sthlm då

så var man tillbaka igen efter några härliga dagar i Stockholm. fast alla dagar, eller alla timmar på alla dagar, var inte så härliga. det första jag gjorde när jag kom till huvudstaden var att bli sjuk. så vacker och exotisk och fin stockholm kändes när jag låg under täcket i min väns emmis lägenhet, sov och kryade på mig. mycket spännande. det var effektiv vila i cirka en halvdag, sen gjorde jag stan ändå. man kan inte vara sjuk jämt.
förutom att vara sjuk hann jag med en after work, affärer (fast jag köpte INGA kläder. lite smink och en lite kameraväska men inga kläder.) och häng med emmi innan asker kom på fredag och vi checkade in på sjöfartshotellet. mycket bra tips till er alla: bli ihop med en sjöman, då kan man bo billigt. på fredagskväll var jag och asker ute och åt och tog några bärs, gick bara runt och snackade och var kära. jag var det i alla fall, och tror asker var det också. shit vad jag kommer sakna den där mannen när jag drar till holland...
på lördag var vi på Vasa museet. så svensk jag kände mig när jag strosade runt där och fotade den stora båten. ett par kompisar till oss gjorde oss sällskap och på kvällen drog vi alla ut och käkade. fick världens största portion pasta och åt upp allt! såklart. hörde jannekes röst inom mitt huvud: "dude, du äter som en dude!!" efter maten blev det ännu mer vin och skratt hos våra kompisar efter att vi hade bestämt oss för att strunta i krogen. vuxet och bra beslut, jag hade asnajs kväll utan alla östermalmsparrisar.
förutom allt detta hann jag även med att orsaka brandlarm på vårt hotell. jag tror i alla fall att det var jag... åt precis mina röstade(=brännda) mackor när larmet började tjuta och hörde bara hur personalen snackte nåt om brödrosten som hade luktade rök... oops.
avslutar med ett par bilder från vasamuseet. kolla vad fin och kulturell jag ser ut! vuxet. ellleeeeer.

ingen panik!!

jag lever. har bara inte hunnit blogga nåt eftersom jag har LEVT PÅ RIKTIGT, inte bara på nätet. galet!! skitit i facebooks spännande värld, alla bloggar och mejlen i flera(=2) dagar. livin on the edge. men gott har det varit!
kom hem till kalmar idag efter 6,5 mycket givande timmar på bussen. snark. fast jag läste en bok under resan och den var bra och smart. faktiskt!! brukar ju gotta mig i härlig chicklit men den här gången läste jag något som var nyttigt på riktigt. vuxenpoäng. när vi väl kom hem var det första vi gjorde.... mat, såklart. (jag vet vad kåta janneke tänkte att vi gjorde.....) ooh en hel dag i bussen med bara chips och nötter. visst gott men varm mat är bäst. hursomhelst det var härligt att komma hem, packa upp, äta, titta på hipp hipp och konstatera att man är ledig imorgon. det tar ju på krafterna att vara på semester.
nixpix nu ska jag inte skriva mer utan jag ska gå och lägga mig. det får blir mer korvomusande imorgon. pusshejgodnatt. /hanna

rick gastskriver

Hej hej!

öäå finns visst på min tangenbord ;P (janneke e dummis)
Ursäkta för mina svenska...jag vet att det är dålligt. Buuhu men jag försöker i alla fall. Jag är en hollands kille som pratar litet svenska :)
Nu sitter jag här i mitt huset i holland tillsammans med Janneke. Poor me...Jag hittar hårpinner överallt på golvet och andra greyen; hårcreme, mycket skor och kläderna överallt! Ok nu måste jag berätta att Janneke städar också :) helt okeej att ha en 'personal cleaner'.
Ska kolla filmet snart och sen sova. Jobba börja tidigt imorgon :/


hamsterpaj



vi har kollat pa hamstrar. jag fick ingen puss av den lille jakeln. vilken
tur jag har som kan pussa sa mycket pa en annan liten jakel istallet da. 




sen var ja lite unhappy nar jag insag att de satt 40 faglar i en pluttbur.
INTE OKEJ!
Efter djurtittandet vart de kvallen och vi latjade lite med lampor.



Jag fick ocksa va med pa bild fast far dock erkanna att for en gang skull
sa va rick snyggare an mej...




Nu ska ja steka pancakes med bacon o cheese. Yeeah!
Liefs, Janneke


dammsugning

Hej igen,
 
Glomde saga att nar vi lagade till rodvinssasen sa kikade rick ut igenom fonstret. Dar sag han en liten dam som dammsog gatorna. Sa gor man i Holland..bara sa du vet Hanna.


Bilden blev inte varldsbast men har ar iaf den dammsugande tanten.

