Love you man

En update på engelska: (som om det var nåt nytt) i love you maaaan!
/hanna


kääälmaa

Lite båt och bil och här sitter jag, i kalmar. Idag har jag haft en fixardag och fixat en restuppgift och lämnat över nycklarna till gamla lägenheten. Det är inte världens roligaste graj att besiktiga lägenheten precis, man är ju så nervös i fall man glömt lite damm någonstans.. Men det gick bra.
Så nu är det bara lite praktikseminarier kvar och förutom det är man helt klar i skolan. Och förutom seminarierna så händer det bara roliga grajer den här veckan. Oojoj jag är nog lite pirrig jag!!!


början på det sista

på bilden pekar jag på en av dem 184 som just nu befinner sig ombord på båten till oskarshamn. och jag pekar ju på mig själv! festligt värre!
nu börjar sista veckan i kalmar. WOOP!
/hanna

Förnekelse

That was just a stupid bet.
/hanna


sorgligt men sant


Jag får gå hem från jobbet om jag vill... men jag vill inte! Jag vill stanna kvar här o flytta hit alla mina vänner, killen o familjen.

Denna praktiken har verkligen varit helt fantastisk. Jag har lärt mig massa o fått öva riktigt ordenltigt på engelskan. Det är med glädje jag kan säga att jag själv tycker att jag mer eller mindre pratar flytande engelska nu.. det går iaf väldigt lätt o smidigt o det sägs ju att när man börjat svära på ett språk så kan man det hehe. Drömmer dessutom på engelska.



Vi hade donut kalas på jobbet nyss (eftersom det ar min sista dag om ni inte fattat det) och jag hade dessutom lunch med min chef. Lite trist att vi inte gått utanför kontoret o lunchat tidigare (vi äter alltid lunch vid datorn). Pratade mycket om Sverige och USA o det är lite roligt att Sverige prisas som himmelen av amerikanerna (okej, inte alla kanske men alla jag pratat med tkr iaf det).

 

Okej, adjö då NY Daily News. Du är det bästa jag gjort i hela mitt liv.


tillåt mig presentera

Kirsten och mig själv.Vi stod för underhållningen på tåget.

Jag åker ju en del tåg här. Varje dag faktiskt.. men det är juu inte så konstigt med tanke på att jag jobbar Down Town men bor Mid Town. MEN, jag gick faktiskt nästan hela vägen hem igår.. tar typ lite mer än en timma. Idag kommer jag nog inte få för mig att gå hem för de har haglat typ en timme, regnat cirka två och åskat i 30 minuter. Men jag överger inte after worken i Williamsburg dock. Den är lätt värd att bli lite blöt för. /Janneke


Mysigt bildregn



Rick med familj. Nej, ingen ramlade i vattnet.
/Janneke

smygfotad pa jobbet

The office :) /Janneke


Beer o fussball







Inte är jag så värst intresserad av fussball men det var väldigt härlig stäming på den tyska pubben. Vi åkte dit för att se Bayens Munchen vs Chelsea men istället fick jag provsmaka raadlers (öl blandat med sprite) o tysk bratwurst o obede (ost blandat med öl). Brände mej i fejjan men njöt av 30 graders värme. Satt ute o stekte hela dagen till Anja fick för sig att vi inte va tillraskligt trevligt sälle så hon bjöd in fyra tyskar till vårt bord.. jag flydde fältet efter 7 minuter. /Janneke

sista veckan

Mindre än en vecka kvar och det känns lite jobbigt samtidigt som det är pirrigt. Undra vart man hamnar till slut..

Sista veckan passar jag på att göra roliga saker och umgås med alla såklart. Igår va ja på bio o efter det hängde vi på vår rooftop. Gick dessutom hela high line park eftersom ja börjat få så sjukt ont i ryggen.. ja är rädd att de antagligen beror på att ja sitter på min stjärt cirka tio timmar om dagen. den enda pausen är ju toabesöken och oftast så sitter jag ju på min stjärt då också. /Janneke


gladis

Jag är stolt över min kille idag men varför får jag inte berätta hihi

Yankee fan





De  va rätt coolt att titta på baseball. MEN, jag måste tillägga att jag var mer impad av själva stadium än vad jag var av spelet. De hände så lite liksom. Ja trodde de skulle va mer action, kämparglöd, fireworks, nerver osv. Spelarna såg mest bara uttråkade o kaxiga ut. Tuggade tuggumi o spottade liksom.. De va lätt värt att se men ja gillar nog att titta på sporter där det händer mer.. tex basket o handboll.


