(soja)körv e gött

.
vanliga dagar i septembersolen. eller?
/hanna

god natt hej då bye bye

slöaste dagen ever. jag har inte gjort nått vettigt idag, vilken bortkastad dag. bara haft ångest över va tusan jag ska hitta på senare i livet? vill så mycket. vet inte vart jag ska börja.
vart vill jag ha praktik för det första?
nu ska jag gå och lägga mej och jag hoppas jag somnar fort. vill att denna dagen ska va över!
/Janneke

dagens islandshäst:

det var på tiden. och sååå dyrt var det inte heller. men ändå. jag skulle hellre lägga mina pengar på annat. tex. kläder. och solen.
/hanna

pepp och depp

ibland ogillar jag att vara tjej. Tex igår. Jag var rätt pepp hela dagen för jag lyckades fanimej få praktiken i Jakarta, den som jag ville ha. Men, sen blev jag opepp och arg på mej själv för jag borde researchat om staden INNAN jag sökte praktiken. Jag vill åka dit. Jag vill inte åka dit. Jag vill åka dit. Jag vill inte åka dit.
Jag började iaf googla lite om Jakarta igår och helt seriöst jag läste bara NEGATIVA saker. Alla, verkligen alla avrådde mej till att åka dit. Tydligen är det en skitstad där västerlänningar bor som i stora burar med vakter för att inte bli rånadeoch mördade.. ååh, jag vill ju verkligen till Indonesien men jag vill ju inte offra mitt liv riktigt..nu kanske ni tycker att jag är lite väl över dramatisk men faktum är att jag är rätt bra på att slänga mej in i grejer och allting brukar gå bra för det mesta men alla de saker där jag haft dålig magkänsla inför har aldirg slutat bra. Min plan är följande: söka massa andra praktikplatser och sen avvakta. Jag hoppas få nått annat ballt och häftigt som ger mej lite bättre magkänsla.


Vad allt kommer ner på är att jag egentligen är arg på mej själv för att jag är så klantig. Hade ju bett min förra chef att adressera sitt letter of recommendation till Jakarta Post. Onödigt! Dumma dumma Janneke. Så min peppdag igår pajade på kvällen.. och inte blir de bättre av att min skype med rick inte heller funkade. jag hatar teknik ibland!
sov kasst och bestämde mej precis för att inte låta min dag bli opepp för de vill ja inte. sluta gnälla janneke och bli en gladis, så nu blev jag det!
/Janneke

2011-09-28


klockan 6.45 vaknade jag och ville inte gå upp. så jag var lite farlig, livin' on the edge, och stannade i sängen tills kollan var 6.47. sen gick jag upp.
klockan 7.15 stod jag på busshållsplatsen och väntade på anneli. solen sken, som ni kan se på bilden. anneli kom, jag satte mig i bilen och vi åkte till växjö. och solen slutade skina.
klockan 9.28, alltså nu, befinner jag mig i växjö och ska lära mig photoshop. och just idag är jag lite opepp. så skärpning jag! bli pepp. nu.
dags att bli duktig.
/hanna
PS. cirkus klockan 8.10 i morse mötte vi en älg. på vägen. jag har aldrig sett en älg, förutom på tv och på bild, och har liksom förträngt mig att det faktiskt springer massa älgar i de svenska skogarna. som tur var de två bilarna framför oss snabba på att reagera och ingen krockade. liiite mer spänning till vardagen. gissa om vi ska köra försiktigt framöver?

dyslexi eller är jag bara pajas som vanligt?

hej.
jag heter hanna sihlman.
jag lärde mig att läsa när jag var sex år gammal.
men imorse tappade jag helt plötsligt den förmågan.
skulle nämligen fixa lunch och för det skulle jag koko bönor. 
läste att man skulle koka dom i tio minuter.
efter tio minuter kollade jag läget och tyckte att bönorna fortfarande var väldigt hårda.
läste en gång till instruktionerna på påsen och.....
märkte att man skulle koka dom i 60 minuter.
inte tio. utan sextio.
sen skrev jag till janneke att hej kan vi skjuta upp vår dejt på biblioteket eftersom jag måste stanna hemma och koka bönor.
bra jag.
/hanna
.
ibland tror jag att jag kan göra allt. att jag kan flyga. sen gör jag fel när jag ska koka upp kidneybönor.

måndagsfunderingar

kom och tänka på den där gången jag körde bil och rick fick för sig att kasta godispapper på mej och gud så han skrattade när det fastnade i pannan på mej. Detta lektes i cirkus 2.5 timme. Låt mig tillägga att Rick är min kille och inte mitt tre-åriga barn.
/Janneke

och samtidigt i usa...

ni har väl inte missat att IDAG SÄNDS DET FÖRSTA AVSNITTET AV GOSSIP GIRL SÄSONG FEM!
alltså kan jag snart se den på nätet.
underbart är ordet!!!
.
/hanna

kaxigaste i världen

... var inte jag igår.
herregud.
vi kan säga det såhär: i lördags samlade jag noll vuxenpoäng.
däremot fick jag massor av fjortispoäng.
och igår fick jag återigen det bekräftad att jag aldrig skulle kunna få bulimi. att spy är ju så hemskt, äckligt och vidrigt.
men nog om det.
nu är det måndag och ny vecka och nya möjligheter!!!
kände imorse att den här veckan blir en bra och framför allt duktig vecka. en vecka då jag har massor av skola och uppgifter att fixa.
sen kom jag till skolan och mötte karin som berättade till mig att dagens föreläsningar blev inställda. och eftersom jag och karin var så effektiva blev vi klara med vår uppgift ganska så snabbt.
så sen tittade vi efter sista minuten-resor och drömde oss bort till värmen.
men ny vecka är det i alla fall.
/hanna

Söndag

Igår så var jag fin. Idag är jag skitful. Hade en väldigt kul kväll fram till det att vi envisades med att gå in på Palace. Kön var lång och trång, så pass trång att jag lätt kunde sväva fram. Benen rörde inte marken men jag kom ändå fram. Jag hängde liksom mellan en rygg och en mage. Inte så skönt som de låter kanske.. Dubbelmacka där jag var osten liksom.

