fjortis eller pensionär

jag kan inte bestämma mig om min mentala ålder igårkväll var 14 eller 60.
jag tyckte det var oerhört jobbigt att man inte har internet ombord på gotlandsfärjan. asså, jag kan inte spela rumble liksom, tänkte jag.
men sen gick det ganska bra ändå, eftersom jag hade massa magasin med mig. jag satt där, läste och lyssnade på musik. och sen plockade jag fram yogurt, banan och musli som jag hade tagit med mig. rutinerad. och nötter och kakor hade jag också. och sen löste jag korsord. eller försökte lösa det.
14 eller 60... vad tror ni?

 /hanna


mot havet och över det

nu är pizzan uppäten och kaffin uppdrucken, och därmed åker jag tillbaks till gotland. jag tackar för alla pussar och kramar och trevliga möten.
imorn börja en ny vecka och mitt mål den här veckan är att vara fettbra praktikant. eller allra helst är jag faktiskt fettbra medarbetare/reporter.
så(s o potatis). vi kör på det.
pusshej /hanna


körv är gött

Kalmar levererar! Att grilla är mysigt och roligt och tillsätter man lite vitt vin till det så blir det extraskoj. Som igårkväll här i mumindalen i kalmar.
Det enda som var lite tråkigt var jag hade en fettsnygg ny klänning på mig. Och den har så himla fin rygg! Såg fram emot att få visa upp den till ostkusten. Men vi hamnade på en inte-så-varm uteservering och i stället av att visa bar rygg tog jag på mig extra filtar.
Ja ni hör ju själva hur tungt livet är just nu...
/hanna


Hemmakväll

Fredag kväll hemma. Japp ni hörde rätt! Jag valde att stanna inne ikväll. Va ute en snabbis o fikade med Jannie efter jobbet men sen gick ja hem o kollade på Reign Over me. Grät en stund (pga filmen). O sen kollade ja lite serier. Imorgon va tanken att dra till Six Flags men ja tror ja skippar det med tanke på att de är typ kallt o att vi måste åka åtta på morgonen. Plus att ja är sugen på att se China Town in Brooklyn, se columbia university o gå över Brooklyn Bridge. Hoppas bara på någorlunda fint väder :) Nu ska ja nog sova lite. 3 dagar kvar tills min kille kommer o jag börjar få fjärilar i magen igen.

Jannie försökte få med mig på clubs men ja kände faktiskt för en lugn kväll. Vill upp o springa imorgon o se stan osv o känner jag mig o Jannie rätt så hade ja inte orkat göra nått annat än ligga i sängen efter en natts äventyr. 
/Janneke

Visst ser det ut som låtsas pengar?




Man måste dricksa sönder sig i USA. Ingen dricks o du är död.. typ. Pengarna ser ut som de gör i Monopol. Visst?
Jannie dricksade med pennys.. tror inte dom va så glada i det heller. /Janneke

Gospel

Gospel kvällen var helt fantastisk. Jag vet inte vart jag ska börja. Såå synd att man inte fick filma därinne för jag tror att känslan blir lite svår att beskriva .. men jag försöker. Till en början så tog vi ju då tunnelbanan till Harlem, norra New York. Harlem har väl inte världens bästa rykte men det börjar bli bättre.. Dock så klev vi ut på 135 gatan och där sköts det en mamma, ett barn och hund i tisdags.. men tillbaka till den underbara gospel kvällen. Jag o Jannie mötte upp tysken utanför den baptistiska kyrkan o fick en redovisning om hur allt går till. En timme håller det på och man får inte lämna kyrkan under denna timman, man får inte ta kort eller filma och man ska vara med om tre moment: sång, praying och tal.

Inne i kyrkan var det fullt med folk! Svarta som vita o tjocka som smala. En del stod med händerna upp i luften och en del satt ner. Men det alla gjorde var att nynna elle hålla takten till live musiken som pumpades på scen. En härlig blandning av mörka kvinnor stod på scenen och sjöng om gud och sedan stod det en man lite längre ner som var kvällen host. Deras sångröster ihop alltså, det var som peanutbutter och kladdkaka i en och samma brownie. De sjöng om gud, om hur glad man skulle va att han lät dig leva, och hur man skulle ta vara på allt Gud ger dig i livet. Han tror på dig men du måste utnyttja det han gett dig för att leva ett gott liv. De tackar Gud hela tiden, i varannan mening. Folk i publiken skriket till ibland och håller med. De vinkar med händerna mot taket och pratar ljudlöst med någon. Läppar som rör sig, tårar i ögonen och glädje o känslor. Det är det jag ser och jag själv blir så rörd att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Det var en mäktig känsla att se allt detta. Människor som inte bryr sig ett smack om något än att just för detta moment prisa Gud som om han vore det enda som fanns i världen. Jag fick faktiskt tårar i ögonen för jag tyckte det var så fint att dessa människor verkligen tror på att det finns en god Gud trots att skit som händer i världen. Är inte det ganska otroligt?
Talen som hölls var pepp talks kan man väl säga. Deras retorik va inte att leka med. Deras ord liksom ekade runt i salen och folk hurrade och höll med när det sades något som de gillade. Halleluja.

Efter att timmen var över var jag rätt trött efter alla intryck men ja kände ändå någon sorts frid i att se människor kunde älska så mycket. För det kändes som alla därinne verkligen älskade något som är så stort att de inte går att beskriva. De prisade och hyllade o nickade instämande. Jag fick mig en tanke ställare och den gjorde mig gott.


Ball bild tkr ja.
/Janneke

finfredag

frågan som alla ställer sig: vad har hanna gjort idag? och fram för allt: hur har hennes liv förändrats sedan hon bestämde sig för att spela innebandy igen?
ingen panik! jag har svaret! jag är ju hanna!
..

jag började dagen med att samla ett par steg i stegräknaren. min chef leder än så länge. men snart blir det ändring på det!!
..

sedan tog jag min pick och pack och gick till jobbet. jag såg lite business ut på vägen hit eftersom jag hade en väska som går på hjul. jag åker nämligen med eftermiddagsbåten och hinner inte hem i mellan, utan åker direkt från jobbet. i handväskan har jag såklart packat massor av tidningar eftersom gotlandsbåten inte är den mest spännande båten i världen. tre timmar på den kan gå väääldigt långsamt. men jaja. jag får i alla fall pussas ikväll.
..
väl på jobbet gick det fort. jag åkte ut till en bonde och sände live en kort intervju med honom. det är kul att vara med morgonprogrammet och göra sådana saker! sedan åkte jag tillbaks till redaktionen och vi hade vår vanliga nyhetsmöte. efter det bytte jag skor. eftersom jag skulle till en bonde hade jag imorse tagit mina stövlar på mig. smart jag är!! men nu när jag var färdig med åkrar bytte jag till lite vårigare skor...

... och vad fin jag blev! dessutom har jag på mig en ny tröja, och min fina kjol. jag känner mig faktiskt fin idag. det är kul. vardagslyx.
..
och nu ska jag snart äta lunch.
..
och om det inte framgick, så svar på frågan hur mitt liv har förändrats sedan innebandybeslutet: radikalt. jag fick höra att det var en konstig bild på mig i tidningen när jag kom till jobbet.
men det bjuder jag på.
/hanna


ja, det blir en försäsong

från p4 gotland.
..
jag är inte huvudnyheten om man säger så, men sist dyker det upp en överraskning: jag kommer tillbaka. eller vi får se, dealen är faktiskt att jag ska köra på hela sommaren och sen har vi ett snack. det upplägget passar mig perfekt som bestämt att fånga dagar och inte tänka på framtiden.
så alla ni som undrat. det kanske bli ännu en säsong i buren. i alla fall blir det en svettig sommar då tofta stranden blir synonym med svett, ångest och blodsmak i munnen. men det kommer också bli asroligt. jag ska ha ett lag. OJ.
/hanna
ps. skön pose på mannen bredvid emmas huvud!! haha

inga bilder ikväll

hmh. jag ville lägga upp några bilder från förra helgen. men så är de fotade i raw, med pappas kamera, och min photoshop känner inte igen filerna. och jag är inte nörd nog för att veta vad jag ska göra.
..
så jag blickar mot nästa helg i stället! jag håller nämligen på att packa min väska, igen. eller det är faktiskt inte min väska, utan didriks. och den är väldigt liten. men jag klarade mig i finland så jag borde klara mig nu mer, den här gången ska jag nämligen inte åka så långt utan "bara" ta båten över till oskarshamn. där ska jag sedan träffa en kille, som jag hoppas håller upp en skylt med mitt namn, och sedan ska jag kasta mig i hans famn, vi ska pussas, krama om varandra och jag ska fnittra. och jag tror han kommer att fnittra han med.
sen åker vi i hans vita bmw till kalmar.
i helgen ska jag alltså hälsa på sorken min. det blir mysigt!
nu ska jag fika med elin. visste ni att på finska betyder hennes namn organ? nu vet ni det.
/hanna

alla dessa härmapor...