lördagsgodis




godis 1: skor jag inte kunnat sluta tänka på. jag har verkligen inte råd meeeen....
godis 2: hemmagjorda mojitos. gott!
godis 3: avgörandet i fotbollen. jag hejade på målvakterna, vilket i och för sig var meningslöst eftersom båda inte kunde vinna. men alltså var jag inte jätteengagerad i själva matchen.
TÄNK att sista praktikveckan har börjat!! ojojoj. fast jag ska ju vara kvar på p4 gotland över sommaren så här på jobbet känns det inte så konstigt. det blir mest konstigt att jag ska vara härifrån en vecka. kan tänka mig att det känns mycket konstigare för många andra i klassen som ska flytta osv..
men ändå, pirrigt som sjutton att det snart är examen och allt det där. sista festerna i kalmar och jag kommer att lipa, det gör jag ju jämt.
/hanna

new place

Såhär ser mitt nya rum ut. De är lite stökigt eftersom ja prioriterar roliga saker istället för städning. Helgen va skitkul med Yankees game, utgång och solning. Berättar mer om detta senare för nu är de jobb som gäller.




/Janneke

HEJ

jag och mitt nytvättade, fräscha håret ville bara säga hej.
nu ska jag fortsätta att se på bridget jones och fundera hur jag ska bli som hon. så jävla cool brud!
/hanna

SUMMER


Blir nog mycket sånt hät mys i trädgården den här helgen tror jag.

Jag har ont i magen idag.. kan bero på att jag åt massa peanut butter cookie dough, cup cakes och cheese cake frozen yohgurt igår. Hade myskväll med Janni i hennes stört fina nya lägenhet. Hann även med ett mojito på en uteservering. Vädret var toppen och livet lekte. Men som sagt, idag leker de inte lika mkt för jag har riktigt ont i magen. Jag kan faktiskt längta lite till att inte ha buffe mat tre gånger om dagen (frukost, lunch och middag). Eftersom man betalt ganska MYCKET så känner man ju sig typ tvungen till att äta liksom.

Ikväll är det Yankees game som gäller. Peppelipepppepppepp. Ska köpa en keps o se cool ut. /Janneke


jaaaaaaaaaaaa

Jesse joensuu: marry me! Fast egentligen, varför skriver jag det på engelska? Mee naimisiin mun kanssa kan jag ju säga! Så jäkla härligt att han gick in och avgjorde finland-usa matchen till finlands fördel. Nu är vi i semi!

Just nu ligger jag på soffan och ser i fall sverige också hänger med till semi. Om inte så är det kanske läge att ha finland tröja på sig på jobbet imorgon? Mohahaa. Fast jag hejar faktiskt på sverige nu när de möter tjeckien. Man vill ju ha drömfinalen dvs. Finland-sverige. Men vi får se, spännande värre är det..
/hanna (no shit sherlock)
Ps. Det hände igen! Jag sa tidigare idag till Honom att "vi kan ju hitta på nåt efter fredagens träning! Käka thai kanske och gå på bio!". sen var jag på träningen och när jag kom hem hade pojkvännen blivit petad igen. "vi äter middag med laget efter att vi tränat. Sååååå ehh... Ja. Men vi kanske hinner att gå på bio hehee(nervös skratt)"


thumbs up and down

Tagen fran Empire State Building.

Smsade precis tjejen som sitter inne på mina pengar så nu håller vi tummarna om att ja kommer få dem tillbaka (ytterst tveksamt). 2100 kronor är hon skyldig mej o det suger i plånboken. Framförallt eftersom jag bara hade råd med en förrätt när vi va o åt på Balthazar igår (en av New York mest kända resturanger). Vi firade Anja som fyllde 36 o kvällen var väldigt lyckad. Jag käkade en warm goar cheese with onion tart o den smakade ljuvligt.

