmar. sen kom jag hem, lagade mat, åt och nu ska jag fortsätta fika. sommarkvällar finns för att fånga.
puss /hanna

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ

skämtar tvättmaskien med mej eller är den verkligen trasig? Jag är gråtfärdig. Paaaaaaalla! Mina kläder är ju i den trasiga tvättmaskinen och Vinny kommer hem typ nu. Jag orkar fan inte betala för en jevla skittvättmaskin. 
/Janneke

den sista dagen

Jag har sovit riktigt crappy inatt. Drömde att Vinny kom hem och härjade. Vaknade upp skittidigt och fattade inte riktigt om jag drömt eller inte.. 

Huvudvärk har jag också och skulle helst lägga mej en stund igen MEN det ska jag inte för jag ska packa. Yääs!
Ska se om jag kan organisera min garderob i sopsäckar. 
Efter det ska jag skriva en leksaks artikel och lyssna på lite radioshower. Sen kanske jogga också.. om huvudvärken försvinner vill säga. 

Sen kan jag ju tillägga att jag smörjde in mitt hår med kokosfett igår (Hannas tips) men mina toppar är nog så pass dåliga att inte ens kokosfett fastnar för mina toppar ser fortfarande lika skabbiga ut.. de blir helt enkelt att gå och klippa sig då.. snark!

Groetjes Janneke 



klargörelse

tänkte bara säga att jag har inte gett karin och janneke ett barn. i fall någon trodde det.
sen älskar hur jag har en förmåga att visa fram tjugotvå hakor. det tycker jag är mycket coolt. dubbelhaka, kom igen nu. ingen sport.
nu god natt på riktigt. /hanna

HAHA jag är så festlig!

ser ni??!?! jag sätter lite guldkant på vardagen!!
det är alltså guldpenna. på kanten av nageln på mitt långfinger! på en tisdag! och jag sätter guld kant på vardagen!
SÅN förmåga som jag har att leka med språket. otroligt!
fast jag är lite orutinerad och tvättade bort sminket innan jag tog kort på mig själv. men kompenserar detta genom att koncentrera på andra delar av kroppen och ordvitsar. blir ju hur roligt som helst hur jag än gör!
godnatt /hanna

Världens bästa Hanna



Hanna gav mej och Karin den finaste presenten någonsin. Tack!

/Janneke

den som skrattar sist..

när jag kom hem till huset i Zwolle hörde jag ett evigt jamande uppifrån. Tänkte att katterna kanske va inlåsta på toan så jag tänkte att de va la lika bra att släppa ut dom innan dom bajsade utanför toalettstolen. Men vad händer när jag vill släppa ut katterna från toan.. katterna va inte på toan.. utan dom var.. PÅ MITT RUM. Vincent äckelkatter var instängda i MITT rum (som jag stängt innan jag åkte). Hur hände detta egentligen? 

I cannot wait tills jag har tagit med alla mina saker härifrån imorgon.
/Janneke 

p.s imorgon kan jag berätta om jag skrattade sist eller inte. Hade jag flyttat idag så hade jag skrattat sist för jag har varit lite jevlig tillbaka..men jag kan inte riktigt berätta om vad förrän imorgon. Hold tight.



tågar

jag tågar runt lite i holland för tillfället. egentligen är det inte speciellt frivilligt men jag måste åka tillbaka till Zwolle för att packa ihop mina grejor. Också för att ge kattjevlarna mat. Jag håller tummarna för att inte vincent är hemma för jag orkar inte snick snacka. Men tänk, imorgon flyttar jag! Sen behöver jag aldrig någonsin se äcklet igen. Som jag längtat!

Jag är skithungrig. Gillar att de går runt folk på tågen och säljer mat här. Det känns väldigt asia. Fast oftast när dom människorna kommer och säljer mat så är jag skitmätt men när jag är skithungrig så kommer dom inte. Dagens islandshäst. Och hallå mr. vulkan, sluta aska!

/Janneke


hej o hoj

nu blir jag gladare eftersom jag äter mat. och det gör mig alltid gladare. nu var jag inte ens sur innan och det var najs. från glad till ännu gladare. härligt!
fast lite småirriterad var jag, eller hade i alla fall varit, om det hade varit mitten på mars. för att idag lärde jag mig ingenting i skolan. igen. jag och karin gjorde vår film färdig men bortsett från det hände det ingenting.
men nu är jag inte sur eftersom det inte är mitten på mars. det är slutet på maj!! och det innebär att snart åker jag hem! och det är roligt och lite vemodigt också. jag kommer att sakna många saker här i holland t.ex. uteserveringar, bekymmerlösheten, billig vin och ostar MEN jag kommer inte sakna skolan. dessutom ska jag få jobba och göra något klokt. och träffa alla nära och kära.
nu ska vi bara alla tillsammans blåsa bort askmolnet. så allihopa: do the blow job. tack.
/hanna

resultatet:

jaaa det funkadet!
nu ska jag till skolan och redigera lite film innan det är dags för journalistik. narrebarre. sen hoppas jag att janneke kommer till zwolle idag så att vi kan köra myspys och matlagning hemma hos henne ikväll. men bara om vincent också är med. annars blir det så tråkigt. karin och janneke är ju inte ens i närheten lika spännande, söta och framför allt fräscha som han.
puss /hanna

fett fett.

okej jag visste inte vad jag snackte om när jag i lördags skrev att jag hade världens fetaste lugg. för att NU har jag världens fetaste hår. på riktigt! ser ut som very very wet-look. och det blir aldrig torrt. och det luktar illa. tror ni inte? titta bara:
.
det finns ju såklart en, i detta fall vääääldig, naturlig skäl till detta. jag har nämligen lekt lite med naturprodukter och gjort inpackning. sist körde jag bara med cocosfett och det blev väldig bra (dock hade jag väldig fett hår under en dag. men det var det värd!) och då luktade inte ens illa. men nu var jag lite livin' on the edge och hade i även lite andra grajer, hehee. måste ju prova på allt (förutom sina egna släktingar).
anledningen till varför jag gör detta är såklart arga frisörer som janneke mötte. för att när jag kommit hem från holland så är det dags för mig att besöka en frisörsalong. och då vill jag få stanna kvar där en stund.
/hanna

till askmolnet:

hey ský. er ekki kominn til svíþjóðar. ekki til finnlands heldur. takk. hafa gott sumar.
PS. er ekki holland heldur.
/hanna

ta tag i mej själv dag

ALLTID när jag vet att jag ska flytta så struntar jag i ALLT. jag bara känner att jag fixar allt det viktiga efter att jag fått iordning på mitt liv (min garderob) Egentligen borde jag få ordning på mitt liv idag för jag måste börja lyssna på massa radioprogram samtidigt som jag måste skriva ett jevla politik paper. Men istället för att jag stressar inför sådant som jag borde stressa för åkte jag till oma och opa för att njuta av att göra inget. Hur tänker jag ibland?

Sen kan ja inte bestämma om jag ska åka till Rick sen och skita i skolan imorgon (antagligen) eller om jag ska åka till Zwolle och irritera mej på att huset luktar crap. Hmm dagens dilemma. Vad ska jag välja? 

