lurade


Ni är alla så himla lättlurade. Jag har fejkat. Jag är inte tillbaka i Kalmar utan titta.. Jag är fortfarande i Holland.
/Hanna.... eller?

stolt

jag är stolt över Hanna män som fått intervjua statsministern :D Congrats. Tycker även att det är väldigt skönt att höra att hon kommer hit snart. Jag ska lämna henne och Asker ifred på fredag men på lördag kommer jag nog inte lämna ifred..vi får se vad damen har för planer men om hon inte har några så är jag rätt bra på att planera in henne.
Förutom att jag planerat Hannas liv så har jag även börjat få ordning på mitt. Fixat med papper, banker, skatter och annat trist. Min to do lista är fortfarande lång men det är mest för att jag inte får tummen ur för att göra dom riktigt tråkiga sakerna.. tex. skriva cv. Ni måste ju tro att jag skrivit cv en månad nu och det känns nästan lite så.. eller egentligen är det ju mitt personliga brev jag jobbar på. Skulle ju så hemst gärna vilja ha praktik utomlands igen och då gäller det ju att engelskan är perfect och sen vill jag ju gärna ha ett roligt brev med lite humor men samtidigt tillräckligt seriöst för att ses som allvarlig. Dagens islandshäst.
Vad ruskigt dåligt de går på föreläsningarna. Ska man anteckna allt eller inget? Jag vet inte för jag fattar inte. Herlich!
/Janneke

HERREGUD

jag kommer att ha med mig mer grajer nu än vad  jag hade när jag flyttade till sverige på riktigt för fem år sen.
tur att mamma och pappa kör. för att annars hade jag nog behövt boka cirkus 10 flygbiljetter för att all bagage skulle fått plats.
oj.
/hanna

jag är nästan där

onsdag!
och nästan allt är fixad. elleeeer?? men mycket iaf.
efter jobbet igår körde jag tilllahtis och hälsade på brorsan och hans sambo. det var trevligt men jag undrar, varför kan inte alla bara flytta med mig till sverige? allt vore mycket enklare då.
innan jobbet var jag och köpte jättemycket hälso-hippi-super-mat. jag har ju blivit frälst av alla smoothies o annat sånt så nu köpte jag alla basgrajer jag behövde. det var bara nån pulver dom inte hade (haha att använda ordet pulver får det låta som knark). och jag upptäckte också att man kan bli jätteglad och pirrig av att köpa matgrajer! det var precis som att köpa kläder, nästan iaf. sjukt. jag är nog vuxen.
och jag var på banken. och jag var på jobbet. så man kan säga att jag var överallt.
idag ska jag packa skor.
och jobba såklart.
herregud jag åker ju övermorn. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jag är nervös. på riktigt!
hur kommer det att vara?
men bara så att du vet janneke så är jag på väg. jag kommer jag kommer. jag är nästan där.
/hanna

mexikansk afton

''
Martine skickade lite hiiiipsta pics så dom bjuder på sådär lite innan läggdags. jag är rätt slut efter att ha förflyttats runt lite i helgen och efter den första riktiga skoldagen på åtta månader. Nu saknar bara Hanna sen är allt som det ska igen. Och Hanna män, du saknas verkligen för vem ska jag sitta bredvid? Vem ska jag sitta och snacka skit med? Vem ska jag göra ett post-it-lappars-vante-djur? Kom nu!
/Janneke

mexikansk afton

''
Martine skickade lite hiiiipsta pics så dom bjuder på sådär lite innan läggdags. jag är rätt slut efter att ha förflyttats runt lite i helgen och efter den första riktiga skoldagen på åtta månader. Nu saknar bara Hanna sen är allt som det ska igen. Och Hanna män, du saknas verkligen för vem ska jag sitta bredvid? Vem ska jag sitta och snacka skit med? Vem ska jag göra ett post-it-lappars-vante-djur? Kom nu!
/Janneke

sötsugen

tänk om jag kunde få mej en sån där marsipan tårta igen.. det skulle ju va drömmen.
/Janneke

en till dagens.. o gårdagens.

fan jag vet, jag är töntig. men måste bara tillägga:
dagens intervjuperson: Finlands statsminister.
gårdagens intervjuperson: en av kandidater i kommande presidentval i Finland.

ingen dålig star på min sista vecka naj.
/hanna

dagens hittils

dagens outfit: mjukisar o ett linne, snart blir det löpartights och t-shirt.
dagens redan fixad: en innebandyartikel
dagens en-nöjd-klapp-på-axeln: när jag läste vår tidning i morse. det blev hektiskt och stressigt på jobbet igår men det var kul att se resultatet idag.
dagens låt: ingen än så länge!!! oj.
dagens(veckans) kvart att fixa: mycket. packning, hotell för mamma&pappa i kalmar, ett besök på banken, städa rummet.... meeeen man preseterar ju bäst under lite press så jag ska skynda mig långsamt. och så ska man ju jobba.
.
det var dagens hittils. och klockan är ju inte ens tio än. känns bra.
jag siktar mot toppen så långt jag kan nå.

