parteeeeey!!!! var det igår

..
vem är förvånad över att gårdagens after work spårade ur? svar: troligen ingen.
och nu funderar jag på varför jessicas lägenhet (där jag bott den här veckan) inte kan städa sig själv.
/hanna

taaaaada



Så jävla soft ämne hahaha. Här är länken om ni känner för att läsa hela artikeln: http://www.nydailynews.com/life-style/health/urine-cooked-eggs-a-delicacy-china-city-virgin-boy-eggs-spring-tradition-dongyan-article-1.1053444

Skrev även en Gossip artikel men den är lite mesig o liten. Fast kan ju visa upp de också om ni vill? :)


Här är den länken: http://www.nydailynews.com/gossip/a-time-costars-ginnifer-goodwin-josh-dallas-a-real-life-item-report-article-1.1053487

Sådärja, det var mina första men absolut inte mina sista! Peppeleipepp på nästa vecka men först...FETINGUTGÅNG! /Janneke

Livet är en fest o jag är med



*


Fredagsmys. Dorothy och Jannie kom över till mitt place o lagade tacos. Snackade ihop oss om ALLT som ska göras här. Bokade även en liten grej men kan inte berätta vad eftersom det är en överraskning för lillebror som kommer hit nästa vecka :)

Mina dagar här fortsätter vara bra o jag är så förundrad över att alla är så trevliga här. Stämningen är liksom inte stortstadsstämning med stress o jäkt osv utan mer soft o chill. Visst, amerikaner jobbar ihjäl sig men de har ändå tid att vara trevliga. Me like! Nu ska ja ut o jogga i Central Park.
/Janneke 

Harley Davidson

Oså vips slängdes ja in i något mkt större än vad jag väntat mig. Jag trodde de skulle vara ett liten Harley Davidson möte typ.. inte en kö på 348 pers för att bara komma in. Jag dog lite inombords o blev nervös som fan. Gick förbi kön - stylade med mitt NY Daily News kort - höll på att inte komma in (otrevliga jävlar som trodde jag va en sneakis som försökte komma förbi kön = en jävla massa fjäsk när de insåg att ja visst va från media - tog mej en gratis cocktail o körde ett race med kameran. Började relaxa, intervjua o fota ännu mera. 









Jag har ju såklart massa att berätta men klockan är ett på natten här o jag börjar bli trött. Haft en lika bra dag som vanligt. Lite bättre än vanligt kanske till och med för... IDAG PUBLICERADES MIN FÖRSTA ARTIKEL!!!!
Berättar allt o lite till imorgon då det ska bjuds på blogginlägg efter blogginlägg. /Janneke

klockan fem börjat det...

peppen är minst sagt total.
idag blir det afterwork!
jag tror det är min första after work under 2012, vilket inte är så konstigt eftersom jag studerat hela 2012.
och jag tror även mina vänner gör den här säsongens AW-debut, fast det beror ju inte på att de inte skulle jobbat utan på att de bara spelat innebandy på helgerna.
men nu ska vi fira det nya livet och ha en afterwork.
spring klockan, spring!!!
/hanna

dagens i-landsproblem

..
min iphone kom idag från service. WOOP WOOP tänkte jag och lånade bil från en kompis och åkte sex mil till landet för att hämta den (den hade kommit till min svärmor dit min post för tillfället kommer). kom fram, tog en kopp te med svärmor, klappade på hunden, tog med mig iphonen och åkte tillbaks till stan. glad och pepp på att bli en iphonenörd igen var jag.
och det låter väl bra?
men det var inte så bra för jag tog inte med mig sladden till telegonen.
så man kan väl säga att jag gjorde road trippen i onödan.
fast det var ju trevligt att träffa svärmor och klappa på hunden.
men ändå. det känns en aning surt.
nu har jag en iphone men kan inte använda den förrän på söndag då jag ska tillbaka till landet för att hämta flyttlasset.
så nära men ändå inte..ajaj. och jag har bara mig själv att skylla på.
/hanna