När jag vaknade imorse mådde jag skit och skickade sms till Rick och bad han komma och ta hand om mej och mitt stackars huvud men han kom inte :( Så, jag tog hand om mej själv genom att ligga i sängen till halv tre och streama film. Sen gick jag och gjorde dipp och grönsaker och streamade lite till. Ringde och sa grattis på födelsedagen till Rodi och kom på att de är lite otrevligt att ringa från rummet så jag gick ut och grattade Rodi och bakade 2 kladdkakor som fick bli födelsedagstårtor. Fikade precis med korren och har även kikat på jägarna 1. Hängt på PK med och kollade på när Rodi köpte chips. Unnade mej en cola zero men tyckte inte den var god. Tvingade mej själv att dricka lite iaf för jag har vart sjukt sugen på cola ett tag.. 
Det här är allt jag gjort idag och det har varit rätt skönt ändå. Stört opepp på grupparbetet imorgon. Vill inte! Jaja, på fredag är det seminarium och sen är kursen slut. Bra!
/Janneke

woop woop!!

HA! vet ni vad som hände precis?
jag hade inte läst bloggen och sett att janneke var pepp.
men jag själv kände mig så sjukt pepp när jag började fixa mig i ordning.
så jag skickte ett sms till janneke:
"jag är pepp!" står det.
VISST VAR DETTA SPÄNNANDE???
nu ska jag till janneke och sedan tar jag över kalmar. okej, vi tar över kalmar.
/hanna

saturday

Janneke är peppad inför fest. Hör du det Hanna? Janneke är peppad på fest så då ska du också vad det!
/Janneke

scouterna från kalmar

jag sitter just nu på soffan och chillar som aldrig före. jag är helt slut. direkt efter vi hade paddlat kände jag mig inte så trött. men nu... oooh. orkar inte ens hämta ett glas vatten. och vatten borde jag verkligen dricka eftersom jag känner att jag inte druckit tillräckligt med det idag. och ikväll ska jag ut och festa. så det gäller att tanka lite H2O nu eftersom senare blir det mest "vee ii en" och "öö el".
.
jag tyckte i alla fall att det var jättemysigt idag. förutom paddlandet klättrade jag också upp i en mast (obs första fyra meter var det inga steg) och så åkte jag igenom en bajstunnel. eller okej det var nog ingen bajstunnel men jääätte liten och låg och smal tunnel. för att komma igenom var jag tvungen att ligga på ryggen på kanoten och trycka mig framåt med händerna. och så var det massa spindlar och spindelnät. så jag är nöjd för att jag varit väldig modig idag. härligt att se att jag inte blivit så vuxen än. vågar fortfarnade klättra (lite iaf) och uppenbarligen har jag inte blivit jätte klaustrofobisk heller.
.
puuuh. nu ska jag hämta ett glas vatten. och sen ska jag chilla vidare. det är tufft med friskt luft! och scouterna måste ju vila ibland.
/hanna
.
säkra steg.
.
hej jag är hanna jag är 24 år jag plockar svamp och paddlar. och är jättecool. eller??
.
kalmar är väldig fin stad, speciellt från havsperspektiv.
.
glada töissar. och inget konstigt med det, båda hade ju ett snöre mellan benen när dom paddlade.

för gammal för studentkorriodor

nu är de sagt. jag pallar inte med att bo i studentkorridor längre. Höll precis på att ramla ihjäl mej för att någon inte orkat torka upp oljan dom spillt på golvet. Köket ser förjevligt ut och fläktarna funkar inte. Ge mej en egen lägenhet, en städad lägenhet.
/Janneke

Holland reunion

idag kör vi en Holland reunion! Jag, Karin och Hanna ska paddla kanot i det fina vädret. Bra Hanna Sihlman som tvingar med oss på sånna här äventyr. Kanske ska tillägga att det inte bara är vi tre som ska paddla så det är egentligen ingen riktig holland reunion.. men lite iaf. Jag bjuder på lite bilder från Holland tiden. 

Jag saknar livet i Holland. Jag Karin och Hanna hade de så chill liksom :) To cool for school liksom.