/hanna

2011-08-29

det var en bra helg! även om det i lördags blev lite väl mycket alkohol. har inte så många minnen från dom sista timmarna meeeen vad gör det om hundra år? det var så himla mycket gamla bekanta som var ute att man blev bjuden på öl från höger och vänster och egentligen hade det nog räckt med bara ett håll. men hursomhelst, jag hade kul och det var roligt att för första gången festa med mina nya jobbarkompisar. (hela kvällen började det ju med en fest på jobbet. det var bastu och spel och mat och dricka och väldigt roligt.) narre barre att träffa kollegor utanför jobbet. ...fast nu var vi faktiskt i samma byggnad. men ändå. det var en bra avslutning på mitt sommaruppdrag!
.
fast helt över är det inte än. inte förrän på fredag! jobbar kväll måndag till torsdag och dagspass på fredag. och sen åker jag direkt från jobbet till kalmar. via helsingfors och stockholm förstås. måste ju åka lite båt.
.
så då kör vi. sista veckan. pirr och pepp o allt det där. WOOP WOOP!
massor av pussar! /hanna

smygrökarn

när jag rensade min gamla barndomshylla så hittade jag ett oöppnat ciggpaket i en vas. Busigt
/Janneke

stresskipje

jag har haft en tuff tid i helgen och varför den varit så tuff är för att jag blir tokig på mej själv. Jag har glömt en miljon saker under flytten. Jag hade med mej en miljon saker till min 12 kvadrat lya. Jag hade gett en miljon kronor för att bli av med min huvudvärk och förkylning och jag skulle vilja ge rick en miljon pussar.
/Janneke

klar! nu tar jag...

/hanna

fredagskänsla


.
den har inte slagit än riktigt. glömde faktiskt bort helt att det är fredag och helgen börjar. så mycket att fixa dessa dagar. men snart så! dessutom ska jag göra lite kortare dag på jobbet idag. och skriva en artikel hemifrån.
bra bajs.
och imorn blir det fest.
NARRE!
/hanna

det skulle varit en kort arbetsdag men det blev en lång i stället

flitens lampa har lyst hela dagen idag. bra hanna karoliina annikki sihlman! jag har säkert skrivit en miljon tecken idag. minst. jag känner mig tom helt stressad. och egentligen helt utan anledning! (fast det är kanske för att jag jobbade cirkus 14 timmar igår) men har haft så himla mycket att skriva idag så det har blivit rätt så hetsigt. och då blir man lite upphetsad själv. mmm journalistikporr... eller inte. hursomhelst, nu ska jag koppla av. eftersom nu har jag jobbat färdigt och ska fika med några tjejvänner.
andas ut... puuuuh... lämna jobbet här på skrivbordet. tänk inte på morgondagen. planera inte. skit i deadlinen nu.
sköööööööööööööönt.
.


harmoni. /hanna

sjukis

Snorar och slemmar. Jag har haft influensa ett par dagar och igår vaknade jag utan röst. Helt seriöst det spelade ingen roll hur mycket jag försökte prata..jag fick bara fram kraxningar i stil meg hkjodv  kndgsjnb nj janflaj nkj.
Idag är det bättre men jag är fortfarande inte pigg. Snart kommer Ricks mammma förbi på en kaffe och sen ska jag packa. Har inhandlat det som skulle göras i stan.. köpte en present till Bob. Han kommer bli superglad.. not hahaha. Vad det är jag köpt får ni se senare.. det har med jesus, bad och vanilj att göra.
/Janneke

morgonens sysselsättning

jag gillar det faktum att nyheterna rullar hela morgonen i holland. repris alltså.. det är ett skitbra system för nu kan man sätta sig när man vill och man missar ingenting för nyheterna rullar i en timma.. sen uppdateras dom och sen rullar updaten en timma till.. hur bra som helst ju! Det finns så mkt jag gillar med Holland..
Undra vart tusan jag ska ta vägen sen? Inte för att jag tänker på det skitmkt eller så.. men ibland skulle jag verkligen vilja veta i vilket land jag kommer bo i senare? Holland eller Sverige? Eller kanske något helt annat? 
/Janneke

