glada överraskningar i båda länder

ojojoj nu måste jag vara lite mesig och töntig och kär. men det är ju bara för coolt!
hade precis gått hela nio låtar från jannekes slott när jag kom hem strax efter åtta. överraskades nämligen i morse trevligt med en punktering så det fick idag bli fötterna i stället av två hjul. hursomhelst, nio låtar hade jag gått i ensamheten med en påse tvätt och en väska fullt med böcker. och nu kom jag hem, steg in i hissen och bara log och fnittrade.
kom upp till vår våning och igen hade hela holland varit och käkat i vår kök och skitit i att plocka undan efter sig. varje dag fascineras av att människorna inte orkar ens slänga sina matrester. eller diska talrikar/kastruller/någonting. behöver dom inte sin köksutrustning dom andra dagarna? hursomhelst. kom hem och såg hela eländet. och bara fortsatt att le!
sen kastade jag av mig jackan, satt mig på min säng och öppnade överraskningspaketet som Han hade skickat mig. världens bästa kille! skickade mig min gamla mp3-spelare, ett extra par hörlurar (som han sa: du äter ju såna som mellanmål) och massa fina lappar och meddelanden. jag blev så glad! och det bästa av allt: tidigare idag hade jag fått ett glatt telefonsamtal från honom efter att han hade öppnat sitt överraskningspaket som han fick från mig idag!!
hur coolt är inte det?!?!? vi hade inte sagt någonting till varandra och vi båda fick våra överraskningspaket på samma dag!
man blir ju pirrig av mindre.
nu ska jag fortsätta att le och sova och se söta drömmar.
imorgon är det skola. lite blah på det som janneke skrev. men samtidigt är det ju bra att göra något klokt. är bara rädd för att det inte blir så i skolan..
en sterk is hij ook.

En data dag

Förutom min tågresa hit så har ja inte gjort annat än suttit framför datorn. Ohlala. Min huvud är paj men inte lika paj som min svansis. JAG FÅR INTE SITTA SÅHÄR LÄNGE! aj aj..Men jag har fått en del gjort iaf. Mailat massa, skrivit en megasuperduperrolig rapport och kollat upp lite praktikplatser till sommaren. Även fixat klart mitt brev och mitt cv (eller snarare rick har fixat klart mitt brev och mitt cv) danke kön hihihihi
 
De känns lite underligt att ja ska till skolan imorgon. Än en gång har ja haft aslångt lov och ja är liksom inte van vid att använda min brain. Och ja har gillat livet som en göra-inget-speciellt-person. Dagens islandshäst.

Nu ska ja slagga.
Liefs Janeke

Delfty

Hoi,

Nu är ja tillbaka in action igen. Jag har varit hos Rick i Delft hela helgen och av någon konstig anledning prioriterar jag honom istället för att sitta framför datorn :)

Men vad har hänt med mej då. Jo, för det första kan ja säga att det vart krig i Zwolle i fredags. Mina grannar hade fått för sig att hata mej så fick en jevla massa skit för saker som inte jag gjort men jaja, det är nog lugnt nu men ja vart rätt så nere på grund av de.
Men sen åkte ja iaf till Delft och allt började kännas bättre igen. Va på tennisturnering i lördags där vi alla hedrade Jeroen. Träffade massa folk som jag inte sett på ett tag och det blev en rätt sen men trevlig kväll.
Söndagen blev de film och mat. Va sjukt sugen på senap så gjorde nån senapssås men de vart inte så god som ja hade viljat..Såg även Black Swan men tror inte ja gillade den riktigt. Nathalie Portman är grym i den men själva filmen..nja, not my cup of tea.

Juste, fick idag höra att ja har deadline på en rapport imorgon. Så, nu kör jag. Hur fan gör man när man pluggar?
Hanna är här på tvätt-tv-mat-häng. I like! Gillar inte att ha bara katterna som sälle. Och ja gillar inte katterna heller för den delen.

Doie
/Janneke


fettbra skit

förfest med en tysk, en turk och 16 spaniorer. los, gracias, locos, arriba. allas chock över att jag, en tjej, dricker upp en flaska vin. allas chock över att jag, en tjej som druckit upp en flaska vin inte är aspackad. club. dansadansadansa som aldrig före. snacka holländska. lyckas prata i meningar som innehåller alla dom typ 12 olika ord holländska jag kan. imponerade holländare. öl. dansa mer. dansa lite till. hem. mycket vatten. lite till vatten. sömn.

och klockan 12 dagen efter alltså idag sa jag godmorgon världen, tack för en rolig kväll.


morgonsnabbis

god morgon zwolle, holland, sverige, världen! hoppas ni alla mår bra.
har jag sagt att jag älskar lördagar i zwolle? troligen har jag tjatat om det tidigare men måste bara säga det en gång till. jag älskar lördagar i zwolle! jag får sova ut mig och sen får jag ligga kvar i sängen och chilla och halvsova, drömma och tänka på saker. sen brukar jag (om man nu kan använda ordet "brukar" efter tre veckors vistelse i landet) gå ut och springa och sen har jag en härlig, lång frukost samtidigt som jag läser bloggar, chattar och lyssnar på radio. och jag känner mig alltid så ledig och lugn på lördagar och det är så gott.
nu ska jag, precis som på tidigare lördagar, ta en sväng på stan. det är marknadsdag så jag ska strosa runt lite, kanske köpa lite nyttigt och ekologiskt mat (mina syskon har smittat mig med måste-ha-så-rent-och-ekologiskt-mat-som-möjligt-intresse.) och sen ska jag kolla på skor. mmm mat och skor, lite mer mmm i livet! det gillar jag!
puss /hanna

så var det

okej det var inte så roligt att janneke låste ut sig. så jag ber om ursäkt för garvandet. förlåt janneke.
men idag har vi i alla fall lärt oss något:
- jannekes hus har en konstig dörr.
- hemmafruar har för mycket fritid och för lite spänning i sin vardag.
- arga e-poster är inte roliga. 
- bara för att man är ung och tjej och har ett liv betyder det inte att man är skyldig.
- förhastade slutsatser leder ofta inte så långt. 
- i en morgonrock och ett par löparskor ser man ut som bridget jones.
puss på det. /hanna

jannekes status just nu

haaaaahahahahahahahahahahahhahaaaaaahahahhhahhhahahahaaahahahhhhahhahahahahhahhaahahahahahahhhhhaa
hahahahhaaaaaaaaahahhahhahhaaaaaahhhhahaahaaahhhahahahhhhahhahhahhahhahahahahahahahahahahahaahaahh
hahahahahaaaaaaahahahahahhahahhhhahhahahahahhahahahahahahahhahahahhahaaahahhhhahahaaahahhahhahahah
hahahhahaaaaaahhahahhahhhaaaaahhhahahahhahhahahhahahahaaaaahahhahahhhahahahhahahhaahhahahahahaahah
jag fick i alla fall sällskap. /hanna

coco jambo

det här + klackar

någonstans i holland finns det någon porrstjärna som klär sig såhär. eller en porrfilm där tjejen är klädd såhär. detta vet jag för att igår fick jag komplimanger för min outfit, och dom killarna som berömde den var exalterade över mina kläder. det kändes att dom knappt kunde hitta orden för hur toppen min outfit var. med tanke på att jag egentligen inte hade på mig något speciellt drog jag slutsatsen att jag måste påminna om någon som dessa killar har sett. så därför drog jag porrstjärna-kopplingen.
jag och janneke hade i alla fall fettrolig kväll igår. vi erövrade många dansgolv, körde våra coolaste moves och krossade säkert alla hjärtan i zwolle. som en blond, svensk/finsk tjej är man faktiskt ganska populär här, och nu skojar jag inte. fast det är inte så att folk kommer hela tiden fram och raggar på en men folk tittar. i och för sig behöver det inte alltid vara i positiv bemärkelse men igår var det det. hehee och sen var det någon som sa att vi var fina men inte superfina. ett tips: prata gärna mer om oss på holländska när vi är i samma rum med er. det är så spännande, vi har ju ingen aning om vad ni säger för att janneke, hon kan ju ingen holländska alls.... eller?!?
/hanna
ps. karin: vi har fortfarande brandlarm på vår våning. det vet jag för att den sjöng så vackert, oj så vackert, i morse igen.

Pics från fooodytime

Jag provade att ta bild med nått skärmverktyg på datorn. De är därför de ser ut som dom gör :) Lärde mej häromdagen hur man gjorde. Tack för de Ricky :)




Jag och lille Opatje :)


Masterchef..