Även Asker ska med och paddla idag. Jag ska knuffa i honom minst två ggr.
/Janneke

dagens

hej bloggen här kommer en dagens:
.
SVAMP!!
jag och Han har ännu en gång varit och plockat svamp. så himla mysigt att gå i skogen och hitta mat. mysigt och ekonomiskt och ekologiskt. kan knappt bli bättre.
.
tänk, det här var tredje gången jag plockte svamp i år. när jag var liten hatade jag svampar. på riktigt, jag avskydde dom. jag gick till och med och sparkade bort alla svampar som växte utanför vårt hus. ville ju vara säker att dom inte på något sätt hamnade på min tallrik. dessutom tyckte jag att det var töntigt att plocka svamp.
sen gjorde mamma en gång vääärldens godaste köttfärssås. jag åt mkt, det var SÅÅÅÅ gott!
och sen avslöjade hon hennes hemliga ingrediens... SVAMP!
fatta vilken identitetskris.
.
mycket har ändrats sedan dess. nu äter jag svamp och dricker kaffi. ojoj. snart börjar jag kanske gilla kokta ärtor. fast naj, det kommer ske aldrig. där går gränsen.
/hanna

bored

känner mej rätt så uttråkad. Ska kanske kolla på lite brunsås då.. fast ja är inte pepp på det heller. Jag är mest irriterad och det får man ju vara ibland. Jag tycker att företaget jag vill ha praktik på ska skaffa en emailadress så jag kan kan kontakta dom. Vem har fax liksom?
/Janneke

vinst

jag vart inte Jumbo igår. Med det menas att det var jag som vann rutschkanetävlingen i badhuset. Martin, Marcus och William åkte alltså saktare trots att dom drog ner brallsen och åkte på rumpan.. fast jag gjorde stringisar men de behöver ju inte dom veta haha. Tog oss ett långt bubbelbad och sen gick ja hem och åt fläskfilé och bea sås. 

Har precit varit ute och gått med Hanna män ochjag borde verkligen gå och duscha.. men jag orkar inte komma igång. Sitter och kollar på Ellen Degeneres .. gillar inte ens henne.
/Janneke

får vi presentera oss själva..

hej. vi är hannas ben. vi heter vänster ben och höger ben. eller vasen jalka och oikea jalka som hon kallar oss på finska. kul att träffas.
vi har haft en bra dag. vi har kört bil och vi är så duktiga på det. vilket samarbete vi har! höger sköter farten och vänsterbenet växlar och bromsar. vi tycker att det är trevligt att åka bil.
vad vi inte tycker är trevligt är hannas ide att gå ut och springa intervaller. varför liksom?? vi tycker hanna är elak mot oss som tvingar oss ut. vi är på lat humör och vill inte att gå ut. det som gör saken ännu värre är att hon klär oss i sådana här kroppstrumpor. hallååå vem vill vara iklädd i en kroppsstrumpa?? men hon skiter väl i vår åsikt. tack för det du.
nu låter hon inte oss ens blogga. vad tråkig hon är!!! snart lägger vi henne ut på blocket. "ägare till två ben utbytes mot en snällare ägare. gärna en hiphoppare, vi gillar inte tajta kläder"
/vänster ben och höger ben

resan

Nu tänkte jag berätta om min mardrömsresan från holland till kalmar: 

allting började med en sorgsen natt dagen innan resan började. Jag kunde inte sluta lipa och fick slå mej själv i huvudet ett par ggr för jag ville inte va så töntig. .de hjälpte inte så mkt för istället fick jag ont i huvudet..somnade och sov oroligt och vill att natten aldrig skulle ta slut. Jag vill inte gå upp klockan 5 för att packa ihop det sista och bege mej mot stationen. Jag ville inte lämna min Rick. Janneke = tönt.

Rick köpte en biljett till mej.. han köpte fel men de va inte hans fel utan mitt eget. Iaf så märkte jag inte att jag köpt fel förrän konduktören ville ge mej böter. Vilken härlig start på morgonen.. som om de inte redan var jobbigt nog.
Slapp böter men var tvungen att köpa ny biljett. Hade cirka 4 minuter på mej. Sprang över stationen i Rotterdam och fick sår i händerna efter mina tunga väskor. Hann köpa en biljett men hann inte checka vart tåget gick ifrån så frågade tanten som sålde biljetten. Hon va snäll och svarade snabbt att tåget gick från perrong 13a. Jag kutade som en stjärt och hann till perrongen.. men tror ni inte att den "snälla" tanten sagt fel. Jo, klart hon hade. Kärring!
Missade alltså mitt anslutningståg och jag började panika lite.. men tja, det fanns ju inte så mkt att göra åt saken så jag fick ju hoppa på nästa tåg. Efter ännu ett byte var jag framme i Arnhem där jag skulle ta taxi till bussen som skulle ta mej till flygplatsen. Arnhems station är ett skämt. Ett STORT skämt. Stationen var megastor och var under ombyggnad. MEN, det var INGEN som visste var alla taxibilar gick ifrån. INGEN. jag grät nästan, fick magsår och hade lust att sätta mej på golvet och ge upp. Jag hade 10 minuter på mej att hitta någon eller något som kunde ta mej till Gelderome var bussen skulle gå. Med gråten i halsen så hoppade jag på en buss och tror ni inte den gick dit jag skulle? :) Hoppade på bussen ocb busschauffören var en ängel som lugnade ner mej och jag slapp även betala. Tack!

Hann med bussen till flyget men de va KNAPPT! Däckade som en gris i bussen och sov av mej min stress. Hade mega övervikt på bagaget så det skulle kostat mej 80 euro om jag inte tagit på mej 3 tröjor, en kavaj, två linnen och en jacka. Proppade mitt handbagae så fullt så handremmen gick sönder. Jag orkade inte ens bli irriterad. Låste in mej på toan. Lampan funkade inte men de va så skönt att sitta i mörkret så jag satt där ett tag. Kom på att jag antagligen skulle skrämma skiten i nästa person som kom in på toan så jag pallrade mej ut. Åt en fruitsalade. Steg på planet. Däckade igen. Missade mitt tåg från växjö till kalmar. Fick vänta en och halvtimma. 
Men vad gör det om hundra år? Orkade inte bli irriterad den här gången heller. Träffade en astrevlig snubbe som jag satt och snackade med en timma.. så de va ändå OK. Däckade på tåget. Kom hem. Däckade och sov 11 timmar. KUL VA? 