/Janneke

EXTRA EXTRA EXTRA

stoppa pressarna!! jag har stora nyheter!!!
jag har haft en produktiv måndag!!!!!!
jag har inte förlängt helgen utan i stället har jag kickat igång veckan med arbete. ja, ni läste rätt. med  a r b e t e. jag har varit som alla normala människor. egentligen hade jag ju nästan kunna ha söndagångest igår om jag hade velat. okej, inte riktigt men nästan. jag gick upp tidigt, trots att helgen var en enda stor sömnbrist, och jag har varit i skolan och fixat massa och klockan är halv tre och jag är inte ens klar än. wuhuuuu! hade nästan glömt bort hur måndagar kunde kännas.
operation "hem" har också sparkats igång. hollänska posten kommer att ha äran och ansvaret att transportera mina kläder hem. antar såklart att de ordnar värdetransport för mina plagg, speciellt för den gula träningsoverallen.
nu ska jag fortsätta att vara duktig. det känns så trevligt. /hanna

lördagen och texel och party

otippade utgången på lördagen blev väldig, väldig bra. visst, egentligen är det inte så otippad att gå ut på en lördag, men med tanke på hur trötta vi var när vi satt på tåget på vägen hem från texel så var det otippad att vi gick ut. karin var så pass trött att hon sov. jag var bara seg och lyssnade på musik och tittade ut genom fönstret och såg allmänt filosofisk och smart ut. men när vi sedan gick hem från stationen så blev vi pigga och peppade och sen blev det succé. och när jag till slut kröp under tecket så var klockan 5 på morgonen. det ni!
naj det var faktiskt en av dom bästa lördagarna det här året. texel var som sagt sjukt najs. vi hade verkligen tur med vädret och i och med att det inte är högsäsong än så var det lagom mycket folk på den här lilla ön. här kommer nåra pics från dagen. dom säger nog mer än min babblande och dessutom måste jag nu dra till skolan och redigera video. idag börjar min sista hel vecka i holland. IIIIIIIIIIIK!
av alla vackra ställen valde vi att ha picnic i en korsning.
glada töissar! innan den här bilden togs hade jag pinkat i skogen för hundraelfte gången den dagen. karin höll på bli tokig med mig och kunde inte förstå att en människa kan vara så kissig hela tiden. men tur det fanns skog.
steeeeek. mest på vänster sida.
bussar är sooooou pensionärer, cykel is the shit.
/hanna

födelsedagsbarn!

det är inte jag. men det är charlott!!
och jag vet att charlott blir ledsen om hon inte får ett grattis från mig. och eftersom jag inte har MMS på mitt holländska abonnemang (sooo 90's) så jag grattar jag henne här på bloggen i stället:
GRATTIS CHARLOTT!
/hanna

utslängd från frisören

Rick är inte bara en turgubbe för att han fått världens bästa tjej utan också för att han bara behövde betala för en tröja medan han köpte fyra. Under tiden som han gick och svävade på moln för att han tjänat 45 euro gick jag runt och var lite tjurig för jag blev ustlängd från en frisörsalong. Dom tyckte mitt hår var för blont och ville tona ner det till mörkare men det enda jag ville va att få lite slingor i min utväxt. Jag vill fortfarande vara blond, men lite mer naturligt blond och därför sparar jag min utväxt och vill bara lägga lite slingor i den då och då MEN det gick tydligen inte på den salongen för jag fick resa mej upp från stolen och gå därifrån med 4 arga frisörer tittandes på mej. Funderar starkt på att köpa mej en peruk och gå dit och be dom klippa mej fint och sen bara slänga av mej peruken på golvet och skratta ”HAHAHAH, ni klippte mej i onödan” muhaha.


Förutom dramat på frisörsalongen så hade jag verkligen en helt underbar lördag. Vi chillade på uteserveringar och jag åt stekt feta ost med tomat (SKITGOTT). Sen köpte vi med oss lite vin,melon och parma skinka och åt det på Ricks terass. Wunderbar!
Men kvällen tog inte slut där utan vi gick även på bio.. Pirates of the Carribean. Helt okej film men 3D är överskattat! Josefine hängde också på och efter bion mötte hennes kille upp oss för drinks. Mysig lördag!


Just idag har jag inte gjort så mycket mer än diskat än så länge. Ska snart hoppa in i duschen och göra mej iordning för ska luncha med Ricks päron. Efter det blir det häng med Chris. Rick spelar tennis hela dagen.
See you later krokodil
/Janneke


FETT

kvällens fetaste lugg (ordagrant menat, inte som att den vore cool) går till kvällens rödaste tjej. och det är hanna! alltså jag! okej karin kanske är lika röd hon med men hursomhelst så har hon inte lika fett lugg som jag. älskar att köra spontant och utan att fixa för mkt (vad har hänt med mig som egentligen tkr att fixet är det bästa) då blir det som roligast. och röd är jag (och karin också) för att idag har vi steeeeekt som sjutton. och när vi inte steeeeekt så har vi cyklat och då har solen ändå smekt våra armar och baini, speciellt på vänster sida. snyggt med hälften rött och hälften vitt. som att blanda två viner, fast i en tjej.
mer hinner jag inte berätta just nu. tänkte bara säga att jag har fett lugg och att jag har haft sjukt bra dag. och puss! så puss. /hanna

god morgon

klockan är 06:51 och om 9 minuter går jag och karin till stationen. sen tar vi tåget, sen byter vi tåg, byter en gång till och sen anländer vi till ett ställe där vi byter till buss och sen när vi åkt buss en liten bit tar vi båten. och sen tänkte vi cykla runt på ön texel. ojojoj ska bli så roligt!
jag har världens tyngsta väska eftersom jag packat lita picnic grajer med mig. mat och dricka finns det alltså, men inte extra kläder, för att jag litar på att det är soligt och varmt. och just nu kan jag inte ens se grannhuset mitt. såhär ser min utsikt ut just nu:
ska bli en najs lördag.
och kul förresten att janneke äntligen hittat någon att dela sina svenska tankar med. stackars hon som hittils varit tvungen att umgås med massa nötter som inte förstår henne. som liksom inte är på hennes nivå. (jag är inte bitter).
nu är det dags att sticka. pusshej!/hanna

sommar igen

ååh vad skönt att vakna upp av solstrålar (och bredvid min solstråle). Det är skitfint väder idag så jag och Martine ska strax bege oss mot stan för att luncha. Jag är sugen på sushi men jag tror det blir en omelett..undra om man kan göra en sushi omelett? 

Igår kom jag till Delft efter en rätt skön tågresa. Fick mej två egna stolar och ett bord på tåget så kunde titta på film hela vägen. Kikade på Chalet girl. Rekommenderar nog inte folk att se den men jag gillar ju Chuch Bass och han var ju med i Charlet girl. Dreglade lite ibland..
När jag kom till delft fick jag lite bråttom eftersom jag bestämt träff med Josefine (en svenskt tjej i Delft). Bytte om och sminkade mej samtidigt och skyndade mej mot stan. Jag hade aldrig träffat Josefine innan men vad säger man..det klickade vid första ögonkastet :) tyckte verkligen det var skittrevligt att få dela med sig sina svenska tankar till någon som förstod :)

