tar kål på mig

jag vill inte känna den där ständiga oron om att mitt visum kommer strula sig. Varför ska det vara så svårt att komma till ett land? Jag förstår att allt ska va safe safe safe men herregud, detta har verkligen gått över gränsen. Panic at the disco liksom, orka mallorca och så vidare. Jag ska leta efter boende i Brooklyn iaf. Detta tips fick jag av min chef efter att jag intygade honom i ett mail att jag kommer komma dit vad det än kostar o då menar jag inte bara pengar utan jag ska fanimej dit om det så är det sista jag gör. 



Jag har varit yr hela dagen och nu blev jag det igen. Orka mallorca på det också. Natti /Janneke

10 tecken på att jag har blivit pensionär

1. jag går runt hemma i ett par raggsockor eftersom annars fryser mina fötter.
2. mina baini är jättetrötta utan någon riktig anledning.
3. jag tycker att jag tillbringar för mycket tid på internet och vid datorn och har därmed introducerat en dator-fri-kväll i veckan. började förra veckan och tänker att fortsätta många veckor till.
4. jag tycker att det tar på krafterna att gå ut och festa.
5. jag har börjat nästan gilla mer att ge bort julklappar än få dem.
6. jag gick och la mig klockan 21.55 igår.
7. jag gick upp klockan 6.50 imorse igen, helt frivilligt, eftersom jag gillar tidiga morgonar. jag gillar att lugnet och tystnaden och hur solen sakta kommer upp och blablabla. och jag gillar att äta frukost i lugn och ro.
8. igår när jag var ute och sprang såg jag att någon hade dumpat en ikea påse vid gångvägen bakom vår lägenhet. jag tittade in och såg att påsen innehöll en gammal PC. jag tog med mig påsen för att jag vet att man inte ska dumpa avfall i naturen. jag ska gå och lämna den på tippen.
9. när jag upptäckte det som beskrivits i punkt 3 svor jag över dagens ungdomar.
10. jag ser ut såhär:
observera att jag har en stickad väst på min stickade tröja.
/hanna

jogging

Snart ska jag banka sönder Sammys dörr för klockan åtta så ska det joggas!

Gårdagen gick bra men jag var så himla trött. Gick o körde ett 75 minuters spinningpass på Friskis o satan i gatan vad tråkigt det var. Spinning i all ära men varför spela rockballader när man ska köra stenhårt? Musiken är a och o för mig när det kommer till träning. O, har man ingen bra musik så känns de inte som jag kör ut mig lika hårt. Jaja, lite träningsvärk har jag idag dock. Slängde i mig frulle vid 7 så kommer antagligen få håll men jag behövde lite energy för att orka vakna. Efter de kör jag o Hanna Cuppsatsning och ikväll blir de vin med Karin. Ska dock bara ta ett glas för förra gången jag drack 2 så började det snurra. Jag börjar bli gammal..



/Janneke

Godmorgon

Jag kunde inte sova inatt o de va ju dumt för ja skulle upp vid 6 o tvätta o fixa lite saker. Drömde superknäppt, jag krigade med svärd i vatten men de går ju liksom inte att svinga svärd i vatten så det blev väldigt konstigt. 

Nu ska jag fortsätta lite med Hirdman och läsa igenom vår uppsats o korrigera lite. Efter de blir de biblan häng med Hanna. I eftermiddag måste jag fixa lite med mitt visum på banken o expert. Jag börjar bli lite smått stressad igen för det är så krångligt o fatta vilka formulär som ska fyllas i osv. Jag måste ju komma iväg! Så är det bara! 



Bjuder på en till vår/sommar bild. Jag längtar till lite värme.
/Janneke

Bildregn a la Holland

Jag fick massa bilder av Hanna idag. Bilder som tagits under halvåret vi bodde i Holland tillsammans. Jag, Karin och Hanna hade det bra därborta. Lite för bra kanske.. det är nämligen så att det var en kvinna som ringde idag och frågade om hon kunde få intervjua mig om hur min Hollandvistelse var.. jag skulle liksom tipsa lite om varför man ska plugga utomlands.. men, jag var tvungen att säga att själva skolgången i Holland faktiskt inte var så mycket att hurra för och frågade henne om hon verkligen var säker på om hon skulle välja just mig med tanke på att det fanns fler anledningar för mig att dra till holland än bara plugg. Jag ville till mitt andra hemland och vara nära den delen av familjen. Och det hann jag ju med kan man väl säga för i skolan..där behövde vi i princip inte vara. Alltså, att bli intevjuad av någon från Linnéuniversitet som vill att man göra lite "reklam" för värdlandet funkar bra för mig.. så länge vi inte går in på skolsaker. Men det vet ju intervjuaren om så tja, det borde väl gå bra då. Bjuder på ett litet bildregn. Egentligen är bilderna Hannas men jag tror inte hon blir suris över att jag delar med mig :) 


Fest hemma hos mig i Zwolle. Jag saknar verkliget mitt gamla hus, de söta små katterna o hur städat o rent det var. Framförallt så saknar jag ju Vincent. (blää det är nästan så jag inte vill skriva att jag saknar honom för trots att jag är mega ironisk så tyckte jag det var jobbigt att skriva ordet sakna och Vincent i samma mening)


Alla i bilden gör olika saker haha Carry som sitter till höger funderade på att komma hit en sväng men de verkar som de inte blir av tyvärr. Hon var typ den enda i klassen som var normal (oss inräknat)


Oj oj... 


Man måste ta parfjortisbilder när man är ute och festar. 


Hatten var lite för stor eller så är Karins huvud lite för litet. 


Jag och Hanna bestämde oss för att svänga förbi ett tivoli på vägen hem från basketmatchten. Jag kan inte fatta att ja tyckte detta va SÅ KUL när ja var liten. Mådde mest illa den här gången o va LIVRÄDD för att hela skiten skulle lossna. 


Vi va ute på en riktig club i Den Haag. Kul kul cykelhjul.


Vi skrattade ihjäl oss under en av Ricks tennismatcher. "Grattis till aborten". (Förlåt Gud)


Hanna tryckte i sig kött i Amsterdam muhahaha


Jag och Karin gosar. Tror det var denna kvällen Karin vägrade låta mig gå hem. 





Japp, det var denna kvällen hon vägrade låta mig gå hem. Hanna fick det dock.. men hon gick vilse så vi va nog hemma samtidigt ändå.

Det va kul att kika igenom alla bilderna och det gjorde mej varm inombords. Så mycket kul vi haft! Jag känner att ja varit lite off hela hösten när det kommer till att hitta på saker lite spontant och därför ska jag börja göra det nu. Spontana saker alltså. Jag ska vina med Karin på onsdag o förhoppningsvis gå på bio med Granis o Company i veckan också. Dock blir det en vilo kväll på torsdag för jag måste vila upp mig för på fredag kommer MIKAELA DAHL hit. Jag längtar sönder mig! 