Kvällen var kul eftersom jag slog två flugor i en smäll genom att se två kändisar, Krysten Ritter och Jude Law. Anja skrek så att Law började flabba o de hela var rätt så komiskt. Framförallt va de kul eftersom att tjejen han var med slingrade sig om honom som en orm.. aj aj, jag tror inte det förhållandet kommer hålla länge. Han kan ta mig istället? Fast det hade nog inte Rick uppskattat kanske o på tal om Rick så vet ja inte vart han håller hus idag? Vi brukar chatta på Google chatten varje morgon men idag så är han puts väck. Lustigt. Måste även tillägga att Jude är kort och att jag aldrig varit ett stort fan av hnom. Jag hade hellre sett Mr Jack Sparrow. Hoppas Rick ger mig frikort om jag någonsin stöter på denne dirty pirat.
/Janneke

true story

/Janneke

back to normal


Efter helgens ibland deppiga stunder (pga psykobrud) så börjar jag känna mig helt som vanligt igen. Jag är lyckligt lottad med allt o fasen vilken tur att jag vågade ta steget. Ett tips till alla er därute.. ni kan mycket mer än ni tror. Våga chansa! Rather be sorry than miss it liksom.

socker is good for you

Kolla in min sugna blick.. hahaha! /Janneke

Rooftop 230





Goda drinkar och varma röda morgonrockar. Utsikt över Empire och härligt sälle. Kan mitt liv bli bättre? Tveksamt.
/Janneke 


asså tja bloggen och sorry liksom

tjatja bloggen! och sorry för att jag uppar så dåligt..
naj men på riktigt. jag är ledsen, men jag har inget liv längre. jag jobbar, tränar, äter och sen försöker jag hinna träffa Honom där i mellan. vi bor ihop men ändå blir det svårt, så det säger ju en hel del. jag känner mig som en karriärsförälder som inte har tid för sina barn i veckan och som säger "ja men vi har mycket kvalitetstid i helgen i stället". och som jag sa i måndags: "på onsdag är jag helt ledig efter jobbet så då kan vi göra något mysigt!". sen igår: "ehh du, det blev såhär i stället. jag ska direkt från jobbet till spåret och träna och sen klockan sju ska vi äta middag med klubben så... men jag är hemma kanske till halv tio?" #drömflickvän
..
men sådant är innebandylivet och jag klagar inte eftersom det är jag som valt det och jag tycker ju att det är kul. det är bara det att man får lite dålig samvete eftersom man inte hinner med något annat. sen är det ju lite extraintensivt dom här första veckorna när man inte riktigt kommit in i det hela. snart är jag bättre på att pussla ihop allting.
..
men jag finns alltså fortfarande, och jag jobbar kvar på samma ställe, bor på samma ställe och är ihop med samma man. med andra ord så har jag det riktigt gott.
/hanna


Bill och Bull

Jag har ju fortfarande inte berättat att jag släppte iväg dessa två på lite egen tid tillsammans. Tveksam till om jag någonsin kommer göra det igen.. Vad som hände den kvällen vet jag inte riktigt.. men jag vet däremot att jag vaknade av riktigt blöta pussar (jag låg o dreglade när ja sov men rick märkte inte detta o tyckte säkert att de va mysigt med lite extra blött) -- förlåt om ni kräks lite nu hehe. 

Iaf så dundrade Rick in runt halv tre snåret o börjar visa bilder o ha sig. Han är hur pigg som helst o studsar runt som en liten boll i sängen. Jag dör lite halvt av trötthet men känner ändå att ja vill visa att jag är intresserad. Vilja sova och samtidigt vara intresserad är en svår kombo.. de enda ja kommer ihåg är att rick skrattar högt när han säger att Bob hoppat in i taxin med inte bara en utan TVÅ tjejer varav de såg ut som han åt upp en av dem på bilden jag såg. /Janneke

The Box

The Box
I helgen var jag på ett uteställe där jag fick se en kille få spetsen av en violin intryckt i sin stjärt samtisigt som han stönade sig till en orgasm.. detta stället är känt som The Box och ägs av ingen mindre än Jude Law. Det är ingen strippklubbb eller porrclub utan beskrivs som en helt vanlig nattclubb. Folk dricker drinkar och dansar.. Sen är det ju massa nakna tjejer som går på linor i taken och dvärgar utklädda till barn dansandes på borden. Kul men konstigt.. Förra veckan kissade en tjej i en annans tjej mun. Tjejen som tog emot kisset kysste sedan tjejen som just kissat  i hennes mun o den härliga gula vätskan sprutade runt i hela fejjan.. (inte min som tur vad). Det känns lite knäppt att stå o dansa samtidigt som man ser två killar jucka o hånga med varandra på en scen.. men men, jag får nog ändå säga att jag lätt skulle gå tillbaka. Kändes som jag var på Moulin Rouge på 1800+talet.
I helgen var jag på ett uteställe där jag fick se en kille få spetsen av en violin intryckt i sin stjärt samtisigt som han stönade sig till en orgasm.. jag fick se dvärgar utklädda till barn dansandes på borden och nakna tjejers gå på linor i taken. Detta stället är känt som The Box och ägs av ingen mindre än Jude Law. Det är ingen strippklubbb eller porrclub utan beskrivs som en helt "vanlig" nattclubb. Folk dricker drinkar, dansar och får se en show en gång i timman.
Förra veckan kissade en tjej i en annans tjej mun. Tjejen som tog emot kisset kysste sedan tjejen som just kissat  i hennes mun o den härliga gula vätskan sprutade runt i hela fejjan.. (inte min som tur vad). Det känns lite knäppt att stå o dansa samtidigt som man ser två killar jucka o hånga med varandra på en scen.. men men, jag får nog ändå säga att jag lätt skulle gå tillbaka. Kändes som jag var på Moulin Rouge på 20-talet.