OM jag är en trendsetter.
igår hade jag håret uppsatt på ett roligt sätt. typ såhär. det är min nya favorit frisyr, den är enkel att göra, snygg och den räddar en när man inte har tvättat håret. som jag... _måste_ tvätta håret ikväll. hursomhelst. hade håret så igår. och idag hade min handledare håret på samma sätt. jag lärde henne igår hur man gör.
imorgon har nog alla vita jeans på sig. för det har jag på mig idag, och det är förbannat snyggt!! älskar dem, vita jeans är både snyggt och lite farligt, lite livin' on the edge. fem av fem toasters.
det är ett tungt ansvar som vilar på mina axlar.
/hanna

Fem nätter kvar

Fem nätter kvar tills Rick kommer. Åh jag längtar! Jag ska pussa sönder dig Rick (jag vet att du läser min blogg även om du tycker den är töntig). /Janneke



Cool

Jag har ju helt glömt att berätta att jag blev bjuden på en rätt ball sak.. nämligen att låta en känd top TV chef laga mat åt mig o sen skulle ja skriva om det. Åh, än en gång.. BÄSTA PRAKTIKPLATSEN! Men, den här gången kunde jag dock inte för min familj var här då o hur mkt jag än gillar god mat så gillar jag min familj mer :)



/Janneke

Bruncelibrunch

Brunch i New York är standard o gott är det också för den delen. Jag lever ju rätt så okej på veckorna men på helgerna svullas det rejält. Fast fasen va dåligt ja brukar må på söndagar haha min kropp säger verkligen ifrån o jag är helt stört trött jämfört me de dagarna då jag äter bra mat. Tänk vad lite (läs: mycket) socker och kolhydrater kan göra..

*
Bluebarry pancake brunch

Ett ämne som säkerligen inte är super roligt men ändå intressant att prata om ibland är vädret.. o vädret i New York är minst sagt lite udda.. jag menar i förra veckan var det 30 grader. Idag är det typ 10. Igår på morgonen va de typ 10 o sen blev de 20 helt plötsligt men det störtregnade.. Man vet aldrig vad man ska ta på sig! Dagens i-landsproblem.


Såhär ser det ut där jag joggar.

/Janneke

Tisdagen

Imorgon ska ja skriva en artikel om Spotifys bröllops visor.. förutom det ska jag på after work. Vet inte vilket jag ser fram emot mest :P


Doro tog en stört fin bild.

Ikväll ska jag på Gospel konsert i Harlem. Det ska bli riktigt spännande. Har alltid velat gå på det. Undra om de är precis så som man tror: fantastiska sångröster som kommer ur mörka tjocka kroppar. Innan konserten ska jag orka springa. Är riktigt trött nu men de kan nog bero på att jag plöjt igenom mammas uppsats. Jag är så glad att vår uppsats är klar o att ja i princip inte har så mkt mer att göra i skolan.. förutom praktiken då.

Praktiken rullar på i vanligt takt. Jag kommer in till kontoret vid nio o sitter på stjärten till klockan fem. Jg går igenom massa massa massa sidor i search for news o när jag hittar något skriver jag antingen om det eller så publicerar jag den som den är men redigerar den lite (funkar såklart bara med artiklar från hemsidor som vi har samarbete med). Jag börjar faktiskt bli bättre på de där med redigereing. I början va de ju lite svårt men nu så skrivs det lockande rubriken för hela slanten. Snart ska jag få gå hem o skönt är väl det för ja är trött som fasen! /Janneke

USA

Är inte de här sjukt äckligt? Jag gillar bacon o jag gillar godis .. men kombinationen? Det är ja inte helt säker på. Jag smakade aldrig så kan inte svara på om de va gott eller inte..
Imorse vaknade jag av att ja hade världens kramp i vaden. Mina vader spelar ett spratt med mig ganska ofta nuförtiden.. de känns helt seriöst som muskeln typ går av o sen har jag ont i vaden hela dagen. När ja va liten tyckte ja de va kul o få kramp typ. De va så roligt att spänna ut krampen liksom. Just nu så känns de som min kramp ska döda mig och ja får bara bort den om ja ställer mig på golvet. Vaden har då krampat så pass mycket att min fot inte ens är rak. Står liksom helt snett o bara trycker ner foten med all kraft ja har. Sen går krampen över o ja kan gå o lägga mig igen eftersom klockan oftast är natten när detta händer..

Är inte de här sjukt äckligt? Jag gillar bacon o jag gillar godis .. men kombinationen? Det är ja inte helt säker på. Jag smakade aldrig så kan inte svara på om de va gott eller inte..


Imorse vaknade jag av att ja hade världens kramp i vaden. Mina vader spelar ett spratt med mig ganska ofta nuförtiden.. de känns helt seriöst som muskeln typ går av o sen har jag ont i vaden hela dagen. När ja va liten tyckte ja de va kul o få kramp typ. De va så roligt att spänna ut krampen liksom. Just nu så känns de som min kramp ska döda mig och ja får bara bort den om ja ställer mig på golvet. Vaden har då krampat så pass mycket att min fot inte ens är rak. Står liksom helt snett o bara trycker ner foten med all kraft ja har. Sen går krampen över o ja kan gå o lägga mig igen eftersom klockan oftast är natten när detta händer..
/Janneke

2012-04-25 <- ohhh idag får man LÖN!

det känns jättehäftigt att blogga det man twittrat dvs. berätta samma skämt om och om igen. men jag gör det även i verkligheten så varför skulle jag inte få göra det på nätet. jag är ju så rolig så mina historier tål lite upprepning.
..
och i övrigt så har jag en fettbra dag idag. en sådan dag som på filmerna, alltså på glada sådana. jag har redan samlat på mig lite steg i stegräknaren och det är viktigt eftersom det är tävling på jobbet. eller vissa kanske påstår att man bara tävlar mot sig själv, men jag tävlar mot hela redaktionen, och det tror jag alla andra också gör, de som påstår annat vill bara inte erkänna sig besegrade.
så det har jag redan fixat. nu ska jag jobba och sen ska jag gå en sväng på stan, sådär lite spontant, coolt och "ledigt" (det går rykte om att bikbok har -50% på allt). sen ska jag till en mejeri och prata framtid och sen blir det lyxig tjejmiddag vilket innebär ännu mer framtidssnack. men den här gången utan ångest för jag har bestämt mig för att släppa allt sådant. det är så jävla (förlåt att jag svär) gött att leva utan framtidsångest. bästa beslutet jag tagit på länge.
/hanna


Inte bara fest och kul



Vi pluggar lite på fritiden också :) Tysken som är designer och jag som är min mammas gå-igenom-d-uppsatsen-person. Tyskens arbete är nog lite roligare. Fast ja ska inte klaga.. de är väl de minsta man kan göra för sin lilla mamma som alltid ställer upp för oss barn. Hann åtta sidor idag hehe så de blir att göra detta imorgon också.. fast ja ska nog hinna med Beer Garden också för de är ju trots att lill-lördag. Btw, plugg på fik är mkt roligare än plugg hemma. Nu ska jag sova. /Janneke

superglad

Idag har jag en bättre dag än vad jag hade igår. Kände ju mej så trött o hängig då. Blev iofs lite gladare när jag shoppade loss lite på vägen hem men den glädjen försvann lite när jag ställde foten i någons kyckling spya.
Sprang 47 blocks igår också. Från sista gatan parallelt med Central Park till första. Tog exakt 30 minuter o det var gött att va ute o springa. Irritationer o tröttheten försvann. Promenixade runt lite på Upper East o sen gick ja o handlade o äntligen har ja hittat en supermarket med billiga grönsaker. En paprika brukar ligga runt 40 kronor men här kostade de ¨bara¨ 22 kronor. Sweet!

Idag har jag en bättre dag än vad jag hade igår. Kände ju mej så trött o hängig då. Blev iofs lite gladare när jag shoppade loss lite på vägen hem men den glädjen försvann lite när jag ställde foten i någons kyckling spya.