Btw, sa har ja glomt bort hur man gor snygga inlagg och Rick har inte photoshop pa sin dator sa bloggen ar lite ugly nu. Eller iaf mina inlagg och bilder. Men hall ut, de kommer bli fler och bra inlagg nar ja far anvanda min egna kvicka data med ALLA bokstaver.
Groetjes, Janneke


Resturang at bajs



Rick och jag oppnade en egen resturang igar. Vi gjorde tre-ratters och bjod in hans paron till middag. Jag tkr de ar lite laskigt att lasa recept eftersom jag tkr de ar soft att bara slanga ihop natt och kunna skryta med att man kommit pa de sjalv... men ja maste anda saga att entrecote med potatisgratang och tiramisun till efterratt gick hem bra hos gasterna. Resturangen dopte vi till At bajs. Vilken tur att inte alla pratar svenska!

Idag jobbar Ricky sa jag drog pa mig lopardojorna innan och va ute och "sprang" en timme. iiiisch min kondis suger haststjart. men har tankt att bygga upp den lite. Rick nyper mig i magen cirkus 225 ggr om dagen. Vet inte riktigt om de ar karleksnyp eller mest ett tecken pa att ja borde borja trana!? haha men de gar bra iaf.
Jag ar kvar hos rick en vecka till eftersom skolan inte borjar forran den 7e. sweet!

Nu ska ja kaka nuts.
Liefs, Janneke


sthlm calling

nu tar jag mina väskor, som troligen innehåller alldeles för mycket grejer även om jag den här gången varit sjuk duktig på packa, och åker till Stockholm. har varit hård mot mig själv och inte låtit fem par skor och klänningar smyga sig in i min väska, MEN det är jobbigt att vara idrottsnarkoman eftersom träningskläder och skor tar ju halva väskan. riktig ISLANDSHÄST.
hursomhelst det ska bli så kul att komma iväg! kul att hitta på något innan man åker nästa söndag (till holland alltså). har även laddat lite ny musik till min mobil så tågresan ska inte heller bli så jobbig. det är förresten är grej som ska bli FETT i holland -> musiken. dom har ju så grymt mycket bra musik där. och det är lite annat än här i sverige (och i finland) och det är ju alltid trevligt med lite nya artister att bli kär i.
hipp o hej leverpastej! nu åker jag. PUSS! /hanna

skön

/hanna

duude..

... nu kor jag igang. Och jag kan ju redan fran borjan beratta for er att tyvarr har det hollandska alfabetet inte lika manga bokstaver som vi har i det svenska alfabetet. Kan ni gissa vilka som fattas?
Jag har varit en "hollandbo" i exakt en vecka nu. Dock har jag mina saker lite varstans for jag har inte fatt nycklarna till mitt lilla hus an. Dagarna tillbringar jag mest tillsammans med Rick. Han jobbar. Jag har semester. wow de ar skont. Jag gor egentligen absolut ingenting forutom att jag leker hemmafru ibland. Tar inte hand om ungar men om allt annat en hemmafru gor sasom; tvatta, stada, laga mat och ser skitbra ut. Eller?
Naj, maste erkanna att jag ser inte skitbra ut for ja ar blek alabama. men eftersom solen skiner har i holland kanske man ska lagga sig vid poolen och steka lite. Eller?
Naj, det ar inte riktigt sa varmt har men nastan... Jag kan anvanda min skinnpaj iaf!
Just nu sa ar jag faktiskt hos min oma och opa i castricum. Njuter av att va vid havet och chillar mest. Ska traffa Eva ikvall. Eva ar min barndomsvan som ja inte traffat pa tio ar men ja har ju inte forandrats ett smack de sista tio aren sa hon kommer nog kanna igen mej. 

Mer om detta imorgon. Vill bara saga att fy fan vad bra jag mar.
/Janneke

dude...

... ska vi köra igång?
Jag tycker vi gör det!
Jag har ju inte så mycket annat att göra, blir lite ADHD alabama här hemma.. har för mycket fritid!
I och med det har jag inte så jätte mycket spännande saker att berätta om heller, MEN kan säga att jag idag bokat resorna till Holland och jag är både laddad och pirrig! Känns också sjukt skumt att snart bor jag där. Overkligt.
Men i stället av att jag ska snacka om fjärilarna i min mage vill jag höra hur är det i Holland. Så janneke, shoot me, shoot us all!
ja och ni som undrar, på den här bloggen kommer alltså jag(hanna) o janneke blogga. fett vad?
puss!
/hanna

vi testar lite till

var så välkommen. /hanna

första

aaaaaaaaaaa jag nördar sönder mig när jag försöker att få detta att fungera. /hanna

RSS 2.0