Förfestade lite med tjejerna och eftersom jag hade flätor i håret hela dagen så va mitt går superduper lockigt. 


Kirsten and Anja.

/Janneke 


Skolrapport

Eh tror ni att jag har haft någon tid till att skriva skolrapport? Neh, o de innebär nu att den är 7 dagar sen. Förhoppningsvis får jag för mig att göra den ikväll..


Jag bjuder på en bild där jag är riktigt ful men den har någon sorts komik. Vi ser alla så sjukt uttråkade ut fastän vi inte var det. Vi hade ju en riktig trevlig dag Downtown men så ser det inte ut..
Jag bjuder på en bild där jag är riktigt ful men den har någon sorts komik. Vi ser alla så sjukt uttråkade ut fastän vi inte var det. Vi hade ju en riktig trevlig dag i Downtown.. eller?
/Janneke

Sweetheart

Sweetheart unge i parken :)
/Janneke

More Sex and the City


Detta är var Carrie hämtar sin favvis-pizza.


Här köpte Charlotte sin kanin.. Hennes vänner fick tvinga henne att lämna den ifrån sig efter att hon försvunnit från det sociala livet ett par dagar.


Steve and Aidans bar in Little Italy.

/Janneke

Sex and the City tour

Som sagt så har sommaren kommit till New York o igår njöt vi av den till fullo. Frukost buffe i trädgården o sen solning på gräset. Efter detta var det dags för en Sex and the City Tour hihi. Jag är egentligen inte största Sex and the City fanet iofs men ja gillar serien o tycker de är kul att titta på girlsen som flippade ur vid Carries trapp uppgång hehe.


And here it is :)

/Janneke


Saturday

Lördagen tillbringades i en ost affär (köpte cream cheese brie ost gjord av grädde för 1 dollar!) och också i Central Park. Jag somnade i gräset och drömde om barn som skrek. Vaknar upp o inser att barnen som skriker i min dröm ligger bredvid oss på gräset och har skriktävling. Jag funderade länge på om jag skulle få mamman i familjen att tro att ag var ett psyko så att hela familjen skulle flytta på sig men jag insåg att jag är för normal för att agera psyko i en park med tusen männskor runt mig.


Hade det inte kostat 50 dollar o åka vagn så hade jag lätt velat göra de. Så himla romantic (Rick hade spytt hehe)



Det var roller blades åkning för hela slanten i parken. Askul att se folk i alla åldrar o storlekar åka runt på gamla rullskridskor. Kändes än en gång som om jag var med i en film.





Detta är Kirsten och Tysken. Båda är iofs från Tyskland men tysken förblir alltid tysken.

/Janneke

Flytt

Nu har jag flyttat fyra gånger på åtta veckor. Det har varit spännande och dyrt.. den sista gången jag flyttade (i fredags) var den som var minst rolig eftersom jag bodde med en psychobrud som behöll 300 dollar och min dator. Jaja, om tio år är de där pengarna inte värda någonting och huvudsaken är väl att jag inte blev nerslagen eller polisanmäld för stöld (japp, min roomie anklagade mig för stöld -- av min egen laptop då eller?)

Polisen i USA var inte till någon större hjälp i den här vevan men jag antar jag inte kan skriva ut vad de sa eller gjorde för då åker jag väl ut ur landet. Välkommen till the states!