Sprang 47 blocks igår också. Från sista gatan parallelt med Central Park till första. Tog exakt 30 minuter o det var gött att va ute o springa. Irritationer o tröttheten försvann. Promenixade runt lite på Upper East o sen gick ja o handlade o äntligen har ja hittat en supermarket med billiga grönsaker. En paprika brukar ligga runt 40 kronor men här kostade de ¨bara¨ 22 kronor. Sweet! /Janneke

fångar dagar och stunder

man skulle kunna tro att jag har försvunnit från jorden. (om man inte lyssnar på P4 Gotland, följer mig på twitter, är min kompis på facebook eller umgås med mig i verkligheten) men nix pix, jag har bara inte bloggat. det är så det kan bli.
..
hur ska jag då sammanfatta veckan som gått sedan jag bloggade sist? ja, jag har jobbat, gjort roliga grajer t.ex. sänt liveradio från en sparrisodling och så har jag flygit för första gången med enbart handbagage. det var stort. tog en lång helg i finland och fångade verkligen stunden i fyra dagars tid. träffade morföräldrar, moster och kusiner, åt middag med vännerna, spelade innebandy, festade, spelade mer innebandy, bastade, umgicks med familjen, powershoppade med syrran och avslutade det hela med att skapa kaos i min brors hus. fettnajs.
..
och nu är jag tillbaka på gotland. idag är jag lite seg, det känns som om jag hade varit borta en vecka, vilket inte är så konstigt med tanke på hur mycket jag har hunnit med de fyra dagarna jag varit borta. men redan imorgon ska jag verkligen vara på hugget.
men ja. bara så att ni vet så har jag inte försvunnit från jorden. i stället har jag blivit beroende av twitter. herregud, jag tänkte på tweets till och med när jag spelade innebandy!! ojoj...
/hanna




barnen är friska när de leker. jag, min bror antti och min andra brors barn paavo och emma.


Redigering

En glad turist i Brooklyn.

New York är fortfarande lika kul som vanligt o dagarna på jobbet går otroligt fort nu när jag har en massa att redigera.. Jag hinner tyvärr inte skriva så mycket för fasen vad pilligt de där med redigering är. Att leka med engelska språket är kul men svårt. De tar typ 20 till 30 minuter för mig att redigera. För de andra tar de max fem minuter.. lite skillnad svar ja! Men men, jag övar o kör på o än så länge verkar de vara nöjda med de jag gör. Av de åtta artiklar jag redigerar per dag så publiceras 6 med mina redigeringar. Känns helt OK. Tillbaka till jobbet. /Janneke
New York är fortfarande lika kul som vanligt o dagarna på jobbet går otroligt fort nu när jag har en massa att redigera.. Jag hinner tyvärr inte skriva så mycket för fasen vad pilligt de där med redigering är. Att leka med engelska språket är kul men svårt. De tar typ 20 till 30 minuter för mig att redigera. För de andra tar de max fem minuter.. lite skillnad svar ja! Men men, jag övar o kör på o än så länge verkar de vara nöjda med de jag gör. Av de åtta artiklar jag redigerar per dag så publiceras 6 med mina redigeringar. Känns helt OK. Tillbaka till jobbet. /Janneke

Visst blir man sugen på popcorn när man ser detta?


Supperflottigt! /Janneke

Kaffe vs te

Jag är egentligen inte en kaffe drickare men på jobbet så är jag det.. inte bara för att hålla mig pigg utan också för att det är så sjukt gott här. Men, idag är ja inte sugen på kaffe alls men gick ändå för att hämta för att ja dör av trötthet. Men nehe, kaffet är slut! Hur tusan kan kaffet vara slut på ett mega stort företag? Drick lite te kanske sa någon.. eeh japp visst, ja dricker te då. För te blir man ju verkligen pigg av tänkte jag innan jag somnade ståendes.


/Janneke

Efter helgen

Fastän jag gjorde ingenting igår var jag riktigt trött när klockan ringde vid 06.15 imorse. Tanken var att jag skulle springa bort all skit jag åt igår.. men jag orkade inte så det innebär springning ikväll!
Jag pratade precis med Rick som skrämmer livet ur mig när han säger att han kunde blivit skjuten i helgen.. han brukar cykla hem från tennis parken tillsammans med en vän men den här gången så gjorde han inte det.. o tur var väl de för de va två idioter som rånat hans vän. De hade tryckt pistoler mot skallen på han!! Pistoler känns inte helt okej! Inte att råna en kille på cykel heller för den delen.. varför blir folk som dom blir?
När vi ändå pratar om Rick så kan jag ju berätta att han inte är så förtjust i att ja äter massa skräp.. så i protest lägger jag upp bilder på min middag.
Fastän jag va riktigt lat igar o typ sov hela dagen sa var jag riktigt trött när klockan ringde vid 06.15 imorse. Tanken var att jag skulle springa bort all skit jag åt igår.. men jag orkade inte så det innebär springning ikväll!

Jag pratade precis med Rick som skrämmer livet ur mig när han säger att han kunde blivit skjuten i helgen.. han brukar cykla hem från tennis parken tillsammans med en vän men den här gången så gjorde han inte det.. o de va tur för hans del för de va två idioter som hade rånat hans vän. De hade tryckt pistoler mot skallen på han!! Pistoler känns inte helt okej! Inte att råna heller för den delen.. varför blir folk som dom blir?

När vi ändå pratar om Rick så kan jag ju berätta att han inte är så förtjust i att ja äter massa skräp.. så i protest lägger jag upp bilder hur en efterfest middag kan se ut. Pommes med ost och ost gravy. Glöm inte att du även älskar min insida lilla Rick!



/Janneke

Söndags tröttis

För första gången på fem veckor så tar jag det riktigt lugnt en hel dag. Det är skönt, mättande, och bra för själen.. tror jag iaf. Vet inte riktigt om bagel, muffins o appel pie är jättebra för magen men de är väldigt mysigt o ligga o snacksa o titta på Jersey Shore. Varför jag har en sån här dag är för att jag varit ute tre dagar i rad och man blir tydligen väldigt sliten o trött då. De där med gratis dricka är ju kul o bra, men inte tre dagar i rad dock. Va sååå trött när ja satte mig i taxin vid fyra inatt. Men, jag har iaf hängt på två av New Yorks hetaste uteställen :) Kändisar uppskattar inte när min käre promotorer älskande vän Jannie frågar om hon får tar kort (hon fick en utskällning haha)





Nu tillbaka till muffinsen. /Janneke

Tycker ni han är snygg?

Tycker ni att han är snygg på bild?

Då ska ni se han dansandes en meter ifrån er. Japp jag dog lite o japp, ibland är man lite kändiskåt. /Janneke

Middag

Va på en riktigt mysig trädgards middag i Queens igår. Käkade räk guacemole och tacos! Hur nice som helst o dearb här med att sitta ute på kvällarna o titta på skypskrapors lampor är fortfarande rätt fett. 


Empire utsikt från Queens. 

En sak jag har tänkt på när man är på resturang här är att de jobbar så stört mkt folk. Man hinner inte ens titta på vatten glaset innan de är någon som fyller på.. likaså är det i affärer.. de är en som tar emot klädesplagget du vill köpa, en som tar betalt o en som packar ner det i en påse.. undra hur mkt de här människorna tjänar? 

Och på tal om att tjäna pengar.. visste ni at servitriserna här inte får betalt utan lever på dricksen? De vet med andra ord aldrig hur man tjänar.. men tja, här betalar man ju skatt utöver själva summan som står på notan så även om maten kanske verkar billig $8 så går de alltid på mer eftersom skatten läggs på.. o sen ska man betala dricks o den ska va dubbelt så mkt som skatten = inte så billig mat längre. Betalar man inte dricks får man stryk!
/Janneke 



Nästan som i Amsterdam

Igår körde vi en Amsterdam kväll. Och med det menar jag att vi hann gå på 4 olika klubbar. Så jobbar man Amsterdam också.. in på den ena kubben, stanna där någon timma o sen drar man vidare. Den sista var bäst men vad är de här med att hålla handen? Man liksom dansar o har kul o sen börjar folk liksom vilja hålla hand. HELA TIDEN! Inte ett hej, inte ett smile o man vet inte ens vem de är.. man bara känner de där äckliga varma fingrarna försökte sukta efter att hålla hand. Jag gillar de inte!b

I början av kvällen va vi på SKy Bar o det va lika coolt som de låter. En bar uppe i skyn med utsikt över Times Square. Jannie, grymmast på att fixa in oss överallt, hade styrt upp ett drink bord o reserved skylten gillas! Man känner sig lite extra speciell liksom haha :) 






Oj haha jag är så glad så jag gnisslar tänder på den här bilden 

Snart kommen tysken hit. Hon ska tatta internet o sen ska vi till Jannie o gå runt i hennes area. Jag ska betala min hyra idag vilket antagligen inntebär att ja står minus på kontot. Än en gång är de underbart att man inte betalar en krona på klubbarna.. jag investerar i taxi resa hem. 