Härlig weekend away

I helgen var jag en prinsessa. Är inte det varje tjejs dröm? De är väl iaf det när man är typ fem år.. men jag måste säga att jag gillade att vara prinsessa och shit, vilken tur vi hade med vädret. Årets hetaste helg liksom. Fladdermusen på rummet var ett minus men skapade iaf slottkänsla. Att jag sov skitdåligt är en annan femma.
Vi tog bilen och åkte 2,5 timma söderut och hamnade i Limburg. Åt pancakes i Maastricht och tog oss sedan till vårat palats som låg i skogen. Tänk att man kan säga skogen .. I holland finns typ ingen skog.. eller jo, det finns lite men all skog ligger i vacka Limburg. Det fanns liksom t o m berg! Oj!
Efter ha käkat en god tre rättersmiddag på slottet gick vi och la oss och va skittrötta efter en hektiskt vecka. Va verkligen svinigt trött men just då, när vi ville sova, så anföll en fladdermus oss! Jag kastade mej under täcket och likaså gjorde Rick. Vi låg där under och svettades och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Det enda jag tänkte var nää, fan inte nu igen. (Vi hade kackerlackor i Portugal).
Jag låg naken under täcket och vägrade göra nått överhuvudtaget så jag tvingade Rick att fixa de.. och min prins gjorde självklart det utan protester.. host host.
Min prins utanför slottet.
Folk hade bott i bergen. Ascoolt!
Min nya prins.
Stelt.
Vi åkte roddel bana=livsfarligt!
Vi va även och chillade i en stenkolsgruva och det va skithäftigt att få bli runt guidad där inne. Och sen åt vi massa gott också..och på tal om att äta gott så känns de som att äta är det enda jag gör. Har ett enorm sockersug och vill baka och grejsa hela tiden typ. Mestadels när jag blir sån så är jag nervis eller stressad.. och tja, lite kasst mår jag ju med tanke på att imorgon flyttar jag ifrån holland.. flyttar ifrån min Rick..
Älskat varje dag jag älskat dej.
/Janneke

på g: bygg&bo

.
här sitter jag och chillar. bra bild vad? för övrigt kan jag säga att den gamla kameran som jag har på jobbet låter något fruktansvärt mycket när man tar bild på den. världens TÖKTÖKTÖKTBAMTÖKS! när man trycker på knappen. och BEEP när man ställer in skärpan. och nu när jag tog bild med självutlösaren så sa den BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP innan det där TÖKTÖKTÖKTTBAMTÖKS! så jag kunde inte göra om min bild. mina kollegor var nog redan misstänksamma. dom tror säkert att jag har en tamagotchi här som jag leker med. alternativt en lastbil som jag backar...
naj men tänkte bara säga hej från mitt jobb. idag skriver jag om lågenergihusen. det står även lite grävande journalistik på min agenda när jag ska skriva om tomtpriser i borgå. jag är ansvarig för tidningens bygg&bo bilaga som ska komma ut nästa vecka. jag. måste jag påpeka att på min skärm ser ni en modeblogg (som jag läser för att jag har lunch)????? fast jag gick ju i träslöjd. och så har jag alltid klarat av att montera ihop mina egna IKEA möbler (till skillnad från vissa av mina vänner heheh).
äsch, jag är nog rätt kvinna på rätt jobb.
/hanna

världens sämsta updating

förlåt förlåt jag sket för hårt..
nej, det gjorde jag inte men däremot har jag sugit på att uppdatera och detta har sina orsaker. För det första firade jag min födelsedag i fredags och åh, vad härlig den var. Vaknade klockan 05.15 av att klockan ringde och trodde helt seriöst att det var ett skämt. Men nää, Rick gick och gjorde frukost till mej då. Den sötnöten :) Fick även min post och paket. Fick ett par SKITBALLA skullcandy hörlurar. Ascoola! Fick även två trisslotter. Vann 25 spänn!
Efter det så somnade jag om som en liten prinsessa och vaknade ett par timmar senare. Gick ner till vardagsrummet och fick en liten chock när rummet va fullt med ballonger och slingers.. Rick vet att jag ogillar det och det var ju självklart därför han gjorde det..

Drog mig till frisören och slinga utväxten och klippte mej lite.. efter det gick jag till solariet. Hur skönt som helst! Gick hem och gjorde pancakes och kollade på Teen Mom 2. Så jäkla skön dag!
När Rick kom hem va de andra bullar. Va tvungen att klä upp mig och put some make up on. Överraskningfest :) Hur roligt som helst! De kom massa folk och fick ännu mer presenter.. Och nästan viktigast av allt.. jag fick en prinsesstårta som det stod "Grattis på födelsedagen" på. Jag vart väldigt rörd och förvånad. Hade liksom väntat mej en film kväll elle nått liknande..