Nu ska jag blogg surfa lite,
/Janneke

hmmm

min hjärna är någon slags berg- och dalbana och det finns säkert miljon olika saker jag tänker på och funderar kring. men just nu undrar jag:
- varför använder man ordet plåtning för vanligt foto? "jag plåtades för den här och den här tidningen". jag förstår begreppet då när det verkligen är plåtning, alltså att man är i studio(eller utomhus för den delen också), det är någon som stylar en, någon som fixar sminket, det finns en fotograf som dirigerar osvosv. då ligger det rätt så många människors arbetsinsats bakom det där kortet som tas och då är det mer än okej kalla det för plåtning. men när det "bara" är så att en fotograf tar kort på någon till en artikel i vanlig tidning, utan studio, stylist och hela det cirkuset, så tycker jag inte att det är plåtning. då fotas man, helt enkelt. jag kanske är fördomsfull men jag tycker att det låter att man vill framstå som något bättre än vad man egentligen är. man vill framstå som en av dom stora och att man lever lyxigt liv med plåtningar och massa andra spännande uppdrag. varför? är det inte bättre att säga som det är? vanligt foto är det väl inget fel på!!
- och en annan sak jag undrar över: varför stör detta mig så mycket?
.
nu när jag började skriva det här så kom jag ihåg hur jag många gånger undrat även varför "second hand" och "vintage" låter mycket coolare än loppmarknad. vem var det som starta secondhandvintageärcooltloppisförtöntar-rörelsen? /hanna

snark på riktigt, inte som att någonting vore tråkigt

åå översta bilden låtsas jag att vara pigg. åå den nedersta är jag som jag är.
.
jag skulle jättegärna berätta till er om vår otroligt härliga kväll igår. men jag är helt enkelt för trött. jag är som ett litet barn, jag behöver mycket sömn. och de senaste två dygnen har jag inte sovit mycket. så även om jag jätte gärna berättade historier till er så låter jag ännu hellre att bli. just nu är det ingen bra stund att försöka få er att återuppleva vår kväll. det skulle inte göra kvällen rättvisa. 
men som teaser sammanfattar jag vad jag och janneke gav karin som födelsedagspresent:
snoppar+värme+len hyd+ätbara kalle anka figurer+bring it on+god sömn.
jag vet. varje tjejs dröm.
/hanna

Karin lever

igår rymde vi iväg med födelsedagsbarnet Karin och vi har inte smugglat fram henne ännu. Men, hon lever och är fräschare än någonsin. Vi hade en otroligt bra dag igår (inte bara karin hihi) men vad vi har gjrort uppdaterar nog Hanna er om senare för nu ska jaga avnjuta en härlig frukost med musli och mjölk. Skulle lätt kunna leva på musli. 

/Janneke

vackert

det var faktiskt inte bara massa lådor jag såg idag. såg nog mer blommor än jag någonsin hade sett tidigare! och det var väldigt fint och det doftade väldigt gott. det var speciellt vackert i ett växthus vi besökte, hade lätt kunnat gifta mig där (fast inte än! hmm känns som att jag upprepar mig). och även om jag fick ha på mig den coolaste outfitten ever måste jag säga att även jag bleknar i jämförelse med alla blommor (vilket inte är så konstigt eftersom jag är väldigt blek och blommorna väldigt färgglada).
tror man tänkte på sömnbrist när man gick runt där? svar naj.

nu ska vi lura karin. hihi! eller det har vi redan gjort. men nu fortsätter leken. avslöjar allt imorn. kanske. haha!
puss /hanna

teili morgon

jag gick upp klockan 4.25 i morse. 4.25!!! det är innan halv fem om någon inte förstod det! och det gjorde jag för att jag skulle se massa blommor. och det gjorde jag. och dom var så otroligt vackra. kolla bara nedan:
otroligt fina blommor. /hanna

fattiglapp

vart tog den rika janneke vägen? Jaa, just det..hon har aldrig funnits.
Men just idag insåg jag att jag verkligen börjar bli fattig och det är inte kul. När jag blir stor vill jag mer än gärna att jag inte behöver tänka på pengar. Jag vill kunna köpa köpa köpa. Än så länge lever man ju lite på PP (pappa plånbok) och det känns väl inte så jättekul när man är 22 år. Att jag kollade upp vad mitt lån låg på i december 2010 gjorde inte saket bättre. Asså va fan ska allt kosta pengar för? Kan man inte typ skatta 100 % och få allt gratis. 

Idag ska jag inte vara så bitter dock för det är faktiskt Karins födelsedag. Tyvärr så orkade jag och Hanna inte fixa nått så hmm, ag hälsar dej grattis här på bloggen bara karin. Grattis Karin 25 år. 

/Janneke

äää men va fään

fick feedbäck på min ekonomi artikeln. Den sög tydligen mer än vad jag trodde den skulle göra. Så nu har jag wikipediat lite och slängt in lite av det i min artikeln. Riktigt journalistiskt! Hoppas Forsberg inte läser min blogg för hon skulle nog anmäla mej till journalist polisen och hon fick veta vilken glidarlirare jag är. Btw, så såg jag att hon att hon fortfarande inte ändrat mitt betyg på medieanalysen. Jag har alltså fortfarande G fastän Hanna (som jag skrev b-uppsatsen med) har ett VG. Förtjänar jag inte också ett VG då kanske? 

Karin och jag (mest karin) har tittat på "systrar i jeans andra sommaren". En tjejs mamma får barn och karin vänder sig om och frågar mej; tror du helt seriöst att alla mammor känner att deras barn är det vackraste dom har sett fast barnet är fult?

/Janneke

kolla!! det är solen!!!

kolla!! hon/han har inte dött även hon/han varit borta i flera dagar!!
SOLEN LEVER FORTFARANDE!
LÄNGE LEVE SOLEN!

och så snäll solen är som väntar tills jag kommit hem från min joggingtur innan den dyker upp. tack snälla solen. och bara så att du vet så behöver du inte gå ner alls om du inte vill. bara stanna där du är och ge oss värme och ljus. det vore så himla trevligt för att du gör allt så mycket lättare, roligare och bättre. med andra ord: du är en riktig bra vän så jag vill ha dig i mitt liv!
och btw, vad är det för skillnad mellan en löptur och joggingtur? det är sällan man löper alltså springer som fan när man springer lite längre. då joggar man väl men är det då fel att säga att man varit ute och sprungit/på en löptur? var går gränsen, när är det löptur och när jogging? kan snälla någon förklara detta. nu när jag börjat tänka på saken så stör det mig. och jag skulle behöva lägga mig tidigt ikväll.
/hanna

raport överSTÖKAD

nu är jag klar med min rapport. Skriver inget mer om den här för ni kommer somna. såååå tråkig den är. 

Sitter nu och tittar på national geographic. I indien finns det tydligen en sjukt massa pantrar som äter barn. Så nu har en hel by gått på panterjakt för att få dödandet att sluta. Jag förstår verkligen att man vill ha hämnd men blir det inte väldigt svårt att hitta rätt panter? Dom hade redan skjutit en panterunge (2 år gammal, så vi säger väl panterbarn) men de va inte rätt. Är inte detta lite onödigt? Oj, och nu ser jag att dom inte ens vet om det är en tiger eller panter. Det är iaf två barn som dött och det ena barnet hade släpats iväg av en panter. Pantern hade hoppat upp när barnet satt i mammans knä och sedan släpat iväg barnet. Hur klarar en mamma av något sådant? Att leva eftet det? Jag är fast beslutem om att kvinnor är mkt starkare än män. Kvinnor är mer emotionella men jag är helt övertygad om att bakom varje framgångsrik man står en kvinna. Nu vet jag inte riktigt varför jag kom in på det helt plötsligt men men..nu ska jag sluta pladdra och ge mej ut på en joggingtur. Men först måste jag som om dom lyckas fånga "the killer leopard".