/Janneke 




dagens look

hej jag heter chewbacca. kompisarna kallar mig för chewie. brukar chilla runt med en damsugare som heter R2-D2. jag har årsprenumeration på shampoo och balsam.
/chewie
PS. janneke skäms över mig och försöker därför gömma mig här på bloggen under massa bilder. men jag lovar att slå till igen när hon och ni minst anar det. MOHAHA!

Goodmorning

Med tanke på att mitt tåg var "lite" sent igårkväll så hann jag inte med det plugg jag skulle gjort till idag. Därför va de bara att pallra sig upp TIDIGT idag o skriva sönder sig. Men nu pausar jag lite.. också genom att skriva men får nog ändå ta och kalla de pluggpaus. Jag har haft världens bästa helg med världens bästa famlij.
I lördags morgon åkte jag till Nikki i Växjö o sen kom mina päron dit också. Vi började med att härja runt på stan in search of nya kläder. Hittade inget utan investerade i en rom flaska på systemet istället. Gick hem och åt god lunch som Martin hade lagat o sen va de dags för julbak. Bakade lussekatter. Vanliga lussekatter och lussekatter med vit chocklad. Shit, vad dom va goda. Jag gillar inte ens vit chocklad men dom här tog fän priset!


Lussebullisar. Jag åt rätt mkt deg som vanligt o rapade jäst o saffran hela kvällen.
Lussebulle med vit chocklad. Smakade ljuvligt verkligen.

Nikki hade även arrangerat massa lekar o jag som inte ens gillar lekar tyckte verkligen de va skitkul! Apkul till och med. Vi fick frågesport, memoryspel, finn ett fel, musikfrågor, innebandymatch, kasta boll osv osv. Fattar inte hur Nikki har ork att fixa så mycket.

Morsan tog spelet på allvar. Här har hon sin "hjälpreda" på huvudet. Den gjorde tydligen att hon blev bättre sa hon... tyvärr kanske de va så också för mamma o Martin vann trots att vi ledde med 34-11.. oj oj.

Bästa lagledaren :) 

Sen va de såklart dags för lite hallon/mynta mojitos. Jag visste väl att min rom flaske investering skulle komma väl till pass.


Efter massa spel o mojitos va de dags för middag (efter att vi fikat lussebullar haha) o den smakade lika ljuvligt den. Nikki hade lagat fläskfile med ris o sallad. Måste erkänna att jag inte va speciellt hungrig men de slank ner en o annan bit fläsk iaf. Sen va de dags för film och vi såg The Mechanic. Jag hade redan sett den men orkade inte leta efter en ny o efter som ja hade rejäl matkoma så tänkte jag att ja kunde somna lite lätt till filmen o då är de ju bara bra att ja sett den innan. Sov på Nikkis soffa på natten o skrattade åt att Nikkis o Martins luftmadrass va trasig så de låg lite halvt på golve men ändå lite flowing. Tur att de inte var jag för jag hade lackat ur. Sov som en prinsessa på soffan o vaknade av en stressad isprinsessa som ville åka skridskor (Nikki).






Öst Tysland frågade om de kunde få tillbaka sin skridskor. 






En härlig morgon på skidskor får man väl säga. Jag hade ont i fötterna med tanke på att de var länges sedan jag åkte men ja tycker ändå att de gick bra. Kul var det iaf!

Sen blev de dags för en god brunch som mami fixade o sen årets julmarknad. Tyvärr var det inget vidare då det praktiskt taget stormade så det var nästan inga stånd med smakprover, glögg eller lotter. Men men, de va mysigt att gå i stan hand i hand allihopa.


Hittade en mysig affär som påminde lite om det gamla Sverige. Jag gillar sånt! 

Nu ska jag plugga klart o sen ska jag till Hanna. Känner mej på ett bra humör efter den härliga helgen. Glömde ju berätta att jag sprang 4 km med mamsen o Nikki i storm! Sjukt bra! Tränade därmed 4 tuffa pass förra veckan o jag tänkte väl att jag skulle träna minst lika hårt denna veckan. Men först, plugg.
/Janneke





dagens islandshäst

OOOOOOOOOOH! det är så jobbigt!!!! jag är typ för mätt! och ändå är jag sugen på något att äta. det släpper bara inte. och det värsta av allt är att jag fått en megadille på pepparkakor. vad kom den ifrån? ätit nästan en hel stor låda sådana idag. oooh så gott, speciellt med glögg. juljuljuljuljul!!!
det är jobbigt att vara jag.
(sen att 40 000 människor i södra sverige är utan el och halva världen håller på att demostrera mot regeringar och sådant är ju ingenting jämfört med att man inte kan få nog av pepparkakor...)
/hanna

de tog 4,5 timma att ta mig hem från Växjö

Såhär glad var jag när jag stått ute o frusit stjärten av mig. Shit vad det blåser o stormar! Nu är jag iaf tillbaka i Kalmaret o det är jag glad för. Så nu ska jag sova mig varm. /Janneke

här händer det saker

min kamera gick sönder igår. min fyllekamera alltså, inte min riktiga, fina kamera. och den här fyllenkameran var redan rätt så sönder, man var tvungen att ha en penna lr något annat vass för att komma åt knappen och kunna starta den, och den var ihoptepjad efter att skalet blivit delat/lossnat. så det var inte så stor förlust. jaja. hursomhelst. av denna enkla anledningen blev det inte så många bilder igår. men det var en fotograf på plats som tog cirkus en miljon kort, så den dagen dom dyker upp någonstans lovar jag att sno dem och visa upp till er. tills dess får ni trösta er med att jag hann som tur föreviga mötet mellan kvinnlig the mask och rocky balboa.
.
.
nu kom Han hem. Han har en kompis på besök och dom har varit i affären. och köpt luftgevär. ?!?!?!?!?!?!?! whataaaa?
/hanna

just nu

- det regnar.
- jag degar på soffan och försöker fixa små grajer i vår c-uppsats.
- jag har lite ont i skallen efter att jag och prakke fick igår den otroligt smarta idéen att testa på hur det känns att bli slagen i huvudet. adrenalinkick ja, men den känns inte längre dagen efter...
- mina maskeradkläder har fortfarande inte hittat från golvet till tvättkorgen. en och annan liter sprit på dem efter gårdagens fest.
- jag orkar inte gå upp för att hämta mer pepparkakor.
- jag orkar inte göra något överhuvudtaget.
- livet får typ MVG.
/hanna

jag måste ha varit väldigt snäll i år :)


Titta vad jag fick av Sinterklaas :) 

I holland har man som tradition att sätta sin sko vid öppna spisen och sjunga en liten visa innan man går och lägger sig. Man sjunger den för att Sinterklaas ska komma och ge en något gott. Det gottiga läggs i skon om man varit snäll. Så, varje morgon fram till den 5e decemeber så sjunger man för sin sko och får äta godis till frukost, och tydligen har jag varit snäll för trots att jag inte sjöng så fick jag mitt favoritgodis.. nämligen marsipan! Åt det till både frukost och kvällsmat på flygplatsen i Köpenhamn. Dankjewel Sinterklaas.

/Janneke



Fredag

För det första måste jag ju säga att Hannas bilder är sjukt fina, good work!