/Janneke

2011-09-20

johohohoi. en tisdag går mot sitt slut.
idag har jag pluggat och tvättat och storhandlat och tränat vilket innebär att det har varit en effektiv dag. och ändå slappade jag hela förmiddagen! och jag har även hunnit bestämma mig för vad jag ska ha på mig imorgon till skolan och gjort ordning min frukostsmoothie, och ätit och diskat har jag också (matlagningen skötte Han). och läst i min bok. det är så konstigt med så mycket fritid. träning med laget, någon?
.
imorgon är det onsdag dvs växjödag dvs teili morgon. kvart över sju ska jag hämta upp anneli som också läser den här photoshopkursen. vad löjligt att det känns som en jättetidig morgon. det är väl helt normal tid att gå upp?? lycka till hanna sihlman med drömmen om att bli programledare i morgonradio.
men eftersom jag ska upp tidigt imorgon så är det dags för mig att sova. fast jag måste nog läsa lite till innan jag somnar.. dagens islandshäst: min bok har blivit spännande. eller min bok är det ju inte, det är jens lapidus bok livet deluxe. i början var den rätt så seg men nu har den kommit igång och nu har jag svårt att släppa den. alltid samma graj: först vill man att ju att boken ska komma igång. sen vill man veta vad som händer och hur allt slutar. och när boken väl slutar vill man inte att det ska ta slut. hörde jag veronica maggio sjunga aldrig nöjd?
nu blir det hursomhelst söta drömmar eller historier om juggemaffian.
godnatt! /hanna

back in town

hej hej, jag lever.

nu har jag inte bloggat på länge och de beror på att jag:
-myst
-pussats
-kramats
-varit lycklig
-varit med om en helvetis resa

resan kan jag berätta om senare för nu ska jag på spinning. sen skriva lite grejer. sen sova. så nu vet ni det!
/Janneke

vilken start på dagen WOOP WOOP!

jag kom, jag såg, jag besegrade!!!
.
SÅ mycket grönt som ni ser!!! det innebär att jag fick....
9/10 på DNs veckans nutidstest!! det är mitt nya personliga rekord. jävlar jag känner mig smart nu.
/hanna

bara så att ni vet

jag har upptäckt någonting nytt:
LINSER.
och nu syftar jag på ätbara linser.
och naj, jag har inte varit linsoskuld hela mitt 24 åriga liv. jag har bara aldrig tillagad dom själv. tills ikväll då jag gjorde linssoppa och det blev ju jättegott.
så vacker när världen visar nya sidor av sig själv.
/hanna

känslan efter gotland:

måndag och en lååångsam start. har äntligen fått eget internet och det har jag firat med bloggfrossa. så lite segt men ledigt, det gillar jag.
är också glad över vissa beslut man har tagit. skönt att slippa undra. 
men samtigit som man är förväntansfull kan man inte låta bli att fundera kring vissa saker, till exempel karriären.
ibland är jag säker på att slår man upp tålmodig på tyda.ses "motsatsen till" så kommer det upp en bild på mig. hoppas det är en bra bild.
helgen var hur som helst asnajs. fredagskväll: middag med vänner. lördagskväll: middag med vänner. i sporttermer hade man kunnat uttrycka det som att först var vi på min hemmaplan och sen på lördag på askers hemmaplan. fast för min del känns båda dom rätt så hemma. vin, mat, skratt, och myckat snack, ingen utgång. det var precis vad jag ville. hur vuxen är inte jag!
och så hann vi även med en fiskeresa och en söndag-lyxlunch på Hans pappas krog. inte fel att ha insiders på restaurangbranschen.
så ganska bra har man haft det. en helg med mycket lyckliga känslor. nästan så att man får lite kalmarångest. fast sådana tankar är upp till mig själv att besegra. och det ska jag göra. börjar med att betala telefonräkningen, ehhh....

/hanna

tönt

janneke sluta tönta dig du är ju fanimej vacker som sjutton! man ska ta hand om sig men man ska också njuta av livet. och det viktigaste av allt: det goda man äter ska man inte förstöra med dåligt samvete. om man ändå äter en bulle så är det ingen mening att må dåligt över det. vad hjälper det? dåligt samvete bränner väl inte en enda kalori? det ändrar väl ingenting, man har ju ändå ätit bullen. så man bara förstör njutning.
.
därför: när man unnar sig något gott ska man njuta av med alla möjliga sinnen. det är ju därför man äter det. för att det är gott och för att man ska må bra av det. punktsluthejdå nu ska jag baka pizza.
puss /hanna
.
ps. min kloka svärmor sa en gång väldig bra graj. varje gång hon tittar på bilder på sig själv när hon var ung tänker hon att oj vad söt och vacker jag var. men vad synd att jag inte förstod det då. på samma sätt kommer vi om tio år titta på bilder på oss själva och tänka oj vad ung och fräsch jag såg ut när jag var 25. varför ska man tänka det först då? lika bra att försöka gilla sig själv redan nu. okej NU var det punktslut.