/Jsnnrkr 

(jag skrev janneke lite för fort)

jag har köpt ett hus

visst är den fin?
vet ännu inte hur jag ska möblera i mitt nya hus. eller egentligen är det ju en slott! men tror jag kör något enkelt. och mixar gammalt och nytt. och svart och vitt och lite färger på det.
och bara så att alla vet så gillar jag använda ringar i alla av mina fingrar. jag struntar i eventuell större betydelse. jag diskriminerar inte ett finger bara för att den skulle vara resereverad för ett visst speciellt ring som eventuellt skulle flytta in där en bit in i framtiden (betoning på den meningen. ingen panik, Du, det är iiingen brådska.). hos mig får ringar bo i alla fingrar. /hanna

duktiga studenter

som jag har flörtat idag! allt för granskande journalistikens skull. min och jannekes nyhetsnäsor kände doften av sommarflört idag och då var det bara att köra på. och så gjorde vi en graj på det. det var faktiskt skoj att snacka med folk om sommaren och hur man flörtar osv. synd bara att många på vår skola är så töntiga och rädda för att ställa upp! men vi lyckades hitta dom coolaste av alla coola holländare. just nu håller vi på att tanka över materialet till datorn. sen ska vi klippa. wuhuu! vi gör något vettigt idag!
janneke är dessutom värsta multitaskingbruden och sitter och analyserar massa artiklar samtidigt som vi redigerar. hon kan hon.
oj nu kan jag inte blogga mer. måste klippa.
stora journalistpriset, here I come!
/hanna

höll på att trilla av golvet

kan man trilla av ett golv? 
Jag höll iaf på att göra det när jag tittade på klockan och insåg att hon var sex!? Vad hände där? 
Va tvungen och fundera på om jag gjort nått vettigt idag överhuvudtaget och kom på att det mest vettiga var att jag bloggat tre gånger..och kollat på fyra gossip avsnitt. Sen har jag ju faktiskt duschat också..
/Janneke 



cash is king

Skatteverket i Holland har ett väldigt konstigt (och krångligt) system. Fast jag tror ändå att jag precis lyckades deklarera :) fingers crossed för det. Jag vill nämligen ha dom där 100 euro för då kan jag dricka extra många paraplydrinkar på min semestervecka i juni. Vart vi ska åka det vet vi inte än men jag vill ha sol och värme. 

I holland är det inte sol och värme utan regn och rusk. Det gör faktiskt inte så mkt idag hihi för som jag skrev tidigare är jag sugen på en gossip girl dag. Måste bar gå och köpa mig lite squash sen så jag kan göra lunch. Jag gjorde asgoda squashrullar för ett tag sen. Man delade squasen på mitten och sen gröpade man ur den så den såg ut som en liten båt. I squashen proppade man stekt köttfärst och därefter strödde man en jekla massa ost på. In i ugnen i typ 30 timmar och voila, en skitgod lunch. 

Jag är sugen på en skitgod lunch. Fast jag åt frulle för typ en halvtimma sen så jag får nog vänta minst en kvart till. Klockan är ju iaf över tolv! Hanna män kan inte äta lunch innan tolv och de här är någonting jag kommer prata om när jag håller tal på hennes bröllop.

Haha ja såg precis att jag skrev att squashen skulle va i ugnen 30 timmar. Jag menar förstår 30 dygn.

/Janneke

Måndag

Förra veckan gnällde jag om att jag sov dåligt. Nu sover jag ta mej tusan för bra. Jag orkar inte gå upp..
Vaknade för typ en timma sen kanske och guud, vad skönt det var att bara ligga kvar och blunda. Jag bara låg och njöt av att höra regnet mot mitt fönster och att jag har det jäkligt bra i min varma gosiga säng. Jag hade dock mer än gärna haft någon att vila huvudet mot men kuddar funkar väl som ett sorts subsitut. 

Idag var egentligen planen att gå upp tidigt och käka frulle för att sen gå ut och jogga. Men jag kröp ner i sängen efter frukosten och tror att jag kommer ligga här ett tag till. Sugen på att streama lite film..eller kanske lite gossip girl. Insåg ju att jag missat MASSA avsnitt så varför inte titta på alla dom idag? Då har jag ju iaf avklarat nått.. och jobbat på min engelska. Det måste ju räknas ..

Igår gjorde jag mej en egen scrapsida. Klippte ut massa ord (som är viktiga för mej) från en tidning och ska klistra dom på ett papper idag. Har inget klister så än så länge ligger lapparna i en hög i mitt glasögonfodral. Det är kanske inte så dumt att hänga dom på spegeln istället kom jag precis på. Fatta vilket pepp på morgon och se hur mkt bra saker det finns med MEJ MEJ MEJ. 

/Janneke

JA!!!

1-6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
/FINNEN

carpe diem hemma hos mitt

att plugga utomlands är så himla spännande och lärorikt och allt det där.
/hanna

sömntuta

Idag gjorde jag någonting jag inte gjort på väldigt länge.. jag sov nämligen till klockan halv tre! Det var nog precis det jag behövde för jag är inte så bakis faktiskt. Borde va det egentligen med tanke på att jag mixade allt. Hade en väldigt bra alkoholkväll igår. Inte för mkt. Absolut inte för lite. Helt lagom helt enkelt. 

Jag var dock ganska trött runt halv fyra men Karin var pepp och "tvingade" mej vara kvar. Det gör iofs inte speciellt mycket för det var rätt kul den sista timmen. Jag har vart riktigt sugen på att dansa ett par dagar och igår dansades det hej vilt.

Jag sitter hemma hos Hanna nu och borde plugga men det är inte roligt att göra det på söndagar. Söndagar är till för att vila upp sig så jag kanske skiter i att plugga? Snälla någon, tvinga mej göra det jag ska! 

/Janneke

söndag bakis någon?

idag blir inte många barn gjorda vilket är bra eftersom Han inte är här. hahaa! känns som att jag har sagt det där förut? må vara hänt. har inte så många skämt att dra så jag måste återanvända dom rätt så ofta. återvinning is the shit. 
men idag är sverige ligan trött. men det var värd det för att jag hade skitkul. och jag tror janneke och karin hade det också. eller jag vet att karin hade det eftersom hon sa det  innan. och det är sällan janneke inte har kul så jag säger att vi alla hade kul igår. jag gick min vana trogen hem tidigare än dom andra, men jag kände mig som vanligt trött och så var jag så nöjd med kvällen. jag hade haft jätteskoj, jag hade fått spela spel, skratta, skåla, dansa och även gjort ett försök att slåss. men jag fick inte. killen sa att jag var för vacker för att slåss. holländare är så sjukt kåta, att dom alltid ska ragga. oftast med helt fel tajming. men jag tackte naj den här gången också. och även om jag hade varit singel hade jag inte velat pussas med den här killen för att jag ogillar folk som inte står för vad som säger. som den här killen.. först stod han där och skrek på oss att varför vågar ingen slåss med honom för att han var minsann inte rädd för att slåss. men när jag anmälde mig som frivillig så var han inte slåsssugen längre. typiskt!!
men narre barre kväll var det. /hanna

fjortispuss nr 2

lite mer MMMM i livet /hanna

fjortis puss

tänkte bara önska er en bra kväll. Jag ska också ha en bra kväll nämligen.


Och här ser ni hur jag ser ut idag och ni får en puss också (så gör alla som har blivit kända via sin blogg så tänkte det var dags..att bli känd alltså)

/Janneke

heja sverige



Hann med ett blogginlägg till HAHA 
/Janneke

känns som det är söndag

jag har en söndagskänsla. Sugen på candy och film MEEEEN det är inte söndag och de är rätt fint det med för då kan jag än en gång dricka alkohol. Är jag ny-alkis? 

Anledningen till varför jag tror det är söndag beror nog också mest på att Rick åkte hem precis och vi brukar väll oftast ses en hel helg och därmed inte åka ifrån varandra på lördagar. Men Ricky ska lira tennis imorgon och det vill jag väl inte hålla honom ifrån :P 

Vi har iaf mest bara tagit det väldigt lugnt. Legat länge i sängen och myst. Känner att mys är precis det jag behöver just nu så det tackar jag för. Förutom mysandet har vi svängat runt på stan och hängt med Hanna och Karin. Vi har t o m åkt (paddlat) båt. yääh




Nu måste jag sminka mej så jag hinner till Hannas och Karins svenska förfest. Kommer inte riktigt ihåg hur man festar i Sverige men all in, de kommer jag ihåg.