Charlott (modellen på Hannas bilder) är skitsnygg utan smink.. varför är inte jag det? Körde en sminkfri dag idag (inte för att jag brukar sminka mej jättemkt) men efter att ha kört ett intensivt gympapass såg jag rent ut sagt förjevlig ut. Flammig i fejjan, svettig som en gris, bakistofsen mitt på huvet o lite tussar med hår som svettats fast i pannan. Jag vet helt säkert att Charlott hade sett snygg ut fast alla dessa "problem"(som Cosmopolitan skriver). Men jag gjorde det dock inte! Nej, jag bjuder ej på bild!

Skööönt nu efter träningen brukar folk säga men jag vet ej varför säger folk de? Är inte grejen med att träna att de ska va kul samtidigt som man tränar? Alltså, då ska det ju va skööönt när man tränar också? Nej, men de är de ju aldrig, förutom joggingen ibland då. Men att ta ut sig så man nästan svimmar tycker jag inte är skööönt.. mest bara jobbigt. 
Aj aj mina ben kommer göra ont imorgon. Kört två tuffa benpass två dagar i rad. Oj oj, nu blev de varning för träningsskryt här o det var inte min mening! Kanske ska strunta i att berätta att jag fick en nyttig raw smoothie till frukost av Hanna, att jag dessutom åt upp hennes nyttiga sallad till lunch, att jag kom hem och gjorde en nyttig fruktsallad och att jag nu ska göra en nyttig omelett med en nyttig sallad till?

Min mage kommer tro att det är någon annan som matar mig.. 

/Janneke

jag vet att ni vill se det här

jaa idag har jag pluggat med janneke och jag har betalat räkningar. och jag har ätit för lite salt då jag hela tiden är sugen på salt och törstig. jaja jättefascinerande med allt detdär.
MEN jag har faktiskt något jag vill visa er.
mina bilder från modeplåtningen.
visst är det spännande!!
jag ska ta cirkus fem procent av äran för bilderna. sara from var med och stylade och fixade sminket och håret. och modell heter charlott drotz. och sedan var det jag, emma och linda som planerade det hela. och fotade varsin outfit, förutom jag och emma som hade tur att fota två outfits.
här kommer delar av sekunder då jag tryckte på knappen:
.
.
vill göra mer sådant här. vill jobba och prestera. jag vill jag vill!
/hanna

härlig dag

Trots en trött morgon så blev dagen väldigt bra. Fick feedback på c-uppsatsandet o det va gött! Nu kan jag o Hanna köra igång på riktigt.. men inte förrän efter den nyttiga frukosten jag ska få hemma hos henne imorgon :) Hanna är en hälsomänniska o det gillas starkt för jag gillar också att va hälsosam även om jag inte tar det till den nivån Hanna gör ännu. 

Hade skrivit upp en lång todo list idag men istället för att pricka av den snackades det med syrran i telefon, letades det recept på nätet, hanns det med ett TUNGT spinningspass på Friskis och sen även en middag på det. Så, vad har jag framför mig ikväll? Jo, att fixa min todo list o sen ska det tittas på Harry Potter.. somnade till filmen när ja åkte tåg igår. Och på tal om tågresan igår så va den lite strulig. Fick nämligen hoppa av i Alvesta o åka buss till Hovmantorp för att sedan hoppa på ett tåg som tog mig till Kalmar. Var hemma halv två.. alldeles lagom att öppna en vodka flaska på korridorens lill-lördagsefterfest.. Nej då, det gjorde jag inte men jag hade kunnat. 


Sinterklaas o Femke i festbussen. Har ju helt glömt att berätta om att vi hyrde en "festbuss" på väg till festen vi var på i lördags. För en liten summa pengar fick man skjuts OCH alkohol OCH musik ända fram till lokalen. Lyx o kul! Bussen hade flashiga lampar, iskalla öl och sköna platser. Partey!

Nu ska jag ta tag i listan. /Janneke

P.s Jag måste dock tillägga att jag lovade att aldrig någonsin mer snacka skit om SJ om jag hann med mitt flyg till Holland förra veckan så den "struliga" hemresan var såklart mitt eget fel. Det var ju jag som hade bokat den..

julPEPP

det goda livet fortsätter! och dagen till ära har jag välkomnat in vintern och julen. det är ju bara en månad kvar till julafton! och inte många veckor kvar tills jag åker till finland, och Han till sjöss, så det gäller att passa på att njuta av de julveckorna vi har ihop. 
så idag har jag ställt in de sista sommarkläderna och -skorna i förrådet, tagit fram min vinterkappa (tjocka michelinjackan får fortsätta bo kvar i förrådet några dagar till, man ska ju frysa in vintern) och jag har även tagit fram julpynten. i vårt fall innebär julpynten en julstjärna. så det var inte så stor ansträning, men sedan har jag fixat lite här hemma så att det har blivit lite annorlunda och lite mer julstämning. plockat fram massa ljus och sånt. och så har jag köpt en julkalender! WOOP WOOP! och jaaaa, den är en chokladkalender. finns det något annat alternativ?
och inte nog med allt detta. jag har även köpt tre julklappar idag! två av dem är till mig själv. jag har nog aldrig varit såhär tidig med julklapparna.. dessa var ju inte ens årets första! bra jag!!!
och nu tänker ni att shit, hon är verkligen galen i jul, och shit, hon är verkligen duktig och ute i god tid och shit, hon kan verkligen njuta av julen. och då kommer jag med ännu ett avslöjande. ikväll ska jag koka risgrynsgröt!
oj, tänker ni nu. och jag säger hell yeaaaah baby, livin' the dream.
.
om en månad så!
/hanna

livets goda

.
för några dagar sen tänkte jag att jag ska fanimej ta tag i allt. och jag ska börja med att bli mer spontan, byra mönstren och njuta mera. mer behöver jag knappt göra. och därför tog jag en öl idag. bara för att det fanns i kylen och för att jag kände för det och för att det är ju gott och så. och för att jag inte brukar ta en öl hemma!
och sen åt jag mat, drack en öl och såg lite webb-tv.
det är väl så man ska leva varje dag av sitt liv, eller hur?
/hanna
ps. jag har däremot inte börjat med proteinpulver. det är Han och Hans kompis. jag delar bara vårdnaden av dessa härliga blåa påsar.

jag trodde det var träningsvärk...