Jag är inte speciellt bitter egentligen. saker o ting kan vara mkt värre.. såklart suger det att mitt boende kostar mig 8000 kronor mer än beräknat osv. men jag har det bra. Jag  bor på Webster Apartments och titta själva hur fint det är:


Superstor o mysig tradgard. Finns typ ingenstans i New York annars..




View from my rooftop :)






Inomhus at Webster Apartments, ett hem där det bara bor tjejer :)


Inomhus är det lika fint som i trädgården. Det finns en massa allrum där man kan hänga.



Jobba vidare nu Janneke. /Janneke

lördagsmys

Skitiga byxor: check.
Stor buss: check.
Flyttlådoe: check.
Frukost med sig på gotlandsfärjan: check.
Och viktigaste av allt; stegräknaren: check. För jävlar vad jag ska samla steg idag. Idag ska jag nämligen flytta ut det sista från kalmar. Och det innebär att yeheej, jag får en säng!!! Och tillgång till bil!!! Och en massa mer bestick och annat köksredskap!! Ja och en sambo får jag också. Woop woop!
/hanna


aaaaaaaah

nu är försäsongen med innebandy officielt igång.
vi gjorde fystester igår och idag och idag var den jobbiga dagen. okej igår var det en övning som var väldig jobbig, och tack vare den övningen är mitt lår (ja, bara ena låret) helt stel och blääää just nu. lycka till med flyttet imorgon. och idag avslutade vi det hela med beeptestet och den är ju bara sjukt underbar NOT.
ohh.
men den här känslan efteråt...
fan, den här är så skön!!!
och nu är vi igång. ojojojojoj bara tre år att ta i kapp. NU KÖR JAG!
/hanna

I helgen luktar kisset konstigt

Sparris på menyn i helgen!!!!
/hanna


Gentlemen

Något jag tycker har varit väldigt intressant, inte bara på jobbet men också ute i staden är gentlemen attityden. I New York så ska männen vara gentlemen och är de inte det så uppskattas de varken bland kvinnor eller män. Mannen ska bjuda på ALLT även om han inte har mycket pengar. Han ska öppna dörrar och se till att kvinnan mår bra. Mannen liksom respektar kvinnan och uppskattar henne också för den hon är. Männen säger rakt ut att de vill gå på dejt, inte bara ute på krogen, men också på jobbet eller i affärer.

Dessa dejter i New York. Man får tydligen dejta hur många som helst och man är inte ihop bara för att man dejtat i ett år. Går man hand i hand på stan behöver det inte betyda att man har förhållande.. sover man över flera gånger i veckan så behöver det inte heller betyda att man är ihop.. I Sverige skulle detta aldrig funka..
För det första tycker inte jag att männen i Sverige är gentlemen. Jag tror hela det här jämställdhetssnacket har gått lite för långt i hemlandet nämligen.. killar tror att de inte kan bjuda på middagen för det skulle inte vara rätt för jämställdheten.. varför skulla mannen öppna dörren åt kvinnan? då kanske hon tror att mannen tycker hon är för svag för att öppna den själv. Om mannen erbjuder kvinnan skjuts hem så kanske hon tror att mannen tror att hon inte kan ta hand om sig själv. Kom igen Sveriges män! Kvinnor vill att någon tar hand om dem men såklart, ha lika lön för samma arbete.. men man behöver inte ta jämställdheten till överdrift.

En glad Bob och Janneke på Brooklyn Bridge

/Janneke

Katastrof dejt

Katastrof dejt
Jag och Rick gick på dejt i lördags. En kväll som jag ville umgås, ha det nice o ha lite quality time.. Vi letade efter en bra resturang i cirka en timme.. stämningen var inte helt hundra eftersom R va sur över att ja inte hittade något och ja va sur för att R alltid låter mig leta. Något ja inte ville gör den här kväller var: bråka om fel bordsplacering, få skrika för de va så hög musik, äta med jacka för det va så kallt, eller be om maten efter att inte fått den efter 1 h och 20 min. Lyckas dejt? Nja, inte så..
Jag och Rick gick på dejt i lördags. En kväll som jag ville umgås, ha det nice o ha lite quality time.. Vi letade efter en bra resturang i cirka en timme.. stämningen var inte helt hundra eftersom R va sur över att ja inte hittade något och ja va sur för att R alltid låter mig leta. Något ja inte ville gör den här kväller var: bråka om fel bordsplacering, få skrika för de va så hög musik, äta med jacka för det va så kallt, eller be om maten efter att inte fått den efter 1 h och 20 min. Lyckas dejt? Nja, inte så..