/Janneke

Beer garden



Igår var de ju after work som gällde. O after work blev de! Jag va snurrig i bollen när ja la mig på kudden hemma.
Men för att börja i rätt ordning.. först tog jag och Hanna två glas vin på rooftop in Meat Packing.

 

Kikade på solnedgången, pratade Holland och New York, o fnissade lite åt att vi känner rätt så lika med en del 
saker. Hanna är egentligen en kompis till en kompis men hon har hjälpt mig massa med massa haha. 
Vi har egentligen aldrig riktigt träffats o hängt men igår så träffades vi ordentlige hehe. Efter två glas vin drog 
vi till beer garden o blev bjudna på röd vin. Träffade ett gäng holländare (äntligen) o blev bjuda på fest. 

Vi va faktiskt någorlunda smarta för vi tackade nej till ölen men ja till festen vilket innebär att man känner sig
som vanligt idag på jobbet. Ja va ju som sagt lite snurrig i bollen när ja la mig på kudden men det känns inte idag. 
Tur är väl det för snart ska jag iväg på middag (två förrätter, en huvudrätt, två efterrätter o unlimited drinks). Sweet!

/Janneke



Thoughts

Jag är lyckligare än någonsin o jag är helt säker på att många kände likadant när de satt vid sina desks den där dagen..



Det var oerhört vackert vid 9/11 memorial. Arkitekten som skissade upp själva monumenten är ett geni. Två stora hål har gjorts där husen stod tidigare. I mitten av hålen är ännu ett hål men de här hålet ser man inte slutet på. Från kanterna av det större hålet rinner det vatten ner mot det mindre hålet och på räcket runt kanten står allas namn. Alla dessa namn allstå.. de va så många som dog..

Jag har lite svårt att fatta att de har hänt om ja ska va ärlig. World Trade Center låg bara en kvart från mitt kontor o de va många av mina kollegor som fick avbryta sitt arbete den där dagen. Alla flydde liksom. World Trade Center låg downtown och skräcken spred sig som en oljefläck på gatan. Från mitten av Downtown och ut mot kanterna. Folk runt omkring började springa, springa uppåt, bort från stället där alla stora banker fanns, alla stora företag med tusentals arbetare, bort från alla bagelställen, star bucks och snabbmatskedjor. De sprang för livet o trodde världen skulle gå under. Så beskrivs den där dagen för vissa som jobbade i närheten av katastrofen.



Tillbaka till monumenten. Vattnet som rann ner i hålet var en väldigt fin gest tycker jag. Det rinner liksom o slutar aldrig. Och likaså gör livet här i New York. Man går förbi där World Trade stod o där står nu en nästan lika hög byggnad. Den ska bli highest in New York när den är klar om ett par år. Förutom den byggnaden och monumenten så är platsen en enda stor byggnadsplats. Det grävs, byggs och sätts upp skyltar som hyllar de omkomna. Jag har gått förbi en del brandkårer o utanför varje brandkår finns det stora skyltar med namn med omkomn från World Trade Center. Jag funderar alltid lite på om det visste att de skulle dö när degick in i de brinnande tornen...
/Janneke



Torsdag eftermiddag


Idag ska jag äntligen möta upp Hanna. Vi har bestämt med varandra typ varannan dag de senaste veckorna men dejten har liksom inte blivit av. Vi ska på after work i Meat Packing District vilket enligt mig det bästa stället att gå på after work. De har massa uteserveringar och stämningen är härlig. De där med uteserveringar är verkligen min grej. Jag älskar att sitta o smutta på mitt vin o titta på massa folk som går förbi.

Häromdagen gick vi runt på Upper East och tittade på massa rika människor. Upper East is the place to be om man är rich. Vill du shoppa o känner att du kan spendera tre månadslönder så feel free att gå in i en av de affärerna där. Jag kände mig nästan mindre värd när jag gick runt med mina vita platspåse med jordgubbar i.

 


Jannie o tysken i Trump Tower

Vi va o kollade in Trump Tower. Åååh vad han är rik. Han har ta mig fän ett vattenfall i lobbyn! Ett fyravånings stort jäkla vattenfall mitt i hallen liksom. Det ska jag också ha i min nästa lya. Just nu bor jag med kackerlackor...
/Janneke

Editor in Chief

Janneke redigeraren Wackerberg hihi. Vad kul det är att redigera. Mitt morgonarbete ser lite annorlunda ut nu. Min handledare är iväg på kurs så jag fick ta över hennes jobb... OJ! 

O eftersom hon är editor in chief för Life and Style department så kan ni ju tänka er vad jag är nu? Japp, editor in chief för Life and Style sidan. Förlåt lite töntigt att bliså glad för detta kanske men jag visste ju inte riktigt vad jag skulle få göra på den här praktiken.. koka kaffe sa någon, kopiera papper sa en annan.. 

Men nej, jag får ta mig fasen prova på allt o att ansvara och redigera andras texter trots att engelska inte är mitt första språk känns grymt kul! De litar helt enkelt på att jag sköter mig.. eeh inte dåligt med press haha. 


Fast jag gillar press! / Janneke

High Line Park


Visste ni att det går en park tvärs genom Manhattan? Nej, jag syftar inte Central Park nu utan på High Line Park. Den är byggd på gamla metro spår och man går alltså i en park som går 4 meter upp i luften från 14street till 34street. Underbart vacker kvällspromenix. Solnedgång i High Line Park check. 

Man går liksom emellan höghusen. Nästan så när att man kan toucha dem lite lätt med fingertopparna.

Idag hade jag en bra dag på jobbet. Jag fick nämligen lära mig hela publiceringsystemet och vem tror ni ska publicera o redigera de närmsta dagarna??? JAG såklart :) Jag ska få redigera jihoo. Det innebär att jag ändrar rubriken, mellanrubriker, vässar ingresser och skriver bildtexter till andras texter. Fattar ni hur mycket man kommer lära sig då eller? hihi, jag är så glad! Nu väntas en joggingtur i Central Park o sen ska jag möta upp Jannie på kvällsfika. /Janneke


China town in my heart

Gud vad jag gillade China Town. New York har ta mig tusan allt. Man kan hitta hela världen i en stad liksom. Men tillbaka till China Town. Jag har aldrig varit i Kina men de kändes typ som jag var där i lördags. Jag o tysken bara strosade runt på dessa färggranna gator bland folk som var 1,5 höga. De va mat ÖVERALLLT o inte vilken mat som helst utan de va lite annorlunda "delikatesser" som serverades på öppna gatan.. ankhals, ut o in vänd kulling, ko hjärna, kyckling hjärta osv osv. Jag smakade inte på något förutom att ja smakade på allt som "torkade frukt" affären hade erbjuda. Jag vandrade runt där inne i 40 minuter typ i smakade på varenda frukt o nöt som fanns. Va typ mätt när ja kom ut. Jag älskar torkad frukt doppat i socker. mums!


Färger färger o åter färger. China Town in my heart.

/Janneke

Stressmoment

Jag har haft det lite slappt på jobbet de senaste två dagarna. Detta beror på att min handledare var sjuk förra veckan o hon har därmed sa mycket att göra att hon knappt hinner gå på toa.. för mig innebär det snarare tvärtom.. jag sitter mest o researchar o skriver om sånt ja tkr verkar bra for hemsidan. Dock är de inte superkul eftersom att ingen har tid att gå igenom texterna vilket i sin tur innebar att ja sitter o skriver helt i onödan.. men men, som mamma skulle sagt. jag lär ju mig något iaf.

 

Men, idag har jag iofs haft det jäkligt stressigt. En snubbe kom o frågade om jag kunde agera tolk och gora massa research till en artikel som handlar om sveriges kultur minister som hamnat i blåsväder.. ni vet vad det handlar om antar jag. Så, jag researchade massor o hann bli sjukt irriterad för ja ville fasen hitta bilder pa övriga tårtor som var pa World Art Day o inte bara den omtalade... men de va omöjligt. jag failade typ..hittade en men den fick vi inte använda... bla bla bla..

 

Artikeln är publicerad o jag antar att jobbet gick någorlunda bra men fortfarande besviken över de där med bilderna. Hur jekla svårt kan det va liksom? Inte alls svårt egentligen..
Jaja, tog en sen lunch o försokte skypa med Nikki pa kontoret men de gick inte. Sen fick jag ont i huvudet o nu sitter jag o bloggar pa arbetstid. Första och sista gången kan jag lova../Janneke


känner mig träffad...

försöker min kille säga någonting? han skickade den här till mig idag...