Oskarpa ballonger



Skarp Janneke skär tårta.
/Janneke

2011-08-23

.
det var kor och katter och hundar som regnade imorse när jag körde till jobbet. vilket väder! men det gjorde mig inget. jag körde ju bil och jag hade ingen bråttom.
och nu sitter jag på jobbet så regnet får ösa ner, gör mig inget just nu heller. ska skriva artiklar till vår bygg/bo-bilaga. tur att jag vet så mycket om att bygga. men det löser sig.
och annars? jaa-a. jag skulle vilja vara riktig duktig på dansa. streetdance lr balett. det har jag funderat på de senaste dagarna. kan bero på att jag såg filmen streetdance där dom kombinerar balett med streetdance.
det var allt det. pusspuss/hanna

sov så fint

idag har varit en sann bakisdag i holländsk anda. gjort nada. eller okej jag har ätit. har kört både kvalite och kvantitet. fisksoppa, mackor, ostar, varma mackor, cirkus 3kilo cookies och massa annat gott.
och så gick jag en liten sväng. utöver det har jag legat på soffan, tittat på tv och pratat med släktingar som varit på besök. jag är så rolig att träffa när jag är bakis.
nu på kvällen har jag försökt planera mina två sista veckor i finland. känns konstigt att sommaren snart är slut och jag ska tillbaka till kalmar. men jag är faktiskt pepp. även om det såklart är lite vemodigt att åka härifrån. men jag är ändå mest pepp.
snart är sommaren slut.
som tur gillar jag hösten.
bild från september förra året.
.
nu ska jag sova för att imorgon ska jag vara en vuxen människa och jobba. sov så gott ni. /hanna

helg.

.
viva la livet. /hanna

hoppas verkligen det är rätt dag...

snart två år sen vaknade jag upp tidigt, tog på mig kläderna som jag hade valt kvällen innan, åt frukost, packade min väska och var nervös som fan när jag tog min cykel och åkte till min nya skola. shitshitshit tänkte jag. jag ska börja på universitet (eller på högskola var det då) med massa nytt folk. nu var det inte ett lag jag skulle komma till, det var en klass, med massa läskiga, normala (alltså inte bara innebandyintresserade) människor. OJOJ. hur skulle detta gå? så pirrig som jag var.
jag cyklade vilse som fan men hittade till slut till skolan. och var fortfarande nervös.
på uppropet satt jag mig bredvid en tjej som jag hade pratat lite med utanför klassen.
hon verkade skön, avslappnad och rolig. vi pratade och jag kände att hmmm det här är nog inte så illa. människorna kanske inte är så läskiga. inte den här tjejen i alla fall. det sa liksom klick, och tjejen med konstigt namn blev min nya bästis redan under första dagen. och det konstiga namnet var janneke.
.
janneke.
hon gör mig galen när hon pillar på min datorskärm och när hon äter pop corn på bio INNAN filmen har börjat.
hon är dum som äter lunch innan klockan 12 och jag skulle aldrig lämna min cykel olåst i närheten av henne. hon vill alltid plugga tillsammans med massa folk fast jag vill plugga själv, och hon säger att hon vill gå på en drink och så vill hon ha en cola.
och hon är en av världens coolaste, roligaste, sötaste och finaste människor.
och jag är glad och stolt över att ha henne som vän.
och idag fyller hon år.
så grattis duuden.
du är inte kung bara för att du firar din födelsedag på ett slott. du är kung för att du är så jävla bra person.


det tog en evighet men dude, för din skull skulle jag även kunna göra om det. grattis määän.

/hanna

jag behöver ingen jacka

.
visst. asker har redan åkt. och snart åker jag till sverige. snart har jag jobbat färdig. snart är det september.
men kallt är det ännu inte.
/hanna

ååååh det är så kuligt med CV

eller inte..

gårdagen tillbringades (inte spenderades för spendera det gör man endast med cash) framför datorn. Skrev ett cover letter och mitt CV. Båda sög. Varför är det så svårt att skryta om sig själv? 
På kvälla så spelade vi bowling. Jag vann två omgångar :D och sen måste jag väl tillägga att R vann en omgång och fick mer poäng än jag men jag tkr man är bättre om man är bra överlag.. alltså inte bara en turrunda liksom hehe det här diskuterades flitigt igår. Se, det är inte så svårt att skryta om sig själv?