Äntligen lite vila

Trots att jag tycker det vart otroligt kul o hitta på saker HELA TIDEN så var det riktigt skönt att lägga sig i sängen precis. Mina fötter är helt slut.. likaså mitt huvud. Idag var det en rätt så hektisk dag. Jag fixade min dagliga research o publicerade en del men sen fick ja mig en liten klurig uppgift. Nämligen kopiera haha. Nej nej nu skojade jag.. inte om kopieringen utan om att den var klurig. Den var mest bara tråkig. Men jag antar att intern innebär sådant också.. men vet ni? Som kompensation fick jag skriva en artikel som ska publiceras!!!! iiiiih. Intervjuade två idag o skrev ihop något ja va rätt nöjd med faktiskt. Tyvärr kände inte chefen likadant haha. Vi ska gå igenom den ordentligt imorgon. Han tyckte artikeln var för tråkigt skriven o saknade de där tjäcka lilla extra som ska göra texten kulig. Jag ogillar starkt hur våra lärare har tryckt in i skallen på oss exakt hur man ska skriva men också exakt hur man inte ska skriva. Skriva är en konst o den ska man inte klanka ner o gnälla på. På NY daily news går de emot rätt mkt av det vi har lärt oss o ja har faktiskt lite svårt för att byta stil eftersom våra kära lärare har gjort oss till robotar som ska skriva exakt på ett visst sätt. De vet hur en bra text är = den jag skrev idag enligt deras regler = dissades av NY DAILY NEWS. Jag vet att det inte är deras fel men jag ville bara få ur mig om att ja egentligen från början har tyckt att de där med att kritisera folks texter är svårt eftersom det är en smaksak men det är inte riktigt den känslan man fått i skolan. Där var det glasklart om en text sög eller var skitbra. Nu ska ja sova för fasen vad sluddrigt de här blev. Förlåt

/Janneke

P.S de va visst imorgon jag skulle på Harley Davidson eventet hehe


tre anledningar att le

1. ÄNTLIGEN har jag fått jobba!! första dagarna på praktiken har varit lite sega, lite mycket introduktion och genomgång och tid framför datorn.. hade jag varit en indian, hade jag troligen haft namnet "hon som inte har någon tålamod", och det kan ibland leda till att jag blir en aning frustrerad när det inte bara är att köra. men nu har jag i alla fall blivit av med P4 Gotland oskulden!
2. janneke har det så bra!
3. jag har köpt en mountainbike för noll och ingenting. är säker på att jag kommer att vara den coolaste tjejen på min blivande hemgata!
/hanna


Nästan godnatt

Andra dagen på praktiken har gått o allt känns fortfarande spännande o pirrigt. New York har fått mig levande! Jag fullkomligt älskar staden o att praktiken är grym gör ju bara saken bättre (med tanke på att det är därför jag är här hehe). Idag var en rätt så stressig dag för mina kollegor så jag fick frilansa runt rätt mkt = skriva om vad jag ville så länge det handlar om health, fashion eller annan sorts lifestyle. Jag skrev en artikel om LCHF och en om ett tuggumi som tydligen ska innehålla så mycket vitaminer o mineraler att vi aldrig mer behöver äta frukt. Inte fått feedback på det jag skrev men det gör mig inte så mycket eftersom det bara är andra dagen liksom.. jag får nog ta o lugna ner mig lite nästan tror jag. Min trainer börjar nog tröttna på mina en miljon mail med idéer o artikelpitchning :)


Skridsko åkning vid Rockafella center.

Mina uppgifter på jobbet är att hålla koll på massa hemsidor som skriver om just health, fashion eller annan lifestyle. Jag läser alltså typ 15 olika tidningar/magasin om sånt som ja tycker är roligt o intressant. Om jag hittar något som jag tror vi skulle göra något på (som inte redan finns på vår hemsida) så pitchar jag den idén till min trainer som sedan svarar ja eller nej. Svarar hon ja kan jag antingen ta hela texten o webbpublicera efter att ha trixat lite i deras webbpubliceringssystem eller så skriver jag om artikeln efter att ha researchat o skapat en egen ny vinkel. Måste tillägga att vi har samarbete med vissa tidningar o det är därför vi kan kopiera deras texter. Detta är ju rätt så olagligt annars! Hmm, ja det är väl typ det jag håller på med just nu. Imorgon kommer dagen dock så lite annorlunda ut eftersom jag ska skriva ett platsreportage. Jag är riktigt excited o har redan börjat fila på inledningen. Hur det slutar får ni veta imorgon. Nu ska jag äta upp min cookie dough rulle. I USA äter man cookie dough utan att den varit i ugnen o jag som älskar smet o deg är ju i himmelriket! Tack Emma för tipset!

/Janneke


Måste fan skryta lite.. I will be there!


Mumsfilibaba

Efter en helg med bara skräpmat så var det dags för lite hederligt protein. Oh gott var det! Tog ett glas vitt till o hade riktigt trevligt sälle också. Jag vet att ja tjatar om att ja har de så bra men de känns som att ja öppnat upp o blivit levande igen. Ja känner liksom att ja vill hitta på saker hela tiden. Jag vill prata med alla o se allt som man kan se. Jag har nog inte ens hunnit berätta hälften om vad jag varit med om o då har jag ändå uppdaterat som aldrig förr.
Berättade jag tex att min kära vän Jannie dejtar en promoter o de gör att Janneke får gratis inträde o gratis drinkar på heta uteställen i New York när hon går ut. O går ut, de gör hon.. till klockan sex på morgonen. Hon sätter klackarna i taket o sen äter hon pommes dränkta i mozarellaost med ostdip till (eeeh). Efter det kör hon donutrace... eeeh. Hon njuter av livet helt enkelt!
/Janneke

Gotteligotte

Bästa kvällsfikan. I love peanut butter!
/Janneke

Grattis till mig

Köpte lite presenter till mig själv idag :) Dock är det inte underkläder utan massa annat nice. 
/Janneke

DRÖMJOBBET

Fattar ni att ja har lyckats få drömjobbet? Elle aah, praktik som de så fint heter. Jag är så jävla glad att ja nästan vill gråta.