/hanna


sommar o sol o vi har korta kjol

Det är 30 grader i New York o det firas.
Frozen margaritas o snack en söndag är inte fel. Det är man värd. Vi hängde i Queens hela söndagen. Vi ville se något annat än Manhattan men jag måste säga att Manhattan är svårslaget.. Me love typ.

Hängde även i China Town och Little Italy i helgen o de va väldigt kul. Framförallt att man på ena gatan går runt med massa kineser, tusen mina affärer o konstig lukt hängade i luften.. En gata mitt emot.. little italy med sina glass kiosker, pasta resturanger och gröna färger.

Nu ska jag sova för jag är en tröttis. /Janneke

Mexican

Jag tror jag ätit den godaste maten någonsin. Guacemole som smälter i munnen, taco chips som krispar ashögt o sen dar räk o champinjon tacosen som jag inte ens kan beskriva. Beställde in kannor med sangria o fick oss även en gurk/ananashot..hmm..den va god men konstig.



Igår drack ja dock något ännu konstigare.. Vi hade hängt i parken hela eftermiddagen o satt pa tåget hem då en kines-tant började prata med oss o bad oss smaka pa hennes te. Nej tack sa jag hundra gånger men hon insisterade. O de va lite roligt att hon erbjöd oss just det hon satt o drack for grejen va att ja va sjukt sugen på att fråga vad de va hon drack eftersom de såg sa konstigt ut. Den va liksom lite oboyaktigt brun med stora svarta klumpar i. O när man såg tanten dricka o de där stora svara klumparna komma upp i sugröret sa tuggade hon i sig dom. Chocklad tankte jag :)


Men chocklad var det inte utan de va typ alger i iste. Jag fick typ kvälningar första gangen ja fick en sån där klump i munnen...uuuh. Men sen blev de väl okej.. fast de blev aldrig gott. Maste kanske tillägga att vi inte drack ur samma mugg som tanten utan vi fick en helt egen som ja, tysken o Anja delade.

/Janneke





Tjockis

Okej nu måste jag sluta äta peanut butter godis, smöriga popcorn och resturang mat. Min mage ballar ur totalt efter helgerna!
Man dränker alltså popcornen i flytande fettigt smör.

Mumsiga cookie dough bites. Deg doppade i chocklad...

Jag sköter mig rätt så bra pa veckorna eftersom jag far världens bästa lunch pa jobbet. Och med världens bästa sa menar jag verkligen världens bästa. Dom har ALLT. Stor salladsbuffe med alla gönsaker som finns, kokta, grillade, stekta, råa osv. Sen har dom asmkt fresh fruit, massa nötter man kan välja. O sen maten da, tja.. vad ar du sugen pa? Det finns garanterat. Och det bästa med detta ar att jag får det gratis av jobbet. Sa jag att de hade breakfast buffe ocksa? Tänk er hotell frukost fast lite bättre. Oj, jag kommer verkligen bli en fet amerikan haha. Nej men seriöst så sköter jag mig bra pa veckorna. Jag äter blåbär o hallon med grekisk yoghurt hemma pa morgonen . Sen äter jag “bara” av salladsbuffeen pa jobbet (med typ grillad kyckling, spenat, grillad squash, gurka, ägg, sweet chili tofu, ost, sea food salade, tigerräkor, broccoli med vitlok o dressing pa det) LYX!

Kanske ska börja äta torkade sjögurkor? Detta säljes i China Town.

Pa kvällen äter ja typ omelett o korv pa veckorna men pa fredagar sa går jag alltid ut o äter o likaså lördag o söndag. Vi kör pa lyxhelger helt enkelt o hur mkt jag an gillar det sa ar det nog inte så vettigt för min mage mår bajs. Jaja, far skärpa mig i sommar helt enkelt.. o njuta sönder mig nu! /Janneke

Vardag på helgen

Ny vecka igen! Shit vad tiden går fort. Jag har redan varit här i fyra hela veckor, nästan bara hälften kvar da alltså. åh nej, jag vill inte åka hem!

Vackra Manhattan från andra sidan bron. Va ute en sväng i Queens o slirade o denna bilden tog ja på tåget på väg hem.

Jag har haft en bra helg. Va ju som sagt ute i fredags o New York fester ar väl lite annorlunda jämfört med Harrys i Kalmar. För de första betalar jag inte en krona pa hela kvallen. Jag får intrade, drinks och uppmärksamhet helt gratis :) Varför? For att jag ar tjej och hänger vid promoter bordet hehe. Nar folk går ut har är man uppklädd till max. Posheliposh ska man vara. Jag bade gillar och ogillar det. Jag gillar det för att det ar kul att vara uppklädd. Jag ogillar det for alla verkar vara sa jevla mån om att va snyggast pa hela stället. Tjejerna som hänger vid de här promoter borden är kanske inte riktigt my cup of tea. De är rätt sa bitchiga faktiskt. Armbågar i sidan o snea blickar är vardag på helgerna.

De ar lite synd att min käre kille valde att åka skridskor med min fest-kamera för ja kan inte bjuda på några bilder från partyn. Jag måste helt enkelt köpa mig en ny.. inte superkul eftersom jag snart har en fet hyra att betala.. 7200 kronor i månaden for ett rum. Japp, så är de i New York.

De spelar ingen roll va du är sugen på.. du kan få ALLT du vill på gatorna. Vi har faktiskt inte köpt några cup cakes än men de står på vår to-do-list.

/Janneke


VIKTIGT

nu har det hänt.
JAG HAR BÖRJAT TWITTRA.
länge har jag tänkt att jag borde fixa det men det har bara inte blivit av..
men allt som behövdes var lite grupptryck, förfest och en finne.
så nu.
allihopa, börja följa hannakarroliina på twitter.
japp, jag stavade rätt, med två R och två I.
det är jag det.
hurraaa!!
/hanna

jag är nästan där...

janneke har redan hunnit dansa och åka taxi riket runt. och jag har precis blivit färdig med min fix. det var kanske inte så otippad att det tog lite extra lång tid att komma från jobbet, vilket berodde ju bara på mig själv men ändå. tiden springer iväg när man kommer igång.. och sen efter det har jag bytt kläder cirkus hundra gånger. okej, nu ljög jag. men kanske åtta gånger?? och om det bara hade varit så att jag inte kunde välja bland alla snygga outfits, oj det hade varit drömmen! idag kändes ingenting bra men till slut bestämde jag mig för en kjol och ett linne.
nu ska bara maten in i magen och sen ska jag till didrik. obs. didrik är en tjej. i fall någon trodde något annat.
puss o pill o skål.
/hanna
hej det är jag igen.

Festelifestfestfest


Att hänga med top model vinnare på dansgolvet boostar inte självförtorendet! Fast ja hade väldigt väldigt väldigt kul ändå. Satte klacakde i taket på Griffin o sen satte ja mig i en taxi för fjärde gången på en dag. Eeeh.

Taxi 1: Jag åkte helt fel efter after worken igår o eftersom ja hade bråttom va ja tvungen att vinka in en taxi.
Taxi 2: Orkade inte plus att de är lite unsafe att gå i mitt område på nätterna så tog en taxi till Janni
Taxi3: Till ute stället
Taxi 4: Hem igen

Vilken tur att man inte spenderar en enda krona på uteställena för annars hade ja aldrig haft råd med taxi. 
/Janneke


2012-04-14

mmmm det är lördag!!!
det gillar jag, väldigt mycket.
jag har precis ätit en god (=stor) frukost och sitter nu och bläddrar lite i elle och styleby. jag vill köpa allt. eller först vill jag bli rik och sen vill jag köpa allt. det finns så mycket fint att ha på sig här i världen...
men snart ska jag ta på mig hängseln, ta av mig luvtröjan och göra mig redo för dagen. dagens to do-list ser ut såhär:
- jobba. jag ska på PopGiss som är en jättepopulär musikquiz tävling här på gotland.
- fika. efter att gjort alla intervjuer ska jag hämta en lyxig kaffi. kan bli wayne's coffees latte macchiato. måste ju se trovärdig ut, och en take away-kaffi är det trovärdigaste jag vet. dessutom vill man ha något lyx när man arbetar på helgen.
- redigera. samtidigt som jag njuter av min kaffi. hur länge jag redigerar beror på hur lång tid arbetet på själva quizzet tar, eftersom listan tar inte slut här.
- fixa mig i ordning. är jag smart väljer jag ut mina kläder redan nu. men risken finns att den här punkten på to do-listan blir lite grann av en stresspunkt, fast det egentligen inte behöver vara det.
- cykla till didrik. njuta. snacka. dricka lite vin. vara spontan.
oklart vart allt detta leder till.
och jag gillar det.
/hanna
jag och frukostgänget.