Imorgon fyller jag år. Jag firade faktiskt min födelsedag i Holland förra året med men det enda jag kommer ihåg från den va att ja va ledsen för att jag skulle dra hem till Sverige dagen efter. Denna gången är jag inte lika ledsen för den här damen ska bo på slott i helgen :)

/Janneke

tänk er...

då så.
det var meningen att bjuda på en bild.
men tydligen vill inte internet det.
så i stället får ni använda er fantasin. bilden skulle varit på mig o asker, när vi sitter i gräset och äter plättar. eller det är bara jag som äter eftersom Han inte förstår det goda med gott (alltså socker och andra sötsaker). framför oss är det en brasa och på den är en jättestor plättpanna. det är en bild på eld, rök, kärlek och finsk sommar. och vår trädgård.
fint vad?
inom kort är jag duktig bloggare igen.
pusspuss och hejhej sålänge. /hanna

Skön fredag oskön mun


Min mun dödar mej fortfarande men måste ändå säga att jag tycker gårdagen va riktigt bra! Va på hand SPA med Ricks morsa på morgonen. Va så himla skönt! Fick en oljemassage som jag nästan somnade till och sen fick man doppa händerna i nått stearin aktigt och låta det torka in i händerna. Dom blev hur mjuka som helst. 
Efter de lackade hon mina naglar knallblå. Vet inte riktigt varför jag valde knallblå men men..
På kvällen gjorde jag mini taco pajer och guackis. Svingott! Och efter det så drog vi på tennis pepp. Vi va båda rätt opepp men stämningen var nice så det tog inte lång tid förrän vi va dansande fyllisar.

Gianni, Rick, Femke och Rick.
Idag ska det storhandlas och ätas glass. Ska även ner på marknaden för sista gången i år! Jag åker fan hem snart.. OJ! det känns lustigt.. väldigt lustigt.
/Janneke

en damp-dag, naj KVÄLL, på jobbet

det är fredag.
klockan är snart fem.
asker är i finland.

gissa hur sugen jag är att jobba kväll idag?
inte speciellt men kan inte gåt något åt det.
förutom jobba kväll. så att det blir gjort.
men hade jag fått bestämme själv, hade jag just nu druckit vin. med asker.
och så hade jag ändå fått betalt, kvälls-ob såklart.
oooh. men det är bara några timmar kvar och dessutom ska jag bjuda på bullar. är inte jag den bästa kollegan någonsin??
och så ska jag vara ledig på måndag och tisdag så efter det här är jag ledig i hela FYRA DAGAR. shit det är ju en evighet!!!
tagga!!! (snart)


koncentrationsförmåga den här fredagen: 0.
/hanna

ge mej en spruta eller nått

min visdomstand får inte plats i min mum men den envisas med att komma upp iaf. SMÄRTA.
Lever på alvedon och sömnbrist :( Jag pallar inte.. kostar skjortan att gå till tandläkaren och det här ska tydligen gå över av sig själv? Känns inte som de kommer göra de dock. De finns ju för fän inte plats för tanden så varför skulle de gå över? De kommer ju fortsätta trycka tills den dagen Janneke får in sina cash så hon kan betala en operation.
Nu ska jag på hand spa och de är väl skönt men med mitt aj aj humör tkr jag till och med att det ska bli jobbigt. Jag kan liksom inte ens stänga munnen för att de är så svullet. Rick, jag kommer äta mängder med glass idag! Så det så.
/Janneke

hej

jag är lycklig.
hejhej.
/hanna

tack-lista

jag vill bara tacka alla för en bra dag.
tack bainin för att ni orkade springa imorse.
tack laura o kaisa för trevlig fika o umgänge. det var riktigt kul att ses igen och snacka om åren som gott.
tack kollegor för att ni är väldigt trevliga. och roliga.
tack folk jag intervjuade att ni var så trevliga.
tack matti johannes koivu för att du var så snäll och svarade så snabbt och bra på mina frågor.
tack även du kvinnan som kom och skällde ut mig för att jag fotade. "jag vill för fan inte vara med i någon gratisblaska har du tillstånd att fota oss naj det tror jag inte fattar du" osv. jag hann aldrig säga ett ord innan du gick och satte dig igen. (hann inte ens påpeka att vår tidning inte är gratis) men nu säger jag tack. det var lite skojigt ändå.
och tack ni som jag glömde tacka.
.
sen ska jag också tacka skolan i holland för att ni inte skickat in mina betyg till min skola i kalmar. eller naj, det ska jag faktiskt inte tacka för. för att det är bara struligt. fixa det snälla??
.
det har varit en bra dag. mycket att göra på jobbet men sånt gillar jag, speciellt när det är roliga ämnen man jobbar med. och intressanta människor man pratar med.
nu ska jag sova. god natt. och tack. /hanna

IMORN

om bara cirkus 25 timmar träffar jag Honom igen!!!!
jag är glag! pirrig! förväntansfull! rastlös!
fast rastlös är väl egentligen fel ord att beskriva mitt tillstånd. har nämligen massor av grajer att fixa och göra just nu.
bäst att sätta igång.
WOOP WOOP på kärleken!
/hanna
ps. janneke shit vilken snygg kille du har. fast kanske inte min still.... eller??

dagens skämt

janneke har varit ute och sprungit efter 2 månaders vila. Hon höll på att dö efter 21 minuter!