De blev faktiskt riktigt gott :)

Jag ska gå och bada nu och sluta nerda mej. Funderar på att dra på högsta volym på radion så min
granne kan komma och hälsa på igen. Hon va ju så glad i musik.
/Janneke

2011-02-24

sjukt konstig sak hände mig precis. jag glömde att jag är i holland!
i stället av att skriva på min rapport eller plugga holländska kollade jag lite i mapparna på datorn. och vilken fantastiska tidsresa jag gjorde! gick genom ett helt år, från den andra mars 2010 tills idag. att man älskar sig själv så mycket! att man tar kort på sig själv så ofta! jag snackar såklart om bilderna i webcam mappen. gick igenom dom och glömde totalt bort att jag är i holland. i stället var jag i kalmar, i visby, i vänge, i gammelgarn, i södervärnshallen, på flygplats, i helsingfors, i pukkila, på fyllan, på bakfyllan, svettig, fräsch.. många ställen och situationer där man fotat sig själv! och wips vaknade jag från mina tankar och insåg att shit jag bor i holland. trevlig överraskning!
och alla dessa olika hårstilar jag haft under året. Mörkt, jättemörkt, slingor, väldigt rockigt uppklipt, ljust, lite mindre uppklippt, blond... nu med facit i handen så passar vissa mig bättre än andra.
underbart!
nu ska jag packa min väska och dra till janneke. mmm känner redan smaken av vin.. gott!!
puss /hanna

joggi yoghurt

joggar man för sakta om man inte blir svettig efter en halvtimma? eller räknas de som träning ändå? Snälla säg att de räknas! :)

Jag väntar på Hanna och medan ja väntar ska jag nog unna mej ett bad. Jag och Hanna ska förfesta lite. Holländarna vet nog ta mej tusan inte ens vad förfest är men som vilken tur vi har som faktiskt vet vad det innebär. Vad glad jag blev när mormor kom hit med en flaska rosé till mej idag. Varför jag blev så glad beror mest på att då behöver ja inte snåla med min vinflaska som ja redan hade hemma. Åh jag tycker vi kör två flugor i en smäll ikväll. Det är ju trots allt torsdag.

Groetjes Janneke

Utskällning ALABAMA

Jag har en tendens att överdriva ibland..

..men fan va utskälld ja blev av min granne imorse. Grejen va ju den att ja drömde en jevla massa mardrömmar inatt så sket liksom mer i att sova så ja har vart uppe sen 5 imorse typ. Till saken hör att ja va tvungen att dammsuga imorse men de går ju liksom inte att göra utan musik. Och eftersom dammsugaren för ett jevla liv så måste ju musiken också göra de. Jag höjde kanske lite för mkt...

En halvtimme senare stod min granne i morgonrock och va SVINSUR. "Stäng av musiken för helvete och förresten vem fan är du?" Eeeeh, jag heter Janneke och jag är din nya granne eeeh..

Jag älskar bra första intryck! 
Groetjes Jannele  

Omatje en Opatje

Haft en supermysig dag med oma och opa. Tänkte jag skulle skämma bort dom lite så lagade till lite indonesisk mat. Morfar blev asglad. Min morfar är från Indonesien. Elle asså han är ju holländare och ser holländsk ut men han föddes i Indonesien och bodde där tills han va 10 år för Indonesien va en holländsk koloni på den tiden.
Sen va ja ute och gick med min oma och sen fikade vi lite. Dom drog precis och nu blev de tyst igen.

Jag tkr de är lite jobbigt när de är tyst har ja kommit på. Jag gillar att ha folk runt mej, lite liv och rörelse tack! Men samtidigt som ja tkr de är rätt skönt att va ensam ibland.  Jag är lite både och liksom. Men är de nångting jag absolut hatar så är det att säga bye bye och veta att man inte kommer ses på ett tag. Jag mår fän nästan lite illa av det ibland. Är de normalt?

Just nu är min plan att kanske jogga hehe. Förutom att ja kanske ska jogga så ska ja fila lite på mitt cv. Fast ja är typ helt klart iofs. Jag skriver mitt cv för att ja vill JÄTTEGÄRNA ha praktik i Holland i sommar. Gärna radio, TMF eller MTV. Och det man vill kan man få...sägs det. Jag ska iaf!

Groetjes Janneke


protest!!!

... mot snön som föll i marken i Zwolle idag. jag har bara skinnjacka med mig här så snö är inte okej!! och inte minusgrader heller! (vet inte om det är minusgrader ute men passar på att prostera mot dem med.)
som tur är det ju varmt i marken så det lilla lilla snöfall vi hade resulterade bara i att det dofte blöt asfalt och gräs. och det är ju så vår dofter så det är najs. men det är ändå inte okej att det kommer snö. jag som skrattat så gott åt alla svenskars och finnars status på facebook om -24 grader och vinterhelvete.

förresten så tar det 3 och en halv låt att cykla till janneke. men det tar bara exakt 3 låtar att cykla hem från janneke. hur är det möjligt? det ska jag fundera på i sömnen. godnatt! /hanna
bild: jag.

klart jag är snäll och gullig. elke dag, het hele jaar

janneke har ju redan berättat allt som hänt idag. lunchen blev som sagt lite längre än bara en timme och när jag kom hem var klockan halv sju. ooops! men mycket najsbajs!
nu ska jag till janneke och jag ska INTE störa henne med hennes cv skrivande. grejen är att det är ändå skönt att chilla och hänga även om man inte sysslar med samma sak. gött bara att ha lite sällskap. så det blir bra: janneke skriver och är duktig, jag äter och är.. hmm.. duktig?
(+ janneke har en TV. så det så asgött att hänga där. och jag ser på TV bara i ett utbildningssyfte. lär mig nämligen asmycket holländska medan jag tittar på den. win-win situatione, får både underhållning och kunskap.)
så nu ska jag cykla iväg! så tot ziens och hejhej!
/hanna

Mysig dag på stan

Kom hem till ett varmt hem och de är rätt otippat för värmen har inte riktigt funkat i de här huset. Islandshäst

Jag och Hanna lunchade idag och jevlar vad vi lunchade. En svingod sallad och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt. Sen skulle vi väl egentligen inte shoppa men vi var tvugna att shoppa lite..
Jag köpte en supernice sommarklänning. love it! Sen köpte jag och hanna likadan väska från converse hehe och hmm, juste ett par slitna svarta jeansshorts.

Efter allt shoppande blev man trött så tog oss en coke (hanna drack chockolademelk met slagroom) och tjötade lite till.
De va meningen att ja skulle städa och dammsuga när ja kom hem men de går ju fän inte att se alla katthår i mörkret så får gå upp tidigt imorgon och göra de. Hittade inte heller nått att ha till fika imorgon så måste handla med. Alllt för att oma och opa kommer imorgon :)

Ikväll kanske Hanna kommer hit och jag ska sätta mej och jobba på mitt cv. Måste fixa praktik till sommaren. Snarkiparki,

Liefs Janneke


Oj vad suddigt de blev men som ni ser så va de GOD sallad. Hanna ser rätt göllig och snäll ut på den här bilden. Visst brukar hon va rätt gullig men fän snäll också!? :)



jogging och myggbett

jag måste säga att jogging och myggbett inte är en bra kombi. De va lite jobbigt att klia och jogga samtidigt MEN mina kära vänner jag måste skryta med att för första gången på år joggade jag i 30 minuter!
Jag vet det kanske är lite patetiskt att ja är överlycklig över detta men min kondis har vart nere på noll ett bra tag och ja har liksom fasat för att jogga för att de gått pissdåligt alla andra gånger ja försökt.
Undra varför de gick bra just idag? Kan det bero på skidåkningen? Eller skaffade jag mig kondisen på baren på afterskiin? Kanske en kombi av dem båda :) Men iaf, jag tänkte faktiskt att ja skulle köra igång och bygga upp lite kondis nu. Börjar bli trött på att vara trött. Så jag ska verkligen försöka jogga ett par ggr i veckan och gymma lite. Men iofs känner inte ja riktigt att ja vill bli biff entrecote men ja vill bli lite fit. Vem vet en dag så kanske Rick kan sluta nypa mej i mina lovehandles eller mitt bildäck runt magen för då finns dom inte längre...fast nää, så kommer de nog inte bli. Jag tränar nog mest för att ja vill känna mig piggare och sen gör de ju inget om ja går ner ett par kilo men som sagt jag prioriterar att vara pigg och va lycklig före mindre vikt och olyckig med kroppen. Det låter dessutom väldigt logiskt i mina öron. Palla va olycklig med hur man ser ut. Man är bra som man är!