Såhär har min dag sett ut:
07.00 Gick upp o la ut blåbär o hallon ur frysen. Skar även lite färska jordgubbar.
07.10 Läste NY DAILY NEWS för hundrade gången o skrev även en presentation om mig själv på engelska hehe
07.17 Tog på mig sportkläderna o joggade 25 minuter i Central Park
07.55 Hoppar in i duschen efter ha fått lite söta peppsms av killen
08.30 Äter min frukost efter att ha sminkat mig fint
08.55 Msnar med Rick o inser att ja börjar få bråttom till jobbet
09.05 Sätter mig på tunnelbanan o börjar åka mot jobbet
09.45 Köper NY DAILY NEWS o sätter mig på ett fik o läser o dricker en alldeles för varm kaffe
10.13 Börjar bli jääääävligt nervös
10.25 Får passerkort in till NY DAILY NEWS
10.30 Sitter i lobbyn o väntar på Scott Cohen
10.47 Träffar Scott Cohen, newseditor, för första gången
10.58 Allt känns så bra
10.59 Jag är avslappnad
11.00 Får pepptalk av Scott Cohen "the internship is what you want it to be"
11.15 Träffar världens mest underbara Lindsay som ska vara min handledare
11.22 Går igenom NY Daily News publishing system
11.45 Lindsay frågar om ja vill gå på fashionshows, new opened resturants, art galleries m.m istället för henne "I get hundreds invites a week and I would love to have u go there"
12.15 Går på lunch efter ha fått en genomgång om hur jobbet går till
12.17 Ringer pappa. Glädjerus
12.18 Smsar Rick "lycklig som fan"
13.00 Börjar jobba
13-14 Researchar sönder mig o skrattar. Fan jag älskar ju de här
14.15 Skriver upp idéer om vad jag vill skriva om
14.17 Får en snabb repetion om hur man publicerar wires
14.30 PUBLISHED MY FIRST WIRE!!!!!!
14.30-17.00 PUBLISHED 7 WIRES
17.00 Träffade Scott som är nöjd med min första dag
17.02 I hissen: Skrattar o hoppar o är så jävla lycklig
Shit pommes hörni.. ja har fan fått drömjobbet o jag älskar det. Tänk att JAG alltså JAG är här o gör detta. Gaaah! Ja vet just nu inte vart ja ska ta vägen. Vill jobba mer NU NU NU NU NU.

Firade dagen med ett glas vin o salta sardiner på Broadway med Jannie. Värt! Har jag sagt att jag älskar New York? Skulle kunna vara här för evigt. /Janneke


2012-03-26

efter idag kan jag konstatera i alla fall tre saker:
1) jag blev vuxen över en natt. arbetade till klockan fem och därefter gick jag och åt ute med mina kompisar. drack även ett glas vin och en kopp kaffi. och vi pratade framtiden, vi pratade sport och allt annat möjligt. okej, spårade ur gjorde vi också men ändå. direkt från jobbet till en restaurang för middag och ett glas vin. det är vuxet. och lite business sådär. precis som i filmerna. (obs. min ekonomi gillar inte mitt nya livstil)
2) liver händer inte om man bara sitter still och väntar. dessutom blir man rastlös av att vänta. så det gäller att våga vara liiite framåt och visa vad man vill göra.
3) planer är en av världens onödigaste uppfinningar. jag hade ju tänkt ut exakt hur allt skulle bli, vad jag skulle göra och var jag skulle göra det. men så får man ett erbjudande och vips är man lite förvirrad igen.
..
nu kör vi. och tänker sen.
/hanna

iiiiiiiiiiiiiiiiK

hur många veckor/månader har jag inte längtat till det här? jag har varit så pepp och laddad och längtat att allt ska börja.
men nu är jag fanimej nervös och känner mig mest vilsen.
dags att gå till praktikplatsen. hade varit häftigare säga att "dags att gå till jobbet" men nu är det praktik jag ska börja på. men hoppas jag+p4 gotland=sant.
/hanna

Lusläsning



Ja ligger i sängen o njuter av att ja förälskat mig i en stad! Njuter lite mindre av att ja börjar imorgon. Jag är så pirrig att ja inte vet vart ja ska ta vägen. Snälla, låt det gå bra :) Jag vill så mkt! o ja vill lära mig typ allt. Men en dagen-innan-första-dagen-dag så suger de lite.. men bara lite för den här dagen har varit så bra hittills. Jag åt BLUEBERRY PANCAKES O ORDGUBBSTAART till brunch idag. De serverades champagne MIMOSA också. Shit vad nice med brunch på Upper East hihi. Känns så gött att ja fått mig lite vänner här omkring, framförallt att en av de bästa bor cirka 5 blocks från mig :)
/Janneke