Nemen titta här, nu har jag ännu en gång bytt PARTNER. Lovely!
/Janneke

Reunion

Äntligen har mina nannys varit i Amsterdam. Denna gången inte fö att ta hand om barn men för att ta hand om varandra efter 1,5 liter cava, 6 glas vin, 3 öl och gratis shots . Kvällen inleddes såhär:



En fin och mysig bild på mej, Katja och Mikaela. Lite efter den här bilden togs drack vi upp den sista cavan och gick och köpte oss ännu en vinflaska i baren på hotellet. De va kul men inte ekonomiskt. Jag drack upp mina matpengar.. fick dessutom skramla ihop till taxin.. men jag ska inte gnälla för kul vart det. 

Min helg var väldigt rolig. I fredags fick jag gå hem tidigare och nu menar jag mycket tidigare..jag fick nämligen gå efter redan 2 timmar! Känns lite ovärt att jag gick upp så tidigt och åkte tåg 2 timmar för 2 timmars jobb.. 
men trots detta va jag mer än happy när jag satte mej på tåget in till Amsterdam. Jag skulle äntligen få träffa Mikaela. Min kära kompanjon som är knäppare än någon jag känner var inte bara i holland för att träffa mej utan hon hälsade på en gammal "dejt" från förr i tiden redan på torsdagen. Tänker inte gå in på så mycket detaljer men herregud vad hon är rolig! haha
Efter att ha plockat upp Mikaela på stationen begav vi oss till Delft. Visade henne stan men kunde inte prata så mkt med henne för jag stod nämligen i telefonkö för ett försäkringsbolag som gett mej böter på 350 euro för att jag inte hade någon försäkring. Dagens skämt!
Jag vart pissed off när jag insåg att dom klickade mej hela tiden så jag konstant hamnade längst bak i kön. Ringde från jobbet idag iställlet och löste mysteriet. Dock vet jag inte hur jag ska betala min feta telefonräkning efter ha stått i kö i en timma. Det är ett annat mysterium. Ett till mysterium är att jag är så fattig som jag alltid är haha fast nu är de liksom verkligen på riktigt. Jag lever på Rick och jag råkade ju dricka upp mat-kassan i lördags.
Men nu när vi ändå börjar prata om lördagen kan jag ju lika väl gå tillbaka till det jag skulle berätta egentligen. Det är ju inte intressant att jag funderar på att be Rick om betalt för tvätt, disk och matlagning..
I lördags var det ju GAY PRIDE i Amsterdam och det var ett jekla kalas. Började med ett glas vin klockan 15 och tog nog de sista glaset typ 12 timmar senare. Clubbade sönder oss på cirkus 11,5 olika ställen.(O,5an är kebabstället) Drack gratis shot (eller gjorde vi inte det?) snodde glasögon, åt vitlökskebab så jag själv höll på att svimma av min rap, va med om en dödshotning på tåget på väg hem. Sen en härlig däckning. Vaknade cirka fyra timmar senare och kunde inte sova om. Grattis till mej. Och även grattis till Mikaela som snodde en mössa och ett par brillor.


/Janneke

2011-08-08

det var en mycket bra helg med lite tid själv, lite tid med mamma och syrran, tid med kompisar, fest, bio, mat och flöt, och allt najs. var väl lite seg och trött igår eftersom det blev så sent i lördags. o så gick jag hem fast, i alla fall nästan hela vägen. gick först med mina kompisar men dom var ju framme mycket tidigre än jag. så jag vinkade dom hejdå sa god natt och började gå med självsäkra steg mot syrrans lägenhet. och gick såklart vilse så in i helvete. frågte en kille om vägen och han frågte om jag inte ville sova hos honom i stället. kom igen nu det är ingen bra att du går här själv och det är lugn du kan sova på soffan. det var så himla snällt och bussigt och trovärdigt sagt, han var ju bara orolig för mig, han hade inga baktankar als, så jag sa ja. NOT. i stället stoppade jag nästa taxi och tog taxi hem resten av vägen. chauffören skrattade åt mig.
.
jag kom hem till landet imorse eftersom jag jobbar kvällar den här veckan. känns konstigt. har dessutom stora problem: först och främst orkar jag inte sminka mig. och för den andra så vet jag inte riktigt vad jag ska göra nu sista timmen innan jag ska åka till jobbet. eller faktiskt så är det mer än en timme kvar innan jag behöver åka, tror jag. är inte helt 100 om hurdags kvällspassen på veckorna börjar. tänkte bara dyka upp. livin on the edge. fast en sak vet jag: äta ska jag. det ska jag faktiskt göra alldeles strax. om cirkus 4 minuter.
förresten så är det bara fyra dagar kvar tills Han kommer hit.. shithishtihsithsihtishtis så himla sweeeeet!!!!!!!
.
det är måndag och det är lite regnigt och det passar mig fint som snus.
/hanna

tillbaka i huvudstaden

oh det var alldeles för länge sen jag var helt själv i en liten lägenhet, drack smoothie, åt choklad och bara myste.
men ikväll gör jag det igen.
bra bajs!
/janneke. HAHA SKOJAR BARA. hanna är jag.

