vad gör vi??

nu kör vi!!!
grattis drottningen!!
/hanna

bakis på en fredag

igår hamnade jag på en familje reunion. Jag hade inte riktigt fattat att den middagen jag skulle på va en familje reunionen men de va väldigt trevligt ändå. Vi va ute och åt på en resturang i norra Rotterdam. Kändes skönt att vara i Rotterdam för en skull. Dock måste jag säga att jag föredrar Amsterdam. Och imorgon ska jag ju faktiskt till Amsterdam för det ska firas drottningsdag. En hejdundrande fest vill jag lova. Förra gången ja va på den så kräktes jag vid 13.30 på dagen. Ska försöka att uppföra mej imorgon!
Men juste de va familjemiddagen jag skulle berätta om; Min släkt här i holland är rätt knasig så de är rätt roligt att lyssna på allas idiot historier. Men till saken hör att man gärna dricker ett glas vin till snick snacket och eftersom maten tog drygt tre timmar så vart ja lite fuller. Och de kändes imorse. (Sen kan det också bero på att jag och Rick gick ut och clubade lite efter familjefesten). Hur som helst så va de en trevlig torsdag!
Jag har tyvärr inga bilder och de är surit med tanke på att ja va väldigt fin igår. Hade på men en färgglad sommar klänning och en fläta i håret. Kiss kiss mjaau
/Janneke

mor i castricum

Jag har fått hänga två dagar med min mamma nu :) och de har gjort mej gott. Vi har hängt på stranden, cyklat runt lite, ätit bitterballen, fikat, ätit mer mat och sen fikat efter det. Med andra ord har ja njutit! Det kändes skönt att få träffa min mami igen.
Just nu befinner jag mej i Delft. Rick håller på med någon slags härma janneke lek. De är ganska roligt för när jag skrattar försöker han skratta likadant. De ser skitkul ut så då skrattar ja lite till och så fortsätter leken. Vi får väl se vem som vinner.
/Janneke

mina frågor

1. varför tror man sig kunna vara 18 när man är 23 år gammal?
2. hur lyckas man efter krogen bjuda in över 70 personer på en förfest?
3. varför bestämmer man sig för en förfest klockan 3 på natten?
4. varför kan jag inte somna trots att jag just nu är astrött?
5. när slutar världen att snurra?
.
tacksam för era svar. /hanna

tentaslask!!!!

äntligen! det var länge sen!!!
/hanna (i fall ni inte kan se skillnad på mig och janneke. vi är så himla lika)

update om mitt liv

nu är tentan gjort! eller det var den egentligen länge sen, närmare sagt klockan 10.30. det var en fråga som överraskade mig totalt men jag hoppas på att ordbajset räddar mig även den här gången. ordbajs är bra bajs.
.
efter tentan tog jag en sväng på stan och luktade på lite parfymer. snart måste jag köpa en ny men det är svårt att välja. egentligen hade jag velat att ha många parfymer. eller många och många, cirkus sju stycken hade ju räckt lätt. men nu är jag varken miljonär eller gift med en miljonär så jag för nöja mig med en. och då måste jag vara säker på att jag väljer rätt. (har just nu två favoriter.) nästa veckan kommer jag igen åka flyg och eftersom jag är smart tjej tänkte jag köpa min nya parfym på flygplatsen. lite billigare och så har man något att göra där.
.
annars har jag bara nördat. hittat nåra sköna nya låtar. tagit kort på mig själv. läst bloggar. lagat och ätit sjukt god lunch. sett ett avsnitt gossip girl. fixat min telefon. viktigt. hmmm... läste precis vad jag skrivit. musik+kort på mig själv+bloggar+gossip girl+pill med mobilen=jag är rätt så fjortis vad? fast jag lagar min egen mat. så jag är nog vuxen ändå.
.
snart ska jag gymma. i fall ni undrade alltså.
.
och det var allt jag hade att berätta just nu. tack för att ni lyssnade. eller läste. tack hursomhelst.
och pusshejpuss/hanna

god natt

nu har jag pluggat EU, varit ute och sprungit och gått och sett ett avsnitt gossip girl. och nu är livet mycket härligare än det var i skolan idag. imorgon börjar dessutom lovet. hah konstigt med tanke på att jag precis varit ledig en vecka. menmen, sånt är livet ibland. behöver bara göra tentan vilket tar maximus en timme om man tror på vår lärare och sen ska jag ha ett snack med dom och sen är jag ledig igen. så härligt! sen slipper jag bli arg igen i några, närmare sagt cirkus 11, dagar. GOTT!!
nu avslutar jag med en glad bild på mig och min världens bästa mamma. det var faktiskt en vecka sen i torsdag när jag, mamma och syrran gick runt omkring i helsingfors och hade en sån härlig dag. lite shopping, mat, mycket snack och mycket sol. och kaffi och ingen bråttom någonstans. jag är glad över att vara en dotter och en syster. bra bajs.
.
godnatt och lycka till på tentan imorn jag själv!
puss /hanna

JAG DÖR.

som jag har saknat vår fina skola.
vi sitter just nu och tittar på en video som enligt läraren är great job!!! Well done! It looked and sounded quite professional.
och den här videon hade aldrig, aldrig fått godkänd i sverige. aldrig!!!
men å andra sidan, vad vet i sverige.. att det första vi fick lära oss var att inte göra jump cuts, att inte stjäla från andra och att det ska finnas en poäng i allt man gör och säger... vad säger det egentligen om oss?
/hanna

tillbaka

är tillbaka och segisdegis som vanligt. det blir alltid såhär när jag åker ifrån någonstans. det är så jobbigt att åka ifrån. och ibland känns det som om man inte gjorde något annat. jag bara åker ifrån, om och om igen.
men redan imorgon är det bättre. det är alltid så. första dagen är som det är. det är tråkigt att starta upp vardagen igen och jag hatar att säga hejdå. sån himla tråkig ord. men redan dagen efter är jag min vanliga pigga jag. för att även om jag ofta åker ifrån någonting så åker jag sällan till sämre saker. jag brukar ha det rätt så gött oavsett vart jag lever.
och dessutom har jag precis sett ett nytt avsnitt av one tree hill. och ätit kakor. och så såg jag att det har kommit två nya avsnitt av gossip girl. väääldigt narrebarre!! så livet leker ändå, trots att man varit tvungen att krama om och säga hejdå idag.
och en glad graj till: om en vecka får jag pussas!
så nu ska jag sova och bli pigg och glad. imorgon väntar en spännande skoldag. och massor av plugg, på riktigt. som jag har längtat. elleeeer??
/hanna

familjedag

Ja har hängt med tre generationer av familjen Van Rijn idag. Min oma och opa, min mamma och mej själv. Egentligen är ja en Wackerbergare men eftersom min mors flicknamn va Van Rijn så är ja en generation Van Rijn också.
De första ja gjorde när ja kom hit va att ta en lång cykeltur med mami. Cyklade till ett mysigt lite stället där vi åt äppelpaj och drack kaffi. När vi kom hem igen stod maten på bordet så de va bara att hugga in. Min morbror hade också dykt upp tillsammans med sina kids Sanne och Luna så de blev en riktig familjemiddag. Jag tror ja gillar sånt. Jag är inte så van vid att ha släkt runt mej egentligen. Min pappas släkt är inte så stor och vi har kanske inte jättemkt kontakt med de vi har där. Jag ska på familjemiddag i Rotterdam på torsdag och de ska också bli fett kul för ja ska få träffa på min hippiesläkt. Helt seriöst så är de verkligen en hög med hippis och de brukar va så sjukt kul att hänga med dom. Men innan jag ska till rotterdam ska ja hinna med en dag på stranden i Castricum. Det MÅSTE bli fint väder imorgon. Fingers crossed alabama mycket.
Jag skrev inte min reseach plan btw
/Janneke

klarade tentan

Jag sitter i skolan. Kul att träffa Karin igen. Mindre kul att träffa resten av klassen. Min lärare va lite suris idag för min grupp filmade inget förra veckan. Men jag vill inte ha grupparbete med nötter. Varför ska man behöva ta tag i allt för att andra ska göra sitt jobb? Kan dom inte göra nått utan att de har en boss som säger vad när hur och varför. Hur fasen ska dom klara sig som journalister sen? 