...men jag har blivit med tvillingar!!
.
.
dom väger cirkus hundratjugosju kilo och är jättevackra.
jag kallar dem för Blå 1 och Blå 2.
/hanna

ska vända o göra dagen till något bra

jag kände mej lite ledsen när Rick gick till jobbet idag. (Egentligen har jag sagt att ja ska sluta blogga om Rick för enligt honom så bloggar jag alltid om honom och för att få han att förstå att han inte är hela mitt liv så vart ja sur o gjorde slut.. nä, inte så allvarligt men ja sa iofs att ja aldrig mer skulle blogga om honom fast tja, de går inte så bra..)
Men tillbaka till ledsamheten.. jag har väldigt svårt med hej då o ja va ledsen imorse för att ja visste att imorgon när rick pussar mig hej då o åker till jobbet så ser ja han inte mer på ett tag. Mitt flyg går inte förrän sex på kvällen så ja har en hel dag kvar i Delft men utan Rick.. o de känns faktiskt inte särskilt bra alls. Jag ska luncha med Martine o fika med Ricks päron så dagen kommer gå bra MEN fan va ja inte ser fram emot det där hej dået klockan halv sju på morgon alltså. Är alltid som mest känslig när jag är trött (som de allra flesta) så fy fän va trist start på dagen de kommer bli imorgon MEN nu ska ja sluta gnälla över de o istället njuta av att jag är här och att ja fick träffa min oma o opa igår :)
/Janneke

dagens lärdom

jag vaknade idag och var arg, och det helt utan anledning. oh så tråkigt sådant är!! men jag kände att faaa-an, jag orkar inte. jag hade noll motivation för plugget, jag var inte sugen på en måndag och jag kände mig knappt nöjd med någonting. allt kändes bara trisst.
men jag gick upp ändå och faktiskt började jag plugga trots magkänslan sa att lägg dig i sängen bara och vänta tills det blivit tisdag.
lite innan lunch träffte jag emma och fick bekräftat att det inte bara var jag som hade en dålig måndag. hon hade vaknat med ganska likadan känsla, och likaså hennes uppsatskompis sofie. därmed konstaterade vi att det inte var vårt fel. det var helt enkelt en sådan dag.
efter lunchen pluggade jag lite till innan det på eftermiddag var dags att dra till gymmet. observera att jag vid den tidpunkten fortfarande var lite små sur.
på gymmet tränade jag box och körde lite baini. och bastade.
och helt plötsligt var livet gott igen.
så frågan är: vad har jag lärt mig idag?
jaa-a, att slåss gör en glad.
och att en bastu skulle spara många människor många kronor hos diverse psykologer och terapeuter.
fint, eller?
/hanna

förlåt.. jag har varit otrogen

Jag ser inte skillnaden på Rick och Zwarte Piet så jag råkade va otrogen. Förlåt Rick, jag hopppas du tycker det är okej att du får veta det via bloggen.. jag tycker det blir så stelt om jag måste säga det face 2 face.
/Janneke

2011-11-20

hejhej. idag har det varit söndag. dagen till ära har jag mest suttit i bilen. men det var värd det eftersom jag fick träffa och krama om några gotländska vänner. och så fick jag se innebandy. kul det med.
igår var jag mest väldigt berusad. först sov jag halva dagen eftersom jag var så slut efter fredagens photoshoot graj, sen fikade jag med malin och sen åt jag middag och drack lite (mycket) vin. eller sååå mycket vin var det nog inte men så har jag ju inte festat på ett tag.. så det slog till kan man säga. men det var en kul kväll! nu känns det som att jag skulle kunna vara nykter resten av mitt liv, men nästa helg är det ju fyllan i villan och helgen efter det kommer min syster hit. livet är en stor fest, så det är bara att bita ihop och köra på.
och nu ska jag sova. imorgon ska jag vara hurtig, effektiv och duktig. och pigg. oh vad skönt det ska bli!
/hanna

jag gillar mitt liv

gårdagens:
.
dagens:
.
igår hade jag och Han myskväll här hemma i stugbyn. vi bestämde oss för att gå i konkurs och åt ostar, räkor och annat gott. det var definitivt värd det.
idag är det andra bullar eftersom det är fredag och jag har tusenelva saker att göra. men det flyter på rätt så bra. har redan befriat världen från min smutstvätt och jag har även varit och badat. och apropå bad så måste jag säga att livet vore mycket enklare och lättare och skönare om man hade en egen bastu. så är det bara. hursomhelst, dagens mest spännande graj är modeplåtning vi ska göra ikväll. känner mig både pepp och pirrig inför den!
nu är klockan tolv så nu ska jag äta lunch.
puss och hej!/hanna

tidig morgon

vaknade av att jag fick en hjärtinfarkt. Ricks väckarklocka är seriöst livsfarlig! Men, tja.. va spelar de för roll när man vaknar i famnen på den man tycker om :) Vi låg o drog oss längre än vad vi borde så Rick kom iväg lite sent till jobbet. Så går det när man inte kan sova ihop jämt.. man måste liksom passa på att gosa och kolla så att varenda centimeter på kroppen ser likadan ut. 


Morgonar är mysiga som hanna säger.. o jag kan inte mer än att hålla med. Åt frukost tillsammans med R med nyheterna på i bakgrunden. Tände lite ljus o drack färskpressad apelsinjuice. Joos.

Idag ska jag försöka fixa med så mycket grejer som möjligt så att jag slipper fixa med det i helgen. Måste handla lite smågrejer till festen vi ska på imorgon.. vi ska klä ut o jag bjuder på riktigt härliga bilder imorgon iih de kommer bli sååå kul. Visste ni att de va mer än fyra veckor sedan jag gick ut? Tråkmåns Janneke.
Ska antagligen äta lite frukt också för kolla in vår fruktkorg. Gott eller vad? Jag har världens bästa svärföräldrar!



O sen ska jag så klart skriva klart om Hirdmans bok för de gjorde jag ju faktiskt inte igår. istället åt vi middag hos Ricks päron o tiden springer iväg på kvällarna så jag hann inte göra nått vettigt när jag kom hem. Eller jo, jag skickade in min visum papper :)

Nu blire en promenix/jogging. Hörs senare.
/Janneke 


tack för idag judith

vilken dag vi har haft! så mysigt. vi borde hänga oftare, du och jag judith.
nu ska jag dock hänga med min pojkvän. hoppas det är okej?
/hanna

Torsdag, I´m in love

Nog fick jag pussas kramas gosas och mysa igår. Det var så härligt att se Rick stå där på flygplatsen.. Jag såg honom innan han såg mej o de va roligt att stå o titta lite extra på honom. Tänk att han står där och väntar på mig tänkte jag. Jag är så kär.

Dock är Rick nog lite stressad idag verkar de som för mitt in en whatsapp konservation skickade han puss.. och det brukar vi väl mest göra när vi säger hej då.. och det är ju snällt att han använder ordet puss för att avsluta mitt en konversation istället för att säga "jag har inte tid med dig nu, vi tar det när jag kommer hem". Vilket jag fattar att han menar med ordet puss egentligen.

Jaja, vad kan jag berätta mer..
Att det är ungefär lika kallt i holland som i sverige?
Att det bara är varmt i vardagsrummet i Ricks hus. Det kändes helt seriöst som jag stod och duschade utomhus igår.
Att Rick väljer att sova med stängd dörr och stängt fönster vilket gör att man vaknar och får andnöd på nätterna. Att jag vaknade ett par gånger inatt för att njuta lite extra över att jag låg nära honom. Vi låg till och med och skedade osv inatt.. (Vi brukar mest vända oss om rygg mot rygg när vi ska sova eftersom båda sover bättre då) men inatt så har vi slingrat ihop oss och jag har njutit av varenda sekund. 