Flat Iron

De känns som ja har så mkt att berätta att ja knappt vet vart ja ska börja. Jag älskar New York! Staden är fan helt underbar med allt mini-cupcakeskiosker till stora ståtliga byggnades i stål o glas. Kontrasterna är stora o jag är förundrar över hur en gata helt plötsligt kan se så annorlunda ut jämfört med den gatan man gick på för en minut sedan. Alla dessa kulturer också.. kineser som fnittrar så man inte kan se ögonen, spanjorer som vevar med armarna, fransmän som försöker pussa en på kinderna o de mörka stora amerikanarna som nästan ser lite läskiga ut där de står i sina gäng på gatuhörnen. Men, vart man än kommer ifrån så känner ja att alla här är glada. De njuter liksom lite extra. De sitter skrattandes i parkerna, hjälper gärna till om man hur mkt att bära på, tar följe till dörren för att se att man kommit fram safe osv. Jag gillar de så mkt. 


Flat Iron. Byggnaden som är så sjukt smal att ja inte fattar att man kan bo så. O vet ni? Det är inte ens amerikansk ägt längre utan i finanskrisen så sålde dom de till ett gäng japaner. De är för tusan som att sälja Eiffeltornet till en dansk. Hur tänkte dom där?

Jag har ju redan råkat ut för de ena o de andra här o de känns helt seriöst som om ja redan bott här en månad fastän de bara är en vecka. Jag har börjat lära mig tunnelbanesystmenet men de där med gator o avenyer.. snark. Egentligen är de ju världens lättaste system eftersom man helt enkelt har delat upp manhattan i tennisracks liknande form. Längderna är avenyer o bredden är gator. Men ibland så heter gatorna något annat o ibland så vet man bara att man ska vara på 106th street 5 av men man vet ju inte vilket av husen de syftar på. På tal om 106th street 5 av så är det min adress :) jag bor numera på Upper East Side hehe fast ja är inte lika rik som de på Upper East är. Jag är numera ännu mer fattig än vanligt. Dettta eftersom jag va o shopppade i helgen. Köpte mej en helt ny garderob faktiskt o även om ja brände ett par tusen så va de värt eftersom de va så sjuk billigt här! Köpte redken schampoo o andra märkesgrejer o de är fan billigare än saker utan märke i sverige. Lovely. Fick dessutom se staden New Jersey igår eftersom de va där den stora shopping outleten var. 

Nu ska ja läsa NY Daily News för fan, jag böjar mitt internship imorgon. Nervös så jag vill spy? Svar ja, helst spy ett par ggr till och med. 

/Janneke

här

jorå jag har landat på öjn.
och just nu känner jag mig mest vilsen. jag är här, det fattar jag, men att jag ska stanna.. det känns lite mindre sant. vadå, ska Han åka ensam på båten imorgon? och vadå, ska jag börja min praktik på måndag? ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ hur ska det gå?!?!?! jaiKs så fettroligt och kul men ändå så iiiK!
så lite förvirring, panik och pirr här också. och jag är ändå på en ö där jag tigare bott. så jag kan bara föreställa mig hur det känns för duudis-Janneke som är i NY! OMGOMGOMGOMG skulle jag säga om jag var lite mer nördig eller fjortis, vet inte vilka det är som kör det uttrycket numera.
nu ska jag grilla. hejhej.
/hanna

pirrignervösillamåendehjälpmig

Ibland så är det lite ensamt i en stor stad. Framförallt när ja har massa konstiga bett o en huge fläck på benet som ja inte har en aning om va de är. Däckade vid nio igår o va hur trött som helst. Sovit riktigt oroligt o börjar bli pirrig inför praktiken. Vad tusan har jag gett mig in på? haha DUMMA DUMMA JANNEKE. 

/Janneke

NU.

svaret på frågan "vad gör jag just nu" är idag lite speciell.
den lyder " jag flyttar".
vi har precis fyllt både grannens och vår bil med bruna lådor, blåa kassar, ett par stora hockey bags och en guitarr.
mitt liv ska i fortsättningen hända på gotland.
det är mycket känslor.
bästa av dem är peppen.
/hanna

Det är rätt fint här



Brooklyn Bridge at night :)
/Janneke

New York nu får vi skärpa oss


Japp, nu har ja vart på sjukhus också. Det var dyrt o inte direkt givande. Jag lever, men vet inte vad det är för konstig fläck ja har på benet. Snälla försvinn av dig själv!
/Janneke