Fast jag är inte så bitter som jag låter för om cirkus en timme tar jag lov i två veckor :) Jag tänkte bli brunare än brunast. Ligga och läsa böcker i solen, dricka paraplydrinkar, få fotmassage av Rick och bara ha de gött. Kanske ska gå upp ett kilo eller två också, bara äta gött liksom. Behöver dessutom inte stressa mej över tentan för den är avklarad. Dock är ja lite stressad över en b-uppsats som ska skrivas men tja, ja börjar la skriva den dagen innan elle nått så kan man komplettera sen. Märker ni hur dålig motivation jag har?
/Janneke

jag är inte duktig

idag har ja inte varit duktig. Jag har iofs skrivit en extra grej för att förbättra min engelska men den suger. Den suger stenhårt och ja orkar inte bry mej.. som vanligt.
Jag längtar lite tills imorgon istället för att plugga. Jag ska få träffa min mamma :) och jag vet att ja redan sagt de här i bloggen men de är en rätt stor grej att ja ska få träffa min mamma igen. Jag har ju liksom inte gjort de på ett tag och de brukar va rätt kul att umgås.
Btw så va Eva, hon tjejen som ja inte hängt med på skiiitlänge, också sjukt kul att uimgås med. Vi träffades häromdagen och de klickade som fän trots att sist vi träffades lekte vi med barbies.
Måste även tillägga att Vincent pruttade precis ashögt! asså va fan ja orkar inte. Sluta va ett sånt jevla äckel ditt äckel. Oj oj hårda ord men jag blev sur precis. Vem fasen pruttar skithögt med någon dom inte känner och sedan berättar hur skönt det va? Jevla mongo!
/Janneke

sola i solen

nu tror ni säkert att ja lägger upp denna tuttbilden för ja gillar mina taxöron till tuttar. Men nej, det handlar mest om att ja inte lyckades ta en lyckad bild på mej själv i bikini. Jag hänger på Ricks balkong nu iaf. Läser en bok och steker sönder mej. Har dessutom hunnit springa idag. Tog en liten längre runda än vanligt och de gick väl ok. Sjukt eftersvettig och röd i fejjan blev ja iaf.
Jag ska skriva en artikel om Mikaela idag och en recension på en film. Och också skriva klart min research plan.. men de ska ja göra ikväll. Nu ropar solen på mej. Så hej då sålänge.
/Janneke

Zwolle

Jag sitter och äter jordgubbar med mjölk. Borde springa idag. Orkar inte nu. Istället tittar jag på holländska barnprogram. Rick satte på det åt mej imorse och ja har liksom inte orkat stänga av. Han drog iväg på tennis för cirkus en timme sen och ja har la inte gjort nått vettigt sen jag så hej då.
Rick hatar när ja lägger upp pussbilder så tänkte att ja skulle lägga upp en.
Jag är så töntigt kär
Jag ska bege mej mot Zwolle idag. Har en del att göra i skolan egentligen men ja är opepp. Opepp på att plugga men är ja lite smart så gör ja de ska ja med tanke på att ja inte vill plugga när ja kan va med mami. Kör nu bara..kom igen. heja heja. go go go. snark..
Btw, så drömde ja att ja fick 17 000 kronor av min döda farbror inatt. Lustigt
/Janneke

jag har köpt en ny väska

glömde visa min nya väska.
/Janneke

sommar

Man kan inte säga annat än att sommarn är här för att stanna och det gillas. Jag har haft en helt underbar helg! Hängde på beachen hela dagen igår. Jag badade i det iskalla havet (det gjorde inte badkrukan Rick). Dock måste jag verkligen poängtera att de va skitkallt.
Imorgon träffar jag min kära mamma också :) Hon har vart iväg på äventyr i Istanbul och landar i Amsterdam ikväll men jag måste till skolan en sväng imorgon men efter de så drar ja till Castricum och stannar till på torsdag. Det blir med andra ord lite skolk i veckan men vem bryr sig?
Jag bjuder på lite nakenbilder. Varsågodis
Superlyckligt cepebarn på stranden.
Jag kämpar mej ut i de iskalla vattnet.
De va inte bara jag och Rick som va på stranden utan typ hela Holland firade påsk där igår. Superbusy! Fast de stör mej inte så mkt.. jag gillar att man inte ligger helt ensam på stranden. Vi hann även med en liten promenix på stranden och sen shoppade vi lite tishor till Rick. På kvällen bjöd Rick på mexikansk påskmiddag. Jag åt nån kikärtsröra i bananblad elle nått. Va tyvärr rätt smaklöst men de va mysigt att äta på stranden medan vi såg solen gå ner.
Solnedgångsmiddag. Är inte livet jevligt gött?
/Janneke

OM jag lever

jag vet, jag är väldig dålig på att blogga och vara vid datorn. men det beror på att mitt liv är för härligt för det. det är till och med sommar här. äntligen.
jag hinner inte blogga nu heller men tänkte bara säga att jag lever. och jag älskar det. att leva alltså. mitt liv är bäst.

gårdagens påskmiddag.

hur kan jag vara annat än lycklig när brorsdotter emma tittar på mig och säger: "hanna jag vill hålla din hand"
LYCKA.
puss/hanna

stress stress stress

Det var längesen jag stressade som jag gjorde idag. Ibland tror man att man har all tid i världen men när man inser att Ricks klocka går fem minuter fel så stressar jag sönder mej för att hinna med tåget. Som tur va liftade jag till stationen. De va bara att sticka upp tummen och vips så stannade en gentleman och skjutsade mej. Tack, utan dej hade jag missat mitt tåg!


Jag har en riktigt bad hair day idag och ja hatar när ja har det för då känner jag mej flötig och ful.
Men Janneke, man ska inte va sur hela dagen för att håret ser förjevligt ut! Så därför tänkte jag bli glad nu och berätta för er att ja antagligen klarade tentan galant. De va jag och två till som dök upp på tentan. Herregud vilket jevla skämt. Dom andra två hade inte pluggat och de säger dom också gärna till läraren.. Så, men andra ord är de nog bara jag som klarat den i hela klassen och de borde ju göra mej glad men egentligen inte för hur mobbat är inte de då? Jag går i skolan med ett gäng idiots (förutom Hanna och Karin då som faktistk fått lov att inte dyka upp på tentan hehe)


Okej nog med pluggsnack. Rick  har ju varit hos mej i Zwolle tre dagar och de har vart så gott som holiday häng varje minut av dagarna. Vi har solat sönder oss, ätit gott BADAT UTE (de va inte så kallt), snackat skit om Vinny, försökt mörda hans katter, sovit ut, kramats, pratat massa och bara haft den allmänt skitgött. Hängt en del i stan med och jag är lite lycklig för ja har hittat världens finaste bikini (okej, de va rick som hittade den) men i love it!

Rick åkte till Delft igår för han va tvungen att jobba idag och ja bestämde mej för att hänga på för ja pallar inte med Vinny. Åt lite påsk frulle med Rick imorse men kom på att det antagligen är imorgon man ska äta det? Jaja,  jag antar att de är tanken som räknas.

Nu ska ja va lite social med oma och opa. Ikväll ska ja faktiskt hänga med Eva. Eva är en gammal barndomsvän som ja inte sett på flera år. Det känns nästan lite pirrigt.

Glad påsk på er! /Janneke

P.s Jag och Rick spelade Supernintendo imorse, vi lirade ett tennisspel som kom ut 1991. Askul! Fast jag sög så ja tänkte tvinga Rick att spela massa supernintendo så jag blir bäst! Fast bara när det är dåligt väder förstås och de är de inte idag för idag är de 30 grader muhaha



en härlig morgonstund

Klockan är 08.19 och jag har vart uppe nån timma kanske. Jag har varit lite dum för ja har inte pluggat speciellt mkt till tentan som ja har idag så ja gick upp lite tidigare för att faktiskt lära mej nått vettigt att kunna skriva om på tentan. De går sådär. De va lite svårt att slita sig uppimorse när allt ja helst ville göra va att ligga och gosigosa.