Nu ska jag ta mig an Hirdmans bok. Ska skriva klart det lilla kapitlet idag! Så jag kan analysera mera imorgon och på måndag.. för på tisdag ska det lämnas in. Så därför tycker jag att våra kära lärare kan ta tag i att svara för annars blire svårt att få allt gjort innan det. 

Puss / Janneke 




2011-11-17

idag är det jag och resten av världen på bibblan. så känns det i alla fall. jag och janneke har ju hittils varit eremiter (dock har religion inget med vårt val att göra) och pluggat hemma hos mig, men nu är janneke i holland och jag behöver böcker så jag hänger i bibblan för första gången på länge. och det verkar som att det är place-to-be-at under c-uppsarbete eftersom alla är här. jag känner mig lite långsam som kommit hit först nu.....
.
dock hinner jag inte hänga här så länge idag eftersom jag om en stund måste åka till skolan och lämna tillbaks kameran och utrustningen vi använde igår (och som vi ska låna ut imorgon igen). men vem vet, kanske är jag världens duktigaste student och kommer tillbaks hit efter lunchen! eller så hamnar jag i matkoma och stannat hemma och pluggar. vore jag ni skulle jag satsa pengar på det sistnämda. men man vet aldrig... det är ju lätt o vinne och plötsligt händer det! hursomhelst så har jag i alla fall kommit igång. det känns bra, även om motivationen är på samma nivå som i måndags. men det kommer. när man minst anar så lär man sig att älska uppsatsskrivande. eller?
.
jag som bingo rimer igår. det var så himla roligt att "jobba" och göra något praktiskt. fick verkligen mersmak för sådant. därför känns inte teorierna så spännande idag.. men att gnälla hjälper inte så jag läser i stället. för att den här uppsatsen är faktiskt ett steg på vägen mot alla spännande jobb. så det finns inget annat än gå all-in och göra det. baaaare kör, liksom. visst har jag blivit vuxen som resonerar såhär? (bild snodd från emma)
/hanna

behind the scenes

.
studioplåtningen gick bra idag. det var väldigt roligt, emma och linda var grymma, jag hade inte sönder något, sara hade sjukt snygga kläder och charlotte var het som satan (bokstavligen, det är ju varmt i helvetet har jag hört). det känns bra inför fredag då vi ska plåta på riktigt. men ack är det inte bara "bara" att fota mode och styla. det är helt klart en stor utmaning! men en rolig sådan.
nu ska jag somna på soffan. pusshej /hanna

ett inlägg utan större poäng men en bild på mig själv

det är onsdag idag vilket innebär att det är en "flyga-från-ett-ställe-till-ett-annat"-dag. kom precis hem från växjö och om ett par timmar ska jag vara i studion på skolan i kalmar. modeplåtning är det som står på kvällschemat. spännande värre! och naj, trots mitt otroligt vackra och fotografisk utseende så är det inte jag som ska plåtas utan det är jag, emma och linda som ska plåta charlotte. men jag hoppas min utstrålning når fram till kameran trots att jag står bakom den.
och innan fotandet ska jag hinna med fixa lite ditta och datta och oj, klockan är redan två. tiden går fort när man har mycket att göra (no way sherlock).
och glad är jag också! vet inte riktigt varför. men har väl ingen anledning att vara sur heller? och kanske är det för att jag fått sova i rena lakan och med rent hår. för det känns faktiskt att jag är en ny människa jämfört med igår. ytliga saker höjer livskvaliten. så måste vara det. eller så är det solen. eller livet i allmänheten.
/hanna

snälla rara SJ...


Snälla Sj, strula inte till tågen nu. Snälla rara.. jag vill ju så gärna pussa på min kille idag. 
/Janneke



PEPPASTE I VÄRLDEN

jag saknar henne ofta men det är nog inget i jämförelse hon mycket hon saknar mig. HAHAA!!
.
bokat och klart, i början av december kommer syrran hit.
jag är redan nu så pepp!!!!
det var dagens gladaste nyhet.
dagens näst gladaste nyhet är att jag har tvättat mitt hår.
varsågod för den kalmar och världen.
annars har dagens nyheter handlar om det vanliga: plugg, städning, fix och andra vardaliga saker.
men tänk att om ett par veckor är det jag och syrran som håller ställningarna i kalmar. ojojoj!! det är inte vardagligt. det är så festligt som det bara kan bli!
(och nu lackar jag på blogg.se eftersom den här texten ska vara vänsterställt och inte ligga i mitten. skärpning!!)
pöss och kräm/hanna

arg på mig själv

Idag gick ja upp vid 6 för att jag ville pricka av massa saker. Och rätt så mkt saker handlade om att få ordning på min ekonomi.. men, det är inte så jäkla lätt att pricka av när man inte hittar sin bankdosa.. gah jag orkar inte tappa bort saker HELA TIDEN. /Janneke
p.s ingen bra start på dagen!

dagens "oh no så modig jag är"

jag skulle inte strunta i att tvätta mitt hår...
men så gjorde jag det!1!!:PPppPPpPpP
oh så vågat!! och äckligt.
.
men imorgon kanske??
/hanna

lovely

en sak till jag måste komma ihåg är att betala böter...
.. jag o Hanna fick böter för att ja skjutsade henne på cykeln. Smack

/en fattig Janneke

dagen borde ha flera timmar

klockan är 18.27 o jag har massa saker jag vill hinna med men ja vet redan nu att ja inte kommer göra det. För det första ska ja analysera klart en tidning (de kommer jag hinna) sen ska jag läsa en semiotik bok o även skriva lite om det (det kan jag hinna men vet inte om jag hinner skriva klart) sen vill ja gå o träna snart så de kommer ja väl hinna då.. men sen va de ju allt de där med tvätt, städ, solning, packa upp, packa ner osv. De kommer ja inte hinna o de suger för då måste ja göra det imorgon kväll för imorgon på dagen vill jag o Hanna kötta c-uppsats på riktigt. FÅR EJ GLÖMMA ATT HÄMTA MINA SKOR HOS SKOMAKAREN INNAN KLOCKAN 18.