Extreme makeover

Jag har flyttat! Det var även på tiden. Jag kan inte fatta att ja bara varit här i bara fem dagar o ändå så har ja hunnit med att byta rum tre gånger. Jag antar att ja beskrivit gubben ja bodde hos innan ganska så ingående för er redan men för att ni verkligen ska förstå hur risigt de va så kör vi en genomgång till. Gubben drack o luktade skit. Han duschade aldrig. Han hade katter som pissade överallt o sen låstes de in i hans rökiga rum.. stackars små katter :( Han blev riktigt aggresiv ibland o skrek o gormade. Han hade en del teorier om livet o de berättade han gära sisådär varje gång man gick förbi. Detta samtal dröjde alltid minst en timma o det spelade ingen roll om du var jetlagged eller om klockan va 3 på natten. Han rökte som sagt inne o mitt rum som va utan fönster led av detta.. inte minst jag. fy fan vad illa ja luktade. På köpet har ja även åkt på vägglöss antagligen. Kan de blir värre? Ja de kan de men de återkommer ja till i nästa inlägg. Här är bilderna från mitt boende. Vill ni flytta hit? 


Det här är alltså mitt rum. Jag hade en loftsäng o bredvid stod de en värmebox som skötte värmen i hela huset. De förde så jävla mkt oväsen kan ja säga. Den där lilla fläkten i väggen kallade han fönster.


Lite mat, lite verktyg, lite lim o cigarettet. Kattpiss på golvet också. Lovely!


Kontoret. 

*
Mitt "fönster" som gick rakt ut i köket där han satt o rökte hela natten. 

Älskar att ja åkte på världens utskälllning innan ja åkte o fick mej en "get out of my house". Sweet!

Men nu över till lite bra nyheter. För kolla vart ja bor nu :)









Eget rum med dubbelsäng.. o sen måste ja ju skryta om att ja bor granne med Central Park. Ser ni de där träden cirka fyra meter från mitt fönster? Japp de är Central Park det :)



Jag bor ihop med en svensk tjej o de klickar bra tycker jag :) Idag ska ja ta mig fan läsa NY Daily News för ja har då inte förberett mig ett smack inför praktiken kan ja säga (när skulle ja hunnit det?) Oj Oj jag är nervös.
/Janneke

tar tillbaka mitt hejdå

ja fick visst inte blogga om va ja ville på lnubloggen vilket iofs inte är så konstigt .. men det innebär att ni inte blir av med mig här. Vet ni? Idag ska jag flytta. Halleluja moment. Och vet ni en sak till? Jag blir granne med fucking Central Park. Från mitt egna privata rum med dubbelsäng kommer jag alltså se Central Park! Härliga känslor i magen just nu. 





Paul gillar jazz så vi sprang runt i lite musikaffärer o leta skivor. 


Va i världens störta M&M store. Sinnesjukt va mkt candy dom hade!
/Janneke 



New York och hejdå bloggen

Bloggen du har varit snäll o rar men nu ska både jag o hanna avsluta det gamla o göra något nytt o därmed är det inte du som är prio nummer ett längre. Jag ska nämligen blogga för en annan liten grej o vad hanna ska göra är än så länge hemligt.


Följ mej nu istället här:
http://blogg.lnu.se/janneke/
Puss o kräm o tack för ett fint år och hår

handlingsförlamad

telefonen är äppelpaj..... ingen bra start, iphone!!!!
vet inte om det finns bra tajming för telefonhaverier men nu var det i alla fall inte en sådan. jag flyttar på torsdag och det är en hel del som ska fixas innan det både hemma, i skolan och på innebandyplan. och så ska man försöka vara social där emellan.
positivit är dock att jag inte slöser någon tid på move the box, quizme, wordfeud eller draw something. men också tråkigt.
/hanna

BÄSTA KÄNSLAN

..
varför det? JA FÖR ATT VI VANN DAGENS MATCH (sista seriematchen) OCH VI HÅLL F*UCKING NOLLAN!!!! och jag spelade. LÖÖÖÖÖÖVIN THIS!
värd att vara nykter och inte festa och gå ut under den sista helgen i kalmar!
/hanna

varför funkar inte "bara gört"?

tåladmog är inte min bästa vän.
idag har jag packat ner massor av grajer men mycket ligger ju fortfarande kvar, t.ex. kläder. av väldigt naturliga skäl kan jag inte vara naken tills jag flyttar utan måste vänta med att packa ner allt i garderoben. av samma skäl står skorna och jackorna hänger kvar i hallen. och så ska jag ju bo en vecka hos en kompis innan jag får flytta in i vår nya lägenhet ska dessutom packas i en resväska, inte i en låda.
men hursomhelst, vissa grajer ska ju ner i lådorna.
och så är det där med köksredskapen, en del ska till öjn och en del stannar här hos Honom tills han flyttar. och så undrar man vad som får plats i bilen, ska jag eller Han ha kvar dammsugaren (svar: jag. kan inte leva utan en. jag är en dammsugarknarkare. och han får ju behålla stereon.) och så hoppas man att man snart får skriva på hyreskontraktet så att lägenheten verkligen blir 100% klart.
hmh. jag vill bara packa ner allt, flytta från A till B, packa upp allting och fira den nya lägenheten med en öl champange! eller två. enkelt och smidigt och kul.
men i stället ska jag småpacka varje dag tills torsdag. snaaaaaaark....
JA det är ett ilandsproblem.
men jag har det så bra just nu så jag har inga andra problem. mohahahahahahaahha.
/hanna

hjärtattack någon?