Härliga torsdag

oj vilken bra dag jag hade igår. Hängde på Primark i 2,5 timma, åt poffertjes, hittade ett par assnygga orange chinos inne på Zara.. tyvärr hade dom inte min storlek men jag blev glad för dom va så fina ändå.. köpte dem alltså inte men är fortfarande glad över att de fanns så fina chinos. Fattar ni på vilket bra humör jag måste varit som inte blev sur? hehe
Efter primark hänget så drog ja med tåget till oma och opa och det bjöds på indonesiskt. Gaah så gott! 

Jag borde plugga nu men istället har jag städat hela ricks hus, inklusive diskat papperskorgen. (Ja, jag gör allt för att slippa golvet) Kanske ska tillägga att ja även torkade golvet fastän de är de tråkigaste jag vet.
Och sen panikade jag lite över att jag ätit så otrolig crappy denna veckan igen. Fan. Jag har slagit vad med Rick om en sak.. jag ska gå ner fem kilo och han ska gå upp fem kilo.. den som förlorar (alltså går ner eller upp minst) får betala Ricks flygbiljetter i jul. Det hade ju vart gött om jag vann.. inte bara för pengarnas skull men också för att jag lever i en liten ångestbubbla för vad jag äter .. vad har hänt med mej egentligen? Inte bra. Jag gillar inte ens folk som gnäller om sin vikt men när jag fick se mina bristingar på mina love handles och min kära apelsinhud på benen så brast det. Fredagen är alltså inte lika härlig som torsdagen.
/Janneke

snart redo

föreläsning: check.
inlämning: check. (eller okej nu ska jag inte ljuga. texten är utskriven men det är rätt så självklart att jag fortfarande befinner mig vid datorn eftersom jag bloggar men snart går jag ut till korridoren och lämnar in den)

vad återstår att göra?
köpa nötter, kanske springa lite, packa, dammsuga och å k a  b å t !
sen kommer jag till gotland. och även om vi anländer öjn väldigt sent (cirkus 23.30) ska jag vara lika snyggt klädd som man brukar vara på öjn:



det blir så bra så bra!
/hanna


kul!

jaaaaaaaaaaaa!
då var den individuella uppgiften klar! tror jag kommer att få mycket skit för språket och det gör mig lite besviken på mig själv men den dagen den glädjen. nu återstår det bara lite tvätt och träning och sen imorgon ska jag sitta i klassrummet och lyssna på vår lärare (för ovanlighetens skull har vi en föreläsning) och sen blir det gotland.
PEPP!
/hanna

FETTPINSAMT

oh nej, kolla:
.
.
JA det är sant och det är ju fettpinsamt! jag har gått hela(okej drygt halva) dagen med en PRISLAPP på min skinnkjol! okej, lappen har varit instoppad under kjolen och jag har haft en tjock kofta över kjolen, men det är ju sjuuuukt pinsamt ändå! tur att ingen såg det för att då hade jag ju aldrig mer kunnat gå i skolan. i alla fall inte i växjö där jag varit idag.
puuuh.. vilken tur att ingen märkte något. alltså typ det är ju aspinsamt liksom. jag menar, vem skulle vilja hänga med en tjej som har en prislapp på sina kläder? då tror ju folk att jag handlar saker på öppet köp liksom. oooh så hemskt.
/hanna

trötter

sovir riktigt kasst inatt.. men det har inte ricky gjort för han har snarkat. de va väldigt gosigt och mysigt men rick tog upp HELA sängen men jag hade inte hjärta till att väcka honom och flytta på honom. han va ju så söt hehe
Jag borde börjat plugga men istället sitter jag och svettas. det är så sjukt varmt här. de är fortfarande sommar likoms. så jag ska nog sätta mej i solen. hej då plugget.
/Janneke

blää eller?

hur vet man om man är sjuk?
jag är kanske sjuk.
jag känner mig helt matt och orkeslös. halsen känns lite svullen och huvudet tung. och jag har ingen apti riktigt. men ändå vill jag inte riktigt erkänna att jag är sjuk. det känns inte som att ohnaj jag mår så dåligt att jag dör.
men lite sjuk är jag nog. eller så har jag bara en jättekonstig dag.
hursomhelst så ska jag fortsätta att ligga på soffan. känns bättre så.
kolla förresten vad jag gjorde i söndags. tog bild på emma i skogen! fast det var inte därför jag var där, i skogen alltså. jag var där för att skaffa oss mat. Han var också där. tillsammans plockte vi cirkus 10 liter svamp. gottgottgott!
.
.
blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.
/hanna

hej hanna

hanna och jag sitter och skriver på bloggen samtidigt.. fast jag tror inte hon vet det.. men jag vet. jag ska faktiskt göra så att jag går till stan nu och handlar/shoppar istället. supersnarkigt trött på allt som har med vetenskapligt arbete att göra. vill precis som hanna ta examen och va klar. varför ska vi ha en terroridel? vi är ju redan så duktiga på teori. iaf jag! muhaha
/Janneke