Sen är jag stört irriterad över att Avicii biljetterna jag beställde hamnade i Nässjö. Hur fan ska ja kunna plocka upp dom där? Har inte fått någon avi o inte heller något sms. Inte för att de spelar någon roll för ja hade ändå inte kunnat hämta dom för jag är ju för fän i Kalmar.. som de stod på beställningen. Puckon!
/Janneke

sju timmar senare

så bra jag är!! jag har inte gjort någonting av det jag lovade att inte göra! okejjj jag måste erkänna, jag sorterade mina (våra) strumpor som hade varit i tvätten men jag har inte städat och jag har inte surfat runt på facebook och musiksidor och jag har inte sett greys anatomy. visst, jag har hånglat lite men så blir det varje gång när jag och janneke inte setts på ett par dagar.
sen har det kanske inte varit historiens mest effektiva pluggdag (vem har sådana) men jag tycker att vi ändå gjort godkänd insats. fast janneke får faktiskt MVG för sin insats idag. hon bjöd mig nämligen på brunsch!! oh lalalaaa vilken start på veckan. ska oftare försöka ge mina kompisar dålig samvete för de tjänster(tex hoppa in med några timmars varsel) dom gör åt mig.
och naaaaj nu börjar min dator visa tecken på att den är allvarligt sjuk.... NAJNAJNAJ! kämpa på min älskade vaio. jag behöver dig!!! och vår c-uppsats behöver dig. så det är inte läge att dö.
.
vi förra veckan. mys och gossip girl. det är så arbete med c-uppsats går till. imorn är det dags igen... elleeer??
.
då så. pluggat och bloggat och klart. bara allt annat återstår, men det hinner jag inte fixa nu eftersom jag snart ska på innebandy. ja, igen. känns farligt gott det här. kanske kan allt bli som det en gång var? (fan låter som om jag pratade om ett förhållande. det handlar ju om en sport!!! töntig jag är.)
puss och pill /hanna

motivation hundratusen

jag skärper till mig nu.
exakt nu.
jag ska inte börja leta efter nya sköna låtar. jag ska inte läsa några bloggar. och jag ska inte slösurfa på facebook.
i stället ska jag skriva på vår c-uppsats.
och jag ska inte skriva ett blogginlägg om gårdagens fisketur. visserligen måste jag ju berätta att vi inte fick någon fisk men att det var väldigt mysigt att sitte ute och dricka kaffi och äta kakor. och med sagt så har jag berättat allt. sämst självdisciplin jag har....
oooh det känns jättejobbigt idag...... jag vill inte skriva c-uppsats. i stället vill jag göra allt möjligt annat. t.ex. se på greys anatomy. sortera mina strumpor. pussas. dricka kaffi. hänga med kompisar.
och nu ska jag motstå frestelsen att städa. det är så fruktansvärt skitigt och stökigt hemma hos oss nu. meeeeeen jag ska inte åtgärda det nu.
nej.
nu ska jag skriva om metod och urval. för att det vill jag göra.
/hanna
ps. kom precis på att jag måste boka mina resor över jul. men det ska jag inte göra nu utan ikväll. då så.

dags att säga hej

Hej hej hej hej hej.
Jag är hemma i Nässjö och det är gött soft skönt och bra. Har krattat löv i cirkus 2 timmar.. och sen klippt löv i cirka en timma med farsan biten. Skäms fortfarande lite över att ja glömde farsdag dock. Dumma dumma mig! Bakade en kladdkaka som förlåt. Åt dock inte av den för ja hade inte käkat nån frulle än o de känns so last year att trycka i sig något onyttigt innan frukosten. Nu ska jag ta mej ett långt skönt bad o sen blire film me mina pensionärer till föräldrar (dom somnade innan ens filmen hade börjat igår)
/Janneke 



snacka om livin' on the edge

idag har jag skrattat åt intelligenta personer.
och jag har sprungit (förlåt att jag skryter. ska slute med det imorgon, senast).
och tvättat.
och det var väl det.
nu tänkte jag åka till stan och...
.
.
.
.
.
trumtrumtrum.
.
.
.
SÅ spännande..
.
.
vad kan det vara jag ska göra?
.
.
.
jag tänkte dricka en kopp kaffi!!!! en cappucino till och med!!
har inte gjort det på nästan tre veckor eftersom jag inte vågat pga min mage.
men idag! idag ska jag ta en kopp kaffi.
DET NI!
/hanna

jag har blivit en hippie, tack vare systerystern

hej och välkommen till hannas matblogg.
.
ja det är sant. på bilden ser ni min lunch idag. tack vare inspiration från syrran bestämde jag mig för att prova på en grön smoothie idag. den innehåller bland annat sallad. och grön äpple. och det blev ganska gott! första intrycket var faktiskt att det var väldigt gott! men nu när jag druckit (ätit?) halva börjar konstinensen kännas lite konstig.. tur att jag inte är helt raw utan har en vääldig god macka till. vill ju inte göra mina tänder helt arbetslösa.
.
och ja, det var den här informationen jag tyckte ni inte kunde leva utan. världen måste ju få veta att jag har gjort mitt livs första grön smoothie.
/hanna

!!EXTRA EXTRA EXTRA!!

jag har precis köpt första julklapparna för i år.
det måste vara någon slags rekord. eller kanske inte det, men bra gjort är det i alla fall!!
dock är det inte okej att "låna" pengar från sitt sparkonto.. men vad ska man göra. är man pank så är man det. nu har jag i alla fall köpt hela tre julklappar.
var bara tvungen att skryta.
/hanna

2011-11-11

ojoj det är fredag. vad händer (fötter) med tiden?
meningen var att jag just nu hade befunnit mig i göteborg och värvat alla sveriges ungdomar till linnéuniversitetet. men i onsdags fick jag reda på att jag inte inbillat mig när jag trott att det är något fel med min mage. jag hade visst fått med mig en bakterie som souvernir från egypten. woop woop, tråkigt som fan eftersom jag fick ringa och avboka jobbet. som tur kunde janneke åka i stället av mig så att då blev alla sveriges ungdomar ändå värvade till lnu. men surt som satan stanna hemma, missa hotelfrukosten och jobbet. menmen sånt är livet och vad gör allt detta om hundra år.
och magen har i alla fall blivit sjukt mycket bättre sedan jag började med medicin. jag är precis som vanligt igen, förutom att jag inte får dricka alkohol, hahaa. men jag har äntligen kunnat börja träna igen så igår körde jag hårt som sjutton. träning är bästa sättet att hantera sina känslor och för min del är det nog det naturliga sättet. undrar vad freud hade tyckt om det? jag vill nog inte veta.
såhär gott blev det när jag gjorde min egen "yoghurt". skypade med syrran igår och nu är jag tokinspirerad när det gäller mat. handlade nötter för säkert flera hundra kronor igår. vill bara äta raw-frukostar och efterrätter, dygnet runt. elke dag, het hele jaar liksom.
.

/hanna

nyfärgad

bilden är inte riktigt rättvis för jag är fortfarande blond.. men frisören slängde i lite olika nyanser av brun o mörkblond. Jag är supernöjd. Nu ser ja inte så fejk ut länge.. utan en naturell liten blondi tihi. Haft en "jobbig" pluggdag med Hanna idag..framför Gossip Girl.. så stört jobbig dag. Kämpat så mycket så jag är helt slut..
Eller nää, nu ljuger jag. Vi har inte gjort något vettigt alls.. iaf inte jag. Hanna har ju hunnit med att vara på 2 skolor! Hon kan hon, fastän hon har baciller. /Janneke

cha cha bloggen

det är mycket skitsnack just nu.
därför är det lite tyst här på bloggen.
jaja. snart blir det väl bra igen.
/hanna

bästaste Johanna män

Vi va bjudna på fika hemma hos Johanna män (hon bodde i vår korre innan) och ser ni vad vi fick? Kallar ni de här fika? Helt sjukt ju. Såå himla gott! Jag tog receptet och ska lätt göra en likadan skapelse och skryta lite med den. De va en med skinka o en med tonfisk. Jag föredrog den med schinken. 