Nu dusch.
Groetjes, Janneke


funderingar om dusch

okej nu börjar det brinna i hjärnan.. den har gått på högvarv i ett par timmar nu när jag pluggat holländska. dags att lugna ner sig.
tänkte ge mig ut och springa lite. egentligen inte sådär jättesugen men det är så skönt att ha det gjort + jag måste verkligen duscha håret. och det känns så onödigt att duscha om man inte är svettig. ja det är sant, jag känner så på riktigt! har man inte tränat/ansträngt sig/blivit svettig/är riktig skitig så känns det onödigt att duscha. i och med att jag spelat innebandy hela mitt liv så är jag van med att duscha varje kväll efter en träning. jag vet inte ens hur normala människor duschar. jag har aldrig behövt fundera i fall jag behöver duscha eller inte, det har varit en självklarhet. så ibland sitter jag och tänker på hur vanligt folk gör. duschar dom varje dag även om dom inte tränar? duschar dom på morgonen? (det är ju omöjligt om man tränat på kvällen. har inte morgonduschat många gånger i mitt liv, bortsett från de gångerna när jag tränat på morgonen) duschar dom varannan dag kanske? duschar dom precis innan dom lägger sig eller direkt efter jobbet/skolan? är det någon som vet?
.
.
att så vardagliga saker kan vara så fascinerande. det är fint.
nu på med svart-rosa löpartightsen och gula jackan. känner mig väldigt holländsk i den färgkombination.
pussohej/hanna

Muhaha

Måste även tillägga att de är lite roligt att mina vänner i sverige har -24 GRADER. herregud fryser ni?
hih här är de inte så kallt. inte så kallt alls!

Liefs Janneke

inte till amsterdam..

nej ja tror att jag behöver en dag hemma så pallar inte åka till amsterdan idag. behöver fixa lite. Räknade ut att ja vart hemma 5 dagar den här månaden och hur kul de än är att flänga runt så är de nog dags att chilla lite.
Ska ut och jogga snart och sen luncha med Hanna i stan. Imorgon kommer Oma och Opa hit och på fredag blire delft.

Liefs, Janneke

Innsbruck

Inte okej att hela mitt inlägg om Innsbruck försvann..
Jaja lika bra att börja om då..

Jag åkte som sagt till Innsbruck i lördags för att utforska stan lite.. Min familj åkte ju hem i fredags och mitt flyg gick i söndags så jag fick underhålla mej själv lite. Men de är ja rätt bra på..

Efter att ha tagit taxi från stationen till mitt hostel insåg ja att jag likaväl kunde gått. Men men, jag är rik så de spelar ingen roll. Mitt hostel va helt okej men hängde inte där så mkt för så fort ja dumpat väskan ville på upptäcktsfärd. Och jäklar vilket smile jag hade när ja kilade ut från hostel med sån sjuk jevla utsikt. Att se grönt vatten, färglada hus, skinande sol och sen berg med snö i bakgrunden ger mej lyckopirr i magen. Innsbruck va verkligen helt otoligt vackert.


Alla hus va så färgranna och ballt byggnda. När ja blir stor vill ja att mitt hus ska va made in Österrike. Sen
vart ja ska bo nånstans de vet ja inte än...



En liten flod som gick genom stan. Vattnet va grönt.


Jag hann med en tripp på marknaden i stan. Jag gillade den men ja tror inte österrikare gillade mej för hur mkt ja än försökte snacka tyska så kom ja alltid in på spanskan. Jag som inte ens kan spanska. Aslustigt.


Jag gick runt i stan och åt Mozartkulor. Godaste godiset ever! Men trots att ja åt hur många som helst blev ja sugen på mat så gick och köpte mej sushi och satte mej i en park och njöt av solen och den hotta wasabin. Mina fisar brann.



Precis lite till höger här låg mitt hostel och elektroklubben.

Jag gick ju faktist inte bara runt i stan och glodde utan ja var även på museum Hoffburg. Där kan ma se hur kejsarna och kejsarinnorna bodde förr. Och lite ballt är att min idol när ja va liten hade just bott där. Jag fick ta mej tusan rysningar.
Man var egentligen inte aloud till att ta pictures men hallå, living on the edge..


Det här är kejsarinnan SISI. När ja var liten ville jag alltid bli som henne när jag blev stor :) Det finns tre filmer om henne och hennes liv gjorda på typ 60-talet. Jag älskade dom filmerna och de va därför jag trivdes som fisken på det här museet. Annars kan de ju faktiskt va lite trist att gå själv men här inne gjorde de inte så mkt.


Köpte en tidning på tyska för fick för mej att ja kunde tyska men icke.. glömde mina brillor med så det blev mest bildtittande.. som vanligt. Asäcklig sallad btw och att äta ensam på en krog där man får röka inne va inte så kul som de låter men faktum är att man klarar sig ganska bra själv och det är lju ättare att lära känna nytt folk när är ensam MEN det är också lite tråkigt att inte kunna dela det man upplever med någon. Min wow-känsla när jag såg bergen är ju lite svår att formulera här och de hade vart roligare om ni alla var med mej på plats :)

Men helt ensam va ja iofs inte för efter att ja vart på världens sämsta film på LEO KINO så gick ja på krogen för att smälta att ja waistat 2,5 timmar på mitt liv åt världens sämsta film. Sa ja att de av världens sämsta film?
Träffade 2 coola surferdudes från australien och hängde me dom hela kvällen. Även en tjej från hostlet hängde på later så vi fyra va på elektobar. kul kul men mindre kul att gå upp vid 6 i söndags för att ta taxi till flygplatsen. zzz
Dock va ja nog piggare än min käre ppajojkvän som jag tror spytt på trottoaren utanför hans dörr den natten. Han erkänner dock inte riktigt men hmm inte helt omöjligt..? Han va iag göllig som hämtade mej och faktiskt skjutsade mej till flygplatsen. Han kan va snäll..om han vill :)

De senaste två dagarna har ja vart med Ricky. Mest tagit de chill. Men idag är ja tillbaka i Zwolle och laddar inför en kväll med tjejerna. Hanna och Karin kommer hit och ska laga mat! :) Och jag tror dessutom att jag ska hänga med Hanna i AMSTERDAM imorgon :) Jag är lite sugen på amsterdam. Den sfären där är nice och ja tkr om alla olika kulturer där. Allt är liksom så fritt och öppet.

Nu ska jag göra nått annat än sitta framför datorn, typ sätta mig framför tven.

Liefs, Janneke

P.s Min svanskota är fortfarande äppelpaj.


då så. NU ÄR DET KÖRT.


puss puss

jag tror janneke pussar sönder sig (och rick) just nu. därför har hon ingen tid att blogga. skärpning, säger jag. prioritera kvinnan om, säger jag också. så nu var det sagt. fast egentligen är jag bara avundsjuk för att hon får pussas... så mys på duudis, det är okej. (vad snabbt jag ändrar mig.. hmmm.. undrar hur frisk jag är egentligen)
..
idag har jag pluggat lite holländska vilket är väldigt svårt. jag vill ju lära mig allt på en gång. okej, en vecka eller två kan jag ta men sen vill jag kunna prata språket flytande. men det är ju inte så enkelt. det krävs det där som alla jämt tjatar om. det där tålamod eller vad det nu heter.. den surpuppan. vi brukar inte hänga med varandra så ofta, tålamod och jag. vi klickar inte jätte bra, skulle man kunna uttrycka det. men när det gäller att lära sig ett språk så är det tydligen ett måste att ha det där honom/henne(tålamodet alltså) med sig. och han/hon är ju sådan festdödare så det blir mycket tråkigare när han/hon är med..
men den som lever få se. en dag kan jag kanske lite holländska.
annars har dagen bestått av lite fix trix och en löprunda. och nu har jag precis fyllt min mage med pasta så jag är mycket nöjd! ska strax gå ner ett par våningar och ha en spelkväll med karin och några andra. det blir nog trevligt!
och imorgon kommer janneke tillbaks till zwolle! om jag inte minns fel. det är väldigt roligt eftersom jag har saknat henne. dessutom åker karin iväg på onsdag så hade inte janneke kommit tillbaka så hade jag blivit helt själv här. HELT SJÄLV med alla andra hundratusen invånare och hundratals utbytesstudent. vilket ödet.. som tur behöver det inte bli så. (och med det sagt kommer janneke inte komma hem utan hon kommer att stanna hos rick. och jag kommer tvingas att vara social och hitta nya vänner. o-ou!)
bjuder på en bild från lördagen. det var gått med en holländsk våffel! fast det var lite väl sött, en halv hade räckt.. i slutet smakade det inte så gott. men jag är redan sugen på en ny!
och i den där påsen gömde sig min nya skinnjacka. värm på solen! jag vill kunna använda den!
/hanna