Jag o tysken

Tysken är en person btw o hon sitter bredvid mig nu och skrattar lite ibland. Hon tittar på Greys Anatomy o jag skulle kunna rapa jätte högt o hon skulle inte märka det..

Vi har vart ute o joggat runt sjön. Sjön som ligger i Central Park såklart. Satan vad sakta vi joggade haha men vi gjorde de iaf! Sen gick vi hem o delade på massa olika ostar som hon hade med sig. Sweet torsdag kväll! Jag har de ju rätt sweet som ni redan vet. Jag trivs fortfarande på jobbet. Lite kämpigt att ja skickade in typ åtta artiklar idag men de är ingen som riktigt har tid att gå igenom det. Tro mig jag älskar att sitta o leta stories o skriva vad jag vill men jag lär ju mig som mest när någon går igenom sakerna med mig.. o just nu har ingen tid..

Jahapp, imorgon är de fredag o det är ett stort GILLA på de. Ja ska på afterwork i Meat Packing district o käka mexican food. Sen är de festilifest. O en sak till som är festilifest är att världens bästa kille kommer hit om 18 dagar! Japp, vi är fortfarande ihop o de är klart de suger lite med distans men nu ser jag fram emot att dela mitt New York med min andra halva. Som jag längtar. Och roligare blir det för hela hans familj kommer o hans familj är typ min familj så vi kommer ha det najs bajs. I HELA 10 DAGAR! Fattar ni att jag ska få vakna bredvid den jag älskar mest i hela världen i den stad jag älskar mest i hela världen? Mitt liv är så fucking underbart att jag skulle skratta även om jag blev magjsuk och skulle behöva ligga på toalett golvet 24 timmar. Jag skulle skratta mig igenom spyorna. Så glad är jag!

/Janneke



stunder från veckan

jag är riktig kass på att blogga just nu men kom igen, vad ska jag blogga om i jämförelse med janneke? haha. det är roligare att läsa hennes historier!
men något ska jag ju berätta även om inspirationen svämmer inte direkt över i min hjärna. så jag bjuder på några stunder från veckan genom min iphoneskamera.
.
jag tycker fortfarande att det är extremt häftigt att köra tjänstebil. så vuxet.
..
i måndags jobbade jag och bevakade rally. det var ganska kallt i fårösund.
..
och så blev mina stövlar väldigt skitiga men det var ingen överraskning. och kanske ännu mindre överraskande är att jag har fortfarande inte putsat dem.. fast jag har fortfarande inte heller tagit ut flaskorna från förra lördagens förfest, och på det borde det ännu vara högre prio. snark.
..
i tisdags var jag på mitt gamla gym. det luktade fortfarande väldigt mycket DDR och testosteron. inte så att jag vet hur något av dem luktar men jag kan föreställa mig att de luktar som gymmet.
och idag har jag jättejätte ont i min kropp.
..
i går intervjuade jag några hästar. och hovslagare och hästägare och en man från jordbruksverket och det har varit det roligaste och bästa jobbet jag hittils gjort.
..
och det firade jag med hemmagjort sushi. det här åt jag upp alldeles själv. elleeer? kanske hjälpte tre tjejer till... och kanske åt vi inte det för att fira mitt inslag utan för att fira livet.
..
och så en bild från i morse. idag hade jag spexiga byxor på jobbet. och de känns så sköna!! det känns som om man... var naken och sov i silk/satinlakanen. inte för att jag gjort det men det känns nog såhär.
..
nöjda?
/hanna

SAFE AMERICA

I USA så är man rädd.. eller man ska vara det iaf. Överallt, och då menar jag verkligen överallt, så varnas det för saker. I tunnelbanan skriks det ständigt ut om att man ska säga till en police officer så fort man ser eller hör något konstigt "See something, say something". I tidningarna är det bilder på sprängda tåg med lik liggande över allt  - "It can happen to you".

Och vi ska inte tala om reklamen för försäkringar eller de massiva säkerhetskontroller som finns överallt. Flygplatsen här var ett skämt! 100 år gamla tanter kom knappt igenom kontrollerna eftersom de inte kunde gå utan bara åka rullstol. Man måste ju visitera varenda kroppsdel också. Jag skulle inte bli förvånad om de skulle pilla mig i näsan för att se att ja inte hade en handgranat där.
Vakterna på flygplatsen va dryga o jag gjorde dem tydligen nervös eftersom jag sa "Hi, How are you?". Jag fick gå tillbaka o ställa mig i kön igen och när jag fram o det var min tur igen skulle jag inte ställa några frågor och jag skulle le. Skämtar han eller tänkte jag.. men nej, det vara bara att göra som han sa. Jag, en blond tjej från Sverige hade gjort han nervös för att jag frågade hur han mådde..

Jag förstår att 9/11 satt skräck i helt land och jag hatar att det har skadat vackra USA men samtidigt kan jag inte förstå denna skräck propaganda. Varför vill man skrämmas så? Hade jag lyssnat på alla varningar man får här överallt hade det slutat med att jag låst in mig i ett rum utan möbler.. för ni vet väl att har man möbler så kan någon komma in och sno dom, och kommer någon in o snor dom så kan de vara så att de är drogpåverkade o är de påverkade kan de vara aggressiva o är man aggressiv kan man slåss o kan man slå någon så kan man också mörda någon o om man inte mördar någon utan snubblar på skorna du satt utanför din hall så kan du bli stämd över att ha saker på fel ställe. Vad det än blir så är det du som förlorar på det så du borde vara rädd! Watch out and don't forget: SEE SOMETHING SAY SOMETHING.

/Janneke



Sugen på dans



De är onsdag o det känns i fötterna. De vill ha helg så att de kan få röra på sig i för små klackskor. Jaja, så länge de får dansa så är de glada. Jannie erbjöd mig att börja festa på vardagarna men där går nog gränsen. Jag kommer ju aldrig klara av att sitta vid en dator nio timmar utan att somna efter en fest kväll. Eller? Jag vart ju lite sugen liksom.

Idag hade jag en mega-lång dag på jobbet. Va där vid åtta o gick därifrån strax innan sex. Luncher o pauser finns inte i den här världen så jag tillbringade alltså alla de timmarna framför datorn.. o vad gör jag framför datorn nu då kan man ju undra. Tja, de är ju inte så att ja kan sitta o blogga på jobbet.. inte heller kan ja läsa andra bloggar elle svar på mail osv. Utan där är de jobb som gäller. Ja är fortfarande lite pirrig på jobbet eftersom ja alltid måste pitcha nya idéer på redaktionsmötena som vi har varje dag kl. 10.30. Ja kan tycka de är lite jobbigt att pitcha inför en folkmassa, samt att de är på engelska. Men men, ja antar att det är lärorikt att bli sågad framför folk. (Jag blir inte bara sågad utan en del idéer har ju gått igenom.. såklart.

Nu ska jag leta lite idéer tills imorgon o sen sova. Klockan är mycket! /Janneke

Älskade Central Park

Igår efter att mamma o pappa o Jens hade åkt hem va ja tvungen at hitta på något kul för att slippa ledsamhetskänslan som man alltid får när man säger hej-då. Så, jag o tysken fick för oss att göra hela Central Park. Började på 52:a gatan o gick ända hem till mig (106:e gatan). Köpte oss pancake mix o cookie dough glass på vägen o gick hem o körde filmkväll med pancake race. Härlig söndag!

Dock är de slut på härligheter nu för min mage börjar säga ifrån. Jag har tryckt i mig rätt mkt skit sen ja flyttade hit o ja tror magen inte pallar mer för den ballade ur rätt så rejält i lördags (fick typ magsjuka o kräktes ) Eftersom de bara var jag som fick det antar jag att min mage bara ville säga "nu får de va nog med skitsaker". Så, ett nytt började idag. Ordentlig mat (nej, jag bantar inte men vill inte ha ont i magen) inte så mycket socker, och absolut inte ett paket tuggumi om dagen längre. Jag har älskat att fika o äta gott men just nu längtar ja till vanlig mat typ. I New York är maten helt fantastisk men också jäkligt fet o sockrig. De där med stora portioner har jag faktiskt inte märkt riktigt.. tkr det är som hemma liksom. 