/Janneke 




dagens

idag har jag...
- knackat på hos karin cirkus tre gånger. varje gång har hon varit naken. 
- sett ett avsnitt gossip girl. mmm!
- cyklat på vattnet. och sen glidit på vattnet medans janneke och rick cyklade. och ätit m&m också. 
- sett barnen spela alice i wonderworld lr vad sagan nu heter. 
- köpt billiga grönsaker på holländska. oj vad jag kommer att sakna markanden!! och oj vad bra det är att vara svenskfinsk blondin på marknaden. man behöver inget rabattkort för att man är ett stort rabattkort. och snål och fattiglapp som jag är så är det bara gött. 
.
idag kommer jag att...
- ha på mig sjukt snygg klänning/väst/plagg. den har så mycket möjligheter att det vore fel att kalla den enbart för klänning. 
- sjunga "det var en gång en liten fågel ja han bodde på landet och roger hette han" och "vad gör vi nu kör vi vad gör vi nu kör vi" för att ikväll är det äntligen dags för vår svenska förfest som kan bli allt från succee till riktig stor pannkaka. först var över 70 pers bjudna men sedan har jag varit så elak fast ändå smart att jag då och då raderat folk från listan och nu är det inte så många längre. och så har vi sagt ett ord om festen till någon. så vi får se, kanske dyker det inte upp någon alls! men skitsamma, då kör jag, karin, janneke och jörgen och stefan som skulle komma. och sjunger "det var en gång en liten fågel..."
.
rätt så najs vad! /hanna

modeblogg

börjar lördagen med en high fashion modeinlägg. när jag var i kalmar var jag nämligen lite kreativ. och smart. för att det händer ju att man tröttnar på sina plagg och skor. och så köper man nya. fast ibland skulle man kunna vara lite smart.. såsom jag var då.
.
tadaa! gjorde om mina gamla fula stövlar till coola skor. allt som behövdes var gamla fula stövlar och saxar. idéen till detta fick jag från en finsk blogg. vi finnar kan vi!
och det slutade inte där...
.
tadaa igen! gjorde om min gamla skjorta som jag hade tröttnat på till en väst. mycket häftigare! lägg gärna märke på leendet som ni kanske känner igen från TV-shop. i "före"-bilden är den obefintlig men i "efter"-bilden ler jag som att hela mitt liv precis blivit mycket bättre.
.
känner mig som en designer. nästan. känner mig i alla fall väldigt nöjd. i princip kan man ju säga att jag tjänade pengar på det här. och det är aldrig fel. /hanna

TGIF

fredag! och vi är lediga! och solen skiner! och det är varmt! och det är marknad nu på förmiddagen!
jag skulle kunna vara ute i bara shorts och linne och njuta av livet, blir brun, köpa ostar och grönsaker och äta glass. skulle kunna chilla i parken, läsa tidningar och lyssna på skön musik.
men...
eftersom jag är seriös och ambitiös journalist vägrar jag låta bli förförd av sommaren och håller mig inne och skriver artiklar om ekonomi och politik. vem bryr sig om sommaren om man kan analysera ekonomiska krisen i grekland?

en seriös journalist har alltid en penna bakom örat.
.
eller så är det så att jag faktist ska snart vara färdig här i holland! och åka hem, för gott! hade ett möte med lärarna igår och helt plötsligt stod det klart att jag kan åka härifrån redan sista maj, om jag bara fixar allting färdigt innan det. 
så nu kör jag hårt som sjutton, skriver, skriver, skriver och skriver lite till. för att jag vill bli färdig på en gång så att jag kan slappna av sista veckan här och faktiskt njuta av livet. så som vi gjorde igår. satt på en uteservering och tog två glas vin. för att sånt kommer jag sakna i sverige. för att det finns varken så många uteserveringar eller så billig vin i sverige. 
så nu ska jag inte blogga mer. nu ska jag bli seriös och prestera. nu kör vi!
/hanna


undrar om hanna känner mej?

Hanna la precis upp en bild på mej och henne. Det va lite skoj tyckte jag. Framförallt att hon skrev tänk positivt under bilden. Jag tänkte precis blogga om att dagen började sämst men att jag precis bestämde mej för att va positiv. Hanna måste känt av att jag kände så..hur coolt är inte det? blogg telepati

Vi ska snart gå och titta på när Hanna ror. Jag ni hörde rätt.. Hanna ska ro. Hennes team heter international team och som jag skrattade (och skämdes) när hon sa det. Men jag är stolt över Hanna män. Hon ska tävla i att ro liksom. 
Jag tänkte att jag skulle hinna skriva en artikel innan jag drar dit så det blir att sätta lite fart nu. Faktum är att de börjar gå mot slutet i skolan nu..och det märks för jevlar vad grejer det ska lämnas in helt plötsligt. Men jag är positiv.

Jag är också positiv till att mina kompisar köpte med sej svensk godis till mej. Mindre positvit är att jag hittade en använd snus i påsen! Eeeeeeeelin, de här ska du får sota för. Men, som jag skrev så är jag bara mindre positiv till detta, alltså inte negativ

/Janneke

happy thoughts


tänk positivt. /hanna

stress inför frukost

HELA natten har jag drömt att Hanna och Karin sov över hemma hos mej och därför låg jag hela tiden och funderade på vad jag skulle bjuda på för frukost. Jag hade bara en kopp musli kvar så jag visste att jag skulle behöva dra och handla först. Så, jag låg och va stressad hela morgonen för att ja visste att jag skulle behöva gå och handla frukost.

Jag hatar när jag drömmer att de är folk i mitt rum. Sist jag drömde det så hade jag världens fest i mitt rum men jag var så tråkig och sov. Jag hade fetingångest för jag ville så gärna festa så jag tvingade mej upp ur sängen och började ta på mej.. jag insåg rätt fort att jag än en gång drömde att de va folk i mitt rum så jag gick och la mej igen..rätt tjurig. 

Jag hade tänkt att jogga nu på morgonen men har ont i magen så det får bli på eftermiddagen istället. Igår fick jag gå en rask promenad istället för att jogga för jag hade ont i bröstet. Härligt de dära.

/Janneke

jag är inte lättpåverkad men..

jag har precis sett filmen water for elephants som jag inte var helt såld på men... 
jag vill ha en elefant. 
och en lejon. och ett par tigrar med. 
och så vill jag ha skor som robert pattson har på sig när han går tillbaks till cirkuset.
jag är en typisk taker. jag ska bara ha och ha och ha. elefanter, tigrar, lejon, skor, sommar, böter..
allt ska jag ha.
jag skäms lite.
så. då var det gjort.
och sen övergår jag tillbaks till "att ha".
nu ska jag ha sömn.
god natt! det får ni ha. /hanna

slått rekord

jag har aldrig varit i skolan till klockan halv fem tidigare. iaf inte i holland. grattis till skolan, inte till mej.
Jag är trött och hängig, likaså är min dator. Asså jag älskar min lilla dator men fän vad seg den kan va ibland. Att skriva rapport och googla samtidigt är tydligen mer än vad den klarar av. Snark på den.
Jag ska hem nu iaf, jogga lite kanske och sen äta lite leverworst. Ikväll blire bio.