2011-09-12

sorrysorry och allt det där för att jag inte skrivit. jag vet faktiskt varför jag inte bloggat. en orsak är nog det att jag inte har någon egen internet just nu, utan jag måste alltid surfa på Hans dator. och det kan jag ju inte göra när Han gör det, för att av någon konstig anledning har vi inte samma smak när det gäller internetsidor: han tittar efter bilar, motorer och båtar och jag tittar efter kläder och tjejiga saker. det enda vi båda följer är väl innebandy. ohh vad vore världen utan sport!
nu sitter jag däremot på bibblan och här finns det internet som alla kan använda oavsett om man gillar att ventiler eller smycken. fintfint. kom hit för någon timme sen för att plugga lite. och nu kommer jag säga något överraskande.... vi har en bra bok som kurslitteratur! eller vi har väl (nästan) alltid bra böcker som kurslitteratur, men nu är det en bok som inte bara är nyttig och smart, utan även intressant. på riktigt. okej jag skulle inte ta boken med mig på en solsemester men många grajer är faktiskt roliga att läsa om. men jag vågar nog inte säga det högt för att då kommer klassen tycka att jag är dum i huvudet. och man vill inte bli mobbad. så jag gör inte det. jag skriver det bara här på bloggen. LIVIN' ON THE EDGE.
men även om boken är bra så skulle jag själv kunna förbättra min inställning och insats just nu. jag var ju så pepp för skolan, men nu har jag hamnat i en motivationssvacka.. att skriva vetenskapliga texter är helt enkelt inte lika roligt som att jobba...... MEN att gnälla är ändå tråkigare. och jag vill bli vuxen och ta examen. summa summarum: det finns inte så mycket att göra förutom att tänka positivt och skriva. under c-uppsatsen får man nog köra någonslags belöningssystem: när ni skrivit klart detta får du gå och köpa den där tröjan osv. hehee låter smart vad! gäller att känna sina svagheter så att man kan dra nytta av dom.
nu ska jag skriva någon rad till. hejhejj! /hanna
.
PS. måste bara säga att klart jag visste i fredags att janneke inte skulle erövdra kalmars dansgolv med mig. men jag kunde ju inte avslöja något eftersom rick är bloggens största fan och flitigaste läsare. har faktiskt sett en bild på rick där han har en t-shirt med texten "I <3 korv o mus." jättefin tröja måste jag säga.

biblanhäng

hänger i Delfts stööööört moderna bibliotek. Linnébiblan kan ju slänga sig i väggen.. De är nästan så jag skulle vilja springa runt och ta kort på hur de ser ut härinne. Blir ju lite pepp på att faktiskt göra det jag ska, alltså plugga..fast bara nästan. opepp opepp opepp opepp opepp opepp opepp.
Måste tillägga att här respekterar dom varandra också.. dom viskar liksom.. t o m dom som jobbar. Skönt! jag ska också börja viska i biblan, vad mkt lugnare och skönare allt är.

Jag har nu varit här en helg och ååh, jag mår toppen. Haft en otroligt skön och härlig helg och det var svinigt kul att kila in och överraska rick när han satt hemma hos sina kompisar. Han vart paff men han hade inte glömt bort hur jag ser ut för ja fick massa puss o pill.. och lite till.
Rick fyllde 25 i lördags och det firades met två tårtor och en utgång. Glömde kameran så de blev inga bilder men jag har inte förändrats så mkt den här helgen så jag ser likadan ut som jag gjorde när jag åkte i fredags.. som ni ser på bilden:

Btw så liftade jag med en asskön filosofsnubbe som presenterade mej för hans föräldrar. Han sa till dom att han hade tagit med sig en svensk tjej från sverige.. dom vart sjukt paffa och visste nog inte om dom skulle skratta och gråta haha.. Efter ett par stela ögonblick så insåg dom att jag inte var hans nya tjej och stämningen blev då genast mkt bättre. Jag blev inbjuden på fika men tackade nej. Dock tyckte dom att jag nästa gång ja va i Wijgen skulle ja komma förbi på en kopp kaffi. Jag ville inte fika för jag ville ju skynda mej till Delft.. Min mag pirrade ju sönder sig.
/Janneke

suuuuuprise

Janneke Wackerberg befinner sig för tillfället i Nederländerna. Skulle åkt hit nästa vecka egentligen men ja kan ju inte låta min kille fylla 25 utan att jag är med.. därför bokade jag en biljett i torsdags och åkte i fredags.
Haft en underbar helg.. såklart :) nu ska vi kika på film, precis varit ute och ätit. Berättar mer om min surprise som inte gick riktigt som planerat senare haha.
/Janneke

WOW

som jag har städat idag. hade det funnits nobelpris i lägenhetsstädning borde jag tilldelats den. och i min tacktal hade jag tackat... mig själv. för att det är jag själv som gjort detta. okej jag hade väl fått tacka även mamma och pappa eftersom det är tack vare dom jag finns men annars hade jag tagit all ära själv. tacktack bra jobbat jag.
nu är det i alla fall väldigt fint hemma hos oss. det känns så bra! bra start på hösten och helgen att storstäda. skönt också för att då slipper man plugga. nästa vecka ska jag köra hårt, med skolan alltså, jag lovar. men innan det ska jag njuta av livet och helgen och kalmar. det börjar redan ikväll med sushi och vin. och imorn lite shopping och fest.
behöver jag säga att jag är superglad? naj, tänkte väl det.
/hanna
ps. dagens spelningslista har såklart bestått av p3 dokumentärer. bästa städningsmusiken.

helg

oj så blev det helg helt plötsligt! på en torsdag redan! detta eftersom jag bestämt mig att låtsas som att jag inte har något att plugga. jag hinner ju fixa min individuella uppgift senare. det löser sig som jag brukar säga till.... allt.
.
naj men det känns bra. det var roligt att träffa klassen idag och i helgen blir det partaj med dom. PEPP. har ju jättemånga klänningar att visa upp för min klass. tänk att dom missat alla mina partyoutfits från de senaste halvåret! stackars dom. det var länge sen jag var på en studentfest så det blir nog kul även om jag börjar bli mer och mer vuxen och det skrämmer mig en aning. föredrar ju numera pubkvällar före clubbar. men en helg orkar man alltid. så på lördag ska jag och janneke äga kalmars dansgolv.
.
nu ska jag göra någonting. vet bara inte vad. laga mat? läsa? chilla?
vad gör man på fritiden?
/hanna

känner mej som en groda utan ben

Hopplöst trött på skolan men pigg på fika och pannkakor.
/Janneke

god morgon kalmar!