Innan fikan han jag med en jogging tur och GUD SÅ BRA den gick :) va riktigt stolt över mej själv när jag kom i mål. Den känslan, när man har tränat o de har gått bra, kommer inte allt för ofta men när den väl kommer är de götts. Jag försöker träna 4 ggr i veckan nu o de har väl gått ganska bra hittills. Inte bara för att jag vill gå ner i vikt utan för att jag blir mkt piggare av det. Känner mej bättre också.. o då kan man ju dessutom unna sig en extra stor bit smörgåstårta :) 

Jag har haft en bra start på veckan. Träffat Hanna igen o de gör mej alltid glad. Lite synd om henne som är sjuker men men.. hon gör mig glad ändå :) Minustecknet för idag (inte för att man måste ha sådana) är att Avicii biljetterna va lite för snabbt sålda.. Så, om ni kära läsare (ni 7 stycken som läser :P) har köpt biljetter till Avicii i Sthlm o känner att ni vill sälja dom..gör det till mig! 

Nu blir de lite Harry Potter o sen sovdags. Lovely. Skönt med postiv energi. I´m back in the game. 
/Janneke

youtube vad gör du med mig

inspirerar sönder mig. SOM JAG VILL. nu! /hanna

egentligen är det nog inte synd om mig

min mage är dum igen. eller kanske är den inte dum, men i så fall har den fått i sig något dumt. hur som helst är jag lite dålig. men jag jobbar på det..
och samtidigt som jag är ledsen över (och trött på) att det är som det är, så har jag många anledningar att vara glad för.
till exempel min världens bästa granne john som hämtade mig från flyget igår. och vars bil jag fick låna idag när jag skulle till dr jones och mataffär.
och janneke som kom hem till mig idag, piggade upp mig och fick mig att må bättre.
och så har Han varit väldig gullig hela helgen när jag messat och ringt och lipat och varit allmänt dålig.
.
så visst, jag kan inte träna vilket håller på att göra mig galen. och visst jag har gjort av med väldigt mycket pengar i helgen, och visst det blev inte som planerat, och jag har stundtals mått väldigt dåligt. visst, jag var tvungen att åka hem en dag tidigare, och visst, jag höll på att hamna i ronneby pga dimma i kalmar.
men samtidigt så är jag så himla lyckligt lottad.
/hanna
.
soffläge.

brunhårig eller blond?

jag vet inte om jag kan kalla mej brunhårig eller blond.. men jag måste göra något åt mitt barr iaf. Måste säga att ja gillar färgen ja har på min utväxt om det inte skulle vara så att resten av håret är knallblond.. jag vill kanske bli lite mörkare .. men bara kanske. vet att jag har en kille som inte skulle bli superglad om jag dyker upp med mörkt hår där nästa vecka.. men den som lever får se.. hehe

Idag va tanken att ja skulle gå upp tidigt o göra massa saker. Tyvärr gick jag inte upp mega tidigt utan istället gick jag upp vid nio.. sov alltså 10 timmar inatt..
Pratade lite med stackars hanna på msn imorse. Hon är sjuker så istället för att plugga i biblan ska vi plugga hemma hos henne. Jag är sugen på att köpa massa nice till henne nu när hon är sjuk men med tanken på att det är magen hon har problem med får hon nöja sig med att jag kommer dit och livar upp stämningen. jiiho. 
Jag har väl inte så mycket nytt att berätta egentligen.. sitter och fyller i mina visum papper och hoppas på att allt kan bli klart snart. Nu ska jag äta upp gårdagens omelett. Den blev svinigt god.
/Janneke

ge mej en baguett



jag är sugen på god frukost. Men jag har ingen hemma.. och jag orkar inte heller gå och handla igen.. handlade nämligen igår.. och iförrgår.. och dagen innan det. Jag har inga pengar till en god frukost heller..

Min helg har nog varit lugnast ever. Jag har varit riktigt uttråkad emellanåt. Men det kanske är nyttigt säger min mamma då. Ja, det kanske det är men måste det va så tråkigt att vara uttråkad? Jag antar att de har att göra med jag inte varit så pepp på att hitta på grejer. Jag får ju skylla mej själv såklart då. I fredags va jag iofs på bio men jag blev med tvingad. Jag hade ätit tacos med Ola, Rodi och Sam på kvällen och fick så jäkla ont i magen efter det. Det höll i sig HELA kvällen och de va inte förrän jag däckade en stund framför tven som de blev lite bättre. Jag tvingade mej upp från soffan (de va snarare Rodi som tvingade mej) och tog på mig yttrekläderna för att dra på bio. Såg Tintin och jag måste säga att jag tyckte den va ganska bra :) Inte värd de 130 kronorna jag betalade men men.. sen är jag inte heller världens störtsta fan av 3D. Magvärken va väl inte helt över men kom fram till att de kommer gå över tills ja gifter mig iaf. 

Lördagen, alltså igår, gjorde jag inte heller många knop. Städade mitt rum, mailade runt lite, gick på ett medel pass på friskis, köpte dip o grönsaker och naturgodis, kollade på Gossip Girl och 4 avsnitt av One Tree Hill och sen somnade jag. Helt okej men också rätt tråkig hehe. Undra vad för roligt jag ska göra idag? 

/en lite uttråkad Janneke som gnäller fast hon inte tar tag i saken

älskar mej själv

Varför är jag alttid en sån super-duper-mega-klant. Skickade precis iväg ett litet "personligt brev" om att jag skulle vilja blogga eller skriva något för magasinet Solo medan jag är i NY. Ganska så checkt mail och brev.. förutom att de var addreserat till Cosmopolitan då. /Janneke

laddar för sthlm

.
jag är helt själv ikväll. det firar jag med TV (i vanlig fall har vi ingen tv), massor av våfflor och idol. det är faktiskt mysigt. och gott!
Han har åkt till öjn och jag åker imorgon till stockholm. tåget går tidigt på morgonen (kl 7.07) så woop woop på det. men det ska bli härligt med en helg med några kompisar i huvudstaden! och prata finska! festligt!! pepp och pirr och allt det där.
och nu sjunger han robin bra, det är första gången jag hör honom göra det. jag har i och för sig bara sett avsnitt innan denna, så man kan säga att jag inte har så väldigt mycket empirisk material att analysera. men kul för honom att han kan. sist jag såg honom var det inte så.
och oj vad hemskt!! nu säger dom på tv att molly var femton år "gammal" när hon gjorde sin första audition. nu är hon alltså sexton, tror jag. helt plötsligt känner jag mig väldigt gammal. hon har liksom precis fått moppekort. och ännu större OJ, nu sjunger hon dåligt.. hon som var så jäääkla bra sist. hmh.. upp och ner värld idag?
okej nu blev det här värsta idolchatt. det var inte meningen. förlåt. men vad jag än säger och påstår så är det hela väl lite fängslande ändå....... hmh!
/hanna

har jag sagt att jag har en duktig pojkvän?



Jag ska gifta mej med Picasso. 