Igår hade jag och Rick en sommardag. Och med det menar jag att vi BADADE UTOMHUS. Det finns en liten sjö i Zwolle med strand så vi drog dit och picknickade lite. De va nice. De känns så stört när man ligger på stranden och steker när ja vet att Hanna har snö i Finland. De är liksom uppemot 30 grader här. Och de verkar som de blir lika fint idag. Klarblå himmel, sol och min gosis. Kan jag önska mej nått mer? Ni behöver inte önska mej en bra dag för de kommer ja ha ändå hihi
Jag önskar dock er en skön dag! /Janneke

TORSDAG FETTFETTFETT!!!

som jag har väntat och längtat. kunde knappt sova i natt. men till slut lyckades jag ändå sova i några timmar innan jag gick upp jättetidigt. och varför då? ja för att hinna springa innan bästaste dagen skulle börja! den här bloggen håller på omvandlas till värsta friskis och svettis blogg, jag och janneke skriver hela tiden om hurtiga vi varit.

och varför är den här dagen bästaste dagen? ja för att..
*idag ska jag skriva på mitt anställningskontrakt på mitt sommarjobb yeheej!
*sen ska jag, syrran och mamman ha lite kvalitetstid ihop. vi ska till helsingfors, gå lite i affärer, kanske tom shoppa nåt, gå på museum, fika och bara ha en härlig dag. yeheejyeheej!!
*efter mysigaste mammadotter-dagen ska jag till min vän mia där jag och mina tjejkompisar samlas och ska basta på takterassbastu, käka sushi, dricka vin och bara ha det gott innan vi drar ut och skakar våra rumpor. yeheejyeheejyeheej!!!

oh jag är pirrig redan nu. bara roliga saker idag!
jag gillar påsk.
puss/hanna

miljöombyte

jag har sett snö. det var inte mycket men lite låg det kvar i diket. festligt.
nu har jag alltså anlänt finland och är redo för påsken. mycket bra bajs! här är det inte +30 men +4 i alla fall. och så blåser det inte. det är väldigt trevligt.
flygresan hit var segopego, jag har blivit bortskämt med max en timmes flygresor de senaste åren och därmed kändes drygt 2 timmar väldigt drygt. (haha, jag ordvitsar så påhittig jag är!) men en bok, p3 dokumentär och musik hjälpte mig lite på vägen och jag blev inte helt adhd på planet. kunde hålla mig still i alla fall.
nu ska jag äta morgongröt och sen blir det nog en sväng på bygden. hihii så spännande, jag är hemma på landet!!! pirr på det!
pusuja ja haleja /hanna

uppe med tuppen

idag är de onsdag och de innebär att ja är uppe tidigt för jag vill hinna springa en sväng innan ja måste plocka upp pingvinen på stationen. Tror vi ska picknicka lite vid sjön. Kanske till och med bada!
Det blir nog uppemot 30 grader idag med. Burn baby burn.

Jag väntar just nu på att min iphone ska synkronisera färdigt. Fick lite music av Hanna igår och de gillas för måste erkänna att de ja hade på innan va knappt värda att lyssna på..

Jag måste borsta tänderna lite nu. Min mun smakar bajs.

/Janneke

no nails

jag har inga naglar. Elle jo, på tårna men jag har inga naglar på fingrarna och de beror på att ja har käkat upp dom..
Har aldrig tuggat på naglar innan men när jag väl började kunde jag inte sluta.. varför ska de va så egentligen? sjukt onödigt.
Jag har idag sagt upp mitt boende och tja, det beror nog tyvärr på att min huskamrat har allt man inte önskar sej. För det första tror han att vi är bästisar (måste tillägga att han är 38 år) Han har dessutom inget liv. Han sitter framför datorn från klockan 8.00 på morgonen till klockan 23 på kvällen och trots att han tillbringar all sin tid framför datorn har han ändå tid att dra till med sexuella skämt VARJE DAG. Idag sa han att jag borde sexa om jag inte har råd att göra sånt som kostar pengar. Förra veckan sa han att han inte brydde sej om mina sexleksaker i mitt nattduksbord. Jag har fän inte ens ett nattduksbord och inga leksaker heller för den delen. Jag tycker han är äcklig. 
De här är btw bara två av de saker han sagt. Han har gått över gränsen fler gånger än dessa två och ja tycker de är lite opassande att snacka me sånt med en tjej som är 15 år yngre och som hittat huset via nätet. Fy fan vad han är patetisk och nasty fnasty. Jag ska bo kvar en månad till och sen är de hasta la vista, äckel!

/Janneke

livin' the dream

om du hoppar så hoppar jag med fast ingen av oss kommer att hoppa för att livet är så gött!!!

+30 grader i solen, ett glas vitt vin, ett till glas vitt vin, macaroons, janneke och jag. idag har varit en bra tisdag. och så var vi ju i skolan också, men det har jag redan glömt.
nu till finland.
puss! /hanna

solen skiner himlen är blå

vad de är skönt att leeeva då. Högt i topp är alla humör och de är de som susen gör. Macarone
Jag gick upp sviiintidigt imorse (halv 7). Men det var ändå en tidig start på en bra dag. Tåget till Zwolle gick prima skinka och sen dess har allt varit på topp. Skolan höll på i cirkus 1,5 h och sen drog jag och lunchade med Hanna män. Hon fixade till en sallad. Den smakade lax, pesto, tomat, gurka, lök, sallad, fetaost och bulgur på en och samma gång!
Sen gick vi till stan och tog oss två glas vin. Det är ju trots allt tisdag. Käkade även gossip girl Macorens och de va gott! Smakade typ som glass liksom.
Nu sitter jag och kollar på medan Hanna packar sin Bali väska. Hon ska ju åka till Finland idag så jag får klara mej utan henne. Karin är ju i Sverige så jag får klara mej utan henne med. Svårt svårt. Men som tur kommer my man till mej imorgon. Vi ska köra årets första dopp.
/Janneke

just nu

jag tycker synd om karin som inte är i skolan idag. för att hon missar så sjukt mycket och sjukt viktiga saker. hon kommer aldrig kunna komma ikapp igen. eller?
nu vill holländarna i klassen ha en paus. jag vill helst gå hem. för att jag måste packa och fixa för att ikväll drar jag till FINLAND! mycket najsbajs!
tack och hej puss och kram och hejhej. /hanna

paj paj

kan en paj vara paj? alltså trasig? 

Tror inte det för paj är gott hur de än smakar. Jag lagade en paj igår. Den hade tomat, schinken, lök, ägg, grädde och en fet deg i sig och jag är nöjd. Mumselimums. Till det åt vi en sallad med mozarella kulor. Kändes lite lustig att suga på runda ostkulor. Dom smakade inte så mkt heller. Men jag hade trevligt sällskap iaf. Vi satt på ballen och åt middag och kikade på solen. Jag gillart. De känns som sommaren börjar komma nu. Yääs

Igårkväll flyttade de in fler fjärilar i min mage.

/Janneke



inte bara Hannas måndag som är sugig

jag är lite rädd. eller rädd är nog fel ord men ja tkr de är lite obehagligt. Jag har ALDRIG sett 120 spindelbebisar innan och nu har jag de men jag tror inte ja gillar de riktigt för de är ta mej tusan inomhus! Och jag är ensam hemma så vem ska ta bort de? Rick får göra de när han kommer hem. Muhaha  

Som Hanna redan beskrivit har vi haft ev väldigt bra helg. De va längesen jag hade en helg tillsammans med mina kompanjoner så jag njöt för fulla drag av att kunna ha massa tjejsnack. Jag kan nog ha tjejsnack med Rick med men ja vet inte om han tkr de är så roligt att lyssna på..
Och som Hanna också redan har besrkivit har det hunnits med en hel del och de känns lite trist att helgen är över så fort jämt. Idag är de måndag och jag måste plugga. Men jag vill inte .. och jag kan inte. Hur gör man nu igen? De va ju så längesen sist. Är de okej att kolla på teve samtidigt? 

Slänger upp lite bilder från helgen och drömmer mej bort en sväng istället för att plugga. Man måste ju prioritera rätt. 


Hanna njuter vid havet. De va en väldigt mysig dag i lördags. Massa chill i Delft och sen stranden på kvällen för att efter de avnjuta en god måltid. Efter maten va vi trötta men vi är nog alla rätt glada att vi drog ut och clubbade i Den Haag. De va så kul att skaka rumpa utan att massa idioter kommenterade hur man såg ut. Bra folk.