Finn ett fel haha

/Janneke

Laptop stulen + lustig historia

Laptop stulen + lustig historia
I tisdags så blev min laptop stulen.. det suger stjärt eftersom ja blev av med lite bilder osv. De som suger allra mest är att ja inte har en aning om hur det hände.. laptopen försvann liksom från mitt rum fastän dörren var låst till lägenheten.. detta innebär såklart tjafs med min roomie eftersom ja är tvungen att fråga henne hur hon tror det kommer sig att bara min dator försvinner o inte hennes grejer o dessutom utan att någon brutit sig in. Stel stämning med andra ord..
Jag har polisanmält o håller tummarna för att min försäkrning täcker sån här skit.
/Janneke
I tisdags så blev min laptop stulen.. det suger stjärt eftersom ja blev av med lite bilder osv. De som suger allra mest är att ja inte har en aning om hur det hände.. laptopen försvann liksom från mitt rum fastän dörren var låst till lägenheten.. detta innebär såklart tjafs med min roomie eftersom ja är tvungen att fråga henne hur hon tror det kommer sig att bara min dator försvinner o inte hennes grejer o dessutom utan att någon brutit sig in. Stel stämning med andra ord..


Skulle vilja ha denna ungen hos mig nu

Håller tummarna för att min försäkrning täcker sån här skit.

/Janneke

vad händer fötter

vad?
det är alltså fredag imorgon?
när blev det så?
och när ska jag hinna fixa allt jag måste fixa innan lördagen?
jäklar vad mycket man har på gång just nu. den här veckan har jag hunnit fixa ordning på min rygg, göra adressändring, grilla och se på hockey med vänner, prova på klänningar (inget passade - det blir naket på examen), testa halva min fysik - andra halvan testar jag imorgon, och hämta en bil från landet.
och jobbat har jag också.
jobb, innebandy och det sista med flytten. tre saker som har ingenting med varandra att göra och allt ska fixas.
det är kul att ha mycket att sysselsätta sig med, men jag börjar bli lite adhd i huvudet.
bäst att jag går och lägger mig.
så godnattpusshej.
/hanna

Pratar i sömnen.

Pratar i sömnen.
När jag är riktigt trött så pratar jag i sömnen.. o Rick tkr de är skitkul så han försöker alltid prata med mig precis innan jag somnar.. det brukar sluta med att jag säger konstiga saker men att dra till med att jag har utsikt över Ricks rumphål slår nog allt..
/Janneke
När jag är riktigt trött så pratar jag i sömnen.. o Rick tkr de är skitkul så han försöker alltid prata med mig precis innan jag somnar.. det brukar sluta med att jag säger konstiga saker.. att dra till med "jag har utsikt över ditt rumphål" slår nog allt..



/Janneke

back

Hej och välkommen tillbaka till mig själv.
Jag har inte bloggat så mycket eftersom jag underhållit mej med annat: jobb, pojkvän, sightseeing, resturanger och barer. Haft tio roliga dagar ihop med Rick och hans familj. Vi har såklart gjort alla standard saker (Empire, shoppings, brooklyn bridge, china town osv osv) Så kul att jag kan kalla detta standard saker hehe.
Vi har även hunnit med en jekla massa resturanbesök och det syntes på vågen igår. Jag har gått upp 3 kilo på 10 dagar. Gud vad jag älskar min förbränningsförmåga. Not!
För er som kanske kan tycka det är intressant så vägen jag nu 76 kg, 6 kg för mkt tycker jag själv.. men jag suger på att gå ner i vikt haha. allt är ju så gott o nice! o ja gillar ju mat o fika.. de är liksom så mysigt att äta gott o fika ihop. Man blir en sån tråkmåns när man bantar. Kluvna Janneke vet alltså inte om hon kommer gå ner i vikt eller forsätta på resturang stuket. Min mage hoppas nog på ner i vikt för den ballar ur titt som tätt efter ett berg med peanut butter ice cream. Jaja, jag ska låta den vila ett par dagar nu, sen njuta lite till av allt New York har att erbjuda o sen när jag är hemma blir det vanliga rutiner igen.
/Janneke
Hej och välkommen tillbaka till mig själv.

Jag har inte bloggat så mycket eftersom jag underhållit mej med annat: jobb, pojkvän, sightseeing, resturanger och barer. Haft tio roliga dagar ihop med Rick och hans familj. Vi har såklart gjort alla standard saker (Empire, shoppings, brooklyn bridge, china town osv osv) Så kul att jag kan kalla detta standard saker hehe.