helt sjukt vad hemskt det kan vara att se på en innebandymatch. men nu är jag glad (och svettig och röd om kinderna) eftersom endre vann. i sudden, 48 sekunder innan det skulle blivit straffar. snacka om att vinna med stil. livin' the dream.
och jag har inte hunnit blogga den här veckan eftersom jag har gått i skolan, och jag har kramat om janneke och önskat henne lycka till i NY (fastän hon inte behöver det) och så har jag även försökt hinna med innebandy där emellan.
mycket nu men det är fettnajs.
imorgon blir det dock lugnt för imorgon är det lördag.
sweet.
/hanna

oh så blir de kanske mer plugg i sommar



Jag har sökt lite sommarkurser.. känns som the right thing to do plus att ja är lite pepp på att gå kurser jag intresserad av. Faast jag kanske ändrar mig om jag får ett sommarjobb som tar upp all min tid. Men just nu finns de inga sommarjobb som väntar på mig så tja, de kanske blir plugg helt enkelt. /Janneke

2012-03-13

jag skulle idag haft en effektiv dag med ett möte, en föreläsning och massor av planering.
i stället blev det tvätt.
ja hur gick det till? först vaknade jag och trodde att jag hade försovit mig. hetsade och stressade som sjutton, plockade ihop sakerna, sminkade mig och klädde på mig och precis när jag skulle åka till skolan hörde jag att föreläsningen var på eftemiddag i stället. okej, nu hann jag i alla fall äta frukost, skönt, tänkte jag.
..
men sen insåg jag att föreläsningen skulle krocka med mötet jag skulle på. och eftersom mötet skulle handla om alla intervjuer vi ska göra för vårt magasinsprogram var den rätt så viktig. så min grupp kom överens om att jag och jens skulle skippa föreläsningen och gå på mötet i stället. vi alla längtar ju till att få klartecken på allt och få börja köra, för det börjar bli ont om tid eftersom programmet ska vara helt färdig om en vecka. och under eftermiddagen skulle vi få den där klartecken.
..
så efter lunchen tog jag på mig kavajen, tog en kopp kaffe, satte mig i solen och tog av mig kavajen. för det var riktigt varmt. och samtidigt skulle jens få tag på mannen vi skulle träffas. och jens ringde... och mannen svarade inte. och jens ringde... och mannen svarade inte. det här upprepades några gånger innan vi bytte taktik och jag ringde honom i stället. så jag ringde... och mannen var upptagen. så jag ringde... och mannen svarade.
och han hade inte tid att träffa oss idag.
och det är inte hans fel, verkligen inte, och han sa att vi kan träffas imorgon bitti i stället. och vi snackte en del redan i telefonen.
men för vår grupp var det dåliga nyheter för nu står vi här och den effektiva dagen då vi skulle haft ett möte, fått klartecken på allt och planerat allting resulterade i stället att min smutstvätt blev tvättad. och jens med, fick jag precis reda på. hmh....
och jag som även hade tvättat håret!!!!!!!!! så mycket satsade jag på den här dagen.
jaja det är ny dag imorgon. och då ska vi vara fettasstekapsjukteffektiva.
/hanna

det var alltså jag

...som bloggar från sin iPhone.
/hanna


slut på det sociala livet

ja det är sant. jag bloggar från min iPhone.


solen har gått ner

/hanna

jag älskar livet

jag älskar att vi kanske hittat en lägenhet på gotland. imorgon borde vi få bekräftelse på det hela. jag älskar även det att den nya lägenheten har en liten walkin-closet, högt i tak och konditori som granne.
jag älskar att vi vann igår, 2-6.
jag älskar att jag spelade och kände mig säker på vad jag gjorde. jag släppte in två skitmål, det var två konstiga skott från mittplan och jag såg inte så mycket. men annars kändes det riktigt bra och varje gång någon närmade sig mitt mål och skulle skjuta visste jag att jag skulle ta det. den känslan älskar jag väldigt mycket.
jag älskar att idag har varit så fin dag och jag har varit aktiv och varit ute och på stan.
jag älskar att slutspelet börjar och att matcherna sänds på webben.
jag älskar att ikväll kommer Han hem. med sig har Han även en graj till mig, det älskar jag också.
och så älskar jag även Honom och alla mina fina vänner.
och sen älskar jag även mat och våfflor och snart ska jag äta massor av båda!
/hanna