Puss

p.s jag är superglad för att rick har fått ledigt en vecka i sommar. Vi ska åka till GREKLAND för att gynna deras land lite. Eller hur Ricky?

grävande journalistik

jag är en allvarlig journalist som håller på med grävande journalistik och avslöjar alla orättvisor i världen. 
hur vågar du påstå något annat janneke?
/hanna

pip pip

min dator låter fast det inte borde. piip piiip säger den. tar jag inte hand om den ordentligt? Borde kanske ge den mer än en kram i veckan.. ger man dom lillfingret så tar dom hela handen. jekla datorer..

Jag sitter med Hanna män i skolan. Alla andra har gått hem men vi är duktiga och stannar. Jag skriver min rapport och Hanna mailar.. hon ska skriva artiklar men jag sneglade nyss på hennen skärm och hon gör inte det hon ska.. 
men det har hon rätt till för Hanna män är redan klar med sin rapport. Hanna är alltid duktigare än mej. Det stör mej inget alls den här gången heller...eller? det rimmar. 

Hej på er
/JaNNeKe

Louder than words


Foto: Hanna Sihlman


ohyra och hyra

Vincents badrum har kackerlackor. Eller ja såg iofs bara en och jag vet inte riktigt om det är en kackerlacka men den såG ut typ så iaf. Snubben som vi bodde hos i helgen hade också ohyra fast jag tyckte det var lite festlig ohyra. Vi märkte nämnligen ingenting förrän vi skulle äta frukost och insåg att något bitigt sönder påsen där vårat bröd låg. Ett rätt liten hål men tydligen lagom stort för en mus. Bröder var urgröpt. Tänk om Karin sovit där. Hon hade nog dött. Jag tyckte nog mest att det var ganska roligt.

Jag hoppas på en bra mat dag imorgon. Idag har jag nämligen bara käkat yoyghurt och en banan. Och juste, Hanna köpte en smoothie till mej när jag va svimfärdig på toan. Det var även hon som köpte bananen. Hon kanske räddade mitt liv. Vem vet. Danke kön.

/Janneke

p.s det jag skulle skriva om hyra tar jag imorgon isället för orkar inte gnällla om V i varje inlägg.

snabbis magsjuka

kan man få en fläng av magsjuka som går över på typ 20 minuter? Isåfall hade jag det idag. Allting började med att jag var rätt så uttråkad när jag satt i skolan så läste lite bloggar istället för att lyssna på läraren. Men när jag satt där kände jag att en nysattack var på g och att jag mådde lite illa. När jag nös så försvann illamåendet men tyvärr kom känslan tillbaka. Jag nös igen och trodde det skulle gå över men de gjorde det inte.. jag började må riktigt illa så gick kvick till toan och började hulka. Jag kräktes inte men det hade jag gärna gjort för jag var riktigt illamående och skakis. Började darra och svettas så satte mej ner på det fräscha toagolvet och andades djupt. Vad var det som hände med mej? Jag var rädd att jag skulle behöva cykla med det där illamåendet och kände nästan suget till att ringa en ambulans. Drama drama jag vet men helt serri att må illa är nog bland det värsta som finns.

När jag kom hem la ja mej i sängen och sov i två timmar. Vaknade upp rätt pigg och bestämde mej för att jogga lite. Joggningen gick skit och jag fick nu istället ont i magen. Lägg ägg för fän.
Sen gör det inte saken bättre att jag går runt och är skitarg hela tiden (på V) jag vill inte bo här längre!
Huset luktar kattpiss och det gör han också. Snälla V, duscha dej själv och dina jevla katter. Jag skulle inte bli ledsen om katterna dog, fattar ni då hur mkt hat jag känner? jag vågade inte ens dricka upp teet han gav mej precis för jag är rädd att bli drogad. Nu kanske det va lite väl att ta i men han är så jevla sexfixerad och pikar på massa snusk hela tiden så man vet ju aldrig. ooooj, det kanske är jag som är en psykopat. jaja, dagens islandshäst. 

Jag sitter och skriver på min rapport. Det är jättekul. Skrattar hela tiden och är så glad att vi fått ett sånt roligt uppdrag. Önskar nästan att jag skulle kunna få radera det jag skrivit för att sen skriva om allt igen. Sounds like a plan.
/Janneke



min bästa medicin

har du också haft lite sådär dag?
har du kännt dig opepp i skolan?
har det känts som att du har massor av fixa men inga idéer? 
har du också fått böter?
ingen panik! du behöver inte vara arg, ledsen och värsta gnällpellen hela dagen. jag har världens bästa medicin mot sådant. och det är:
gå ut och spring!
även om det känns som att det är den sämsta idén någonsin, att du i stället bara vill ligga i sängen och vänta på att dagen tar slut och glädjen kommer på besök, så är att springa det bästa du kan göra. alternativt att ta en promenad kan också funka.
och det vet jag för att det var det jag gjorde. och jag blev så mycket gladare. och livet blev genast mycket bättre!
och nu är jag redan sen till min rowin practise. bara för att jag ville dela med mig min glädje med er. 
men det gör inget. för att allt är bra ändå. det är bra att vara fashionably late. 
puss o kram o pepp! /hanna

HATAR HOLLAND.

ledsen alla holländare, men just nu gör jag det.
varför då?
ja först och främst för att det kostade mig 40 euro idag för att komma hem. tack den lokala polisen som tyckte det. och jag blev så arg. bara för att jag cyklade 10 meter på trotoaren. precis utanför mitt hem. jag fattade inte ens vad polisen ville när han kom fram till mig efter jag hade låst min cykel. eller jag fattade att han ville ha mitt leg men sen förklarade jag att jag inte kunde holländska. och hade jag varit lite smartare och överhuvudtaget fattat att jag precis gjort något fel så hade jag ju sagt att jag inte bodde här, att jag bara var på besök. men naj, i stället fattar jag ingenting och säger att japp jag bor här men kommer från sverige men är född i finland. och det kostade mig 40 euro. SATAN I GATAN.
så nu har jag fått mitt livs första (och förhoppningsvis sista) holländska böter. jippii jag är ännu en upplevelse rikare. det var definitivt inte värd 40 euro.
och sen.. vad händer då när jag står där, kämpar för att inte lipa och polisemannen knappar på sin lilla dator och gör upp en plan på att sno mina sista pengar? då kommer det en man och stannar och snackar med den andra polisen som står typ tre meter ifrån mig. och mycket holländska kan jag inte men vid det här laget har man ju lärt sig dom flesta äckelpäckel "komplimanger". och såklart ska den här mannen då säga till polisen att oj vilken vacker kvinna ni ger böter till. varför liksom?? tajmingen är fortfarande inte holländares starka sida (ni minns ju hur en kille försökt få mitt nr mitt i natten när brandlarmet gick.. bra försök fast inte.)
tack. kanonkul. NOLL av fem toasters.
.
och sen när jag kom hem så hade jag fått mejl från en tjej jag intervjuade förra veckan som tyckte att jag skulle kunna skriva hennes historia ännu bättre och på ett annat sätt. hon tyckte att jag kanske skulle ge det ett försök till. (nu efter att det varit publicerat och inlämnat och allt.) fast det var typ okej såhär med. aha. tack?
.
och så ska jag ro ikväll och har ingen lust. snark på den med.
.
oh vad skönt att ha skrivit ett sånt positivt inlägg. värmer mitt hjärta.
/hanna

varsågodis

Jag har inte bara gjort onyttiga saker i helgen utan jag och rick har varit supersnälla mot min oma och opa. Egentligen så är de bara rick som varit supersnäll mot min mormor och morfar men jag gillar att ta åt mej äran för det andra gör bra. Han (vi) hade iaf vunnit ett utemöbler sätt på IKEA och han (vi) var så gulliga och dumpade det hos oma och opa. Dom är iväg på semester så dom kommer se det när dom kommer hem. Tror dom blir superglada över vad han (vi) har fixat.