'
Ser ni hur Karin njuter? Kanske beror det på att hon dricker 2 öl på en gång? 
'
Här njuter jag rätt bra av att se hur Karin ser ut. Lovely!


Martine (bobs tjej) va också med oss ut. Och hon körde all in hon också! 


Här har vi nästan hela gänget (Martines lillasyster saknas) 

Fest i Den Haag måste göras om! 

/Janneke

tack för att ni förstört min måndag

för första gången på väldigt länge känns det som måndag idag. i vanligt fall brukar måndagar kännas sköna, jag är ju ledig så det brukar kännas som att helgen fortsätter. men idag är det annorlunda.
det kanske beror på att tågresan hem igår tog fyra timmar i stället av två. men jag och karin kunde bara inte låta att kolla hur stämningen var på schiphols underbara flygplats innan vi åkte till amesfoort där vi sedan bytte till ett tåg till zwolle. förresten är det sjukt konstigt att komma till en flygplats utan att man ska flyga någonstans. (eller möta någon som precis flugit) det känns bara helt fel. men man får väl se det som att nu är man ännu en upplevelse rikare. 
men jag tror faktiskt inte på att det är den jobbiga hemresan som är skyldig till dagens måndagsångest. den här måndagsångesten som gör att jag känner mig helt matt. vill inte göra något. vill bara åka till finland och fira påsk. det känns bara så... måndag. som en blaah-måndag. naj, lite tågstrul brukar inte påverka mig så här mycket. 
jag tror att den trissta känslan beror på att helgen var så himla underbar. och nu är det slut. det är som när man varit iväg på en askul resa, första vanliga dagen hemma känns alltid så tråkig och grå och trisst. jag tror att det är samma graj idag. 
så jag vill bara passa på att tacka rick och janneke för att dom förstör min måndag. jag är ledig och ändå känns det tråkigt. KUL. tack för det ni! så typiskt er att tvinga mig att sitta på en uteservering, mata mig med härlig, god mad och få mig att skratta och dumpa hela tiden (och spela efterbliven). att ni alltid ska vara så roliga och spexiga och hitta på saker, ta mig till havet, visa mig fina ställen och vara snälla och omtänksamma. och inte heller kunde ni låta bli att ge mig en askul utekväll, tvinga mina fötter och rumpa att dansa och sedan toppa allt med en dag i solen på tennisbanan. lätt för mig att försöka göra min måndag speciell och rolig efter allt sånt där. jippii, jag måste tvätta. wuhuu vad spännande att gå och köpa mjölk. till och med intervjun jag ska göra ikväll känns jobbig.
så tack ni två för att ni gjort min spännande vardag till så tråkigt. tack så jääävla mycket.
DOM SKYLDIGA:
/hanna

rick+rucola=sant

från igår, rick gillar rucola.

tänkte bara tipsa alla er rucolaälskare om det här stället! det är ett måste när ni är i holland och i delft. igår åt vi en jättemysig och god middag på en restaurang som ligger på c. fockstraat i delft. den heter wackerbergs. god och jättamättande mat och snygg service. bra bajs helt enkelt. fast man måste gilla rucola om man går dit. som rick ovan. han älskar rucola. tur så.
/hanna

hej jag söker...

hej. mitt namn är janneke wackerberg. jag söker dig som är sportslig, trevlig och uppskattar väldig bra mat. för att det är det jag gör just nu, bra mat alltså. jag gillar också att diskutera saker framför brasan och att pilla bort katthår från möblerna.
är du en man mellan 12-58 år gammal, har inte allt för tunnt hår men har en båt, hör av dig.
ps. jag gillar också att äta bio pop corn innan filmen börjar och jag gillar vitt vin och rökt lax. och jag har världens snyggaste kompisar. jag gillar också om du klipper dina tårnaglar i duschen. och spoolar inte bort dom.
min drömman...

H.E.L.G.

NU börjar det kännas som att det är helg! idag har jag skrivit lite, joggat, slösurfat och så är jag fortfarande fascinerat över hur dålig jag är på att packa. har alltid för mycket och fel grajer med mig.. menmen, att resa med små väskor vore väl ingen sport.
idag drar jag och karin till delft där janneke och rick redan ivrigt väntar på oss. speciellt rick. han är världens lyckligaste man som får hela tre ADHD-blondiner på besök hos sig. hela holland om inte hela världen är nog avundsjuk på honom. lyckos du rick, njut så länge det varar!
ska bli askul att komma till delft och hänga lite på nya ställen. dessutom var det länge sen jag tillbringade en helg med janneke, hon har ju blivit årets flickvän och ger nuförtiden alla sina helger till kärlek. det är fint tycker jag. men den här helgen vill jag också vara med och leka!
Three barbies monkeys.
så trevlig helg allihopa!
pussopill, var du vill /hanna
NU börjar det kännas som att det är helg! idag har jag skrivit lite, joggat, slösurfat och så är jag fortfarande fascinerat över hur dålig jag är på att packa. har alltid för mycket och fel grajer med mig.. menmen, att resa med små väskor vore väl ingen sport.
idag drar jag och karin till delft där janneke och rick redan ivrigt väntar på oss. speciellt rick. han är världens lyckligaste man som får hela tre ADHD-blondiner på besök hos sig. hela holland om inte hela världen är nog avundsjuk på honom. lyckos du rick, njut så länge det varar!
ska bli askul att komma till delft och hänga lite på nya ställen. dessutom var det länge sen jag tillbringade en helg med janneke, hon har ju blivit årets flickvän och ger nuförtiden alla sina helger till kärlek. det är fint tycker jag. men den här helgen vill jag också vara med och leka!
Three barbies monkeys.
så trevlig helg allihopa!
pussopill, var du vill /hanna

jag kan slicka rick i nacken utan att han märker de

jag och rick nördar oss lite och de är vi värda med tanke på att vi va ute och sprang en stund nyss. Jag eftersvettas fortfarande. Rick svettas nog också men de beror mest på att han spelar dataspel! eeeeh 

Hanna och Karin kommer hit snart och de ska bli riktigt nice. Vin och chill på uteserveringar och imorgon tror jag vi ska till Den Haag. 

Jag skäms lite över att sitta inomhus med tanke på det fina vädret. Men jag borde plugga. Har tenta på torsdag men helt seriöst. Jag orkar inte!
/Janneke

äckel päckel del 2

okej janneke. jag kräktes också lite i min mun precis. 
inte för att jag bor en äcklig kille/man/gubbe. 
utan för att jag bor med en äcklig tjej -> mig själv!
alltså hur mycket hår kan man tappa?!?! och hur mycket hår kan en heltäckningsmatta suga åt sig och lömsk gömma inom sig?
jag gjorde det jag lovade igår: att dammsuga. 
och fy fan vad mycket hår det var!
brrr...
.
annars är det sjukt najs att det är helg. fast jag fattar inte det. är det helg igen? vår lektion slutade så konstigt idag. vi hade ett par videograjer kvar att se och så skulle vi diskutera dom när helt plötsligt var det slut. ojojoj vi har tydligen bokat fel igen. ojojoj oops en annan klass ska ha det här rummet. men då är det bäst att vi slutar, syns nästa vecka tack och ajdö.
och jag bara satt där: whaaat?? are we finished? (=är vi finnar?)
tydligen var vi det. så nu är det helg. igen!
jag tackar och bockar och konstaterar att nuförtiden är mina helger längre än mina skolveckor. jag går i skolan från tisdag till torsdag. och har helg från fredag till måndag. 
HÅRT LIV VAD!
puss /hanna
PS. idag hade vi en debatt om lunchtider, igen. som tur för er skrev karin en artikel om detta. hon är så produktiv hon. men läs här vilka hetsiga, spännande diskussioner vi har i skolan.

Nobelpriset

varför finns det inte usb-jack till hjärnan? Vore ju så skönt att slippa plugga in allt och istället bara välja att kunna det när man behöver det. Är inte det en sjukt bra uppfinning? Jag borde få nobelpriset. 
Någon som inte borde få nobelpriset är den som grundat Windesheim University. 