Klockan är kväll här så jag ska duscha en snabbis o sen sova. Jag joggade 30 min i Central Park idag och gud, vad vackert det är. Vädret är ju dessutom helt fantastiskt.
Natti /Janneke

Mary Poppins

Musikal på Broadway är såklart ett måste. Och Mary Poppins va ju absolut det rätta valet. Jag ÄLSKADE Mary när ja va liten. Ja kom fortfarande ihåg att jag försökte hoppa med en sopkvast från en lekstuga men att jag inte kunde flyga som dom gjorde i Mary Poppins filmen. Jag vart så besviken. Jag försökte till och med sjunga. Chim Chimo di Chim Chim de roo men jag kunde inte flyga ändå.. inte heller hittade ja den där magiska parken. Vilken besvikelse för ett barn men vilken glädje att jag hittade den parken i lördags. De va ju precis som om man var med i musikalen (trots att vi satt på balcony o pappa fick höjdskräck). Grymt! Tack mamma o pappa. /Janneke

SEBASTIAN INGROSSO

Japp Ingrosso var fettelifett. Vi va där alldeles för tidigt men då hann man ta sig ett par GT och för-dansa lite. Fullt ös medvetslös var det som gällde när han intog scenen. Vilken energi! Hela publiken gick nuts och knäna tog stryk av allt hoppande. Även öronen tog en del stryk för de var inte nådigt högt. Mina öron tjuter fortfarande lite.. men bara lite så det var de ju värt. 




Jag älskar verkligen att dansa. Jag skulle lätt kunna gå ut o bara dansa flera gånger i veckan men tyvärr så går de inte för sig för det skulle innebära alldeles för lite sömn. Jag behöver mina åtta timmar o ska man ut o dansa i New York kan man räkna med att festen drar igång runt ett.. o de är ju lite sent..
/Janneke

update

Nog hinner man med en massa om man är effektiv.

Igår så jobbade jag mellan 8-16. Dagarna går ganska fort eftersom det är mycket att göra. Mina sysslor är fortfarande att publicera alla wires jag hittar o efter att det har gjorts så går jag igenom lite nya studier om hälsa, läser andra tidningar för att se om de har något spännande o sen hittar ja något kul oså skriver jag om det. Jag får inte alltid välja själv utan ibland så är de någon som frågar om ja kan göra ett knäck på en sak de har läst eller hört om. Man jobbar mycket på kontoret eftersom det är webben jag jobbar med. Man är liksom aldrig ute o gör intervjuer osv utan man researchar, skriver o hänvisar till källor. Jag gillar de måste ja säga för de går fort och jag tror helt seriöst att mitt jobb hade varit mkt svårare om jag vart tvungen att ge mig ut massa på stan. Nu tror jag dock att jag ska få testa på det senare i praktiken men jag gillar egentligen jobbet som det är nu.
Igår skrevs det artiklar om Ryanair, Lunch Beat o något mer (kommer inte ihåg just nu). Allt går bra men jag får ju såklart hjälp.
Jag skriver först o sen skickas de ju till en redigera som pillar i texten. Precis som det görs på alla tidningar :)

Just det, jag skrev om en antik tallrik som sålts för $ 28 miljoner. Kul att vara rik! Fast jag känner mig också rätt rik. Jag har liksom min familj här på besök, grym praktik plats, fått nya härliga vänner och jag ska på ingrosso ikväll!
Fått en del frågor om hur de går med engelskan.. o tja, de går väl bra :) jag är nog inte bättre än någon annan svensk mende flyter på rätt bra när man väl måste. 

Research på engelska är lätt men va lite jobbigt i början. Man måste helt enkelt komma in i det lite och det tar väl sisådär två dagar. Sen är det easy peasy. Det jag kan känna är lite jobbigt med språk är att jag snackar lite holländska, svenska o engelska blandat o ibland vet ja inte ens vilket språk det är jag pratar på.
Egentligen tänkte jag blogga om allt jag sett o gjort de här dagarna med familjen men de blev lite alldaglig information först märker jag hehe

Men nu så, tänkte jag berätta om att de otroligt roliga vi har gjort.
Dagen då familjen kom hit så var jag pirrig. Det är alltid så himla roligt med besök! Dessutom är de roligt att dom kommer hit o jag får dela mitt New York med dem. Jag tog tunnelbanan mot Brooklyn eftersom det är där dom bor o traskade upp mot Jefferson Avenue för att hitta dera underbara lägenhet. När jag stod utanför lägenheten såg man inte mer än en grind o den var låst. Hmm, jag började ringa men fick inget svar någonstans.. Kom på att ja inte heller fått ett sms om att de hade landat. Oh nej snark tänkte jag nu kommer jag få vänta här en miljon minuter innan de kommer. Men nej, när jag tittade upp mot fönstret stod min pappa där men världens största leende :) Kramkalas.
Lägenheten som jag redan sagt tidigare va verkligen helt underbart fin. Högt i tak, vitt trägolv o gamla möbler. Men vi va ju inte i NY för att hänga i en fin lägenhet utan vi begav oss till High Street för att se Manhattan live. Käkade pizza på New York bästa pizzeria o gick även till New Yorks finest Ice cream factory. Gott! Familjen va rätt så jetlaggade så vi åkte åt olika håll för att åka hem o vila upp oss inför marschen genom New York. Dagen efter var jag på jobbet vid 07.45 för jag ville sluta tidigt o hänga med klanen. Det är inga problems med att gå upp tidigt på morgonen faktiskt. Jag hör liksom biltutor blandat med fågelkvitter från Central Park. Bra väckarklocka i staden som aldrig sover.
Familjen va sjukt impade av staden o jag va glad över att de gillade den lika mkt som mig. De hade vart lite besvikna när de kom eftersom det faktiskt bara är typ Manhattan o en liten del av Brooklyn som är väldigt fint. Resten är ganska.. hmm skabbigt. USA är rätt fattigt o det märks faktiskt: stora råttor i tunnelbanan, kackerlackor har de varit i varje hus ja varit i, skitiga hus, mkt gäng som hänger runt på gatorna, tusentals mini supermarkets som säljer ALLT, 99 cent store osv osv. De är framförallt tunnelbanesystemen som är riktigt old school o skitiga.

Men.. sen kommer man då till Manhattan där allt bara är enormt o lyxigt. Kontraster är roliga!
Famliljen kom iaf till kontoret o hälsade på en snabbis o ville helst ta en massa kort på allt. Jag skrattade över hur förvånad man kan bli av att se så mkt folk jobba inför 2 dataskärmar "men guud, vad det är stort" "ingen ser att vi ens går här" "Gud, vad alla jobbar hårt". O ja, alla jobbar stenhårt här. Lunch finns det inget som heter o ja tror seriöst att han som sitter bredvid mig på kontoret inte ens vet att ja sitter här. Hard work work.

Och på tal om hard work work, så måste jag göra det nu. Så det får bli en till update om allt som händer här senare.
Puss /Janneke

många knop

...går det inte idag. Grannpizzerian är i alla fall invigd. Orka mallorca att städa och moppa golvet. Jag slappar en stund till.
Och kul var det igår!
/hanna


dagens

torsdag, ljuva torsdag, som känns som en fredag eftersom imorgon är man ledig!
o det var det hela. jag mår bra och har det fint, tänkte bara säga det. o så kan jag visa dagens ring.
hejhejj!
/hanna


Bildregn utan förklaring



























Jag lovar o svär o berätta om ALLT som händer här men jag måste verkligen sova lite. Börjar tidigt imorgon o jag är ju lite sjuker så sömn är prio 2 just nu (efter att hänga med familjen liksom) Sett o gjort en massa som ni kan se o de grymmaste va nog den resturangen vi var på. Den snurrade liksom runt o va på 48 våningen på Marriot Hotell på Times Square. Så grym! Natti /Janneke

Äntligen är dom här

Mamma, pappa o Jens är här o vi har haft en väldigt trevlig kväll. Jag är helt död o har lånat ut min kamera till dom så kan inte bjuda på de bilder ja tog idag. Kan däremot bjuda på en annan lite trevlig sak: 

På fredag tar jag med lillebror på Ingrosso. Ska dansa sönder mig! Men innan det väntar en jäkla massa turistande med start imorgon efter fyra. Natti! /Janneke

dagens tre förvåningar

1. jag hade glömt bort hur det är att jobba.
arbetet äter faktiskt upp den största delen av dagen! men det är helt okej för jag har kul på jobbet och jag vill jobba. om tio år kommer jag önska att jag kunde känna mig ens hälften så pepp på vuxenlivet som jag gör nu. eller så känner jag mig precis lika pepp.. vi siktar på det!
2. det är lite konstigt att bo precis vid en pizzeria. folk som går in där kommer nästan in i vårt vardagsrum, känns det som:
ja lamporna är alltså pizzerians lampor och man går in där precis bredvid vårt fönster. då och då tittar jag upp och undrar vem det är som står utanför fönstret men som tur försvinner kunderna snabbt in igen...
3. den tredje förvåningen har jag glömt bort. lätthänt.
/hanna