idag ska jag träffa klassen!!!
äntligen har vi föreläsning! jag glad för det, på riktigt. har ju inte sett klassen på jätte länge. fast nu när jag varit här i några dagar så känns allting redan som vanligt. nästan. efter dagens föreläsning känns det nog precis som vanligt. om jag nu någonsin kan känna att allt är som vanligt? det är nämligen inte min starka sida. vet ju inte vad som är vanligt för mig. hej någon typ av bokstavskombination?
hur som helst så ska det bli kul att gå till skolan. är lite nervis. sen efter föreläsningen ska jag och janneke och oscar kötta sönder oss och skriva vårt grupparbete. det är kanske inte precis lika pirrigt som föreläsningen men skönt att få det gjort.
dags att fixa frukost och lunch. iiiiK snart ska jag till skolan!!!
/hanna

tjejkväll

Åh det har varit så himla skönt med en riktigt mysig tjejlkväll.. det har ätits färsk ananas, melon och naturgodis. Det har även druckits en blåbärs/jordgubbssmoothie och lyxade också till det med rostad mandel. Tände lite ljus, satte på Adele och tog en lång och härlig dusch där det ingick hårinpackning och fotfilande. Hann även ta en skype med Rick och hans päron så jag känner att den här thejkvällen vart väldigt lyckad. Kanske ska tillägga att jag valde att tillbringa den med mej själv och faktum är att det var ett bra val.
Sen jag flyttade från Holland, från Rick, har allt känts lite tomt. Jag har varit osäker på skolan, osäker på vad jag vill och framförallt har faktiskt varit osäker på hur det ska gå för mej och Rick. Jag va bombsäker på att det skulle gå bra innan jag flyttade men de här två veckorna har jag mest gått runt och stressat mig över att jag kanske inte borde tagit det så bombsäkert. Inte för att mina känslor svalnat.. nej nej, dom är starka och eldiga hehe men jag har tyckt det varit jobbigt att vara själv och ja har väl skrämt upp mig själv me massa onödiga tankar. . MEN, vinden har vänt nu och hallå, hur ensam är jag egentligen? Mina vänner va här i helgen, Hanna Sihlman dude är tillbaka, jag har bra kontakt med Nikki Vicky och mina päron, jag pratade en timme i telefon med min lillebror, jag blev inbjuden på två filmkvällar i söndags, jag har fikat med Karin och Hanna, jag har skrattat med Marcus, jag har whatsappat med Rick, jag har handlat med William, jag såg någon jag kände igen på spinningen, jag har druckit te med rodi, jag har städat med samuel, jag har skypat med Rick, jag har gått ut och gått med Nestor, jag har fikat i Johannas nya lägenhet, jag har spelat wordfeud med rebecka, smsat med Mikaela, pratat med Adolfsson i telefon osv osv.
Jag är en tönt.
/Janneke
p.s nu glömde ja ju fän berätta om bilden ja la upp. Varför jag har en melon bit i munnen som gör att ja ser sur ut beror på att ja är lite sur. Min mun är full med blåsor eftersom jag tydligen inte tål ananas? Är de någon mer än jag som får skitont i munnen av färsk ananas? Weird!

helt plötsligt har ett dygn många fler timmar

dagens islandshäst:
när man plugga är man väldig fri. och efter nästan tre månader i arbetslivet känns den här friheten lite konstig. man känner sig nästan lite rastlös. och samtidigt är man aldrig riktigt fri. det finns alltid något man kan göra.
konstigt. men snart är man nog van vid det.
/hanna

11 kaffet

Klockan är morgon och jag är sugin på paj med vaniljsås.. men jag ska inte inte inte.. eller?
/Janneke

11 kaffet

klockan är morgon och jag är sviiiinsugen på en kladdig kläddcake med grädde men jag ska inte äta.. nej nej nej! eller?:)
/Janneke

cyklande tok

Berättade jag för er att jag höll på att cykla in i en affär häromdagen? Jag tänkte på annat och vips så höll jag på att cykla in. PINSAMT! Blev rätt skrämd för jag måste fått en riktigt blackout..jag liksom glömde att jag satt på cykeln..Och på tal om cykling så va ja nyss på ett spinningpass och svettades som en gris.
/Janneke

studentlivet: jag är tillbaka.

där sitter jag och ser duktig ut. men egentligen tänker jag på att:
- damn måste göra något åt mitt hårt. tråkigt eftersom det är dyrt.
- undrar hur jag ska hitta rätt i växjö och universitetet där? ska läsa en kurs där under hösten. ska dit för första gången imorgon. nervöst.
- mmm gött med massor av träningsvärk i ryggen och vaderna. boxning igårkväll var roligt och sjukt svettigt.
- vad är det jag läser?
nu ska vi till jannekes korridor och äta lunch eftersom klockan är tolv.
pusshej/hanna
ps. undrar vad tjejen bakom mig gör? pluggar? tittar på porr? läser på vår blogg? googlar på katter?