Igår körde jag en chillidill kväll men mej själv. Lagade god mat, fixade massa inför skolan, kollade på film och la mej ensam i sängen. Ikväll kommer ja inte sova ensam för jag ska till min lilla fisgris. 

/Janneke

wall of shame

oj. STELT.
/hanna

pizza och öl och konstsim

eftersom jag var så duktig student igår belönade jag mig själv med pizza. och naj, jag hämtade inte pizza, hämtpizza är sooo bakfylla, utan jag bakade eget. det är så sjukt gott med hemmagjort pizza! och så blir det alltid jättemycket pizza över så man brukar få mat för flera dagar. tex igår blev det hela tre pizzor. inte dålig minsann!
.
att baka pizza i min pyttelilla kök (som också är hallen där alla skor ligger) var lite svårare än vad jag trodde. mina fina löparskor blev blodiga av tomatsås och heltäckningsmattan blev täckt av mjöl. men den är så lömsk, heltäckningsmattan alltså. den visar inga tecken på att vara skitig. den låtsas att vara fin och ren. men jag vet att den är sjuk äcklig och jag måste dammsuga. imorgon ska jag göra det.. imorgon..
.
när jag hade gjort degen, tomatsåsen och hackat alla grönsaker och stökat till hela lägenhet kom jag på att jag saknade något. jag saknade en kavel. oj hur skulle jag göra nu? men finsk mac gyver som jag är kom jag på att jag har ju öl!! så jag tog en ölburk och använde som kavel! funkade hur bra som helst. dock blir det spännande att öppna den här ölen. den kan ju vara lite skakig.. kan ju ge det som en present till lärare, som ett äpple kanske?
.
.
tadaa!mitt mästerverk!
.
pizzan blev hursomhelst jättegott och sen tittade jag på män som simmade och bestämde mig för att bli konstsimmare. här visar jag moves som jag redan lärt mig:
.
.
jag är ganska bra vad?
nu blir det gröt och sen blir det skola.
puss och hej! /hanna

äckel päckel

jag kräktes lite i min mun imorse. Det beror på: 

  • Vinny (han jag bor med) klipper naglarna i duschen men han spolar fän inte ner dom!
  • Katten kräktes på golvet igår men när jag kom ner imorse låg kräket kvar 

Jag själv är inte världens mest städade person MEN jag äcklar mej inte med sånt som är äckligt. Jag har kläder som ligger i högar. Jag har lite damm på borden. Jag har säkerligen dammråttor under sängen men inga naglar iaf! Fy fan vad äcklad jag är av mitt egna hus. Och de känns lite sorgligt för de gör mej irriterad. Irriterad på Vincent. Jag snäser lite åt honom nu. Fast jag egentligen bara vill skrika: SKAFFA DEJ ETT LIV OCH EN DEO.
/Janneke

pippo x 3

håller med janneke och för att visa det lägger jag också ut bilder på pippo.
narrebarre. /hanna

Sverige vs Nederland

Jag och Pippo byter shoes i skolan. Jag ser ut som trashy trash men Pippo är snygg iaf (bara för att han har mina stövlar på sig)

Vet ni hur mkt jag hade viljat att jag hade haft mitt liv i Sverige i holland. Förstår ni vad jag menar? Jag älskar att vara i Holland och känner mej mer eller mindre hemma här men jag vill ha det livet jag hade i Sverige här. Jag vill ha alla min classmates här. Vill ha alla mina vänner här. Och framförallt vill jag ha vårt lilla hus med min familj här. Åka hem ibland på helgerna liksom. Nu är de lite krångligt att göra så.
Jag har cepemkt fritid och jag tycker det är rätt gött men det hade vart så mkt bättre med massa fritid när man har massor att hitta på. Jag menar verkligen inte att jag inte är glad över att jag har Hanna och Karin här och att jag bor närmare Ricky. Jag älskar att jag har det så. Men hur gött vore inte livet på terassen om alla är med.

/Janneke


svettigt värre

Inatt har jag drömt MASSA mardrömmar. Och fy fän va verkliga dom va. Vaknade av att ja badade i svett typ för att ja varit så ledsen i min dröm. (jag brukar svettas när jag är ledsen)
Med tanke på att ja redan va så svettig tänkte jag att ja kunde springa lite ute i det fina vädret för att svettas lite till.. och de gjorde jag men fän va dåligt de gick. Sprang rätt fort i början vilket gjorde att ja fick megaont i bröstet. De va bara att börja traska istället. Fän.


PÅ den här bilden är ja också rätt svettig men det beror inte på att ja va ledsen utan på att ja dansade loss i Barcelona. jag vill bli lika brun som jag va då. jag hatar att sola upp mej. varför inte bli brun på en gång?

Igår va vi på bio. Vi va på gooische vrouwen (en holländsk version av desperate housewifes) men ja tyckte nog inte alls den va hurra. Den va t o m lite dålig tror ja. Skrattade kanske till lite ibland men de va bara ibland.
Den får två av fem toasters.

Nu ska ja duscha bort mitt svett och sen ska jag till skolan. Funtar på att gymma efteråt kanske. Hanna och Karin är ni med mej?

/Janneke


skärpning!

jag får inte blogga nu för att jag måste skriva en text på engelska.
tänkte bara säga det.
utan att blogga.
för att det får jag inte göra.
för att jag måste få det här med engelska gjort.
för att jag måste koncentrera mig.
för att det går ju fort när jag väl sätter mig ner och gör det.
och därför får jag inte blogga.
tänkte bara inte blogga om det.
/hanna
plugg glädje.

sömntuta

phu vad jag har varit trött idag. gick och la mej i sängen efter skolan och somnade rätt kvickt. Vaknade och trodde det var onsdag. Men som tur så va de inte de för jag ska på biodejt ikväll :) Jag har t o m unnat mej en liten godispåse kvällen i ära.
Jag har en liten sego pego dag idag och de behöver man ibland. Iofs så har ja de hela tiden men idag är ja liksom sugen på att unna mej allt de onyttiga som finns. T o m sugen på att äta de onyttiga som ja i vanliga fall inte äter alls. Är de wrong?
Btw, så är min dejt k to the arin. yääh
/Janneke

väggen here I come

o-ou.
nu har det hänt.
verkligheten.
jag har jätte mycket saker att fixa.
jag måste på riktigt göra något. 
jag måste skriva en artikel. sen måste jag nog skriva en till.
jag måste redigera film. 
jag måste göra en portfolio. 
jag måste skriva en text på engelska. 
jag måste fixa engelska på min paper. 
och utöver det måste jag blogga och vara cool och hinna leva mitt liv. 
och så har jag blivit redaktionschef över vår underbara klass så jag måste också hålla reda på allt. (janneke hahaa jag är din chef)
hur ska detta gå!!!
jag kommer nog inte hinna sola/slösurfa/chilla som vanligt. 
orättvist. 
/hanna

Karin i Kampen

Såhär glad är Karin när hon cyklat cirkus 1,40 h. De va värt det dock. Mysipys
Härlig liten stad men ja tror helt serri att ja inte kommer cykla dit på ett tag. De va a long way dit.
/Janneke

hobby bobby

Tillbaka i Zwolle. Satt och kollade på Eat Pray Love på tåget som jag btw höll på att missa imorse. Stressade som en gris och halvsprang till tåget. Därefter svettades jag som en gris. och flåsade lite också. Men jag har en bra dag idag. Gillar läget liksom :)
Häromdagen satt vi och tittade på ett teveprogram om hussäljning i England och dom visade ett hus som va så jekla likt de jag bodde i när jag bodde i London. De va inte samma hus men de va typ det iaf. Fy vad jag är glad att jag inte bor där längre. De va ju kul oså men jag va rätt nere nu när ja tänker efter. Jag behöver lite utmaningar i livet för så fort ja går på autopilot blir ja fän nere. Och jag är inte rolig när jag är nere och jag orkar inte heller vara rolig. Och jag är ju en sån himla rolig person egentligen så ingen mer autopilot tack. Jag måste hitta mej en hobby. Är det en hobby att leta hobby? Hoppas det.
/Janneke

igår vs idag

igår.
igår var det måndag, idag är det tisdag.
igår var det sommar, idag är det.. hmm.. regnig vårdag? (ännu lite oklart)
igår åt jag gröt till frukost, idag åt jag gröt till frukost. 
igår solade jag hela förmiddagen, idag går jag i skolan. 
igår redigerade jag video, idag ska jag också redigera video. 
igår var det en vecka och en dag tills jag åker till finland över påsk, idag är det en vecka kvar. 
igår sprang jag, idag ska jag ro. (!!)
spännande match, vilken vinner, gårdagen eller den här dagen? 
det lär avgöras senare på kvällen. ojojojoj!
puss /hanna
PS. vadå tävlingsabstinens
PS2. grattis till janneke som gått praktik. hurraa tjejen! 


inte så arg ändå

Men för övrigt är jag inte speciellt arg. Jag har haft en rätt bra helg. Fredagen var lite turbulent men de ordnade upp sig framåt eftermiddagen som tur är. Jag och Rick drog och käkade omelett i stan och njöt av solen. På kvällen kommer ja inte riktigt ihåg va vi gjorde men v i myste väl.