Vi har även hunnit med en jekla massa resturanbesök och det syntes på vågen igår. Jag har gått upp 3 kilo på 10 dagar. Gud vad jag älskar min förbränningsförmåga. Not!
För er som kanske kan tycka det är intressant så vägen jag nu 76 kg, 6 kg för mkt tycker jag själv.. men jag suger på att gå ner i vikt haha. allt är ju så gott o nice! o ja gillar ju mat o fika.. de är liksom så mysigt att äta gott o fika ihop. Man blir en sån tråkmåns när man bantar. Kluvna Janneke vet alltså inte om hon kommer gå ner i vikt eller forsätta på resturang stuket. Min mage hoppas nog på ner i vikt för den ballar ur titt som tätt efter ett berg med peanut butter ice cream. Jaja, jag ska låta den vila ett par dagar nu, sen njuta lite till av allt New York har att erbjuda o sen när jag är hemma blir det vanliga rutiner igen.


Den här lille pingvinen har ja gosat med 10 nätter.. var det svårt att somna själv igår? Svar ja!

seg måndag som plötslig blev nästan sentimental

den här måndagen har varit lite seg.
jag har inte riktigt kommit igång med någonting och ännu mindre har blivit klart. fast det är en sådan här dag då jag finslipar på ett långt inslag, skriver på ett annat och så försöker jag boka in nya saker. så det är ingen "idag-levererar-jag-hundra-färdiga-inslag"-dag utan mer som en "mellandag". och det känns alltid lite tråkigt, men måste man ha sådana här dagar med.
..
imorse skrev jag min tredje(!) praktikrapport, och insåg att det faktiskt bara är tre veckor kvar på praktiken. och på facebook planerar folk vår sista fest i kalmar. det börjar sjunka in nu att oj, vi blir alla färdiga snart. vi kommer inte ha fler kurser och fester ihop utan snart ska vi alla ta över världen, var för sig och på sin kant. på lördag åker jag dessutom till kalmar över dagen för att hämta hem Honom och möblerna, och då blir det ännu mer påtagligt.
det är bara sista veckan kvar med kalmar, klassen och skolan.
jag är pepp på resten av mitt liv, och jag älskar att jobba, så det är inte så vemodigt att säga hejdå till studentlivet.
men man kommer nog falla en tår någon gång tidigt på torsdagnatt när vi dansat, skrikit och festat färdigt.
/hanna


det var igår det

god mat, nya kompisar, vänner sedan fler år tillbaka, dans, skratt, och jag kände att allt är härligt att jag spricker. fint som snus.
/hanna


lördagspepp

först blir det jobb och varpa. sen kanske kalas. pepppepppepp! /hanna

de dansar och river murar




igårkväll var jag och såg genrepet på en dansföreställning. förutom ett inslag så blev det karriäsbyte, nästan i alla fall. för gud vad jag vill bli dansare nu! det är en nackdel med journalistyrket: man blir så inspirerad och vill göra allt möjligt.
och idag fortsätter jag redigera en lång intervju jag gjorde tidigare i veckan.
det om mitt jobb. undrar vad janneke gör just nu? (hånglar?)
/hanna


livin' on the edge

jag drickre blåbärssmoothie och har vita jeans på mig. jag lever så farligt!
/hanna

livet på landet

det var två bilder från igår. tillbringade första delen av första maj ute på landet och hängde med svärmor, pojkvännens brorsson (bild 1) och korven (bild2). vi svärbrors son fiskade räkor och jag och svärmor försökte hitta lä för att hålla oss varma. efter ett tag gav vi upp, åkte till svärfars restaurang och åt varsin silltalrik. fångar man ingen fisk får man äta sådant någon annan har fångat.
och idag har jag jobbat och samlat både livsnjutare- och vuxenpoäng. livsnjutarepoäng fick jag när jag började dagen med hotellfrukost med några tjejvänner. MVG x 10000. och vuxenpoäng fick jag eftersom jag tog tag i inte bara en, utan två deklarationer! min finska och svenska deklarationer. i och för sig innebar en av dem att jag bara kollade upp varför jag inte fått någon deklaration. miljoninkomster väntar, om man säger så.
nu ska jag duscha för jag har också varit rebell idag! jag lagade mat och åt direkt efter jag hade kommit hem från gymmet. jag var inte sugen på att duscha så jag gjorde inte det. trotsade bara för att jag kunde! gaaaalet.
/hanna

Forsattning om helgen



Kvällen i lördags tillbringades ännu en gång på en Rooftop. Barpersonalen delade ut massa röda "morgonrockar" så det blev myspys stämning. Utsikten var Empire State Building. Woop woop.
Festade halva natten tills ja insåg att ja fick helikopterfylla så ja tog taxi hem. De va första helikopterfyllan de här året kan ja säga.. fattar inte riktigt vad som hände med tanke på att ja bara drack 4 glas.. jaja, jag överlevde.