Titta så tjusigt :)

Efter att vi dumpat möblerna hos oma och opa åkte vi och åt VÄRLDENS STÖRSTA LOEMPIA (vårrulle) 






/Janneke

royal besök

jag vet inte vart jag ska börja för det finns en del att berätta men en bra start kan ju vara att berätta att jag haft kungligt besök i hegen. Malin, Elin, Lina och Jessica har hälsat på mej och de tackar ja så hjärtligt för. Att vi inte hade varm vatten va lite spännande men att inte ha el sista dagen va mindre spännande för man kunde inte göra så mycket då, iaf inte i lägenheten. Men vi hann med massa kul även om vi inte pallade duscha ordentligt på tre dagar! Vi har luktat som skunkisar

Första kvällen drog vi ut på min gamla krog The Waterhole och dansade stjärten av oss. Innan vi dansade stjärten av oss fick vi vara med en liten tråkig start: Elin blev av med sin plånbok med massa cash i och de suger ju rätt hårt. Inte en sån bra början MEN de va bara att bita i det sura äpplet och sedan ta för sig av det söta. Här unden kan ni se Elin och Malin äta Stroopwafel. 



Vi hängde på Albert Cyp marknaden där alla köpte massa saker. Här står Jessica och posar med ett tomt juiceglas. Vi köpte även lite strawberries och la oss i en park och försökte ragga på grabbar i båtar. Vi ville gärna hänga på och åka båt men vi va tydligen inte tillräckligt snygga för vi fick betala för en båttripp dagen efter istället.

Malin chillar på båten. Turen va två timmar istället för en men de gjorde mej inte så mkt. Jag satt och solade i bikini och njöt av att ha mina bästa vänner runt omkring mej. 


Vi drack goda italienska drinkar. Spritz tror jag de kallades och jag blev rätt snurrig i bollen efter den här drinken. Den va strong. 



Nästan hela gänget på spårvagnsstopppet. Vi har spenderat en jekla massa pengar på att åka spårvagn men vi har faktiskt gått en hel del också. Vi har gått till red light såklart. Jag och Elin gick och kollade på live sex men de va en äldre dam som gick runt naken och guppade lite med stjärten. Inte så exalterande. 


Godaste tapas ätningen. Vi satt ännu en gång och åt tapas i typ 3 timmar. Supergott! Dock slår inte den här tapas ätningen den i Delft. Fast mysigt var det :)
Igår åkte det kungliga besöket hem och det var lite sorgligt att vinka av dom på stationen i Amsterdam. Jag är sämst på att säga hej då. Jag ska till sverige om en månad så då ser jag dom igen :) 

Nu ska jag kolla på bröllopsklänningar...inte till mej själv!!! Men Michelle (en tjej i min klass) sa precis att hon friat till sin kille på Twitter. Skön sak! 

/Janneke

nämen tjenispenis zwolle!

efter tåg, flyg och lite till tåg är jag hemma i holland igen. tack för alla er som mötte mig på stationen, så himla mysigt!!! resan gick smidigt tack vare plugg o p3 dokumentärer. och så bjöd jag på lite underhållning när jag snarkte hela vägen från köpenhamn till amsterdam. man sover så gott på flyget!
nu ligger det tusen (okej typ åtta eller elva) sommarplagg på min säng. dom borde hängas i min redan fylla garderob men orka mallorca. har iaf packat upp. det tycker jag är bra gjort.
har också försökt läsa alla världens bloggar men min internet är mycket seg. hade nästan glömt bort hur långsam den kan vara. tack delta wonen. älskar det.
men det spelar inte så stor roll. snart ska jag sova ändå. och jag är lycklig trots dålig internet. har haft en underbar vecka och kan konstatera att jag har ett härligt liv, väldig väldig bra kille och fettroliga vänner. inte illa!
nu är det dags att sova. imorn börjar vardagen igen. och det känns helt okej det med.
puss o pill /hanna




livet är GOTT

hej jag har varit på möhippa igår, druckit öl hela dagen, svept vin på kvällen, dansat loss, tagit cirkus tre-fyra hundra kort, och nu sitter jag och äter frukost hos elin. elin är på fotboll, jag tittar på biggest looser, äter gröt och suckar över att jag måste packa min väska. jobbigt värre. men det var fettnajs igår, just nu vill jag bo på öjn igen. kan inte alla världens tv och radiokanaler flytta hit? dock blir det gott att åka till kalmar med för att Han är där. jag saknar Honom redan. pinsamt och töntigt fast ändå så rätt.
och förresten har jag aldrig sett lika möglig ost som i elins kylskåp.
puss /hanna

en snabb update

jag befinner mej i stresslage. fast de gor inte sa mycket for ja gillart! Idag kommer mina vanner fran sverige hit och vi ska gora amsterdam osakert. jag va riktigt uppe i varv redan imorse sa jag tog mej en loparrunda for att lugna ner mej lite.

Igar var jag i Den Haag med Martine och firade att Nederlanderna friades for 66 ar sedan. Det firades med vin.

Haha rick ar arg pa mig nu for jag har stressat honom hela dagen men sen sitter jag har och bloggar. Jaja, allt for att ga rick irriterad saklart.

Jag ska nog pysa nu. Sorry for de har oerhorda trakiga inlagget.

/Janneke

jag vet att det är taskigt men jag måste bara berätta... (varning för bildbomb)

hur härligt livet kan ibland vara. och hur bra pojkvän man har. och hur gott mat kan smaka.
kolla bara vad som väntade mig när jag kom hem till kalmar i tisdags:
välkomstdrink. bubbel och någon god dricka. Han känner mig allt för väl, Han vet exakt vad jag gillar. lite läskigt men mest bara sjukt härligt.
.

förrätt. toast och lax. som sagt; Han vet vad jag gillar.
.

och vin gillar jag också! såklart. mmmm...
.

grillmaster kontrollerar värmen. grillad är gott! och Han är också rätt så härlig. G+ på den killen.
.

spett och lax och ny favorit: fransk potatissallad! men utan oliver för att oliver smakar bajs. fast jag vet ju inte ens hur bajs smakar men oliver smakar i alla fall inte gott. så den här varianten innehöll inga oliver och så gott det var. LEKKER!
.

tänk det här var jag tvungen att äta. det är väl synd om mig?? elleeeeer..
.
fatta att det var härligt att komma hem. och som sagt, förlåt, jag vet att det är taskigt att visa sådana här bilder på så god mat men jag kan inte låta bli. jag vet att jag har tilldelat årets pojkvän priset nån gång till rick (kan varit då när han körde oss till den haag? eller tog oss till havet? eller gjorde oss någon annan tjänst?) men nu måste jag ändra mig och säga att priset för årets pojkvän går till sjömannen min. för att det här... det knullade i munnnen!
.
och gårdagens mat var inte så mycket sämre det heller. sjukt god sallad med massa grönt, avokado, halloumi och nötter och till det hemmagjord pasta! tortellini eller vad det nu kallas för med spenat-ost-fyllning. hemmagjord och så lyxigt.
lekkerlekker!
.
jag tänkte just att den här veckan har inte varit någon dålig matvecka. i måndags åt vi tapas, i tisdags och igår allt det där ovan och ikväll.. jaa-a, sorry janneke, ikväll ska vi käka SUSHI. det gör nästan ont i mitt hjärta att skriva det, heh, fast samtidigt.. det är för gott att motstå. hoppas du också får lite rå fisk.
/väldig mätt och lycklig hanna

suuuushi

kan inte någon komma till delft imorgon och äta sushi med mej? Det är tydligen sushibuffé och de måste ju va bland det godaste som finns. Ikväll hoppas jag Rick vill kolla på film för jag kommer tvinga honom till det. Måste bara va lite snäll och söt och laga middag först men jag vet inte riktigt vad jag är sugen på...sushi är jag sjukt sugen på men tror inte Rick vill kolla på film med mej om jag lagar sushi. Martine har gjort egen sushi så jag fick precis smaka och jag fick matorgasm. hur ska jag kunna laga god middag när allt jag vill ha är sushi.

