Gentlemen

Något jag tycker har varit väldigt intressant, inte bara på jobbet men också ute i staden är gentlemen attityden. I New York så ska männen vara gentlemen och är de inte det så uppskattas de varken bland kvinnor eller män. Mannen ska bjuda på ALLT även om han inte har mycket pengar. Han ska öppna dörrar och se till att kvinnan mår bra. Mannen liksom respektar kvinnan och uppskattar henne också för den hon är. Männen säger rakt ut att de vill gå på dejt, inte bara ute på krogen, men också på jobbet eller i affärer.

Dessa dejter i New York. Man får tydligen dejta hur många som helst och man är inte ihop bara för att man dejtat i ett år. Går man hand i hand på stan behöver det inte betyda att man har förhållande.. sover man över flera gånger i veckan så behöver det inte heller betyda att man är ihop.. I Sverige skulle detta aldrig funka..
För det första tycker inte jag att männen i Sverige är gentlemen. Jag tror hela det här jämställdhetssnacket har gått lite för långt i hemlandet nämligen.. killar tror att de inte kan bjuda på middagen för det skulle inte vara rätt för jämställdheten.. varför skulla mannen öppna dörren åt kvinnan? då kanske hon tror att mannen tycker hon är för svag för att öppna den själv. Om mannen erbjuder kvinnan skjuts hem så kanske hon tror att mannen tror att hon inte kan ta hand om sig själv. Kom igen Sveriges män! Kvinnor vill att någon tar hand om dem men såklart, ha lika lön för samma arbete.. men man behöver inte ta jämställdheten till överdrift.

En glad Bob och Janneke på Brooklyn Bridge

/Janneke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0