På lördagen tog Ricky med mej till Kinderboderij :) Vi tittade på massa djur osv.

Världens coolaste får.

Sen drog vi och sa adjö till Ricks päron som har åkt till Indonesien nu. Jag vill också åka till Indonesien! Jag har sagt till Rick att det hade varit roligt men en överraskningsresa dit.

Rick brände sig alabama i solen och jag brände mej väl lite kanske. Drog hem sen och åt pastasallad med chicken och drack likör från Österrike. Kollade på en kass film så den stängdes av rätt fort.
La oss rätt tidigt för Rick skulle spela tennis hela söndagen. Och så, då kommer vi in på söndagen.
En rätt glassig dag i solen. Rick lirade tennis. Jag solade. Hängde lite med hans teammates och lite med Rick också förstås. Käkade på Donken efteråt och de va längesen! Tror inte jag gillar sån mat om ja ska va ärlig. Drog i mej nån crapy sallad och en vanillia milkshake. De smakade likadant typ.


Jag lyckades precis laga Jens gamla fläskkotlettsrullar. Svävade iväg lite med receptet men de blev sjukt gott iaf. 
Rick sitter och tittar på fotboll så jag passar på att blogga. VÄGRA KOLLA PÅ FOTBOLL!

/Janneke


en berättelse om en härlig dag

det var en solig och varm lördag då två coola tjejer, hanna och karin, tog tåget till amsterdam. tjejerna var jättepirriga och lite nervösa och snabbt också väldigt uttråkade. men resan gick bra och väl framme möttes dom av jätte många turister och jätte mycket sol. tur att tjejerna själva inte såg ut som turister BILD 1.
en annan som också välkomnade tjejerna i amsterdam var mannen men stora bollarna. han bad tjejerna att klä av sig och gav karin även chansen att ta på honom. karin tackte vänligt naj. men hanna tog av sin kavaj, dock inte för att mannen bad för det. utan för att det var för varmt att ha en kavaj på sig. BILD 2.
tjejerna gick runt i den stora, fina amsterdam och besökta några affärer. efter mycket om och men hittade tjejerna även till bershka där hanna köpte ett par jeans och en hatt. och hon blev väldig glad eftersom hon hade försökt göra samma sak i torsdags när hon var i amsterdam men då kom hon inte ihåg koden till sitt bankkort. och ja, det är sant. så att verkligen kunna köpa jeansen och hatten var en stor stund för lilla hanna. BILD 3.
efter affärerna ville hanna och karin åka båt. först försökte alla lura tjejerna till deras dyra båtar men till slut hittade de en bra och ganska billig båt. på båten såldes även kall öl vilket passade tjejerna mycket bra. tjejerna åkte runt i amsterdams kanaler, njöt av livet och då och då krockte de nästan med en annan båt. tjejerna bestämde sig också för att skaffa var sin husbåt. de kom även på med ett plan B som var att de skulle hitta nya vänner som redan ägde en husbåt. hursomhelst älskade tjejerna livet när de åkte på den fina båten i fina amsterdam. BILD 4-9.
efter båtfärden promenerade tjejerna på amsterdams gator, drack ett par glas vitt vin och åt mycket mat. sen var det dags för tjejerna att ta tåget hem. på tåget mötte dom även en jätte. jätten hette trötthet och tog över tjejernas hjärna. detta gjorde att tjejerna pratade väldigt högt tills konduktören kom och påpekade att tjejerna satt i en tyst vagn. sedan blev tjejerna tysta och medan karin bestämde sig för att titta på söta drömmar tog hanna kort på sig själv. BILD 10. väl framme i zwolle hade alla tjejernas fans samlats på tågstationen för att välkomna tjejerna hem. tjejerna var jättetrötta men orkte ändå skriva autografer till alla ivriga men snälla fans. efter ett par timmar kunde tjejerna äntligen ta sig hem med hjälp av en helikopter som ett företag hade skickat till dom som en "välkommen-hem"present. tjejerna tog helikoptern hem, landade på taket, gick ner i sina rum och somnade utan att höra ett enda ljud från världens största fest som hölls våningen under tjejernas våning. 
och så levde dom lyckliga i alla sina dagar.

fullärd

visst, jag missade skolan idag..
men någonting har jag ändå lärt mig!
nämligen att knyta slipsen. kolla hur fint:
made by hanna.
som sagt låt in skolan förstöra din utbildning. /hanna

jingle baaalls jingle balls

jag vill ha jingle balls i min julgran i år. Snälla.
Igår var det en väldigt rolig dag. För det första hann jag sända iväg lite papper till Radio 2 Nederland och de verkar nog ändå som om mitt intersnhip gått igenom.
Sen drog jag till stan och tröstshoppade. Vet inte riktigt varför jag klarar det tröstshopping men de känns liksom mer ok och shoppa om man har en ursäkt för det. Egentligen borde jag inte spendera en krona på någonting alls men som tur så kommer Rick få betala allt vi ska göra i helgen. Muhaha
Efter en sväng i stan drog jag hem och käkade lunchis för att sen börja kampen med att cykla till kampen. Det toch 1 h och 40 minuter dit! Jag hade räknat med 40 typ. Jag älskar motvind.
Men jag ska dock inte klaga för Kampen va en väldigt mysig stad. Jag och Karin hängde på uteserveringar och chillade sönder oss. Träffade tre germans och började kampen med att cykla hem. Hemvägen va riktigt nice faktiskt. Solen sken och de va ingen motvind. Tro det eller ej men jag såg en kangeroooo :)

Dagen va inte slut ännu för igår gick vi ut för första gången på tre veckor! Jag tror jag och Karin höll på att bli rånade men sen sa dom att de inte verkade som vi hade några pengar så dom gick vidare.. Eeeh kom och råna mej för ja har MASSA cash.
Jag hade kul fram till klockan halv fem imorse. Att gå upp klockan åtta va däremot inte kul och jag måste skryta med att Hanna och Karin skolkar idag med inte jag! Trodde ni inte va.
Jag känner mej inte så fresh dock. Har bara turkduschat (ta på dej en jevla massa deo och parfym men duscha inte). Men jag vet att Rick har saknat mej så himlans mycket så han bryr sej nog inte om att hans flickvän ser ut som piiip piiiiiip piiiip pip piiiiiipp ppiiiiiiip piiiiiip piiiiiiiiiiiip piiip
Jag tror jag ska lyssna lite på min lärare nu. Fick tillbaka min rapport och drog till med ett kasst betyg. Gör inte så mkt iofs för jag klarade ju det iaf. I sverige hade jag aldrig fått godkänt för den här rapporten som jag skrev på cirkus 4 timmar.
Orka mallorca på att va i skolan btw. Jag vill gosa i en säng.
/Janneke