rastlös och någon typ av bokstavskombination

hann med mycket äventyrer igår! efter att jag hade berättat er om museerna fick jag uppdrag att fixa fram vår housemasters telefonnummer. jag fick uppgifter om att numret skulle finnas i grannhuset som är ålderdomshem. så jag gick dit men hittade inget nummer. hittade däremot ett rum full av gamlingarna som INTE pratade engelska. men som tur pratar jag ju flytande holländska!! och förstår det ännu bättre. hahahaha vad ni hade garvat om ni hade hört mig och hur jag pratade. MEN DET GICK. vi förstod varandra! dom hade inte heller något nummer till honom och vi kunde inte hitta något på informationstavlan heller. så något nummer blev det inte men mycket bra språkövning för mig. tack!
efter det fortsatt äventyrerna först i mitt rum med karin och två trevliga tyskar. vi spelade kort, skrek merde och drack oss till sociala och trevliga. sen gjorde vi stan ihop. först var vi på en klubb som var så himla full av människor.. efter att både karin och jan hade fått var sin öl på sig lämnade vi stället och gick till en irish pub i stället. och det var mycket trevligt! lite efter två gick vi hem och jag var så stolt över mig själv när jag klockan tre skrev till Honom att jag ska lägga mig, redan. kan konstatera att det tog inte lång tid att komma in i lokala dygsrytmen. i kalmar hade jag aldrig orkat vara ute så länge. och jag hade definitivt inte kännt att jag var duktig som kom hem redan vid halv tre.
nu är jag lite rastlös och funderar på om jag ska ta en liten kvällspromenad, bara för att.. har en vad jag tror är en trevlig film att se på och chocklad och nötter att äta. men det är lite för tidigt att börja med filmen än.
så jag måste komma på något att göra. och hjärnan ger inga förslag, vilken surpuppa den är... hjärnan alltså.
en promenad får det bli. pussohej på det /hanna

dagens äventyrer (hittils)

jajamen, det blev besök på hela två museer! den första var cirka 2x3 meter stor och låg i nedre väningen av en glasögonaffär. spännande värre! jag och karin hade vår egen privatguide som berättade till oss om dessa gamla, och faktiskt väldigt coola, brillor. det är inte varje dag man har en egen privatguide, en snygg sådan dessutom! så det var minsann inte dåligt. vi blev så taggade av vår första minimuseebesök och vi var tvungna att få mer. vi skulle besöka ett museum till innan dagen var slut! med bestämda steg gick vi lite vilse i Zwolle innan vi hittade till en bar. väl framme beodrade bartendern sina stammisar att hålla upp ställningarna medan han öppnade luckan i golvet bakom bardisken och sa att vi skulle följa med honom ner. inga konstigheter liksom. så vi följde med och vad hittade vi där nere? ett grav! och det var inte vem som helst som låg begravad där utan själva Zwolles sista och enda valjägare! den här mannen hade även tränat delfiner och varit alkoholist så han var nog nöjd med sin gravplats.
utöver detta så köpte karin ett par skitsnygga skor och jag köpte en skinnjacka. men kom igen, den var på rea, -50% och den var jättesnygg, även om den kanske inte är helt optimal för det holländska vädret.. men snart är det sommar!
nu dricker jag röd vin. med andra ord fortsätter jag att vara kulturell och sofistikierad. och det är ganska trevlig och smakar gott.
hade extremt good hairday i dag. man så blir så lycklig av sådant!!! på riktigt. hoppas det fortsätter så.

det var väl det. hejhej igen! /hanna

kulturlördag

igår var jag och karin på bio och såg filmen the dilemma. en trevlig film och ett par gånger skrattade jag till och med högt. oväntad!! så det var najs, och pop corn och chocklad var sjukt gott. tackade dock naj till vin och öl. sjukt att här kan man dricka vin och öl på bio!! hade jag igår tagit ett glas vin till filmen så hade jag somnat (inget personligt Vince Vaugh och Kevin James). så jag höll mig till vatten.
idag har jag redan varit och sprungit och käkat en frukost/lunch. lördagar är så sköna: man kan sova ut ordentligt och bara ligga och dra sig i sängen på "morgonen"(=förmiddagen) och sen hinner man ändå med massor av grajer. och det är så skönt att börja dagen och helgen med lite löpning, man blir så pigg och nöjd av det.
snart ska jag och karin gå och besöka zwolles museer. vi ska vara kulturella och civiliserade och lite pretto också. för det har jag på mig en lång klänning och converses. kavajen lämnar jag dock hemma, kändes lite för sofistikierad, speciellt i kombination med converses. vi börjar med att titta på detta lilla klipp och analysera det utifrån olika tolkningsmodeller. man kan nämligen hitta en hel del intressanta diskurser i detta konststycke:
med vänliga och kulturella hälsningar, hanna

Göra Innsbruck

Jag vaknade av mej själv vid halv åtta. Skidskada! Men de är rätt gött att inte sova bort hela dagen för idag ska ja utforska Innsbruck. Bokade mej ett skabbigt litet hostel igår så ska se om ja kan hitta det.
Tror de kommer bli en fet dag idag. Men vad är de man ska titta på när man är i Innsbruck för första gången?

Imorgon åker ja till Hollandia.

Liefs, Janneke

ta sig i kragen...

...ja att säga farväl till min familj är aldrig roligt men nu tog ja mej i kragen och blev glad igen. Kikade igenom alla bilderna jag tagit. Pallar inte fotoshopa så ni får se som dom är. (Tur att jag är mästerfotograf)
Kan också tillägga att jag fortfarande inte kan sitta ordentligt på grund av min svanskota och att ja fick be min mamma! känna på min stjärt. Och ja, den är sne. Inte stjärten alltså men svanskotan. Med andra ord kommer ja att ha ont länge länge till. Men gud vad roligt!

Ikväll sover ja ensam i min lyxighet men istället för att va ensam ska ja njuta extra mkt av att inte behöva gå upp klockan 7 för att käka frulle, inte dela dubbelsäng med en snarkande lillebror, inte behöva kränga på mej alla skidkläder och svettas som en gris innan man kommer upp i backen. Utan jag ska ta ett långt bad, dricka ett glas vin och t o m kanske ge mej ut en sväng och slira. Men bara kanske. Jag är rätt trött efter en intensiv dag i backen. Lille Jens lurade med mej och mamma i en kolsvart backe och med det menar jag brant, is, brant och is. Men jag lever men de är nog fan knappt mamma gör de. Har aldrig hört henne svära så mkt. Kan ju tillägga att backen va bland de längsta här och gick från toppen ändå ner till byn. Isch de va kämpigt och inte speciellt bra att ha som sista åk..men äsch, living on the edge.
Fast hur mkt jag än älskar sovmorgonar och att inte dela säng med en snarkis så har jag älskat allt den här veckan. Fy fan vilken bra familj jag har.


Jag börjar med att visa er efterrätterna som serverades. Det var OLIKA bakelser varje dag. Yes, jag provsmakade nog nästan allt.

'
Detta är en LITEN del av förrättsbuffén. Helt stört. Jag har nog aldrig sett eller fått så mkt god mat på en gång.


Detta är en LITEN del av spat som vi hängde rätt mkt i. Vattnet va iskallt men allt annat va supervarmt så de va som att va utomlands :P på ett varmt ställe vid havet liksom hehe


Living on the edge var det ja. Rätt ballt att skida ovanför molnen. De va brant...


Vi fikade en gång per dag. Oboy med grädde eller gluweuin. bra bajs!


Typiskt österikerst haha tror inte man skriver så men nu know what I mean :)

Tror ja ska lägga mej i badet nu då..yeeeees

Liefs, Janneke

lite ensamt

Hejsan svejsan.

Egentligen är ja rätt munter och supernöjd med semester men nu åkte min kära familj tillbaka till Sveriget igen..och ja blev helt ensam kvar på ett superlyxigt hotell.. Men de känns inte så superlyxigt just nu..mest bara ensamt..

Liefs, Janneke

dansa fast Du inte är här

bjuder på en liten dans, bara för att det är fredag och en veckas lov har börjat! yeheej!
dock känns det som att det här lovet kommer lite väl fort.. hade kunnat vänta ett par veckor till! men man ska inte klaga fast lite måste jag. det är så tråkigt att Han har så mycket skola så att Han inte kan komma hit.. blääh.. saknar Honom och hade velat mysa och visa Zwolle till Honom.. men snart förhoppningsvis!
annars är det bra med mig. har idag hållit en kick-ass PowerPoint presentation. det var roligt! och lyssna på andras var också skitkul. men janneke, du kommer få hålla din när du är tillbaks. och du, jag och karin var dom enda som lämnade in skiten i tid med alla 10 intervjupersoner. go kalmarstudenter vi är bäst! vilket iofs inte säger så mycket i den här klassen.
o vill ni veta nåt annat rolig? vill ni inte så behöver ni inte läsa vidare. men jag vet att ni vill. i natt klockan halv två gick brandlarmet igång. och tjöt i cirka 15 minuter. finns knappt finare att lyssna på, speciellt så dags. fast värst var att jag har nog aldrig rökt så mycket som i natt. och allt genom passiv rökning. men jag träffte tjejerna som hade kalaset nu när jag kom hem från skolan och dom var mycket glada och nöjda så det var värd det.
nu ska jag nog storhandla. och ja, det är fortfarande SÅ spännande!!
puss! /hanna

jag säger bara..