2011-09-05

bjuder varken på bild eller regn.
bara mig själv.
men det är det ni vill ha vad?
nu är jag i kalmar. och jag är helt själv.
asker är i skolan och mamma och pappa åkte för någon timme sen.
och en liten stund är jag gärna själv. det är alltid rätt så jobbigt att åka ifrån finland, fattar inte, känns som att det blir jobbigare och jobbigare med åren. borde det inte vara tvärtom? man blir så känslig och lipig och det är bara... jobbigt. hursomhelst. nu var det inte så svårt att åka därifrån eftersom jag åkte med mamma och pappa och behövde aldrig tänka på hela grajen.
men nu när dom har åkt så slår det en. snaaaark på att bli så känslig.
men så är jag en dag. så är det varje gång jag åker.
redan imorgon är livet hur roligt som helst. det är bara det där ordet adjö, den smakar lite bajs.... om man nu uttrycker sig poetiskt.
..
snart ska jag fika med janneke. då blir även den här dagen mycket roligare.
puss/hanna

Bildregn

I helgen kom Lina Kön och Malin Broholm och hälsade på mej. Vi har haft de rätt gött! 
Vi turistade runt lite i Kalmar i det helt sjukt fina sommarvädret!
Vi roadtrippade till Öland.
Jag åt svingoda räkor.
Ola och Lina är det nya titanicparet.
Efter allt turistande och göttande vart de fest. Fest Alabama!
Titanic Ola gick över till Malin.
Any Boy rockar loss på Harrys.
Fy fän vilken bra helg jag har haft. Superduper glad blev jag också när Hanna Sihlman kom till Norra vägen 42 :) Åh det är så kul att ha henne tillbaka! 

Nu ska jag ta tag i mitt liv och rensa bland massa viktiga papier. Snark.
Ikväll ska jag få skypa med min Rick.. som jag saknat hans röst :)
Puss

äntligen lördag!

kolla vem var på samma båt med mig? kungen! tjenaredu.
.
inte varje dag man käkar middag med kungen. bara varannan.
.
och nu....
.
nu är jag på väg till kalmar!!
jag är lycklig.
/hanna

Cha cha bloggen

Ola gästbloggar:
Här e min nya tröja!! Dressman Medium size. Det var några schöna fans som skickade den till mig. Tack! Ni e bäst! Sitter i köket med en kesomacka. Största hälsofreaket! Man måste ju ta hand om sig, eller hur girls! Hade en grym utekväll igår! Vi gick på Kåren, VIP-lounge direkt. Vaskade en flaska bubbel och låg med vakten. Han var rätt dålig men jag ser det som en investering. Grymt att spara sextio spänn varje gång man går in liksom!
Nähe bloggen, nu ska jag ut på stan och dricka en latte. XoXo!

2011-09-02


HEJ.
jag "smyg"fotar mig själv i mitt bås (och i bakgrunden har jag blogg.se heheee). jag berättade ju tidigare att jag har världens högljuddast kamera här på jobbet så troligen vet alla på hela redaktionen att jag tar kort på mig själv. jag lämnar ett fint avtryck på min sista dag.
som sagt, idag är det min sista dag här (för den här sommaren iaf). på eftermiddagen åker jag direkt från jobbet till båten och mot sverige. lämnade världens största baggage hemma, grattis mamma och pappa som får äran att packa bilen. jag är väldigt glad idag, inte för att det är över nu, utan för att det blev så bra. jag trivdes väldigt bra här på tidningen och lärde mig massor. narrebarre helt enkelt. och samtidigt är jag väldigt pepp inför sista året i kalmar. även om janneke har sagt att vi läser världens tråkigaste kurs... meeeen vad gör en eller två tråkiga kurser om hundra år.
så nu ska jag skriva mina sista texter om kommunal politik. men kalmar, var beredd. imorgon är jag där. woop woop!
.

till mina kollegor har jag bakat bästa chockladpajen/tårtan ever. visst är jag ödmjuk bagare? och så har jag gjort detta kort. den innehåller bilder från nästan alla reportage jag gjort och fotat själv under sommaren. förutom sista veckan. så statsministern kom inte med DAMN.
.
/hanna

scrabble scrabble

inte okej att HELA min korridor nyss blev invaderad av festande människor. Men kanske är det ännu mindre OK att alla som satt i korridoren satt och spelade wordfeud mot varandra i soffan. Ett spel på telefonerna för er som inte hängt med de nya.
/Janneke

yoga med yoghurt

jag borde slängt i mej lite yoghurt innan yogan igår för min mage kurrade supermkt under avlsappningen. Den kurrade och gav ifrån sej ett rätt skönt läte att somna till.. Somnade på mattan och drömde knäppa saker. Vaknade och trodde jag skulle känna mej utvilad men ack, så fel jag hade. Cyklade hem drömmande och slängde mej i sängen. Hade lovat klassen fest men jag är gammel och orkade. Skypade med min Hanna och sen somnade jag till Gauntletts kompendium (läste en sida).
Vad fult det är när glasögonen speglar datorn.
/Janneke

idag har jag flugit flygplan

på landet är allt möjligt.
.
någon är rätt så pepp inför flygningen.
.

uppe!! på bilden syns faktiskt min gamla högstadieskola. där var jag både smart och rebell.
.

inte så långt ifrån mitt hem...
.

och där är det! mitt barndomshem. och sommarhem. har jag sagt att pappa gillar att samla på skräp?.
.
det här var fint. roligt att ta kort. fast ännu roligare var att flyga själv. ja, det är sant.
/hanna

RSS 2.0