/Janneke

Kalmar

Jag tycker verkligen Kalmar är fint. Va ute och gick igår och tog bilder när det började bli mörkt och åh, så mysigt de va. Ser ut som en saga (om det inte vart så att jag tagit med min iphone hehe) 

OJ, sämre kvalle än vad jag trodde.

Idag har jag uträttat lite ärenden på banken..snark och joggat. Har en del att fixa med för att få visum så det är det jag håller på med just nu.. fixar visum alltså. Förutom det så har även jag en chill dag. Borde egentligen bege ge mej till biblan för att söka stipendier.. men de kan jag ju göra imorgon också. Ikväll blir de tacos & bio med korren. 
/Janneke 



en dag då allt känns möjligt

jaja, jag var precis i egypten och var ledig en helg vecka, men ändå känns det så otroligt skönt att vara ledig idag. plugghets och att göra-listor är borta. det är bara jag och den här dagen. visst, jag ska fota några barbies men det blir bara roligt. och jag är hemma. och det är just det som känns skönt. att vara hemma och vara ledig, att inte ha några som helst planer för idag. kanske ska man fika, kanske inte. kanske ta en sväng på stan, fast naj, jag sparar mina små slantar till imorgon och söndag då jag är i stockholm. kanske ska jag städa, kanske inte. kanske spela gitarr, kanske inte. otroligt skönt att inte behöva göra någonting, utan bara göra det jag vill. en sak jag kommer att göra är att pilla på min ipad. heheee värsta tönten hanna sihlman. men jag måste ju få ordning på min musik och mina filer på den!
.
och dagen började med glada nyheter då jag fick reda på att jag har fått praktik på P4 på gotland! så jag kommer att flytta till öjn i slutet av mars. spännande värre!
.
så vi kan väl summera läget just nu:
jag är ledig.
imorgon ska jag till stockholm.
jag har precis fått praktik.
hmm...
av någon anledning känns det som att det är rätt så bra med mig just nu.
.
glad jag gånger fyra.
/hanna


2011-11-03

jag har fått min ipad nu. och idag var jag i skolan bara för att surfa med den. laddade ner några appar som det heter och såg allmänst häftigt, cool och business ut. och nu sitter Han och spelar angry birds på den. teknologi är inget bra för förhållandena.
och idag hade vi tenta (som alla som läser den här bloggen säkert är medvetna om) och det kändes okej och femton sidor senare kändes som att ojoj vilken tenta. mycket var det men faktiskt kändes det ändå helt okej. förutom sista frågan som jag fick chansa på. men en fråga hit eller dit. och bara för det kändes okej kommer jag säkert få U. vore väl typiskt. men vi hoppas på det bästa.
så nu är tentan avklarad. och jag har varit och inhandlat barbies. så nu kan jag ta gå ut och ta en öl. så jag gör det. bara för att.
/hanna

kastar in handduken

Folk spelar trummor med sina fötter på våningen över mej. Eller så kör dom riverdance.. nått av det är det iaf. Men de spelar ingen roll för jag tänkte lägga mej nu och försöka sova och de kanske är gött med lite sådana ljud då. Skönare att ha när man sover jämfört med när man tenta pluggar iaf. Är inte speciellt trött men jag får dåligt samvete om jag typ skulle sätta mej och kolla på teve, jag borde plugga för jag kan fortfarande inte allt till tentan imorgon. Och, jag bara känner att min livsgnista är stört låg just nu. nej nej, jag är inte depp men väldigt opepp. Opepp som fan på tentan imorgon. 
/Janneke 

på denna bilden ser jag rätt korkad, ifrågasättande och oklok ut. Så känner jag mej just nu



en lång dag innehåller många timmar

GOTT.
.
NU blir det bloggar och kanske till och med lite gossip girl. för det är jag värd. för såhär har min "dagens" sett ut:
- dagens uppgång: tidig.
- dagens road trip: till växjö för att plugga photoshop.
- dagens lunchläsning: tentasammanfattning.
- dagens anmälan: på tentan. bra att jag pluggar först och anmäler mig sen.
- dagens föresläning: en intressant föreläsning om digital foto.
- dagens handel: svindyr men god mysli, raw bowete och hokuspokus fil (bra för magen).
- dagens bokning: tåg tur och retur till stockholm. kommer att bli fett helg!
- dagens glada nyheter: nästa vecka ska jag till göteborg och jobba. woop woop på hotellfrukost och att tjäna lite pengar.
jag tackar och bockar och kokar en kopp varm choklad för att fira den här dagen då jag fixat massor. imorgon blir lika mycket då med, typ. gillart.
/hanna

strike a pose

detta är jag i våras. Jag va superduper blond. Nu har jag feting utväxt men i like it. Ska iofs till frissan och fixa barret den nionde. Kommer antagligen lägga lite bruna slingor i det blonda.. jag vill fortfarande vara blond men mer naturligt blond. Får se om jag lägger lite blonda slingor i utväxten också. Det beror på plånboken. Tro det eller ej men jag har 1000 kronor kvar på mitt konto.. vad hände där? Som tur har Rick lovat att betala min resa till Holland ;P
/Janneke

och de blev ännu en liten tripp

Jag och Martine (Ricks brors flickvän)
Jag har bokat en liten tripp till Holland igen.. och ja ni kan ju tänka att va fasen klarar hon sig inte utan.. men jo, det gör ja väl men de är rätt mysigt att hälsa på min killfavorit och hans familj.. även min familj såklart. Middag hos oma och opa till exempel. Jag är sugen på en dag i Amsterdam också. Den helgen har ett par kompisar till Rick 25års fest och den kommer nog bli stört rolig. Jag ska skriva c-uppsats också.. ska ha skype dejter med hanna, det ska bli spännande det också. Nu ska Rodi förföra mej.. nej jag menar förhöra såklart. /Janneke

skam den som ger sig

nu slår jag tillbaka!!! och vänder den här dagen till något väldigt bra! (det är ju hela fem timmar kvar av dygnet)
på många sätt har jag redan gjort det eftersom jag varit extremt duktig och pluggat fram tills nu. BRAAAAAAAAAAAAA JAAAAAAAAAAG hundratusen människor skriker mitt namn!!!
och nu ska jag ut och jogga i en halv timme. det ska jag. bara för att jag vill. för att jag bortsett från gårdagens innebandyträning (ja, det är sant, och det var kul) inte rört på mig på länge. magen får säga vad den vill. jag skiter i det. nu är det jag som bestämmer.
/hanna

jag vill

1. bli frisk.
2. att tentan ska vara över.
3. att det ska bli jul.
jag ville säkert massor av andra saker också men just nu är det nr 1 som högst prio. och nr 2. nr 3 beror nog på att jag precis lyssnade på en jullåt.
.
jag är arg på min mage och trött eftersom jag inte sovit så mycket. jag är nöjd efterrsom jag pallade seminariet i skolan men mindre nöjd eftersom jag inte pluggat något efter lunchen.
det är lite tungt nu..
/hanna
ps. på fredag får jag ett besked och sen ska jag lämna ett besked och efter dessa besked vet jag gör under praktikveckorna på våren. det är i alla fall sweet.

RSS 2.0