Woop woop





Woop woop (jag hatar när folk skriver woop woop haha) Okej att de här är lite skrytigt men de går bra för min artikel.. men för er som tkr de är jobbigt när de går bra för andra kan ja säga att ja fick an angry look av min chef igår. Japp, då har man lyckats med det också haha. Grejen var att ja skrev en artikel (på min handledares begäran) men han sa att jag måste sluta skriva om så konstiga ämnen. Jag kan väl tycka det va lite fult av min handledare o säga till honom att det var jag själv som valt att skriva om det när de i själva verket var hon men men, ja är inte bitter. All kritik är bra för då vet man ju hur man ska göra. Jag brukar skicka en lista med massa förslag o idéer o sen är de hon som bestämmer vad jag ska göra.. Men nu är det alltså slut på det o jag får skriva vad jag vill. /Janneke

Sluta vara kallt



Inte okej att de är mössa dags här. Jag vill ha det som det var när jag kom - varmt o skönt. Min hals dödar mig o öronen sprängs. Sluta nu! 

Fast egentligen är jag inte så deppig för idag kommer mamsen, papsen o Jens hit :) Sweet! Vi ska hitta på massa kul. Jag slutar jobbet vid 17 o då blir de att åka dit direkt. Dom kommer va jetlaggade alabama men jag ska dit o guida dom runt hihi. Visa upp min nya favorit stad liksom :)

Nu är det dags att göra sig iordning. Min hy gör uppror så de tar lite extra lång tid på morgonen. Sen att de är lite dress code på jobbet gör också att de tar längre tid. Jag gillar faktiskt att klä upp mig i kavaj o klänningar osv. 
/Janneke

Smaskig söndag

Igår var det söndag och den var nice! Förutom det att jag vart sjuk då.
Dagen började med en bara ett få timmar sömn med tanke på nattens galna upptåg på clubben Veranda. Jag har nog aldrig dansat så mkt. De va som om det vore jag själv som spelade låtarna för så fort ja hörde vilken låt de va så kändes de som de va precis den jag skulle önskat om jag kunde. Musik helt i min smak alltså. Skakade rumpan ett antal timmar o pausade ibland för att göra research inför en artikel. Tips till journalister: anteckna ordentligt o skriv inte förkortningar, använd inte telefon utan ett riktigt block när du gör anteckningar och till sist men absolut minst lika viiktig som övriga: du får vara otrevlig mot drägg som tigger om en puss för att få ett normalt svar (NEJ JAG PUSSADE INTE).

Kom alltså hem sent o vaknade rätt tidigt. Ville inte sova bort dagen utan ville till stan. Nu i efterhand borde jag väl hållt mig inomhus eftersom ja drog på mig feber osv. Men men, tillbaka till den bra delen av dagen. Käkade en helt okej brunch med Jannie, tysken o två andra tjejer. Frös dock häcken av mig o allt blir så segt när man fryser!

Hängde med till tysken nya hem o herregud, hon bor ta mig fän så otroligt bra! Jag träffade ju henne när vi bodde på samma mardröms ställe men hon stod ut lite längre än vad jag gjorde men nu har hon äntligen flyttat o den skyskrapan med den utsikten är inte att leka med! 




Rätt okej huh?

Sen var det dags för det vanliga.. nämligen fika time. Letade upp Sex and the City kafeét men it started raining cats and dogs så vi gav upp o tog första bästa.. och ibland kan det vara en bra idé :) 





Jag tror att jag skulle kunna skaffa en peanut butter blogg istället för de här för det har blivit standard att alltid beställa något med penaut butter. Så himmelskt gott! Dock måste jag tillägga att vi köpte största kakan o varm chocklad till detta så vi orkade inte ens hälften. Jag kände nästan att ja ville kräkas lite efteråt. Chocklad"mjölken" va de sjukaste. De va liksom inte mjölk utan de va flytande chocklad med hasselnötssmak och grädde till det. Jag hade verkligen inte behöva äta den pizza slicen Jannie dök upp med hemma hos mig på kvällen. Men de va ändå rätt gott o framförallt trevligt med sälle i sjukstugan.



Jag kände mig fortfarande lite sjukis imorse men gick såklart till jobbet. Och jag ska även till jobbet imorgon så de är väl lika bra att sätta punkt. Punkt. /Janneke



World Trade Center - Freedom tower

Strosade runt i Down Town vid gamla World Trade Center idag. Kändes lite lustigt att gå omkring på ett ställe där man vet att massa folk har dött..

De håller på att bygga ett nytt torn där nu. Det ska bli det högsta i New York men det kommer antagligen att ta ett par år tills det är färdigt, tror inte ens de är på hälften än o då var det ändå skyhögt. Hela området kring World Trade Memorial är riktigt stökigt o massa byggarbete igång.. tusentals turister också. Alla vill se vart tornen stod..







sihlman flyttar in

ohh jag är så slut. en hel digilista + en stund p3 star tog det, men nu har jag fått ordning på allt här i vår nya lägenhet!!! och jag är så lycklig, känns så härligt att ha packat upp precis allting! inget mer liv i resväskan FAAAAAAAAAAAA* va gött!!!
sen förstår jag inte riktgit varför jag är så trött. jag har inte burit så mycket grajer men kanske är det mer mentalt? man har ju varit igång med det här sedan klockan tolv då jag gick från den andra lägenheten till stan för att ta bussen till landet. jaja. det känns skönt i alla fall. och det känns också som att det är hög tid för att ta en dusch. så det ska jag göra. första duschen i nya lägenheten!!! WOOP WOOP! hehe, det blir mycket grajer som händer för första gången de kommande dagarna...
bilder kommer senare för nu orkar jag inte ta några. och det har ju blivit mörkt också och jag har inga taklampor.
ohh så pirrigt! nu börjar det nya livet på riktigt känns det som. förändringar är najs när de är såna här.
/hanna

Williamsburg Brooklyn

Körde en utflykt i coola Williamsburg idag. Mycket trevligt område i New York men synd att det är cepe kallt bara. Man pallar liksom inte gå runt så mkt. Jag var tvungen att gå o köpa strumpor o en ful sjal som absolut inte matchade min outfit (OMG). Men då frös ja inte iaf. Fatta att ja gick i short o linne förra veckan o svettades som en gris.. medan ja idag helst skulle velat ha dubbla uggisar, feting halsduken och ett får på huvudet. 

Men, tillbaka till Williamsburg. Vi gick till ett famous café o köpte oss tre olika saker att dela på: en candy pie, en birthday tryffel och en penautbutter cookie. Jag dööör så gott det är. New York måste helt seriöst ha den bästa maten + fiken. Det är så sjukt bra alltihop. Hanna, du skulle älska New York köket! 


Jag gillade nog tryffeln mest eftersom det smakade deg haha. Dom andra två smakade penautbutter o chocklad. Dom har penautbutter i typ allt här o jag gillart! 




Williamsburg som ligger typ mitt emot Manhattan (över bron) är lite mer "ungdomligt" o soft jämfört med typ Upper East på Manhattan som är lite mer luxury. De va mkt konst o mysiga små hak där o folk va inte så uppklädda utan mer hatt, en tisha med coolt tryck o sneakersstil. En del alternativt också. Me like!

Efter fiket trippade vi runt o kikade i lite affärer. De va ju så sjukt kallt så drog o käkade vietnamisiskt på en av Williamsburg bästa local hak o det var värt! Soppan var himmelsk god (jag åt av Jannie och Doros soppa eftersom jag var ett pucko som inte beställde den) 


Jag käkade färska rolls med koriander, räkor o nått annat. De smakade bra men soppan slog dem. (Förlåt, ja råkade över kontrasta i photoshop haha)


Hittade mysigaste affärer men asballa kläder. Som ja sagt tidigare så är det sjukt billigt i New York. Jag har dock inte råd att shoppa längre men de är kul att titta på när andra handlar haha


Lite bubbel bjöds det på i affären. Shit, jag är i himlen här. Snälla kan inte alla mina nära o kära flytta till New York med mig?

Ikväll är det fancy pancy party som gäller.. ja har typ inga utgångskläder men de blir väl något svart, sotande ögon o nedsläppt hår. Ooooj vad ovanligt.
/Janneke

RSS 2.0