älskart

det är fredag!
det är helg!
det är jag och mitt liv!
det är bäst!


ibland saknar jag mitt mörka hår. hmm...

/hanna


tapas

än en gång har jag varit ute och ätit på la cubanita (ät hur mycket tapas du vill för 17,50). Igår var jag där med min barndomsvän Eva. Vi pratade så mkt så jag fick kramp i käkarna haha..kan kanske haft något att göra med all mat jag åt också.. Väldigt gott iaf!

Under en veckas tid har jag verkligen levt lite lyx och det är inte slut än. Dock är det slut på middagar på resturanger och det är jag nästan lite glad för.. har haft lite problem med magen. Känner mej uppblåst och magen är orolig. Kan nog också bero på att jag ätit lite föööör mycket av det goda hehe. Men nu är det slut på det och från och med nu så blir det back to normal

Måste också tillägga att jag åt tårta igår för att vi "firade" min sista dag på jobbet hehe. Jonathan höll ett jättefint speach om hur nöjda dom var med mej på redaktionen. Dom kunde inte förstå att jag lärde mej allt så snabbt och hur pro active jag är :) Nöjd! 
Jag sitter just nu och redigerar en av mina intervjuer och dra åt skogen va svårt det är att redigera en 1,5 h intervjua.. yääh! Den ska bli cirka 12 minuter hehe. Off to work.
Oj nej innan jag börjar jobba måste jag ju tillägga att gissa vem jag ska möta upp i Amsterdam idag????

MIKAELA DAHL KOMMER TILL HOLLAND. YÄS.


En nöjd Anka. Vet inte varför jag håller händera som en lucia.. men men..
/Janneke



update

det är lugnt, inga psykbryt idag. fast jag var nära att få ett precis. men nu ska jag inte tänka på det. det löser sig alltid och jag hinner att bli bäst i världen senare. (fast jag har inte så mycket tålamod..)
hursomhelst. tänkte bara uppdatera lite om mitt liv just nu. vi börjar med lite fakta:
.
namn: Hanna Sihlman. alltså inga ändringar där.
ålder: 24. wuhu! helt plötsligt har jag blivit ett år äldre.
yrke: student. och sommarjournalist eller hur ska man säga det på ett fint sätt?
civilstånd: sjöänka. ingen ändring där heller, ÄN.
favoritfärg: vet fortfarande inte.
favoritmat: just idag är jag sugen på plättar med brännäslor. ja det är sant!! och svamp och lök och hemmagjord pesto. det här gjorde min bror och hans sambo till oss för ett par veckor sen. sjukt gott.
.
det var väl det viktigaste.
veckorna går fortfarnade sjukt fort. jobbejobbe, hem, träna, äta, chilla, sova. har faktiskt haft lite ångest över hur tråkig jag är. bara för att man numera är 24 behöver man väl inte bli en surpuppa? spontanitet, vart har du tagit vägen? fast det här med att köra bil till och från och på jobbet avgränser ju ens liv.. man måste kunna hålla sig vaken på morgonen när man kör till jobbet. och nykter måste man också vara. så det är inga lätta krav som ställs på mig den här sommaren, naj. det är nog därför jag är så himla tråkig.
.
men exakt om en vecka händer bästa grajen. då kommer Han hit!!!!! då ska jag inte vara tråkig. då ska jag hitta på saker och jag ska mysa och jag ska pussas och jag ska äta god mat (fast det gör jag hela tiden. men inte med Honom) och jag ska även vara ledig i hela F Y R A dagar!!! hur härligt som helst.
om en vecka alltså. bara 7 dagar... iiiK! vi har ju inte sett varandra på två månader. jag är faktiskt nervös. pirrig och pepp men även nervös. det är ju Han!!
hursomhelst. innan dess ska jag ha en sjukt härlig helg. ska till helsingfors igen och festa alabama. blev ju ingen partaj förra helgen. och jag känner att jag behöver lite poco loco party. så på lördag gäller det.
och på fredag ska jag vara holländsk och gå ut för en drink. sweet.
det var allt om mitt liv. läget med er då?
puss/hanna

dagens psykbryt idag

oooooh när jag tittar på jannekes bilder från holland och speciellt från amsterdam vill jag dit. amsterdam var så himla mysig stad.
och så hade det inte varit fel heller att vara lite ledig. hehee som man alltid var i holland. fast där blev det ju lite för mycket av det goda, men helgerna hittade vi ju alltid på något så det var bra bajs.
som tur jobbar jag för att jobbar man så blir man rik och är man rik kan man resa så mycket.
nu ska jag skriva om brott och skolor, fast inte i samma sammanhang.
puss /hanna

häng med syster

Nikki och Martin är i Holland så jag och Rick åkte till Amsterdam efter jobbet för att käka kaas (=ost) fondue med dom. Mums! Unnade oss också en drink på red light. Diskussionen blev: hur många procent av alla dom som går runt i red light köper sex? Jag chansade på typ 1 %. Vad tror ni?