ytterligare ett sätt

... att känna sig gammal:
vakna klockan 7.40 när man har sovmorgon och får sova huuuur länge som helst.
ännu värre att man vaknar pigg och utvilad.
det är kört.
tonåren kommer aldrig tillbaka.
..
pensionärspoängen till ära bjuder jag på några godbitar från förr i tiden:
.
awwwwww nostalgi rules.
/hanna

effektiva sätt att bli medveten om sin ålder

det finns många sätt att få sig själv känna att man är gammal.
..
ett sätt är att spela innebandy och ha ett par högstadieelever i sitt lag. ja, de heter elever, de är inte ens studenter. de funderar kring vilket gymnasium de ska välja, de ringer till sin mamma eller pappa och säger att "kom och hämta mig från träningen" och de har med sig färdiga matlådor som deras föräldrar har gjort till dem till matcherna. och de räknar inte ner dagarna till körkortet eller första krogbesöket för att det är helt enkelt så långt kvar så det finns ingen mening i att räkna. så unga är de.
..
min rutin har blivit att påminna mig själv om min ålder genom sättet som beskrivits ovan på måndagar, onsdagar, torsdagar och lördagar.
men idag är det fredag så jag var tvungen att komma på ett annat sätt att stämpla "gamling" på min egen panna.
därför bokade jag tvättid ikväll mellan 19-22.
att tvätta på fredagkväll är pensionärspoäng. och festen mina grannar har på våningen över tvättstugan får mig inte att känna mig yngre. festlokalen och tvättstugan delar hus och varje gång jag går till tvätten känner jag mig några år äldre. de festar, dansar, sjunger, dricker, skrattar och är unga och odödliga. jag tvättar. visserligen känner jag mig alltid odödlig men ändå. jag tvättar.
..
jaja. imorgon är det min tur. men innan jag ska festa, dansa och sjunga ska jag spela match och vinna. matchen är i växjö och vi åker buss dit. alltså har jag gyllene läge att berätta spännande historier till de yngre tjejerna. kanske ska jag snacka om kasettband till exempel.
..
kan förresten säga att det är mest killar på festen. eller så har alla tjejer sneakers på sig. klackar och sneakers låter nämligen väldigt annorlunda när man hoppar på golvet.
/hanna

småland: jag är tillbaka

PUUH. nu har jag varit gul i hela två dagar, onsdag och torsdag. och en stor del av tisdagen tillbringade jag i en bil. tack varberg och falkenberg, det var fint som snus: hotellfrukosten var underbar, likaså kvällsbuffen och varbergs strandpromenad mycket vacker (och blåsig). jag hade roligt men det känns ändå skönt att komma hem, sätta sig på soffan, slänga fötterna på bordet och fisa. så härligt.
..
och det hade varit sååå skönt att ligga kvar här, se ett par avsnitt av greys anatomy och äta något gott. men en sportnörd som jag är så måste jag snart resa mig, halv nio är det nämligen dags att träna innebandy. jag har inte blivit tokladdad än men ett par sköna låtar i lurarna på vägen till hallen lär lösa det problemet. ja, det blir bra. sova och vila kan man göra när man gammal äldre.
..
mmm... jag är så trött att snart blir jag övertrött och efter träningen kommer jag garanterat vara hur speedad som helst. ADHDpajas x 1000. men tack vare bästa gruppen får jag ta sovmorgon imorgon, vi börjar plugga först vid tolvtiden. livin' the dream!!!
/hanna
..
klart ni ska få en bild efter så många dagars frånvaro från min sida. varsågoda.

El Stockholmo del 2


Det är alltså vi tre som hängt ihop tre dagar i Stockholm. De kom ju lite som en överraskning.. att jag åkte dit alltså men gud så kul de var. Festade ganska så hårt i fredags (rick blev fjortis) o sen körde vi massa sightseeing med fikapauser på lördagen. 


Rick och Timo smygfotade när de ringde varandra på Nobels museum. Ser ut som två puckon. Lovely (förlåt för kvallen på denna bild. Jag leker lite med photoshop men min skärm på datorn är en disaster så ja ser inte riktigt va som är fult eller snyggt.. förutom att ja ser att denna är jäääävligt fult redigerad då. Tips från coachen dra inte i kontrast o skärpanverktygen samtidigt utan att titta.

Rick tyckte säl-posen va nice så för hans skull slog jag upp nosen i bollen.

Här köper vi lättöl på hemköp. JAG FICK VISA LEG!!!! Hon trodde alltså att jag var under 18 år. Men om man tittar noga på bilden så kan man börja se mina rynkor runt ögonen. Gaah ska det börjas nu?
/Janneke

El Stockholmo

Jag körde en liten spontantripp till Stockholm i helgen och om det var det bästa jag kunde göra? Svar ja. Vackra Stockholm levererade och jag njöt av varende sekund tillsammans med Rick och hans vän Timo.. Ja, ni hörde rätt. Rick var i också i Stockholm. Tänk att vi prickade in att åka dit exakt samma helg. Otippat! 