Söndagen åt vi världens lyxigaste brunch (400 kr iiiiih) lätt värt dock! Dom hade liksom allt. Satt o åt tills vi gick o kräktes i kors typ. Sen va de dags för lite shopping. Gick typ från upper east mot Times Square med Jannie.. o när vi väl är framme på TS så säger hon att hon aldrig varit där!!!! Hon har bott i New York 6 veckor men inte varit på Times Square.. Den där Jannie alltså haha. Shoppade inne på Forever 21 i typ en timma o sen drog vi hemåt. Ja ville styra upp manikyr o pedikyr på salong men de va visst stängt. Så, det blev att gå hem o tvätta.. asså shit vad tråkigt de är att tvätta!
/Janneke

Framtid och diners in New York


Godaste hamburgaren ever ever ever. Japp, ja blir fet i amerikat!


Ibland har man sina up and downs på jobbet.. men nu har ja fan varit inne i ett down ett tag här o de känns inte riktigt OK. Jag preseterar ju för fan inte. KOM IGEN NU! ja håller fortfarande på med redigering o de är kul men ja vill hinna skriva en del artiklar med men motivationen till att göra båda är typ puts väck liksom. Men imorgon då jääääklar ska ja skriva så ja får ont i händerna.

Jahapp fått en del frågor om va ja ska göra i framtiden.. syftar folk på om en månad då eller? Jag har inte en aning om vad ja ska göra faktiskt.. ja har inte fått jobb, har inga pengar, ingen lägenhet men ja är fan lycklig ändå. Japp New York gör mig tydligen galen o livsnjutare. Jag ska ta tag i att styra upp en plan snart dock.. men inte än på en vecka för denna veckan ska ja tillbringa med pojkvän o hans familj. Yeej! /Janneke


Pirrelipirr


Godisgolv i biggest candy store ever

Jag som var så pirrig imorse.. skulle gå upp o göra mig fin osv.. men istället vakna ja av att de bankar som fan på dörren 06.45.. blev livrädd o flyger upp ur sängen o inser att ja står i en pöl. En vattenpöl.. o den va inte så liten heller för HELA jävla lägenheten var vattenfylld. Helt seriöst de va 5 cm vatten överallt, t o m i garderoben liksom. Jahapp kul tänkte jag o ville gå o väcka Mona.. men Mona va ju inte hemma nää.. så de va Janneke o rörmokare som fick styra upp de där. En timmes sen till jobbet o inte alls så fin som jag ville.. men men, inget av mitt blev förstört.. kameran låg i väskan på golvet men funkade när ja testade. Hoppas dock på att den inte är fuktskadad! /Janneke

Muffin


Denna muffinen va den godaste jag ever stoppat i munnen. 

Ibland så blir det lite knapert med tid. Denna helgen var det så till exempel. Jag försökte hitta på mycket saker som möjligt.. allt för att få tiden att gå hih ja är konstig jag. Ena dagen vill ja att tiden ska stå still andra dagen så vill jag att den ska springa. Den här helgen ville ja som sagt att den skulle springa för att jag ska få pussa på min kille om ett par timmar. Något jag inte gjort på sju veckor. Jag är lite pirrig o har lite fjärilar i magen. Undra om han ser likadan ut?

Lördagen tillbringades i Brooklyn China Town och på Upper East piren. Båda två sakerna var lika nice. Det chillades på piren o i China Town åts det Kina mat + så stört gott! Åt även en skitäcklig slemmig kina godis. Konsistensen va den samma som ett öga.

Efter en härlig för o eftermiddag så gick ja hem o städade mitt äckliga rum. Passade på att göra badrummet o köket också.. vet ni att hon tjejen ja bor med inte har en dammsugare.. Hon har bott där typ 12 år men har aldrig ägt en dammsugare.. säger det någonting om hur rent det är?
/Janneke

RSS 2.0