... att janneke du borde haft dessa människor som nu befinner sig i vårt hus med dig på afterskin. på det sättet hade de också kanske däckat nu i stället av att ha århundrades fest precis utanför min dörr.
jag är så sjukt vuxen och duktig att jag inte är med på den här festen. jag går bara på fester jag vill gå på/fester som är tillräckligt fina för mig. jag festar bara när jag har lust för det. jag kan inte gå på varenda fest här i världen, då skulle ju inga fester vara exklusiva. för att det är ju min närvaro som gör festerna exklusiva.
eller så är det så att jag börjar bli gammal, är trött och min skola börjar tidigt imorgon. ni får välja själv vad ni vill tro på.
pussopill!/hanna

after ski

Ni kan va lyckliga att ja glömde kameran för ni hade inte viljat se mej i min skabbiga utrustning på baren.
Herregud vilken after ski fest de blev idag. Jag tänkte la mest dra dit för att hänga lite men stötte på dom holländarna jag träffade i flyget. Åh jävlar va de drog igång. Tog en jägerbullis och sen drog festen igång. Upp på baren! Yeeah. Jag och Jens va sena till middagen. Dreglade vid matbordet och kunde inte hälla vatten i glaset.
Jag borde däcka.

Skål / Janneke

P.L.U.G.G

oj janneke nu förstår jag hur jobbigt det var för dig igår. suttit aslänge idag med min power point presentation. och någon snygg cooling är inte den heller!! blev klar för en liten stund sen. kan säga att det har varit den första riktiga pluggdagen här i holland. och med det sagt kan jag även konstatera att jag är helt slut. man tappar greppet när man är ledig så mycket!
nu tänkte jag gå och zumba och innebanda lite. eller få se om det är något innebandy, om det dyker upp folk.. men zumba ska jag vilket fall som helst prova. har ju bara sett det på TV-shop. och där blir ju alla sjukt snygga efter det gjort det. så det måste ju vara bra!

och så är det fest ikväll, här hemma hos mig, fast jag ska inte vara med. eller festen är ju inte i mitt rum, utan i köket, alltså tre meter från mitt rum. YEHEEEEJ!!!! men jag är ung och dum och överlever sömnlösa nätter... tror, och hoppas, jag...

Jag och Hanna Panna


Ja för er som inte fattat de så tillhör den här bloggen mej och Hanna Sihlmääään. Hon syns inte helt på denna bilden men de som räknas är ju att jag syns.

Jag har precis ätit så mkt så att ja helst skulle vilja gå och kräkas lite. Får man de? Nej!
De va gott iaf och de är alltid det som räknas när man äter tihi

Idag har ja även vart och skaffat mej ett par nya pjäxor. Dom förra ja hade va tydligen i storlek 37 :O herregud inte konstigt ja har skavsår. MEN fan ja saknar mina gamla. Fick mej ett par nya moderna idag och satan va ont de gör innan fote vänjer sig. Det kändes för de första som ja hade de nada kontroll över skidorna...med andra ord´va de inte speciellt soft att åka.. jag älskar verkligen att åka skidor men ja har blivit en liten mes. Rädd för lite fart. Det beror nog mest på den jevla tysken som knäckte min svanskota. fän ja har fortfarande ont och kan allstå fortfarande inte sitta ner ordentligt. Kul att åka lift hela tiden då.. verkligen!

Sen är ja lite off just nu för att min kära familja är och spelar kägel elle nått men ja måste jobba på en powerpoint presentation till skolan. iiisch ja vill inte! Den är skitdålig dessutom. Jag skäms.
Jaja, tur har ja väl som inte befinner mig i skolan när den visas.

Nehe nu ska ja la "plugga" lite då.

Liefs, Janneke


sorry dude..

janneke du har ingen cykel längre. (sorry rick också) bytte ut den mot denna. ledsen, men var tvungen att skaffa mig en cykel.
.
.
.
.
naj såklart har jag inte bytt bort din cykel. jag är bara en jävel på luras!! men jag har investerat i denna svarta snyggningen som numera tillhör mig. det var på tiden!

afrodite dancing


Från Wikipedia: Afrodite (grekiska Αφροδιτη "stigen ur skum") var kärlekens, sexualitetens och skönhetens gudinna i den grekiska mytologin.

 

Wikipedia har HELT rätt.


the final party

medans janneke ervörar österrike så förbereder jag mig till en afton i through the ages-tecken. det är alltså temat för vår sista introduktionskalas och eftersom jag är på min ödmjukaste humör ska jag vara inget mer än en gudinna.
OJOJOJ det kom killar in som ville att jag skulle tatuera dom. o det gjorde jag! och karin och stefan kom också och därför hann jag aldrig skicka detta inlägg. och sen blev klockan mycket och jag skulle byta om och nu står jag här och ska snart dra så ni får inte veta så mycket mer den här gången. bättre tur nästa gång!!
puss!/hanna

sauna

Idag va vi uppe på glaciären igen. WUNDERBAR!

Måste även tillägga att de va rätt wunderbar att höra att min kära mor kilade in i bastun NAKED... och där satt de två busschafförerna som dom åkte hit med muhahah jag dör.

Nu ska vi kila iväg på after ski. Jag är rätt så mörbultad idag men ja är okej iaf. Åka går fin fint men ja har nog fan ont överallt tror ja. Bjuder på lite picsisar.


3250 meter.



Lycklig :)


Jens skidar.

Liefs, Janneke

mohahaHAHA

oj det var en jobbig dag i skolan.
NOT.
är redan hemma!!
vi var hela fyra stycken i skolan idag. kvalite före kvantite!
vad ska jag göra nu då? jaja.. ska nog ut och springa nu innan vår introduktionsfest ikväll. yeheej!
hejhej o pusspuss /hanna

god morgon

Zwolle ser inte SÅ dumt ut den heller. Även om jag måste erkänna att Janneke vinner den här kampen om fina utsikter. Men det spelar mig ingen roll, jag har aldrig intresserad mig för att vinna saker..
nu till skolan! /hanna

Glaciär

Tro det eller ej men idag va vi och åkte 3250 meter ovanför havet. Coolt! Jag kan nog inte beskriva hur underbart skönt det är att skida sig ner när man ser solen stråla och så sjukt vackra berg. aaah ja är helt lyrisk :)
Förutom att jag är lyrisk så är jag också skadad alabama. En jevla tyskjävel dundrade in i mig så jag flög. Landade först på bakhuvet och sen drog ja i svanskotan. Detta är lika med yrsel och jag kan inte sitta längre. Fanskapet knäckte min svanskota. Tur nog kan ja fortfarande åka skidor men kissa och sitta ner det går icke. Grattis till mig.. som vanligt.. Isch


Men lite lycklig är jag allt. Fast ja har bruten svansis. Och sen kan ja ju tillägga att ja har skoskav alabama eftersom ja trängt på mej mina asgamla pjäxor. Dom är nog typ 8 år gamla haha



Så sjukt fin utsikt. Hanna, jag har fotat sönder mig! :) Fatta hur åkningen är här. isch nice!

Sen måste jag ju hälsa till min lille plutt hemma i Holland. Idag är de valentines day och de hade inte vart fel att få gosa lite men honom. Gos gos gos

Nu ska ja äta 6rätters muhahahha
Puss Janneke


vad har hänt?

har all vin och annat gott från förra veckan bestämt sig för att stanna i min kropp?
innehåller holländsk luft kalorier?
var gårdagens nötter och cookies för mycket?
eller varför annars köpte jag idag en klänning i storlek 52?
nämen såklart! jag ska ju på den sista introduktionsfesten imorgon och temat är "through the ages". och jag ska vara något väldig gammalt, skulle nog kunna säga något antikt. därför köpte jag idag en klänning i storlek 52. tänkte reda ut detta på en gång i fall någon undrade.
nästa: läxa och 30 sidor om demokrati, på engelska. jippii!
/hanna

Mer Österriket

Tänkte bara göra er ännu mer avundsjuka och slänga upp lite mer pics. Btw måste ja tillägga att de är rätt ballt att ligga i bikini ute och se snön på bergstopparna.



Jag har rosa lypsyl så ja, jag ser ut som en fjortis.


Morsan o farsanbiten


Nej men de är inte alls brant här!