Rick och Nikki insåg att dom passade bättre ihop så nu är dom förlovade.


Jag och Martin är ihop nu och som ni ser är jag HELNÖJD med min nya partner.


Nikki på dam square i Amsterdam. Tjena vad busy det var..och varmt! 

Nu är klockan över läggdags så godnatt.
/Janneke

dagens psykbryt

jag vill speeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
.

(foto peo olsson)
.
och så vill jag ändå vara ledig på helgerna. och ha ett liv.
men jag vill vinna. så himla mkt. nu. här. på en gång.
jobbigt att vara jag just idag.
men förutom ett psykbryt när det gäller innebandy (och den lär ju vara över imorgon) har jag det bra.
och så var det ju det där med lunchen också.... men annars är det bra.
/hanna

kan inte tro att det är sant

klockan är 11.50 och jag har redan ätit lunch.
jag.
hanna sihlman.
som inte kan börja äta lunch innan klockan tolv.
har redan ätit innan klockan är tolv.
.
vad kan man lita på längre???? vart är världen på väg??!?!!
det är fotografens fel. han äter så himla tidigt och går på semester efter den här veckan. så vill man umgås med honom måste man äta tidigt.
jag har faktiskt lite ångest.
men jag är mätt.
men kommer att bli hungrig tidigt.
ooooh vad jobbigt.
/hanna

min dag har varit bra!

min arbetsmåndag var inte alls som jannekes. jag har haft skitkul idag!! kan jag inte göra bara personporträtt o sånt hela dagarna? det e så sjukt kul att träffa folk o prata med dom. nyheter i all ära, men det är roligare att göra lite längre intervjuer.
var bland annat och besökte min gamla gymnasieskola. det doftade gymnasium. och såg ut som det också. blev lite nostalgisk. intervjuade min gamla studievägledare, hon var så söt. och så tog jag bild på mig själv vid stolarna där jag och mina kompisar brukade hänga. behöver jag ens nämna att vi var coolaste i hela skolan?
sen interjuvade jag en innebandyspelare som ska börja sista året på gymnasiet. gissa om jag blev spelsugen? svar: tusen ja.
.

naj jag är inte värsta anorektikerbiffen och inte heller är jag SÅ blek (fast nästan). det är vinkeln och blixten som lurar..
.
nu ska jag hem. oj så kul det har varit idag!!
puss/hanna

ingen klok start på veckan

det är måndag och det känns i varenda hjärncell. Allt går trögt och inget går som det ska. Jag sitter på kontoret och har bråkat med ett arkivsystem i cirka en hel dag. Det hade ju säkert vart väldigt kul att bråka med det här systemet när man har tid till det men det har jag inte.. imorgon börjar min editing challenge och då vill jag va klar med allt annat som jag måste göra.. jag har nämligen en liten sekreterar praktik vid sidan av min journalist praktik. Behöver jag säga vilken som är roligast?

Eftersom min data krashcar cirka en gång i halvtimmen så orkar ingen med mitt pustande och frustande mer.. därför kommer jag ta ledigt en timma tidigare för att käka middag med min syster och hennes partner (haha skrattar alltid när jag hör ordet partner). Därför måste jag säga att jag tillägga att min partner ska dit också. Partner partner partner. Haha
Oj vad jag flummar iväg nu. Först gnäller jag om att jag inte har tid och sen säger jag att jag ska gå en timma tidigare? Älskar svängningar. 


Mitt face ljuger inte.. idag är det en ingen-bra-start-på-veckan-dag. Dock vet jag att kvällen blir nice bajs. Off to Amsterdam. Se hela min dag svänger. Yääh. Hej då
/Janneke

dagen efter helgen

det har varit en upp och ner helg, glädje och sorg med grattis och adjö. allt sånt som tillhör livet. men idag börjar en ny vecka och en ny månad. och det är augusti redan, shit! den här månaden börjar även skolan vilket känns helt knäppt. snart är jag i kalmar igen, OJ. fast jag missar ju första veckan i skolan eftersom jag kommer till kalmar först i början på september. har exakt en månad och en dag kvar på tidningen.
vi börjar hur som helst månaden med glada miner. som på bilden från ilosaarirock för ett par veckor sen.
sommaren är inte över än.



/hanna

RSS 2.0