Dagens kinesiskahäst.

/Janneke

är jag helt dum i huvudet eller?

Varför åkte jag till Primark när det är lov? Där stod jag då, med halva holland och brottade mej fram till det jag skulle köpa. Prova kläderna gick inte ens att tänka på så de va bara att chansa. Köpte mej lite toppar med färg! och också ett par sandaler och lite färgglada smycken.

Nu är jag hemma igen och jag är trött. Jag har fått i läxa av Greg (min chef i sommar) att ja ska lyssna på en massa radioprogram. Men ja orkar typ inte det.. så jag har ångest över de typ hela tiden. varje dag. varje sekund. Därför borde jag faktiskt lyssna på shower idag så har jag gjort något vettigt. Jaja, okej jag gör väl det då.
Efter det är det uppsatsskrivande som gäller. Yääs.
/Janneke

joggat

jag har joggat! och det gick bättre idag än va de gjorde måndags. Ja va iofs inte speciellt sugen på att jogga och de blir ju inte bättre av att man inte har någon ny musik att lyssna på.. men iaf, jag bestämde mej nyss för att åka till primark nu på förmiddagen. Primark brukar ju va så jekla packat med folk och jag som är smart tänkte att de borde ju va mindre folk nu på morgonen. Så, nu hoppar jag in i duschen och beger mej mot Rotterdam.
Hej på er!


/Janneke

dagens schema

 

Jag har längtat lite till idag. Och det beror på att jag ska fixa massa saker idag;

·         Skriva lite (helst mycket) på min rapport

·         Blogga

·         Kolla sommarresor

·         Jogging

·         Blogga

·         Laga mat

·         Fixa med Jens studentpresent

·         Pussas

·         Fixa min naglar

·         Blogga

·         Lyssna på radioshows

·         Pussas

·         Pussas

·         Pussas

Igår gjorde jag inte så jättemycket så de ska bli gött att göra lite nytta. Jag skulle också jättegärna vilja hinna med en shoppingtur  på primark i rotterdam..


/Janneke


kall dusch

på fredagkväll kommer mina tjejer hit. Vi ska göra Amsterdam! Dock hörde ja precis att i den lägenheten ja lånat funkar inte varmvattnet. Men va fan, bagateller.
Jag längtar lite till helgen faktiskt. Eller jag längtar faktiskt inte bara lite utan jag längtar rätt mkt. Det ska bli så trevligt att få hänga med mitt gäng igen. Bara sitta och snick snacka och dricka en jedra massa vin. 


Plugget går inge vidare bra med tanke på att jag mest drömmer bort. Men hallå, jag har ju faktiskt skrivit en introduction. Jag är stolt! Någonting mer jag är stolt över är att jag faktiskt gav mej på att städa Rick kylskåp igår. Det tog tid. Men de va så roligt att det uppskattades. Fick verkligen såååå mycket pussar av kramar av Rick för att jag städat kylen, dammsugit köket och hallen, bäddat om i sängen, tvättat, städat under hans säng, rensat bort i hans hylla, plockat iordning, dammat hyllor, gjort rent i badrummet osv. 


Och Hanna, din ansökan är beviljad. Vi får komma överens om hur vi gör med din ersättning bara. Med tanke på att jag kommer blogga mycket mer än dej nu så vill jag tjäna mer än dej.. Annonsintäkterna syftar jag givetvis på. Jag skulle kunna maila till gucci och mac och fråga vad vi tjänar om dagen.. så kanske det är lättare att räkna ut. Men du, visst är det helt sjukt att vi tjänade ihop en miljon bara igår? Fattar du hur mycket det är? Nu kan jag definitivt unna mej en cheesburgare idag. Hade inte haft råd annars. 

/Janneke

ansökan om tjänsteledigt

ansökan: härmed ansöker jag, hanna sihlman, tjänsteledigt från bloggen korvomus för perioden från och med onsdagen fjärde maj 2011 till och med måndagen den nionde maj 2011 (det vill säga 2011-05-04 - 2011-05-09). 
orsak till ansökan: kärlek. pussar. kalmar. 
övrigt: eventuella enstaka inlägg kan förekomma.
signatur: hAnNa SIhlMaN
.
BEVILJAT OCH KLART /jag själv

Den Haag

Innan tapas ätningen igår så tog vi spårvagnen till Den Haag. Vi turistade lite. Vi lyckades flirta till oss en rundvandring på den holländska "riksdagen". Man kunde fått gå med nån rundvandringsgrej men vi fick gå runt med en vakt istället. Ibland är de bra att va blond, dock är inte det inte alltid kul för fän va trött man blir på folk ibland. Bara för man är blond behöver la inte de betyda att man vill ligga..eller? 


Karin njuter av att jag tar bild på henne.




Fin utsikt. Den Haag va verkligen superfint!

/Janneke

p.s som ni märker har ja inte börjat plugga än. asså vem är sugen på att skriva en b-uppsats på engelska helt ensam? suger stjärt och getpung

/Janneke

Drottningens födelsedag

Det var landsfest i Holland i lördags. Det var drottningens födelsedag som firades och då firar hela holländka folket. ! De var en kvarts miljon besökare som kom till Amsterdam för att njuta av den härliga sfären. Alla ska klä sig i oranget och man ska dricka gott och chilla runt i stan. Så det var exakt det vi gjorde, drack gott, klädde oss i oranget och chillade runt i stan. Mkt najs dag!
Jag och Hanna män utanför Waterhole (den puben jag jobbade på för två år sen)
Karin måste nysa.
/Janneke

hästkapplöpning och tapas

Jag har för första gången i hela mitt liv vart och kollat på hästkapplöpning/trav. Satsade lite cash. Vann inga cash.
Men de va rätt roligt faktiskt. Dock kommer jag nog inte göra de fler gånger tror ja. De va liksom inte riktigt min grej. Jag gillar fart, fläkt och svett och nu satt man mest och tittade på hästarna som kutade i typ en minut och sen va de paus i en halvtimma. De blev lite snarkigt efter tag.
Rick kikar på hästerna. Han vann inget han heller. Men som tur så har han redan ALLT han önskar sej -----> MEJ


Nått som däremot aldrig är snarkigt är TAPAS ÄTNING. Hanna och Karin kom till Delft igår för att äta tapas och de gjorde vi, i hela fyra timmar. Så sjukt gott! Drack även en mojito till efterrätt och den va rätt god den med. Men inget slår friterad getost med pinjenötter och honung.









Nu ska jag skriva en rapport..eller läsa en bok i solen. Undrar vad det blir. Jag vet vad jag kommer välja och känner ni mej rätt vet ni..
/Janneke

KUNG! /drottning

alltså jag är kung/drottning på riktigt. fick precis veta att jag klarade tentan. wuhuu!! och inte bara det, jag slog också min värsta rival: klassens ryska besserwisser.
så gött! bra start på dagen.
/hann

det här var coolt

this is hardcore and I'm indestructible
/hanna

RSS 2.0