Precis vart och ölat lite.
Liefs Janneke

2011-02-13

haha vilken dag. idag har inte många barn blivit gjorda naj! förutom en promenad runt i zwolle och lite fotande så har jag gjort nada. inget. med tanke på att jag ett språk att lära mig, två små skoluppgifter att fixa, tusen människor att lära känna och jag är i ett nytt land så har jag nog varit lite väl ineffektiv. men skönt har det varit, det förnekar jag inte. i och för sig har jag utbildad mig själv till läkare, alltså har jag hela dagen tittat på greys anatomy. det är så härligt att låta tvserier hjärntvätta en ordentligt, precis vad jag behövde denna söndag.
jag är ledig imorgon med och då tänkte jag faktiskt fixa mina skoluppgifter, gymma och göra något annat vettigt också. morgondagen ska jag fånga och inte bara låta gå zwolle. yeheeej!!
pöss /hanna

Österriket

Fy fän vad bra man kan ha det ibland. Jag befinner mig just nu på hotell neue post i Mayrhfen, Österrike. Och det är verkligen helt underbart här. Hotellet är superlyxigt och skidåkningen var kanoners idag. Vädret är nice och våra 5rätters middagar funkar dom också :) Bästa semestern. Slänger upp ett par pics nu men tar resten sen för nu ska ja ner till relaxen och bada hihi


Jens och jag :)



Fin fin utsikt

Groetjes, Janneke


dagens outfit

så värd. allt är ändå stängt. jag tror det i holland är brottsligt att inte vara bakis på söndagar.
/hanna

glida runt, hänga runt, bränna pengar

shoppat loss!! och det finns ju affärer med snygga kläder här!! jag undrar bara varför dom flesta inte besöker dom? pratade med karin om att det borde vara aplätt att slå genom med en modeblogg här. skulle nog inte ens behöva anstränga sig. och inte så att jag har värsta koll på mode och värsta coola stilen. men här känner jag mig som värsta stilexpert. och det säger en hel del!!
nu ska jag göra mat och sen ska jag dricka rödvin och sen har jag ingen aning vad som händer (fest kanske?). livet är gott!!
puss /hanna

en god morgon

det regnar män! jättemycket! blev helt blöt när jag var ute och sprang "i morse". av vattendroppar alltså, inte av män. jag är så skojig när jag leker med språket.
det var så sjuuuuukt gott att sova ut idag. vaknade till ett par gånger, bestämde mig för att somna om och sen när jag på riktigt vaknade låg jag ändå en bra stund i sängen och bara vilade, blundade, tänkte, tittade på bilder och njöt av värmen under täcket. inga tider att passa, ingen bråttom, ingen stress. undrar när jag sist gjorde så? eller när jag sist hade en dag då jag verkligen inte hade några tider att passa? ingen som sa att nu måste du upp och ingen fika att springa till? och när det var okej att stanna i sängen? okej jag skulle dö av rastlöshet om det var såhär varje morgon men idag satt det fint. det kändes som sommarlovmorgonen när man var liten och aldrig hade några bekymmer. så gott var det!
nu har jag snart ätit "frukost" och väntar på att min systeryster ska komma online så att vi kan chatta lite. sen tänkte jag nog bli blöt igen och gå och shoppa. det finns så mycketplats i garderoben! tror dock inte det blir så många kort tagna idag.. men det är ju en dag imorgon med.
puss!/hanna

vi överlevde, igen

det var inte så farligt. det var faktiskt rätt så trevlig ikväll. dock blev det inte sent. jag och karin stod emot frästelsen att dansa salsa och gick hem i stället, redan strax efter nio. kändes som att bra beslut. vi hade fått pannkakan och ett par nya kompisar, och det är inte varje kväll man blir kompis med Jesus så det var inte dåligt. bra bajs.
nu försöker jag titta på grey's anatomy men det är någon som laddar ner filmer eller gör något annat skumt med internet eftersom det går så sakta... jobbigt. men det är skönt att bara ta det lugnt, dricka chocklad och slappa vid datorn. snart ska jag nog sova. imorgon ska jag vara aktiv och alert, ska ta vara på den förhoppningsvis vackra lördagen och springa, fota, gå på marknad och shoppa. och på kvällen blir det kanske ett eller annat glas vin. låter inte alls som en tråkig dag! därmed är det bäst att man vilar upp sig.
så god natt gott folk! och naj nu började någon eller några springa runt på väningen ovanför mig.. tur att jag är trött och kommer att somna gott ändå. vinn/vinn-situation. jag får min sömn och dom får sin skoj. och det är fred i världen.
/hanna
den här målningen på ett hus går jag förbi varje dag jag går till skolan. rätt så cool vad?

2011-02-11

dumma dummare askers skolschema. han kan inte komma hit på mitt lov. hmh. dumt. jag vill ju visa honom allt. jag vill gå och testa Zwolles restauranger med honom, gå och mata ankorna i parken med honom, sova i min lilla säng med honom, ta ett glas, en flaska eller två flaskor rödvin med honom, besöka spännande mataffärer med honom... men allt detta och mycket mer kommer jag hinna sen när han kommer hit, någon gång i framtiden. jag är bara så otålig och vill inte vänta. måste växa upp.
janneke åkte idag till österrike och lämnade sin cykel till mig. ska vara jätteförsiktig med den, ingen panik janneke (och rick). snart behöver jag ju den när vi ska cykla ner till en restaurang för pannkakor. pannkakor ska bli fettgott att äta men jag känner inte för att träffa mer folk som ska hälsa mig välkommen.. eller ännu värre: vi ska leka holländska lekar och dansa salsa. äh nu ska jag inte vara sådan. det kanske bli kul! gårdagen blev ju rolig sen när vi körde igång med festen! första shotten i holland är nu avklarat, tack janneke för den. den var inte ens så äcklig och farlig. men ska kanske inte göra det till en (o)vana.. och så brukar ledaren på det hela hålla jätte inspirerande och karismatiska tal. hon skapar ofta spänning till exempel genom att läsa alla namn på pappret, även dom som hon ska tacka och ge presenter till och även hennes eget namn. bra egenskap för en talare. jag tror hon blir nästa stora tv-namn här i holland.
jag borde verkligen hoppa in i duschen och det ska jag faktiskt göra.. har skjutit upp det i väldigt många timmar nu.
hoppas du har det mysigt just nu duudis!! /hanna

are you the swedish blondies?

okej dagens hemska, tragiska nyheter: vi är INTE lediga imorgon. vi har skola. i hela två timmar mellan 9.30 och 11.30. det låter helt vansinnigt att jag klagar över det men faktiskt så hade jag laddat för en helt ledig dag. idag skulle vi festa sönder oss, sen imorgon skulle man bara kunna dega, skriva mejl till folk, slappa, titta på gossip girl/grey's anatomy/one tree hill/annat kvalitets program och bara vara. men naj. nu måste man vara duktig och gå upp redan vid åtta-halv nio och gå i skolan. i-ha-haaa säger islandshästen. men lite snark ändå..
janneke har redan berättat allt viktigt om vår dag i skolan idag. efter skolan var vi och lunchade med carry och sen på hemvägen gick jag och karin förbi en loppis. eller second hand borde jag väl säga, är inte det mycket coolare? ingen säger ju någonsin "tröja, loppis" utan i stället är alla übercoola och säger "tröja, second hand". hursomhelst, jag köpte tre LP-skivor, en pussel och domino. hela vijf euro investerade jag i allt detta. men ändå coolare var att när karin snackte med säljaren så förstod jag typ allt vad dom sa! ett tag tappte jag bort mig men sen var jag tillbaka på spåren. det går bra nu!
snart går det dock sämre. snart ska vi vara oranga igen. oooooh vad jag inte är sugen på det.. men vad gör man inte för sin utbildning. såhär fina var vi i tisdag:
janneke kommer att döda mig för den här bilden. men jag kunde inte låta bli.
men som karin skrev kanske man lyckas hälla öl på den där tröjan idag. vi utgår ifrån det.
groeten/hanna

To cool for school

Nu har vi börjat skolan på riktigt. Jag har till och med gjort my homework. Dock kom precis Carry och sa att hon hade gjort en powerpoint presentation men jag har mest kladdat på mitt block.. va fan kan inte ja göra nått ordentligt någon gång eller? naj tydligen inte..

Men iaf, ikväll är de megaparty eftersom vi är lediga imorgon. Jag tänkte dra till Delft imorgon så Rick får pyssla om mej när ja är bakis! (Ja, rick du ska vara snäll mot mig!) Och på lördag drar ja ju till Österrike :)

Sen måste jag också tillägga att inatt va första natten jag sov utan vinterkläder på. Mitt lilla hus har haft lite värmeproblem. Man skulle kunnat sova utomhus för de hade nog näst intill vart varmare. Jag har helt seriöst sovit med tre täcken och ändå har jag frösit. Min nos har vart så kall när ja vaknat så ja hade knappt nån känsel och då ska vi inte prata om tårna...
...men inatt så kom äntligen värmen! I full fart dessutom för ja vaknade av att jag höll på att stekas. Men de gör inget för gud vad glad ja är för nu kan jag äntligen sova ordentligt. Halleluja moment.