lugn janneke

ta det lugnt. jag ska blogga. men jag har varit tvungen att fixa lite först. jag ska ju till amsterdam imorgon och rösta. och jag har aldrig varit i amsterdam. och nu ska jag dit helt själv och jag ska även hitta till finska ambassaden. så jag har knäppt lite kort på googles kartor och kollat hur min promenix i amsterdam kommer att bli. och jag känner mig oroande säker inför denna resa. 
det blir även massa fix imorgon. för att går det som jag vill så drar jag också till groningen efter amsterdam. ska åka tåg som aldrig förut. men det gör jag i fall jag lyckas att fixa en skrivare till imorgon. för att utan skrivare blir det ingen billig dagkort. men jag tror att det löser sig. allting löser sig ju alltid, bara man vill det.
och nu är jag jättetrött.. så sorry, basketbilder kommer en annan dag. men jag bjuder på en söt bild på oss två. hej vi är janneke och hanna och vi är 12 år gamla. vi gillar rosa och vårt favoritdjur är häst. vill du börja brevväxkla med oss?
tack för en härlig kväll duudis. även om jag fortfarande mår lite illa.... men det var värd det!
puss /hanna

jag hoppades på att Hanna skulle blogga om kvällen

men de verkar inte som de din lilla latfis. Sluta sov. 
Vi har vart och kikat på basket idag :D och guud vad härligt det var. fick tillbaka den där pirrtävlingskänslan och de va så härligt att se på långa svettiga män som gör allt för att vinna. grrr
Dock va de inte så mysigt att skaka hand me de där långa svettiga grabbarna sen. yjäck! Hanna åt en kaka me dom händerna sen, utan att ha tvättat dom. Ännu mer yjäck!
Men någonting som nästan slår basketen var att jag och hanna höll på att spy samtidigt. Och nej, det berodde inte på magsjuk utan det berodde på att vi hamnade på ett tivoli på vägen hem och vi va självklart tvungna att åka lite.
De va rätt kul..i början iaf. Sen mådde ja lite illa och efter de blev ja rädd att hela skiten skulle lossna och att vi skulle flyga till månen. Men sen slutade den åka. Fast de slutade inte kännas i magen. Nu när ja tänker efter är ja fortfarande lite shaky i magen.
Tog oss en cola light och en te efteråt och njöt av att vi varit barn en stund.
Imorgon ska ja fixa o trixa lite me internshipsaker och sen drar ja till Groningen för att hälsa på Carry :)
Natti /Janneke

hej

.
hej. ville bara säga det på ett lite spexigt sätt. 
så hej!
/hanna

dagens känsla i bilder:

alltså är dagens känsla: GLÄDJE.
.
jag tror jag fick precis sommarjobb! eller jag fick det! jag fick sommarjobb!!!! och så glad som jag är nu! svårt att sitta still. lyssnar absolut inte på vår lärare. skitsamma jag lär mig ändå ingenting. hihiii! men det spelar ingen roll. det spelar ingen roll även om jag inte gör något vettigt i skolan idag. eller under hela terminen. för att jag kommer göra något vettigt den här sommaren. jag kommer att jobba!!!
mycket, mycket, mycket najsbajs!
glada pussar!!/hanna

My heart is just not in it

Vi sitter och övar på vår engelska. Eller de spanska students övar och vi lyssnar. Rätt festligt faktiskt!

Men jag är inte så sugen på de egentligen. Dock tkr ja de är rätt kul att lära sig massa nya uttryck så jag ska inte gnälla. Någonting jag däremot kan gnälla om är att ja har lack på tänderna för ja har inte borstat tänderna sen igårmorse.. Jag glömde min tandborste hos Rick. Grattis till mej. Tur att ja inte ska hångla så mkt nu då..
Btw, så har jag nog fixat praktik till sommaren :) De känns nice bajs! Ska signa lite papier på måndag. Så iofs vet jag inte riktigt om de gått igenom förrän måndag men jag firar nog lite ändå hihi.
/Janneke

dagens upptäck

jag fattar inte grajen.
vem vill titta på vår äckliga kök?
vem vill se mig laga mat?
vem är intresserad?
varför har vi kameror i vårt kök?
i fortsättningen ska jag inte vara naken när jag lagar mat.. gud så tråkigt. jag har gillat att vara korridorens naked chef liksom. vad ska jag hitta på för skoj nu då????
/hanna

skogsrunda

Jag skulle egentligen sprungit en sväng men kom på att ja va sugen på att promenixa. Och jag hittade en skog helt plötsligt. Bara sådär liksom. Kände mej rätt lycklig när jag kunde gå på nått annat än asfalt. Fågelkvitter och ekorrespan va också rätt mysigt. Men efter en timmas promenix vart jag trött och begav mej hem till One Tree Hill. Jag har blivit en sucker för de nu. Förlåt.

Nu borde jag egentligen sluta blogga och börja ta på mej för jag ska in till stan och träffa Hanna och Karin. Fast äsch, jag kommer ändå alltid före dom så ja kan internetta lite till. Yääs.

Måste tillägga att ja inte riktigt gillar att Vinny drar ner värmen så jevligt. jag fryser fan ihjäl typ.

/Janneke


Old school school

Älskar att Carry och Michelle skiter fullständigt i att deras lärare står och hjälper dom. 

Jag borde gå hem men ja borde också stanna. Doesn´t make sence men så är det. Jag är egentligen klar i skolan men jag orkar inte gå hem. Jag är skitsugen på att shoppa också.. borde kanske göra det. Eller det kanske jag inte borde för jag börjar få rätt så dåligt med cash. Jag borde kanske spara..
Jag borde också äta för min frukost på sängen som ja fick imorse trots att klockan var halv 7! börjar ta slut i magen. Jag är riktigt hungry nu.
/Janneke

Cha cha bloggen

hej era små dudisar. Har ni saknat mej? Klart ni har!
Jag hänger lite i skolan och har precis redigerat sönder mej. Vi filmar lite nyhetssaker nu och sen redigeras det i avid men herregud va dålig kvalle de är på skolan här. För de första så kan ingen någonting. För det andra kan ingen någonting. Älskar att de är teamwork som gäller då.. svar nej!
Men jag ska inte klaga för jag har haft en bra helg :) Gillade inte riktigt att vakna innan sju imorse men de va de värt. Jag har varit hos Ricky ett par dagar och vi har busat massor.
Fredag: Jag åkte till Rick och vi drog ut och åt tapas med hans päron och hans bror Bob och hans tjej Martine. Mkt trevlig och god middag och älskar att Martine vart full och stoppade stolen i väskan. 

Hela stora familjen samlad. Maten va skitgod. Ricks rapar på kvällen var däremot inte lika skitgoda.
Snyggt!
Martine en Bob :)
Lördag: Rick spelade tennis inomhus men jag njöt av solen utomhus. Hängde lite med Chris i det fina vädret och brände mej över tuttarna och under hakan. Vet inte vad det området kallas?
På kvällen åt vi mysmiddag ute på terassen och ja va skitsugen på megaparty men den här lilla damen va så trött så hon inte ens orkade borsta tänderna. Helt lost in space..
Söndag: Drog till stranden med Rick och Chris och åt en getostsallad för 15,50. Svindyr men god! Inte svingod då men getgod (jag är så hilma rolig). 


Chris och Ricky vid stranden. Tyvärr va de inte riktigt något strandväder..
Jag hade det jevligt bra. Alla mina favoritsaker :)
De va egentligen meningen att jag skulle åka tillbaka till Zwolle igår men jag ville tillbringa kvällen med Ricky så stannde en extra natt. Vi åt hemmagjorda wraps och sen bakade vi (jag) en äppelpaj. Åt dock bara degen för när den väl blev klar va ja proppmätt. Skulle dock inte sitta fel med en liten bit nu. Jag är APHUNGRIG!
Så, jag ska la trycka i mej en sallad då kanske.
Groetjes Janneke

nu har jag provat det...

och såhär gott var det.
det var inte bara tillfredställande.
det var njutning.
det var härligt.
det var pirrigt.
det var ljuvligt.
och det knullade i munnen.
det var sushi i zwolle.
dyrt, men så sjukt gott. speciellt biten med getost. japp, ni läste rätt. sushi med getost. och det smakade himmelrike.
oj det här gjorde min dag idag. mmm! och jag har haft en bra dag annars med. lyckades att skriva ihop mina engelska texter (den andra är nästan färdig). köpte en slips och en väska och ett pussel på 3 euro och 70 cent. och så var jag och joggade lite lätt, bainin tyckte det var gott att strecha efteråt. glömde ju strecha efter stafetten igår, ooops.. var så exalterad över att vi kom tvåa.
naj så det har varit en bra måndag. fast nu är jag jättetrött. så jag kommer nog somna tidigt ikväll.
och jag kommer nog drömma om dom där härliga bitarna.. mmm getosten.. och laxen.. oojojojoj...
puss /hanna

tågresor

Jag skäms ihjäl. Jag satt och hade de så jevla gött i tåget för ja kunde titta på One tree Hill medan  jag åkte. Men jag tyckte de va lite dåligt ljud i mina hörlurar så jag höjde alabama högt och ja, då hördes de ju ganska ordentligt. Men inte visste jag att jag glömt trycka in sladden med hörlurarna till datorn..en kärring blev skitsur och sa till mej. Jag satt alltså med hörlurar i öronen men utan att de kom ljud från dom utan det kom från själva datorn..herregud Janneke skärp dig! Jag blev röd i ansiktet och folk skrattade åt mej. Skrattade rätt så bra åt mej själv också faktiskt.