Jag hade två killar i helgen för ja tkr inte att de räcker med en. Timo heter han och han är trevlig. 






Får bjuda på mer bilder senare. Nu ska jag nog ge mej ut på en joggingtur (ja blev nämligen tjock i helgen).
Puss Janneke 




återigen pajas

jag erkänner. igår var jag riktig surpuppa. okej jag hade jättetrevligt när jag fikade med emma men annars var jag en tråkig tjej som gick runt och surade på allt och ingenting. arga lilla my.
som tur har jag nu slutat med det och idag har jag i stället varit glad. lite stressad också, timmarna är ibland otroligt snabba på att springa. måste träna mer expolisivitet.. men jag har också varit effektiv och fått mycket gjort. till exempel det här:
.
fint va!
okej nu var det inte bara jag som gjorde detta.. men jag var med!
och ja, så dåliga kort tar min så kallad "smart" phone. men snart är det slut med det med!!! japp, det är sant. jag har fallit dit... snart blir jag också en av dem... eller "en av oss" som klasskompisen erik beskrev det. om en vecka så.... pirrigt värre hela mitt liv kommer säkert att förändras!! elleeeeer.....
nu ska jag se äkta människor och öva på några robotmoves. bara för att. så HEJHEJ!
/hanna

2012-03-04

.
söndagar blir så effektiva när man inte är bakfull. idag har jag varit en sväng i skolans videoredigering, tagit god och lång fika, följt innebandy via livematch, haft skön snack med emma, tagit en skön joggingtur i kvällssolen och nu är till och med tvättkorgen tom.
najsbajs.
jag tackar och bockar.
/hanna

redo?

hmm... känns som att jag inte är helt redo inför morgondagens road trip.
jag har inte packat. men det är ju bara hjälm, inomhusskor, shorts, t-shirt, knäskydd, bröstskydd, målvaktströja, målvaktsbyxor, löparbyxor och -jacka, joggingskor, vattenflaska, ombyte, handduk och necessär som ska med.
och i bussen måste man ha frukost att äta, tidnignar att läsa, ipad att flasha med och musik att lyssna på.
och se ska det jag glömt att nämna ovan också med.
hmmm....
men jag har ätit pizza, pop corn och godis och sett en film.
så jag är ju typ klar. vi säger så.
/hanna

road trippin'

puuh. jag är lite seg i huvudet. jag sov ganska dåligt inätras och jag gick upp klockan 5.30 för att åka till kristianstad för jobb (inte modelljobb om någon nu tror det. alla häftiga bloggare skriver ju så, att dom åker till någon stad för jobb, och då innebär det plåtning. men naj, jag arbetar inte som modell utan som studentambassadör. men jag förstår att ni trodde det. och ja, nu är jag ironisk.). 12,5 timmar senare kom jag hem, satte mig på soffan och nu sitter jag här och känner mig seg. men också nöjd. att jobba är kul.
..
men jag känner mig också lite tråkigt. den här veckan har jag inte vunnit några som helst priser i klasser som "årets vän", "årets gruppmedlem" eller "årets flickvän". skola, innebandy och jobb har tagit all min tid. jag jobbade både igår och idag och missade därmed möten med min grupp, men jag får ta igen det senare. och den här veckan har jag knappt umgåtts med någon, förutom dem som jag jobbat med och dem som jag tränat med. man kan faktiskt inte ens säga att jag umgåtts med min pojkvän, för att bara sova i samma säng är väl inte att umgås? och inte vinner jag några priser ikväll heller... när jag kom hem hade Hans träning redan börjat och när Han om en stund kommer hem ska jag sticka till min träning. som slutar klockan tio.
..
sådant är livet med mig. inte så glamouröst. men jag ska skärpa till mig och lovar att vara back in the game redan imorgon. jag ska ge kramar såväl till min grupp, till janneke och till Honom.
och på lördag åker jag iväg igen. eniro säger jag ska tilbringa 361,2 km dvs. 4 timmar 51 minuter i en buss. sen blir det innebandy i ett par timmar och sen blir det 361 km dvs. 4 timmar 51 minuter buss igen. wuhuu! men det blir kul för att spela och vinna är kul.
så nu ska jag göra det på träningen med. spela, vinna och ha kul.
/hanna

1 vecka kvar...

... tills ja får kindgosa med Rick igen. Lovely.

Torsdag

Igår lärde Jonathan mej massa saker. Tex. att paprikor egentligen inte är paprikor, att äta kött inte är bra för naturen eller djuren (detta visste jag dock) att det är holländare som förstör grönsaksindustrin och sen lärde jag mej en hel del i avid också.. Dock behöver ja nog lära mig mera så jag ska tillbaka till skolan idag. Inte bara för att redigera utan också för att inleda arbetet med vår dokumentär. Jag är riktigt pepp på den.. o de känns bra o va lite pepp på något för fan va deppigt de har varit den sista tiden. 

/Janneke

RSS 2.0