Btw så tror ja vår lärare har försovit sig för här är han inte iaf.

Och ja ska inte heller glömma berätta att jag har träningsvärk idag och de beror faktiskt på att ja gymmande igår :O Jag, Hanna och Karin skaffade samma gymkort. Soft att hänga ihop på gymmet. Vi träffas inte så ofta annars nämligen...eller?

Jaja, nu ska ja väl facebooka lite. Är lite glad över att mina ladies från Nässjö har bokat en hälsa-på-resa :D Fett!
Oj, nu kom min lärare. Hej då  
Liefs, Janneke


skola

herregud jag är HELT slut. har varit i skolan i 45minuter. gått till helpdesk, smajlat till en kille, han fixade min internet och sen kom jag tillbaks till klassrummet. nu sitter jag och snackar skit med klassen, BLOGGAR och vi slutar om en kvart.
TUFFT LIV MAN HAR.

orange är nog inte det nya svarta...

vi var så sjukt smarta och duktiga igår och gick INTE ut. det visade sig vara helt rätt val. det var så skönt igår att bara sitta vid datorn, läsa bloggar, skypa med asker och ta det lugnt innan man somnade nöjd och nykter. och i morse vaknade man pigg och glad. bra gjort vi, svenska blondinerna(=jag, janneke och karin).
annars gårdagen då? hur ska man beskriva det med ett enda ord.. hmmm... skolan var gott, vi har väldig chill schema. och intressanta grejer verkar vara också, det är bra. men det var inte skolan som var den stora grejen igår ändå.. utan det var..... DEN HEMSKA ORANGA T-SHIRTEN JAG (och janneke o karin) VAR TVUNGEN ATT HA PÅ MIG. vi hade ett introduktionsmöte och när vi satt där, i en ring, lekade lekar, alla i likadana väääldigt oranga t-shirts och skulle komma på en sång till vårt lag dog jag lite inombords. alltså jag tycker lekar är roliga, i innebandylagen håller vi ju på med sådant men det här var annorlunda.. det här var som gjort för femtonåringar och inget illa om femtonåringar men jag börjar bli gammal. jag är 23. så det var mest obekvämt och jag var mest fientligt inställd till allting även om jag lyckades nog hålla mina känslor inom mig. till slut var det ju jag ändå som kom på sången, eller kom i alla fall med ett förslag. men jag skämdes också lite för alla mina tankar, här gör ju folk massa jobb för att vi ska ha det roligt och trivas men det blir ju lite fel när man inte trivs och har roligt i situationen. och är tvungen att ha en orange t-shirt på sig. förresten så är dom andra lagen blåa, vita och något annat neutralfärg typ svart. tur att vi hade äran att få det absolut-inte-diskret-nånstans färget.
men vi överlevde. och idag är en ny dag. en onsdag. vilket förresten inte är lill-lördag utan det är torsdag som är den nya lill-lördagen. bara så att ni vet om ni vill fira på ett holländskt sätt. då går ni ut på torsdag.
nu ska jag skriva lite text, laga lite mat, ta på mig lite kläder och sen gå lite till skolan och gå lite i skolan. SEN ska jag äntligen ta en promenad i zwolle med kameran och fota sönder mig.
pussopill!/hanna

Första skoldagen

Jag var nog allt lite pirrig imorse när jag gick helt ensam in till vårt klassrum. (Hanna och Karin va sena) Ovanligt att Hanna är sen för övrigt. Men...allt gick bra. Skolan verkar fett nice. Stan verkar fett nice. Allt verkar vekrligen fett nice.
För det första måste ja skryta med att skolan har ett eget gym där man också kan träna massa pass som typ spinning o zumba. Men håll i er, skolan har en fucking pool. Yees ja ska till "simskolan" hehhehehehehe
Verkar va sköna lärare också och vi har världens softaste schema så ikväll är det fest.. igen. Åh som Hanna säger livin the dream. Jag är lycklig.

Liefs Janneke

f1 najs livet är

gårdagen var najs! när man gör allt för första gången så är det så himla spännande. första svängen på stan, första promenaden i holland, första gången man är ute och springer, första ölen... och första gången i mataffären! DET. VAR. SÅ. SPÄNNANDE!!! fattade ingeting. visste inte vad grejerna var för någonting, förutom produkterna som var samma som hemma och grönsakerna och frukt, och vid varje hylla blev jag fascinerad av detta. stod bara där och stirrade på grajerna. wow. så det tog en bra stund innan jag var klar med mataffären, också för att dom även säljer vin och öl. hur fett är inte det?
så nu är min nya kyl fylld och fin, jag har en kundvagn i mitt rum och idag börjar jag skolan. LIVIN' THE DREAM.
den nedersta bilden hade jag postat i natt när vi kom hem efter en sväng på lokala studentpubben OM inte blogg.se hade legat nere. så tacka dom för att ni slapp!

Godmorning

Herregud va kallt de va inatt. Jag har nog ta mej fän inte sovit nått. Och de känns ju kul när de är första dagen i skolan. Not! Jag hackade tänder imorse så sprang in till duschen. Duschade mej varm och morgonens fundering är hur tusan jag ska hålla mej varm inatt? Jag sover som sagt på en luftmadrass och de är den som är SVINKALL. Sen måste ja tillägga att visst att ja tkr katter är helt okej men dom här katterna är så sällskapssjuka så dom ligger och mjaur på nätterna för att försöka väcka mej så ja ska gosa med dom. Gulligt kanske men inte speciellt roligt heller..

Igår va de iaf roligt :) Jag, hanna och karin och en österrikare va nere på studentpuben och drag öl. Blandade lite svenska, engelska och holländska och faktum är att de gick rätt bra. Känns gött me tanke på att utbildningen är på english.

Jag funderar på om jag ska ta och gå ut och springa lite nu kanske.. fast fän jag är sämst på att springa/jogga. De blir mest en promenixisar. Så hej då så länge.
Liefs, Janneke

Mitt lilla hus


Vardagsrummet och katten Tommie i fönstret.


Kitchen och matbord


Matbord, trappa och "trädgård"

Jag ska kila iväg och handla mat men måste tillägga att jag träffat Hanna och Karin idag. Kärt återseende.
Senare tänkte jag väl slänga upp bilder på resten av huset men ja är lite in a hurry så hej på er.

Liefs, Janneke


i Zwolle!

dåså Zwolle är du redo för mig? bäst att du är det eftersom jag är här nu! och det känns fettbra! eller okej ännu bättre hade det känt om mitt kylskåp hade stått där den ska i stället av badrummet, men det är ju ett piss i missisippi. annars verkar rummet bra, lite tom bara, så jag måste till stan och köpa mat och saker. just nu känns rummet som ett dansgolv. vilket i och för sig inte är helt fel det heller.
kom hit kl tolv i nätras. jag har ett jättefönster i mitt rum och på natten såg stan jätte vacker ut. när jag vaknade i morse påminnde stan mer om sovjet unionen. hoppas våren och solen kommer snart så att utsikten från mitt rum som ligger på åttonde våning blir roligare att titta på. men jag gillar mitt jätte fönster i alla fall, det är fettnajs.
nu orkar jag inte skriva mer eftersom jag vill ner och upptäcka min stan. Janneke messade precis att hon vaknade nu. LATIS. jag gick upp redan kl åtta och har redan varit och kikat på skolan. så du är sooooooooou efter mig duudis!!
vi hörs mer ikväll, jag känner mig helt ADHD nu med allt. så mycket nytt, så mycket att se, så mycket att göra och fixa och så spännande allt är. yeheej!
puss!/hanna
ps. rick: du är snygg!

ensam hemma

Nu åkte lille Ricky från mig. Och ensam blev ja kvar i mitt lilla nya hus Zwolle. De är tyst och lite ensamt men de är en vanesak antar ja.

Men nog gnäll utan nu börjat ett nytt äventyr. Jag bor faktiskt för första gången helt ensam. Alltså utan massa folk runt mig. Jag hyr ett hus av en snubbe som är i Kina så jag tar hand om hans hus och hans katter till han kommer tillbaka..Huset är mysigt tkr ja allt och ja är nöjd. Saknar dock att ha en säng haha just nu sover ja på en uppblåsbar sak. Inte okej! Lägger Rick en fis så stutsar madrassen..
Men förutom det så har ja de mesta nu. Vi va på Ikea igår och handlade sånt ja behöver..typ spegel, candlelights och gardiner och vilken tur att jag har en handyman till pojkvän som hjälpt mig med att fixa allt :)

Just nu hänger ja med Tommie och Dj i soffa. Riktigt sköna katter. Dock stöööört sällskapsjuka, men de är ju precis de ja behöver just nu :) Och en sak till. Idag kommer Hanna man till Zwolle. Imorgon ska vi på äventyr..För det första måste ja hitta skolan och sen måste jag även hitta en affär så ja kan handla lite food. I Zwolle är inte EN ENDA affär öppen på söndagar. De ska va en vilodag.. Jag antar att de är rätt schysst att söndagar är vilodagar men fän de kan la ha mataffärer öppen iaf.