I fredags hade jag en bättre dag än i torsdags och de kan väl alla vara glada för. Dock vet jag inte hur jag ALLTID lyckas bli superstressad trots att jag har rätt lång tid på mej..? Cyklade som en idiot till stationen och hann precis med tåget. Det hade vart så himla mycket lättare om de tog visa kort i holland. Om dom hade gjort de hade ja sluppit stå i kö för att köpa biljett. Men holland lever ju kvar i någon gammal bubbla så de går inte att betala med visa kort. Efterblivet.

Jag är lite lack på min nya data. Asså den är snygg men den är fan inte så bra som jag trodde den skulle vara. De suger röv att de inte går att ändra bakgrundsbild men de som suger mest röv är nog det att den redan är cepeslö. Jag hoppas Ricky kan fixa till de nu i helgen för ja har redan vart SKITNÄRA på att slänga den åt skogen. Finns dock inte så mycket skog i Holland så jag hade nog slängt in den i en cykel.. för de finns de så de räcker och bli över..
På tal om att cykla så har jag kommit fram till att de ska bli min nya hobby.  Jag gillar att cykla. Och jag har haft en jedrans massa olika cyklar i mitt liv (beror mest på att dom alltid blir stulna och svar ja, då snor jag tillbaka en annan cykel) De är la fair eller?

En annan hobby som jag har är att leka med bilder. Dock har ja inte så mycket bilder att leka med då jag har slängt över allt på min externa och jag är för lat för att proppa in allt i min dator igen. Så, om ni vill ha lite najsiga bilder så skicka dom till mej.

Jag har också för första gången i år smort in mej brun utan sol. Jag hoppas på att inte bli orange. Fast orange är ju den nya lilla svarta... kanske inte gör så mkt då.

/Janneke


2011-04-04 och måndag

jag var rätt så trött igårkväll. bainin hade gett sitt yttersta på löpspåret och därmed ville dom mest ligga i sängen, helst på en kudde. så jag gav efter, förutom det där med kudden. fick bli en filt under mina små fötterna i stället.
men nu. nu är det en ny vecka och egentligen är det ju ny månad också. fatta att det är april. läskigt. tiden går fort. snart är jag 83 år gammal. ooh vad häftigt att bli pensinär... mmm... men innan jag drömmer mig iväg till ridlektionerna (när jag är pensionär ska jag lära mig att rida) så ska jag koncentrera på mitt liv här och nu. vad är det som jag ska göra den här veckan?
* skriva engelska texter
* göra engelska övningar
* p l u  g g a   h o l l ä n d s k a ! ! ! !
* RÖSTA. i och med min finska nationalitet så är jag berättigad och skyldig att rösta i riksdagsvalet den här veckan. det innebär att jag ska åka antingen till amsterdam eller till groninge. wuhuu!
* boka flyg. i maj ska jag till Honom. har saknat honom lite extra under helgen.
* kanske inviga baren i skolan (sånt snack gick i klassen förra veckan..)
* förhoppningsvis grilla
idag tänkte jag också undersöka loppisarnas härliga värld. jag är på jakt ut efter en slips. skulle jag avslöja att det faktiskt är kate moss som inspirerat mig så skulle ni förmodligen skratta, eller så skulle ni vilja slå mig och säga att hanna, sluta låtsas vara cool. så jag säger det inte. men en slips vill jag ha.
bäst att jag kör igång med engelska. annars blir inga barn gjorda.
puss o hej och trevlig ny vecka! /hanna
ps. oj glömde nästan, oroa er inte: såklart ska jag även gå i skolan. hela tre dagar: på tisdag, onsdag och fredag.

dagens ilandsproblem=islandshäst

hur ska jag få plats med alla priser jag vinner? först countrypresentation-guldet och nu silver i stafetten.. alltså guuuuud så jobbigt.
ser jag glad ut eller? haha! det är jag också!
/hanna

bekymmerlös dag

vilken härlig dag. jag älskar livet. jag älskar solen. jag älskar värmen. jag älskar allt.
trots vinet blev det en lugn kväll igår. jag, karin och vår tyska vän patrick gick ut och tog ett glas vin. och sen gick vi hem. så vuxet och väldigt trevligt.
så ingen bakis idag när jag vaknade. bra där! spenderade ett par timmar i solen på balkongen innan vi drog till stan med karin. där hängde vi tills klockan var fem och vi var helt matta efter all värme och sol. det har verkligen varit varmt idag, mer än +20. även om det har varit lite molnigt, speciellt på eftermiddagen, så har vi ändå gott runt i bara linnen och ballerinas (och byxor såklart!! vilka smutsiga tankar ni har..). och det har till och med blåst lite, men det har bara kännt skönt. livet är bra härligt ibland vad!
nu borde jag skriva en inköpslista och gå till mataffären. vuxenpoäng, igen. och ännu fler blir det! ikväll blir det nämligen en lugn och chill kväll eftersom jag ska springa imorgon. och stafetten börjar redan klockan 12.30. så ingen utgång för mig naj.
fast efter dagens överdos av d-vitamin känner jag mig så harmonisk och så lugn att en hemmakväll känns bättre än allt annat. orka mallorca fester, pubbar och fulla människor. japp, jag sa det. på riktigt. tänk vad lite sol kan göra!
/hanna

ÄLSKAR den här dagen /hanna


i'm in zwolle bitch

jag gillar att solen är tillbaka! /hanna

hej, igen.

#jagjustnu.
det är här rastlösheten så lätt slutar.
fast måste säga att innan jag hällde mig ett glas vin tvättade jag. och åt. och slösurfade jättemycket. och jag försökte faktiskt hitta alternativa lösningar. men till slut var jag tvungen att välja mellan opera, jazz och ett par glas vin. och ja... ni ser ju själva. opera och jazz hinner man ju uppleva vilken annan dag som helst.. och imorgon kan jag inte dricka någonting alls eftersom jag ska springa milen på söndag. (såklart ska jag delta i en stafett, vad vore utlandsterminen utan lite internationella lagaktiviteter)
så skål och trevlig kväll allihopa! kom ihåg att livet är en enda stor lösning. alltså på det sättet att det alltid löser sig. se bara på mig, igår var jag världens grinigaste människa. och idag är jag glad. och dricker vin. hmm.. finns det ett sammahang där??
/hanna

spännande fredag

jag säger inte att jag är rastlös men jag har precis på min finska blogg bloggat om holländska toaletter.
intressanGt. /hanna

let's be happy, let's be gay

jag är också glad! inte för att jag missar all viktig kunskap i skolan för att jag surfar, för att jag gör inte det, utan för att..
* det är fredag.
* det är en glad dag. finns nog inte en enda arg cell kvar från gårdagen. alla har flyttat till timbaktu. så idag är jag bara glad!
* jag har precis sett ett nytt avsnitt av grey's. gott!
* jag och mina sax gav mina leggins ett nytt liv. nu älskar jag dom!
* det är fredag! 
och säkert finns det andra saker som också gör mig glad. fint med sånt!
puss/hanna

kolla vad glad jag är

jag är sååå himla glad för jag kan internetta under presentationerna i skolan för min lärare sitter bakom mej så han ser inte. Hanna och Karin kan inte det..
/Janneke

RSS 2.0