Jag och Ricky va och explorade i Zwolle idag. Stan verkar nice och rätt stor ändå. Jag gillart och fick en härlig känsla i magen när vi gick runt i stan och kikade runt. Jag kommer nog trivas rätt bra här.

Slänger upp lite pics från helgen.

Liefs, Janneke


Rick äter spenat.



Stjärtgossen fotar i Zwolles innerstad.


Ikeahäng


Jag blev sjukt trött på ikea så provade denna sängen. Tyckte den va så skön så jag beställde hem två stycken.


Fortfarande rätt trött så jag ville sova överallt


Exploring Zwolle


Zwolle skyddas av massa kanonisar.


Rick the pirate


Katten Dj som spinner sönder sig.


på väg

lite jobbigt just nu, vill ju inte åka ifrån Honom. 
men det här kommer att gå så bra. 
och snart ses Vi igen.

Janneke fan jag längtar till att träffa dig. vill vara framme nu. tåget smakar bajs just nu. ja jag ha smakat.

Zwolle

Jag bor numera på Loezekamp 25. Kom hit igår men hade lite grejs att fixa med.

Jag och Ricky sitter och äter frulle nu så jag slänger upp lite bilder senare.
Groetjes, Janneke

packing..

alla vill med mig till holland!
men tyvärr får inte allt plats.
måste lämna några skor, klänningar, byxor, linnen och andra grajer hemma. (alla skor på bilden ska dock med. det är ett måste.) Eller några, jag måste lämna asmycket hemma. Men en hel del få plats.
man kan säga att det pågår slutspel mellan kläderna hemma hos mig just nu. Plaggen ställs mot varandra i kampen om plats i väskorna. Det är bara två väskor och därmed fåtal platser som erbjuds. Det är tufft, men så är det. Starkaste, snyggaste och coolaste vinner.
det är bara att köra på. det som måste göras måste göras (no way sherlock).
puss på er! /hanna

Rotterdam

Nar Rick kor sina fetinglanga pass pa jobbet har jag en tendens till att gora absolut ingenting pa dagarna. Sa jag tvingade mer eller mindre med mej Chris till Rotterdam igar. Vi fikade och gick i affarer. Kopte lite skrapgrejer. Assa fan ja maste sluta handla! Ska ju ta mej tusan till Osterrike om en vecka sa kan ju va bra att spara lite cash..
Val hemma lagade jag dinner, pasta med chicken.

Jag har lite svart att fatta att jag borjar skolan igen pa tisdag. Jag har haft megalang semester nu och de har vart ratt soft. Dock maste jag saga att ja ar lite sugen pa att borja igen.. som sagt gor ja inte speciellt mkt de dagar rick jobbar sa jag borjar bli lite rastlos. Som typ nu.. ska jag sova eller sova? hmm, jag tror jag gar och sover lite.


Chris och jag i Rotterdam


I rotterdam firades det nya kinesiska aret. Tror det var kaninernas ar. I am a rabbit I am a rabbit

Liefs, Janneke

jag gör det aldrig... förutom idag!

på riktig, jag gör det aldrig. eller i alla fall inte många gånger på året.
men idag....
trummorna...
...tiitititit...
....
... jag sket i att springa!!!!

det är inte så att jag springer varje dag. men ca 5 gånger i veckan brukar jag göra något som förknippas med idrott och som inte handlar om att följa idrott. alltså motionera, fast jag hatar ordet... det tror jag gör alla som någon gång tävlat inom sporten. hursomhelst. har jag väl bestämt mig att idag ska jag ut och springa så gör jag det. oavsett om det regnar, om det är sent, om det är mörkt, om det är kallt osv. har jag bestämt mig för någonting så gör jag det.
MEN idag sket jag i vad jag hade bestämt mig för. för att jag börjar inse att det är faktiskt jag själv som bestämmer! nu är det inte längre någon coach/tränare som tvingar mig till detta. utan det är jag som styr och ställer och jag kan ändra mig!! och just idag var jag mer sugen på att äta gott, ta ett glas vin, hänga med asker och sedan träffa några kompisar än att ge mig ut och springa. så jag sket i det. bara sådär!!
stort steg för mig, litet steg för människan.
och nu ska jag snart träffa dom där kompisarna.
det ni! skriker jag till löparskorna i hallen.
/hanna

P4 korre

Glomde tillagga att ja va utlandskorre i P4 igar :) Vet dock inte nar det sandes..
Nice bajs va!

Groetjes Janneke

mat mat mat och lite body worlds

Igar var vi hos Ricks paron och kakade wraps. Cepe gott! Jag och Rick forsokte aven ge oss pa att gora tiramisu till efterratt men den misslyckades..igen. Fast smaken ar svingod men de ar lite val rinning. Jag at for mkt som vanligt sa drog pa mej en rejal matkoma och kan ju tillagga att jag inte har kvar mitt 6-pack pa magen langre..


Supergott. Kycklingrullar typ med massa cheese. 

Innan maten va vi pa body worlds i Rotterdam. Body Worlds ar en utstallning dar de staller ut riktiga doda manniskor men da utan skinn. Man lar sig hur musklerna fungerar och far se hur hjarnan ser ut och sant. Manniskor har alltsa gatt med pa att deras kroppar ska fa anvandas till den har sortern utstallning. Jag tyckte utsallningen va riktigt ball MEN jag har svart att sjalv vilja stalla upp pa att bli fladd och sen stallas ut nar jag inte lever langre.. Iaf sa va de riktigt snyggt gjort. Man fick aven se hur snabbt ett barn vaxer i magen. Inte hade ja en aning om att redan efter 8 veckor kan man faktiskt se att det ar ett litet foster. Coolt!


En lopande doing


Lungorna ar svarta for den har personen va en rokare innan han dog.
Kanns helt okej att man inte roker langre da! Nasty Fnasty


Ballt



Idag ska ja ge mej ut och springa. Ar fortfarande sugen pa att ta mej till Rotterdam for att shoppa lite men jag har i princip inte gjort annat an shoppa dessa tre veckor jag varit har sa kanske skippar de..cash is king. och ja har inga cash. Dock ar ja lite lycklig for jag har aaaaantligen fixat ett hollandskt mobilabonnemang. Elle de va snarare Rick som fixade men nu ar de gjort iaf. Jag ska bara aktivera och sen kor vi!

Liefs, Janneke

slutspurten

Snart kommer jag till Holland Janneke. Snart.
Det känns faktiskt lite(mycket) overkligt att på söndag åker jag till Holland. Äntligen! och samtidigt: shit redan! Det är så länge jag har vetat om att resan kommer "någon gång i framtiden" att jag nu har svårt att fatta att det händer nu. Här och nu, snart där och nu. Jag är pirrig. Jag är förväntansfull. Jag är laddad. Och jag är nervös. Precis som innan en innebandymatch... Så det ska nog gå bra, bara man gör första räddningen/slår första passet så brukar nervositeten släppa och spelet rulla på.
Men jag har några dagar kvar i Kalmar. Och det är en hel del som måste fixas. Mycket har jag säkert glömt, försökte i morse skriva en liten lista om saker jag måste fixa och listan kändes lite fattig.. Packa kommer ju vara värsta projektet någonsin och det tänkte jag börja med idag. Vilken tragedi det kommer att bli välja bort kläder.... (dagens islandshäst) Men jag ska vara stark, jag ska klara av det.
Snart kommer jag Janneke. IIIIK!
/hanna

kvallslasning

Rick jobbar for ovanlighetens skull sa jag tanke att jag kunde slanga upp lite bilder fran nyar. Jag firade det nya aret har i Delft och varfor jag slanger upp bilder pa det just nu beror mest pa att ja precis insag att alla dom bilderna ligger pa den har lilla datorn jag sitter framfor. Och for att jag inte vill att ni ska glomma hur jag ser ut..


Jag och Dyonne


Jag hade kopt ett nytt harband men jag fick inte ha det pa mej for Rick :S


Hela ganget


Speltid


Grabbligan


Tjejligan


Alskar mej sjalv


Proooooooost

Nu horde jag dorren darnere sa nu kom Ricky hem fran jobbet. Jag ska kramas lite nu..
Och Hanna, jag tkr du ska komma till Holland nu :)
Liefs, Janneke


RSS 2.0